خوب هرکسی که یه همچین شبکه ای داشته باشه حتمآ یه هزینه ی خیلی بالایی متحمل شده تا این شبکه رو راه اندازی کنه70 عدد کامپیوتر و 3 عدد سرور یه چیزی حدود 511 میلیون تومان پوله خوب یه همچین کسی اصلآ دوست نداره که با یه حمله ی کوچولو شبکه اش فنا بشه به همین جهت اول از همه این شبکه رو تو یه مساحت بزرگ راه اندازی میکنه مثل یه محیط سر پوشیده ی 300 متری حالا با طبقه ی بالا و بقیه ی چیزا در مرحله بعد این فرد باید ببینه با این همه کامپیوتر چیکار کنه اگه من بودم مایکروسافت 2 را راه اندازی میکردم خوب حالا بگیم این فرد یه موئسسه مثل تبیان را ه اندازی کنه اول باید کارمنداش رو استخدام کنه در زمینه ی استخدام کارمند باید سر تیزهوشی اونا تآکید کنه چون با یه سوتی از کارمنداش کل شبکه به خطر میفته چون یک هکر واقعی برای حمله مثل این بچه کوچولو ها (بلا نثبت شما)عمل نمیکنه و نمیاد الکی پلکی حمله کنه وآخر سری هم گیر بیفته و 2 سال آب خنک بخوره یک هکر واقعی اول از هم میاد که اطلاعات جمع آوری کنه تا هم گیر نیفته و هم حمله اش با موفقیت تموم بشه برای اینکار دست به هرکاری میزنه مثل شیوه های
روان شنا ختی و تعاملات اجتماعی :
....................................
مثلآ زنگ میزنه به یک از کارمندای شبکه شما میپرسه از چه مسیریابی استفاده میکنید یا سیستم عامل شبکه تو ن چی هست یا زنگ میزنه به پشتیبانی شبکه ی شما و میگه من یکی از مدیران شبکه ی شما هستم امشب پورت 21 را باز بزارید و فایروال را نیز غیر فعال کنید آیا کارمندای شما باید حرف اونا رو قبول کنند از این رو باید روی مخ کارمنداتون کار کنید
....................................
یک دیگه از حقه هاشون اینه که آشغال گردی میکنند مثلآ میان در ساختمون شبکه شما و آشغالهای کارمندهای شما رو از جمله کاغذ میگردند همون بلایی که دو سال پیش سر مایکروسوفت آوردند و از اون به بعد مایکروسوفت اصلآ اشغالا شو بیرون نمیندازه و همون جا میسوزونن
.................................
یک دیگه از راه دزدی درست میان توی ساختمون موئسسه شما شب پشت کامپیوتر میشینن و کل اطلاعاتتون رو میریزن توی فلش و میبرنا از این رو شما باید از لحاظ فیزیکی هم شبکه رو امن کنید
................................
و خیلی حقه های دیگه مثل جستجو در وب به دنبال اطلاعات شما مثل whois
...............................
هیچگونه خط مستقیمی از مودم به کارمندا ندید
...............................
کسی که این شبکه رو دارد باید تعدادی متخصص امنیت شبکه استخدام کند بعد از این باید کلآ کل شبکه اش رو ببنده پورتهای بیخود کل شبکه اش روتست نفوذپذیری کنه تست نفوذپذیری حملات dos,ddos,rootkit, exploite , و خیلی حملات دیگه
توسیه ی من اینه که اول از همه شبکتون رو در برابر حملات dos,ddos ایمن کنید چون هر کس که از این طریق به شما حمله کنه حتما قصد نابود کردن شبکه شما رو داره
مرحله ی بعد از تست نفوذپذیری ها نصب نرم افزار ها ی مطمئن است برای ویروس کشی آنتی اسپم و فایروال و...
ویروس کشی که به نظر من نرم افزار کسپرسکی بهترین است آنتی اسپم هم مک کافی و فایروال هم یه فایروال سخت افزاری و یه نرم افزاری مثل زون آلارم
مرحله ی بعد امنیت برنامه های تحت وب هست این مقاله که درمورد امنیت برنامه های وب هست توسط من و تیم امنیتی شبگرد نوشته شده
بخش اول
هر برنامه کامپيوتری که برای اجراء در محيط شبکه، طراحی و پياده سازی می گردد ، می بايست توجه خاصی به مقوله امنيت داشته باشد .برنامه های وب از زيرساخت شبکه ( اينترانت ، اينترانت ) برای ارائه خدمات خود به کاربران استفاده نموده و لازم است نحوه دستيابی کاربران به اين نوع از برنامه ها ، کنترل و با توجه به سياست های موجود ، امکان دستيابی فراهم گردد .در ابتدا می بايست کاربران شناسائی و پس از تائيد هويت آنان ، امکان دستيابی به برنامه با توجه به مجوزهای تعريف شده ، فراهم گردد. ASP.NET ( پلات فرم مايکروسافت برای طراحی و پياده سازی برنامه های وب ) ، از سه روش عمده به منظور شناسائی کاربران و اعطای مجوزهای لازم در جهت دستيابی و استفاده از يک برنامه وب ، استفاده می نمايد :
- <LI dir=ltr>
Windows Authentication
<LI dir=ltr>Forms Authentication
Passport Authentication
در مجموعه مقالاتی که ارائه خواهد شد به بررسی هر يک از روش های فوق در جهت پياده سازی امنيت در برنامه های وب خواهيم پرداخت . در بخش اول اين مقاله ، به بررسی نحوه برخورد ASP.NET با کاربران ناشناس ( Anonymous ) ، روش های متفاوت شناسائی کاربران و پارامترهای لازم در خصوص انتخاب يک استراتژی به منظور شناسائی کاربران با توجه به نوع برنامه ها ، خواهيم پرداخت .
