یکی از دوستای من K800 داره و یکی دیگه از دوستام N73 . ما یه روز نشستیم و این دوتا گوشی رو با هم مقایسه کردیم.
و اما نتیجه:
1- فلش کا 800 فوق العاده قوی هستش . توی شب و فضای تاریک داخل اتاق می تونه مثل روز عکس بگیره چون فلشش زنون هستش. اما ان73 فلشش خیلی معمولیه.
2-کا 800 دارای AF Assistant هستش که توی تاریکی دوربین با کمک اون فوکوس دقیق می کنه اما n73 این سیستم رو نداره.
3- کیفیت عکس در فضای بسته مثل اتاق در k800 بسیار عالیه. اما n73 تصاویر بدی می گیره . علتش هم اینه که ISo رو بالا نمی بره به خاطر همین عکساش خیلی ماته. من رفتم توی آپشن های N73 و ISO رو بالا بردم ولی هیچ تاثیری نداشت و تصاویر همچنان مات بود.
4-روی n73 که ما داشتیم آنتی ویروس F-secure نصب بود که آنتی ویروس فوق العاده قوی هستش اما سرعت سیستم خیلی بد بود. ولی تو کا 800 خبری از ویروس نیست و احتیاج به آتنی ویروس نداره و این یه برتری بزرگه
5-ما چند Application رو همزمان در دوتا گوشی راه انداختیم ( مثل برنامه رهیاب تهران ) - کا 800 خیلی سریع بالا می اومد ولی n73 همیشه عقب تر بود.
6-جوی استیک n73 خیلی برآمده است و کار کردن باهاش راحت نیست و به گفته بسیاری از سایتهای معتبر ، جوی استیک بسیار بدی داره اکا جوی استیک k800 خیلی خوب بود .
7-n73 اگر به کامپیوتر وصل بشه نمی تونه خودشو شارژ کنه اما کا 800 به محض اتصال به کامپیوتر شروع به شارژ کردن خودش می کنه.
8- اگر شما بخواهید n73 رو به کامپیوتر وصل کنید باید اول مموری رو از دسترس گوشی خارج کنید که این عمل طی چند مرحله توی گوشی انجام میشه و شما مجبورید به منوی Setting از Inbox بریدد و این کا رو انجام بدید. اما در K800 این عمل کاملا اتوماتیکه.فقط کافیه گوشی رو به usb وصل کنید. خودش مموری رو از دسترس خارج میکنه و به ویندوز می سپاره.
9- وقتی شما گوشی n73 رو به کامپیوتر وصل میکنید فقط مموری جانبی رو به شما میده اما K800 نه تنها مموری جانبی بلکه حتی مموری داخلی گوش یور هم به شما میده و شما در My Computer دو درایو دارید یکی مموری جانبی و یکی مموری داخلی گوشی.
10-خیلی از n73 ها اگر ممورشون تا 70 درصد به بالا پر بشه دچار مشکل میشن ولی تجربه شخصی من م نشون میده که گوشی های سونی اریکسون حتی با یک رم 2 گیگ که تا خرخره پر از فایل باشه به راحتی کار می کنه.این به خاطر اینه که سونی اریکسون از Memory Stick استفاده میکنه که رعا تبادل اطلاعاتش با سیستم خیلی بالاست.
11-من توی n73 من تصویر بردای ماکرو ندیدم در صورتی که کا 800 می تونه به صورت ماکرو عکس بگیره.حتما می دونید که توی تصویربرداری از اشیا خیلی نزدیک مثل گلها ، شما احتیاج به ماکرو دارید و کا 800 به خوبی این کار رو انجام میده.
12-بلندی صدا شاید تو n73 بیشتر باشه اما کیفیت و شفافیت صدا تو k800 خیلی بهتره.
من اگه بخوام ادامه بدم می تونم ده ها عیب n73 رو بگم مثل کم بودن عمر باطری ( و البته احتمال انفجار باطری تو بعضی مدل ها ) ، فایل منیجر بسیارضعیف-زو م دیجیتالی کم و هزاران مورد دیگه ...
ولی به همین قدر بسنده می کنم و بهتون می گم که به نظر من خرید n73 با قیمت بالا و این همه ایراد خیلی غیر منطقیه.و کا 800 از هر نظر برتری داره. کسایی که سیمبین بودن n73 امتیاز می دن بهتره برن ببینن الان چقدر نرم افزارهای خوب برای جاوا نوشته شده و دو م این که جاوا ویروسی نمیشه و سرعتش هم خلی بالاست در ضمن کلی هم نرم افزار جاوا هست که توی گوشی های سیمبین به خوبی اجرا نمیشه
سرتون درد نمیارم اما بقیه اش با خودتون ... اگه دوست داشتید پولتونو بریزید توی جوب N73 گزینه بسیار خوبی هستش.