اين روزها با ارزون شدن قيمت كارت TV ها ديگه رو اكثر كامپيوترها يكيش پيدا ميشه.اكثر اونها داراي امكانات جانبي خوبي هستند مثل ورودي AV ، ورودي Line-in و تلتكست؛ كه متاسفانه 99% اونها از تلتكست فارسي پشتيباني نمي كنند و با توجه به مطالب جذاب و مفيدي كه در شبكه پيام تلويزيون ارائه ميشه يك ضعف بزرگ به حساب مي ياد واقعاً مطالب جالبي در هر زمينه اي توش ارائه ميشه من كه خودم اونو اينترنت كوچك مي دونم.
من خودم هم يك كارت TV دارم كه فقط تلتكست انگليسي رو نشون ميده تو اينترنت هم دنبال يه نرم افزار گشتم تا بتونه تلتكست فارسي نشون بده يا فونت هايي را تو سايت شبكه پيام ارائه شده را لود كنه چيزي گيرم نيومد براي همين خودم تصميم به طراحي يك برنامه با فونت مناسب كردم.
براي همين اقدام به طراحي فونت مناسب كردم البته نياز به نرم افزار خاصي داشت.همونطور كه حتماً خودتون از عكس ها متوجه شدين بعضي از حروف نشون داده نشدن اين مشكل از آنتن نيست بلكه از فونت طراحي شده است چون ارسال تلتكست از كدهاي خودش پيروي ميكنه نياز به طراحي Multi Font كه هم شامل فونت انگليسي باشه هم فونت فارسي و هم فونت گرافيكي من هنوز نتونستم چنين برنامه اي رو گير بيارم براي همين فقط برنامه قادر به نمايش تلتكست فارسي(فقط حروف فارسي) و البته نه كامل كه شامل حروف(گ.پ.ژ-ه و اعداد فارسي) مي شه. همين جا از همه دوستان ميخوام اگه چنين نرم افزاري رو گير آوردن حتماً خبر بدن تا اين مشكل هم رفع بشه.
البته با توجه به عدم وجود چنين نرم افزاري فكر كنم تا همين جاش هم بد نباشه لااقل خودم و چندتا از دوستان كه باهاش كار كرديم فعلاً راضي كننده بوده و تونسته تا حدي توقعات را برآورده كنه.
روش كار:
شما اصلاً نياز به ديكودر فارسي در كارت tv تون نداريد فقط كافيه شما امواج تلتكست رو دريافت كنيد يعني همون تلتكست فارسي كه با حروف انگليسي به صورت به هم ريخته نشون داده ميشه را ببينيد. بعد از نصب برنامه كافيه امواج دريافتي رو شبكه 2 يا 3 و اخيراً هم شبكه 4 سيما تنظيم كنيد . برنامه را اجرا كنيد ميبينيد كه نوشته فارسي نشون داده مي شوند و شما مي تونيد اونها را مطالعه كنيد.
چند نكته كاربردي:
حتماً از آنتن مناسب استفاده كنيد زيرا در وجود برفك در تصوير حتماً با مشكل گم شدگي حروف مواجه مي شويد تلتكست نسبت به كيفيت تصوير فوق العاده حساس مي باشد.
هنگام مطالعه صفحات اگه به كلمه اي برخورد كرديد كه اصلاً قابل خواندن نيست در صورت مطمئن بودن از آنتن به احتمال از حروفي استفاده شده كه در نرم افزار قابل نمايش نيستند با مطالعه ادامه مطلب به احتمال زياد متوجه آن كلمه شده يا مي تونيد با گذاشتن حروفي كه قابل نمايش نيستند در ذهن خود اون كلمه را حدس بزنيد.
ذكر اين نكته ضروري كه اين نرم افزار فعلاً رو كارت tv با چيپست فيليپس تست شده و 100% جواب داده اگه كسي از دوستان نتونست با مدل خاصي موفق به ديدن تلتكست بشه ممنو ميشم خبر بده و اگه ميتونه نرم افزار مخصوص ديدن تلتكست اون نوع كارت tv رو بده تا قابليت اونو به نرم افزار اضافه يا يه نرم افزار جديد براشون طراحي كنم.
و يك مشكل تقريبا اساسي كه اين نرم افزار داره عدم نمايشي اعداد فارسي است البته در نمايش اعداد انگليسي مشكلي نداره همونطور كه در عكس بالا مشاهده ميشه و دو تا راه حل داره يكي كه شما دوستان لطف كنيد برنامه كه قبلاً گفتم را گير بياريد البته خودم هم دنبالشم اين نوع فونت ها در صورت نصب در دايركتوري فونت ويندوز به چندين فونت تقسيم ميشن يعني شما يك فايل رو در فولدر فونت كپي مي كنيد و در ليست فونت در نرم افزارها چندتا فونت با نام مختلف و با كاراكترهاي مختلف ايجاد ميشه.
دو اينكه با زدن ايميل به سايت شبكه پيام از اونا بخوايم كه كلاً از اعداد انگليسي استفاده كنند. من خودم اين كارو كردم از شما مي خوام كه اين كارو انجام بدين تا شتايد به درخواستمون جواب بدن چون خيلي از همكاري دم ميزنن!
اينم ايميل شبكه پيام:
لطفا! با نظرات خودتون منو تو تكميل اين نرم افزار ياري كنيد نظر هم لطفاً يادتون نره.با تشكر
اينم لينك دانلود:
رمز فايل:persianteletxt