شناسائی و تائيد کاربران
Authentication ، فرآيندی است که بر اساس آن کاربران شناسائی می گردند . Authorization ، فرآيند اعطای دستيابی به کاربران با توجه به هويت آنان می باشد . با تلفيق Authentication و Authorization، امکان ايمن سازی برنامه های وب در مقابل افراد مزاحم و غير مجاز ، فراهم می گردد .
دستيابی از طريق کاربران ناشناس ( Anonymous )
اغلب سايت های وب از روش دستيابی "Anonymous" ، استفاده می نمايند . در چنين مواردی ، اطلاعات موجود بر روی سايت جنبه عمومی داشته و امکان دستيابی تمامی کاربران به اطلاعات وجود خواهد داشت . اين نوع سايت ها ، ضرورتی به بررسی مجاز بودن کاربران برای استفاده از منابع موجود ، نخواهند داشت . برنامه های وب ASP.NET ، امکان دستيابی Anonymous را به منابع موجود بر روی سرويس دهنده توسط Impersonation ارائه می نمايند . Impersonation ، فرآيند نسبت دهی يک Account به يک کاربر ناشناس است . Account دستيابی Anonymous بصورت پيش فرض ، IUSER_computername ، می باشد. با استفاده از Account فوق ، امکان کنترل کاربران ناشناس که به منابع موجود بر سرويس دهنده دستيابی دارند ، وجود خواهد داشت . به منظور مشاهده و تغيير مجوزهای دستيابی در نظر گرفته شده برای Account فوق از برنامه Computer Management استفاده می گردد :
- <LI dir=rtl>ورود به شبکه ( Logon ) به عنوان مديريت شبکه
<LI dir=rtl>اجرای Computer Management ( از طريق : Start | Programs | Administrator Tools )
<LI dir=rtl>انتخاب فولدر Users به منظور نمايش ليست کاربران - مشاهده گروههائی که Account فوق به عنوان عضوی از آنان می باشد( کليک بر روی Member of ) . کاربران Anonymous ، بصورت پيش فرض ، عضوی از گروه Guests بوده که دارای مجوزهای اندکی می باشد. ASP.NET از ASP.NET Account ( با توجه به تنظيمات پيش فرض) ، به منظور اجرای برنامه وب استفاده می نمايد . بدين ترتيب ، در صورتيکه برنامه ای سعی در انجام عملياتی نمايد که در ليست مجوزهای ASP.NET Account وجود نداشته باشد ، يک مورد خاص امنيتی بوجود آمده و امکان دستيابی آن تائيد نخواهد شد.
به منظور اعمال محدوديت در دستيابی کاربران ناشناس می توان از تنظيمات مربوط به مجوزهای فايل ويندوز استفاده نمود . برای ايمن سازی ، سرويس دهنده می بايست دارای سيستم فايل NTFS باشد . سيستم های فايل FAT و يا FAT32 ، ايمن سازی در سطح فايل را ارائه نمی نمايند .
دستيابی از طريق کاربران تائيد شده
دستيابی Anonymous ، گزينه ای مناسب برای دستيابی به اطلاعات عمومی و عام است . در صورتيکه برنامه های وب شامل اطلاعاتی خاص و خصوصی باشند ، می بايست در ابتدا کاربران شناسائی و در ادامه با توجه به مجوزهای تعريف شده ، امکان دستيابی فراهم گردد. در برنامه های وب ASP.NET از سه روش عمده به منظور Authentication و Authorization کاربران استفاده می گردد :
- <LI dir=rtl>Windows integrated authentication : در روش فوق ، شناسائی و تائيد کاربران بر اساس ليست کاربران تعريف شده بر روی سرويس دهنده انجام خواهد شد. در ادامه با توجه به مجوزها و امتيازات نسبت داده شده به هر Account ، امکان دستيابی و يا عدم دستيابی به منابع موجود بر روی سرويس دهنده ، فراهم می گردد.
<LI dir=rtl>Forms authentication : در روش فوق ، کاربران به يک فرم وب Logon ، هدايت می گردند . در ادامه ، اطلاعات مربوط به نام و رمز عبور آنان اخذ و فرآيند شناسائی و تائيد بر اساس يک لسيت کاربران و يا از طريق يک بانک اطلاعاتی که برنامه حمايت می نمايد ، انجام خواهد شد. - Passport authentication : در روش فوق ، کاربران جديد به يک سايت که توسط مايکروسافت ميزبان شده است ، هدايت می گردند .پس از ريجستر شدن کاربران ، امکان دستيابی آنان به چندين سايت ، فراهم خواهد شد( تمرکز در شناسائی کاربران و استفاده از سايت های متعدد با توجه به تائيد بعمل آمده ) .
هر يک از رويکردهای فوق ، به همراه روش دستيابی Anonymous ، دارای مزايای مختص به خود بوده و برای نوع خاصی از برنامه های وب ، مناسب می باشند :
- <LI dir=rtl>نوع برنامه : برنامه وب عمومی اينترنت
روش تائيد کاربران : Anonymous
توضيحات : روش عمومی دستيابی برای اغلب سايت های وب ، می باشد. در اين روش ، ضرورتی به Logon وجود نداشته و با استفاده از مجوزهای سيستم فايل NTFS ، می توان ايمن سازی منابعی را که قصد اعمال محدوديت در رابطه با دستيابی به آنان وجود دارد را انجام داد .
<LI dir=rtl>نوع برنامه : برنامه وب اينترانت
روش تائيد کاربران : Windows integrated
توضيحات : در روش فوق ، سيستم معتبر سازی ويندوز ، کاربران شبکه را از طريق کنترل کننده Domain ، تائيد می نمايد. امکان دستيابی به منابع برنامه های وب بر اساس مجوزهای تعريف شده بر روی سرويس دهنده ، برای هر يک از کاربران فراهم می گردد .
<LI dir=rtl>نوع برنامه : برنامه های وب تجاری
روش تائيد کاربران : Forms
توضيحات : برنامه هائی که نيازمند دريافت اطلاعات مالی می باشند ، می بايست از روش فوق به منظور اخذ و ذخيره سازی اطلاعات ، استفاده نمايند . - نوع برنامه : برنامه های متعدد تجاری
روش تائيد کاربران : Passport
توضيحات : در روش فوق ، کاربران يک مرتبه Sign in نموده ( از طريق يک مرکز تائيد کاربران ) و امکان دستيابی و استفاده آنان از تمامی برنامه هائی که از Passport SDK استفاده می نمايند ، وجود خواهد داشت . اطلاعات کاربران در يک Passport profile نگهداری خواهدشد ( در مقابل استفاده از يک بانک اطلاعاتی محلی ) .
استفاده از Authentication در فايل های HTM و يا HTML
سه روش تائيد کاربران که توسط ASP.NET ارائه شده است ، صرفا" در رابطه با فايل هائی که به عنوان بخشی از برنامه وب می باشند ، بکار گرفته می شود .فرم های وب ( فايل هائی با انشعاب aspx . ) ، ماژول ها ( فايل هائی با انشعاب asax . ) ، نمونه هائی در اين زمينه می باشند. فرآيند فوق ، صفحات HTML ( فايل هائی با انشعاب HTM و يا HTML ) را شامل نمی گردد و مسئوليت آن بصورت پيش فرض به IIS ( در مقابل ASP.NET ) واگذار شده است. در صورتيکه فصد تائيد کاربرانی ( استفاده از يکی از روش های Windows,Forms و Passport ) را داشته باشيم که به صفحات HTML از طريق برنامه وب دستيابی دارند ، می بايست اين نوع فايل ها به ASP.NET executable ، مپ گردند .به منظور مپ نمودن فايل های html به ASP.NET executable ، پس از اجرای IIS مراحل زير را دنبال می نمائيم :
- انتخاب فولدر شامل برنامه وب و Properties از طريق Action Menu . در ادامه برنامه IIS ، جعبه محاوره ای Properties را نمايش خواهد داد .
- بر روی Directory Tab کليک نموده و در ادامه گزينه Configuration را انتخاب می نمائيم . IIS در ادامه جعبه محاوره ای Application Configuration را نمايش خواهد داد :
- بر روی دکمه Add کليک نموده و در ادامه IIS جعبه محاوره ای Add/Edit Application Extension Mapping را نمايش خواهد داد .
- <LI dir=rtl>بر دکمه Browse کليک نموده و فايل aspnet_isapi.dll را انتخاب می نمائيم .فايل فوق در دايرکتوری Windows Microsoft .Net Framework قرار داشته و مسير آن مشابه زير است :
Path for aspnet_isapi.dll
C:\windows\Microsoft.NET\Framework\versionnumber\a spnet_isapi.dll
<LI dir=rtl>htm. را در فيلد File Extension تايپ می نمائيم . - مراحل فوق ، برای فايل های با انشعاب html ، تکرار می گردد.