سلام
تا به حال فكر كرديد كه مسابقه هاي تلويزيوني را چگونه تهيه مي كنند؟
خب اگر تجربه اي يا پرسشي در اين زمينه داريد ميتوانيد اين بحث را ادامه دهيد.
سلام
تا به حال فكر كرديد كه مسابقه هاي تلويزيوني را چگونه تهيه مي كنند؟
خب اگر تجربه اي يا پرسشي در اين زمينه داريد ميتوانيد اين بحث را ادامه دهيد.
سلام
خب اونا هم برنامه نويسي دارن. البته فكر كنم بعضياشون به صداي طرف توي مسابقه حساسن و مثلا اگه او بگه (ايست) مطابق با اون عمل مي كنه. ولي خوب با تركيب برنامه نويسي و يك كم هم گرافيك مي شه نوشتشون. نه !!!
مسابقه ها كه مثل نوشتن يه بازي هستند .
فكر نكنم به صدا حساس باشن..
گمونم يه نفر اونجا نشسته دكمه ها رو به جاي شركت كننده ميزنه. مثلا اون ميگه شماره يك.. طرف شماره يك رو ميزنه .
ولي خودم هر وقت مسابقه اي رو ميبينم هم گرافيكش توجهمو جلب ميكنه هم برنامه اي كه براش نوشته شده.
بدم نمياد تو اين زمينه اطلاعاتم بيشتر بشه..
ممنون
سلام
خب اين را اينطوري ميشه مطرح كرد كه : آيا وقتي شما وارد يك مسابقه تلفني ميشويد مستقيما با كامپيوتر در ارتباط هستيد؟
جواب : نه، پشت كامپوتر يك اپراتور نشسته كه هم جاي شما و هم جاي كامپيوتر كار ميكند، يعني وقتي شما ميگيد گزينه يك، طرف با ماوس(بصورت خيلي تابلو!) يا با كيبورد گزينه يك را انتخاب مي كند.
در بعضي از مسابقات هم كه مثلا داريد با كامپوتر بازي مي كنيد(مثل دوز و از اين جور بازيها) شما در واقع داريد با اپراتور و بعضي وقتها با كل عوامل پشت صحنه بازي ميكنيد.
وقت هم شما ميگيد ايست خب اپراتور مياد و مثلا كليد F10 را ميزند!
توجه كنيد : به علت اينكه شركت كننده با تلفن وارد وازي ميشود ولي نتيجه كار روي آنتن ارسال ميشود هميشه با توجه به بعد فاصله شركت كننده با استوديو يك تاخير چند ثانيه اي وجود دارد و هنگام طراحي بازي بايد اين نكته را بايد مورد توجه قرار داد ، يعني مثلا وقتي شركت كننده بگه ايست، ممكنه بازي 5 ثانيه ديگه متوقف بشود!
جالب بود.
ولي اين جور مسابقه ها رو با چه زبانهاي برنامه نويسي مي نويسنش؟
توي اين برنامه نويسي از Open GL هم استفاده ميشه؟ اگه نميشه پس چه جوري اين محيط گرافيكي رو براش تعريف مي كنند؟ بايد كار سختي باشه.
سلام
معمولا چيزيهايي را كه به صورت 3بعدي ميبينيد بصورت RealTime رندر نميشوند و انيميشنهاي آماده اي هستند كه با توجه به اتفاق افتادن رويدادي، نمايش داده مي شوند(البته گاهي اوقات نيز برخي از حركات بصورت RealTime رندر ميشوند ولي معمولا بخاطر سرعت، اين حركات ساده و داراي جزئيات كمي هستند)
البته OpenGL كه مربوط به زمانهاي دور است و درحال حاظر از DirectX استفاده مي شود.
معمولا با هر زباني ميشود اين كار را انجام داد ولي متداول ترين ها دلفي و C++Builder هستند، البته ميتوانيد حتي با فلش نيز چنين پروژه هايي را اجرا كرد، ولي معمولا در اين گونه پروژه ها استفاده از ديتابيس يك ضرورت است و در نتيجه انتخاب برنامه ساخت محدود مي شود.
در ادامه اگر بحث با استقبال كاربران بيشتري روبرو شود سعي مي كنم چند مثال ارائه كنم.
سلام
بحث جالبیه ...
من خودم از بین مسابقه هایی که تا حالا دیدم از طراحی و درواقع بازی مربوط به مسابقه " گوی و میدان " خیلی خوشم اومد ...
به نظر من بیشتر جاها با فلش کار شده ...
البته همونطور که جناب NoneForce هم تقریبا اشاره کردند ، اینا می تونه ترکیبی از فلش ( یا کلا انیمیشن ) و برنامه نویسی باشه ، ولی به کار گیری OpenGL یا DirectX در این موارد نمیتونه زیاد جالب باشه ، چون سرعت کار پایین میاد ( نسبت به مورد اول که انمیشن جدا هست ) و همچنین کیفیت تصاویر کاهش پیدا میکنه ، ولی یک انیمیشن ( 2 یا 3 بعدی ) که از قبل رندر گرفته شده ، میتونه زیبایی بیشتری به برنامه بده ...
اگه این بازیها به صورت ترکیبی ( انیمیشن و کد نویسی ) ساخته بشند مشکلی در استفاده از DataBase هم نیست و کار به راحتی انجام میشه ...
ولی نکته اینجاست که اگر بخوان همچین برنامه ای رو با استفاده از DirectX بسازند ، سراغ دلفی نمی یان ! ، چون هنوز دلفی کتابخانه جامعه ای برای DX نداره ( ولی برای OpenGL داره ) و در این مورد ++C گزینه بهتری هست ...
به هر حال منتظر توضیحات جناب NoneForce هستیم ...
موفق باشید ...
سلام
موضوع ديگري كه معمولا باعث ثابت ماندن كارها در يك سطح مي شود بودجه اي است كه معمولا براي اين گونه برنامه ها در نظر گرفته ميشود.
پس نميتوان به سراغ Dx و جلوه هاي آنچناني رفت چون در واقع شما وارد توليد يك بازي رايانه اي ميشويد نه يك مسابقه تلويزيوني!
مشكل ديگر(اين مشكل چند سال پيش وجود نداشت) كم شده سوژه براي طرح بازيها است.
اكثر سوژه ها براي بازي در مسابقه هاي تلويزيوني استفاده شده است(البته مثل هر موضوع ديگري هنوز هم سوژه هاي ناب در اين مورد وجود دارد)
برخي از بازيها هم يا قابليت تبديل به مسابقه تلويزيوني را ندارند و يا درگير خط قرمزهاي موجود ميشوند.
توي يكي از كانالهاي تلويزيون اسپانيا يك مسابقه تلويزيوني برگزار مي شد(يا ميشود) كه شخصيت اون يك موجود كارتوني است كه داخل جنگل حركت مي كند و با راهنمايي بازيكن(بصورت صوت يا با استفاده از شماره گير تلفن) به چپ و راست حركت مي كرد و يا از روي موانع ميپريد، در ايران هم در برنامه كودك چنين مسابقه اي برگزار شده، اما همانطور كه قبلا هم اشاره كردن به علت اينكه ممكن است شركت كننده از شهر دوري نسبت به استوديو تماس گرفته باشد و بعلت وجود تاخير بين تلفن و تصوير فرستنده عملا نميشود چنين مسابقاتي را برگزار كرد .
موضوع ديگري را در نظر بگيريد : يك صفحه شطرنج كه چند مهره روي آن چيده شده است و شركت كننده مثلا بايد در يك حركت حريف را كيش و مات كند! خب اين به ظاهر انتخاب خوبي براي يكي از آيتمهاي يك مسابقه است ولي شطرنج از مواردي است كه هنوز بر سر حرام بودن يا نبودن آن بين علما اختلاف نظر وجود دارد!
یمسدونم چرا کتابی در این زمینه نیست و فکر میکنم اولین تیمی که روی این قضیه (کار با DirectX و دلفی) کار میکنه تیم ما باشه.
خیلی قویه و اصلا هم کند نیست.
فقط سختی کار اینجاس که تمامی مباحثی که در این رابطه وجود داره به زبانهای دیگس و باید از روی متنهای انگلیسی پیداش کرد.
بحث جالبیه ولی فکر نکنم خیلی طول بکشه.
چون فکر کنم تمامی مباحثی که دربارش لازم بود صحبت بشه تا الان صحبت شده.
چه جالب تا حالا من فكر مي كردم كه اينا رو با فلش مي نويسن!
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)