تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

نمايش نتايج 1 به 7 از 7

نام تاپيک: سه تار با دل حرف می زند !

اگه نباشه جاش خالی می مونه darya_Sh's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2006

11 سه تار با دل حرف می زند !

سه تار آینه ی دل است که با رگ و پوست نوازنده و شنونده سرو کار دارد . حرف دل را میزند و نجوای عارفانه در اصواتش نهفته است . همه سازهایی که به عنوان ساز دراویش چگور ( دو تار ) و تنبور در مجالس و خانقاه ها می نواختند از یک خانواده اند و دارای همان صدای ملکوتی.
    در یکی از قدیمی ترین نقاشی ها ي بازمانده ، یک سه تار همراه نوازنده آن به تصویر کشیده شده است . این تصویر متعلق به سالهای 1441_1420 ق.م و بر دیوار یکی از مقابر مصری یافت شده است . تصویر مذکور شبیه سه تارهای امروزی است . اما باید توجه داشت که سازهای زخمه ای ( مرکب از کاسه ، دسته و تارهایی که از سر دسته تا منتهی الیه کاسه کشیده می شود ) از متنوع ترین سازهایی است که در تمامی نقاط جهان معمول و متداول بوده و هست . هریک با تفاوت هایی در حجم و فرم کاسه ، طول دسته و تعداد سیم ها به نامی نامیده شده و میان مردم در دوره خاصی مورد استفاده بوده اند .
    اگر از تصاویری که از تمدن های گوناگون بازمانده و درآنها سازهایی شبیه به سه تار به تصویری درآمده بگذریم و تنها به آنچه از ایرانیان برجامانده بپردازیم . ابتدا به یک تابلوی مینیاتور بسیار زیبا از صحنه اعدام ضحاک در شاهنامه بای سنقری می رسیم . که درآن نوازنده ای مشغول نواختن سه تار است . این سازدرکمال زیبایی کشیده شده است تزیینات آن به روشن دیده می شود . نعداد کوکها نشان می دهد که سه تار مذکور با کاسه ای کمی بزرگتر از معمول دارای سه سیم است .
    نقاشان هنرمند دوره صفوی در بیشتر مینیاتورهای خود سه تارهایی با فرم زیبا و تزییناتی عالی نقاشی کردند . آنچه مسلم است ، این ساز در میان ایرانیان پیش ازدوره صفویه نیز سابقه داشته و معمولا در سماع درویشان و سالکان طریقت به وسیله اهل دل و ذوق نواخته می شده است و به طور کلی می توان گفت سه تار ساز خواص بوده است .
    سه تار سازی است ظریف و کوچک دارای کاسه ای گلابی شکل متصل به دسته ای باریک و لطیف . این سازهمان طور که از سیم آن هم استنباط می شود ازابتدا دارای سه سیم بوده است . اما مشتاق علی شاه درویش کرمانی یک سیم بین سیم دوم و آخر آن اضافه کرد و سه تار دارای چهارسیم شد .
    سه تار به واسطه کاسه کوچک و صدای ظریفی که دارد بهترین وسیله برای کسانی است که بخواهند در خلوت خود به نواختن مشغول شوند .
    شکل ظاهر سه تار مانند تنبور است بااین تفاوت که شکل آن گلابی شکل و کوچک است . سطح رویی کاسه سه تار چوبی است. سه تار امروزی چهارسیم دارد و خرک آن کوتاه تر از خرک تار است . سه تار فاقد جعبه گوشی است و گوشی های چهار گانه آن ، دو عدد در سطح جلویی انتهایی دسته ( سرساز ) و دوتای دیگر در سطح جانبی چپ ( در هنگام نواختن سطح بالایی ) کار گذاشته شده اند .
    سه تار با حساس ترین عضو بدن ، یعنی ناخن انگشت اشاره و گاه توام با انگشت ناخن وسطی ، سرو کار دارد. همچنین نواختن آن فشار و حرکات خارج از طبیعت ندارد . به خصوص که در همه حالات نشسته و ایستاده ، راه رفتن و دراز کشیدن نیز این ساز را می توان نواخت .
    اگرچه این ساز مضراب ندارد و با ناخن سبابه نواخته می شد . اما آن را جزو سازهای مضرابی به حساب می آورند . در واقع مضراب سه تار ، ناخن انگشتان نوازنده است . این ساز را با ناخن انگشت اشاره دست راست به ارتفاع حدود 2 میلی متر بالاتر از انگشت و با تکیه و قدرت مفصل بند دوم آن انگشت می نوازند .اماصدای ضعیف این ساز ، باعث شد که برای تکنوازی در جلوی جمعیت یا همنوازی در ارکستر مناسب به حساب نیاید .

پروفشنال ehsan_henry's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    ردپای عشق

پيش فرض

ممنون خوندمش حال کردم

پروفشنال ehsan_henry's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    ردپای عشق

پيش فرض

شرمنده دوباره امدم ولی اگر باز هم مطلب پیدا کردی بزار

داره خودمونی میشه AlborzZz's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2007
    محل سكونت
    Iran_Tehran

پيش فرض

خیلی عالی بود مرسی !
    به نظر شما تار سخت تره یا سه تار؟
    من می خواستم یکدوم از این دو تار یاد بگیرم ، ولی سر دوراهی موندم ، آخه صدای جفتشون رو هم دوست دارم ، در کل کدوم بهتره؟؟

اگه نباشه جاش خالی می مونه darya_Sh's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2006

پيش فرض

شرمنده دوباره امدم ولی اگر باز هم مطلب پیدا کردی بزار
    چشم . حتما دوست عزیز .

خیلی عالی بود مرسی !
    به نظر شما تار سخت تره یا سه تار؟
    من می خواستم یکدوم از این دو تار یاد بگیرم ، ولی سر دوراهی موندم ، آخه صدای جفتشون رو هم دوست دارم ، در کل کدوم بهتره؟؟
    خواهش می کنم . والا من زیاد تخصصی در این زمینه ندارم . این طور که می دونم سه تار و ساز دله . کمی خب صداش آرومترو ملایمتر از تاره دیگه . . .

آخر فروم باز diana_1989's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jan 2007

پيش فرض

من خودم ستار میزنم ! البته یه خط در میون ! چند تا اهنگ بیشتر بلد نیستم
    ولی نمیتونم تار بزنم
    ولی میگن کسی که ستار بلده تارم میتونه بزنه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟اما من نمیتونم !
    مطالبت هم خیلی قشنگ بودن
    موفق باشی

داره خودمونی میشه sensil's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

سه تار سختره هم خیلی قشنگتره من خودمم سه تار میزنم .بصورت حرفه ای.

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •