راهنمای خرید موبایل و لپتاپ
سختافزار خود را چطور انتخاب میکنید؟ بر اساس چه معیارهایی لپتاپ و موبایل میخرید.
اگر خودتان خبره کار نباشید ، راههای مختلفی برای این کار وجود دارد:
- میتوانید ببینید دوستان و آشنایان چه چیزی خریدهاند ، شما هم اگر راضی بودند همان مدل را بخرید یا یک مدل بالاتر بخرید.
- میتوانید بروید در پاساژهای و مجتمعهای تجاری قدم بزنید و از این مغازه به آن مغازه بروید.
- میتوانید با یک آدم وارد مشورت کنید.
- میتوانید روزنامهها و مجلهها را ورق بزنید.
در این پست میخواهم تجربه شخصی خودم را بنویسم و ببینم نظر شما چیست.
راههایی که در بالا به آنها اشاره کردم ، همه مشکلاتی دارند:
- همیشه دوستان مشکلات اجناس خریداری شده را رو نمیکنند. نمیتوانید مطمئن باشید که نیازهای شما دقیقا مثل دوستانتان است.
- بدترین روش خرید ، مراجعه بدون مطالعه قبلی به فروشگاهها است ، هم وقت زیادی تلف میکنید ، هم بعد از خرید خیالتان راحت نیست.
- مشورت خوب است ولی خودتان هم باید مطالعه داشته باشید.
- مجلههای ایرانی چندان بهروز نیستند و غالبا تحلیل مستقل ارائه نمیکنند.
الگوریتم شخصی من برای خرید اجناس الکترونیکی به این ترتیب است:
1- برآورد نیازها : واقعا چه چیزهایی میخواهم ، در عرض یکی دو سال آینده چه تحولات سختافزاریای قابل پیشبینی است.
2- برآورد بودجه : چقدر میتوانم پول بپردازم.
3- یک سرک مختصر به فروشگاهها : فقط برای اینکه ببینم حدود قیمتها ، وضعیت گارانتی و همچنین آخرین مدلهایی که دارند چیست.
4- مطالعه اینترنتی : من روی این مرحله تأکید میکنم. چرا مطالعه اینترنتی؟
- دانشتان را افزایش میدهید ، دیگر سوال بیجا از فروشنده نمیپرسید و از اصطلاح غلط استفاده نمیکنید.
- شاخصهای مهم برای خرید هر جنس دستتان میآید ، مثلا مثل این دخترخانمهای ژاپنی ، ظاهر این لپتاپ هوش از سرتان نمیپراند!!:
مدل جدید [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] شرکت NEC که برای دخترخانمها طراحی شده است ، 299 کریستال دارد.
- مطالعه مقایسهای و علمی بین مدلهای تقریبا مشابه خواهید داشت.
چطور مطالعه کنیم؟
در اینترنت سایتهای زیادی برای مرور انواع اجناس و سختافزارها وجود دارد ، مثلا در زمینه موبایل من سایت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را ترجیح میدهم.
میتوانم بگویم کمتر سایتی مثل این سایت مرور و آنالیز مشروح موبایل دارد. برای نمونه به مرور گوشی موبایل [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] توجه کنید.
نوکیا N95
سایت تصاویر زیادی از هر مدل گوشی ارائه میدهد و گوشی را هم از نظر خصوصیات مهم و هم از نظر ویژگیهای جزئیتر بررسی میکند.
به بررسی [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] ، توسط این سایت دقت کنید. دقیقترین و مشروحترین توضیحات در مورد محصول جدید اپل همین مقاله است.
البه سایتهای جالب دیگری هم هستند ، مثلا در بعضی از این سایتها بر اساس ویژگیهایی که دوست دارید در موبایلتان باشد و بودجهتان مدلهایی به شما پیشنهاد میشود.
در زمینه لپتاپ هم باز من سایت [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] را ترجیح می دهم. در کنار این سایت از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] هم استفاده میکنم. به آنالیز [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] توجه کنید. البته سایتهای بسیار زیادی در مورد آنالیز مدلهای لپ تاپ وجود دارد که بعضی جهات بهترند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بعد از مطالعه در سایتهای خارجی و مطابقت دادن آن با مدلهایی که در بازار ایران هست ، نیازها و بودجهتان ، حتما چندین مدل را برای خرید انتخاب خواهید کرد.
5- فورومهای ایرانی : خیلی خوب است که سری به فورومهای ایرانی بزنیم ، اینجا فوروم خاصی را تبلیغ نمیکنم ولی در کل این مرحله را ضروری میدانم ، چون شما را با وضعیت بازار ایران آشنا میکندو مثلا دستتان میآید که کجاها گارانتی معتبرتری دارد ، یا اینکه قیمت در حال بلا کشیدن یا پایین افتادن است و با دیگر ریزهکاریهای خرید آشنا میشوید.
دست آخر با این اطلاعات میشود با خیال راحتتر رفت بازار و پول واقعا بیزبان را داد برای این اجناس!
شاید برای خیلی از شما این چیزها بدیهی باشد ولی من چه در میان دوستان و چه وقتی برای خرید بیرون میروم ، کمتر میبینم کسی با اطلاعات کافی و با طی کردن این مراحل برای خرید بیاید.
1پزشك