چند وقت پیش داشتم با خودم فکر می کردم و فیزیک می خوندم به ذهنم یه سوالی خوتور کرد
اگه زمینو از وسط طوری که دقیقا از مرکز زمین رد شه و روی قطر زمین سوراخی ایجاد کنیم و از اون وره زمین در بیام و یه سنگ بندازیم توش سنگه کجا میره؟![]()
چند وقت پیش داشتم با خودم فکر می کردم و فیزیک می خوندم به ذهنم یه سوالی خوتور کرد
اگه زمینو از وسط طوری که دقیقا از مرکز زمین رد شه و روی قطر زمین سوراخی ایجاد کنیم و از اون وره زمین در بیام و یه سنگ بندازیم توش سنگه کجا میره؟![]()
دوست عزیز این سوال قبل از اینکه به ذهن شما خطور کنه مطرح شده بود و جواب هم داده شد ...
سنگ مورد نظر همچون وزنه متصل به فنر حرکت هماهنگ ساده رو انجام خواهد داد ...
ممنون
اولا من نگفتم من اولین نفرم که این سوال به ذهنم زده
دوما این جوابو که به این سوال داده
بعدش هم اگه مرکز زمینو برداریم جسم با چه نیرویی به سمت دیگه می ره و برمی گرده و حرکت هماهنگو انجام می ده
و باز هم بعدش اینجوری باشه همه جذب این حفره می شن که
ممنون
راستی کجای بابلی همشهری هستیم
بگو تا رو در رو صحبت کنیم بهتر و ثشنگتره
Last edited by Reynard; 24-01-2008 at 14:44.
سلام دوست عزیز ...
من منظورم این نبود که گفتی ...
یه تاپیک تو انجمن داشتیم که در سوالش در همین مورد بود ..... دوستان به خیلی از سوالات این شکلی جواب دادن ....
من یکم سرم شلوغ بود نتونستم پیداش کنم ..... ولی گفتم شاید ببینیش به جواب بعضی از سوالا برسی ...
ممنون
.......................................
بابل !
خوشحال می شم ببینمت ..... اهل چت هستی ؟
باسلام
اون سنگ بطور دائم تحت نیرویی که از میدان مغناطیسی زمین نشأت می گیره بالا و پایین می شه(بقول یکی از دوستان مثل حرکت هماهنگ ساده،جا بجا می شه)
البته اگر حفره در راستای محور دوران کره زمین نباشه، بر اثر گردش زمین سنگ به دیواره حفره برخورد می کنه و حرکتش میرا میشه و در نهایت در مرکز قرار می گیره.
=-=-=--=-===-=-=-=-=-==-=-=-=
یه دفعه مرتضی گفت منم پرسیدم با کدوم نیرو
منظورم اینه که اگه نیرو در مرکزه خوب این نیرو ربایشی دفع کنده که نیست بخواد به سمت دیگه بره بعدش هم اگه مرکز زمین سوراخ بشه یعنی مرکز مرکز زمین برداشته شده نیرویی نداره که بخواد سنگو بکشه
من سعی می کنم یه جورایی بحث رو جلو ببرم .....
اولا اینجا صحبت از گرانشه ( به اشتباه تو نوشته یکی از دوستان میدان مغناطیسی نوشته شده )... گرانش زمین یا هر جسم بسیار بزرگ رو به صورت مرکز جرم بررسی می کنن ....
یعنی فرض می کنن همه ی جرم زمین از یک نقطه به اجرام دیگه اثر می کنه ..... که مرکز جرم برای زمین وسط اون خواهد بود ...
اما به قول دوستمون اگه مرکز زمین رو برداریم چه اتفاقی می افته ؟...
اول باید در نظر بگیریم که مرکز زمین تنها بخشی از کل سیاره است .... یعنی با برداشتن مرکز زمین, مرکز جرم جابه جا نمی شه .... چون هنوز جرم جاهای دیگه زمین وجود داره .... پس اگه مرکز رو هم برداریم باز هم همون حالت باید اتفاق بیافته ...
شکل میدان مغناطیسی بصورت زیره:=-=-=--=-===-=-=-=-=-==-=-=-=
یه دفعه مرتضی گفت منم پرسیدم با کدوم نیرو
منظورم اینه که اگه نیرو در مرکزه خوب این نیرو ربایشی دفع کنده که نیست بخواد به سمت دیگه بره بعدش هم اگه مرکز زمین سوراخ بشه یعنی مرکز مرکز زمین برداشته شده نیرویی نداره که بخواد سنگو بکشه
یعنی این سنگ فرضی ما روی یکی از خطوط میدان حرکت می کنه و رفت و برگشت می کنه.در ضمن نیرو همیشه از مرکز ثقل نمیاد،نیرو های خاص از جمله گرانش از مرکز ثقل نشأت می گیره و به مرکز ثقل جسم دیگه وارد می شه.
تازه این نیرو،نیرویی از جنس الکترومغناطیسی هست
Last edited by amin_metal1370; 26-01-2008 at 18:57.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)