کاوش خصوصی در اینترنت
چندی پیش مرورگری با نام Browzar در دسترس کاربران قرار گرفت با این شعار که این مرورگر ” هیچ یک از اطلاعات شما نظیر اینکه کجاها رفتید و … رو ذخیره نمی کنه “ . بعد از معرفی این مرورگر که بر پایه مرورگر اینترنت اکسپلورر کار می کنه کاربران زیادی به سمتش رفتند ولی ظاهرا دارای مشکلات امنیتی بود و اون شور و شوق اولیه و استقبال از این مرورگر فروکش کرد .
مرورگر ها برای راحتی کار و سریعتر بودن خودشون اطلاعاتی رو ذخیره می کنند ، مانند :
History : شامل تاریخچه آدرس سایت هایی که شما رفته اید که بسته به تنظیمات شما بر حسب “روز بعد از آخرین مراجعه ” روی مرورگر ذخیره می شوند . همون قابلیتی که وقتی شما در آدرس بار مرورگرتون بطور مثال حرف g رو تایپ می کنید گزینه هایی که با حرف g شروع می شوند برای شما ظاهر می شه مانند گوگل .
Download History : البته این قسمت به علت نداشتن دانلود منیجر در اینترنت اکسپلورر وجود نداره ولی کاربران فایرفاکس می دونند هر فایلی از قبیل عکس ، برنامه و … رو که توسط فایرفاکس دانلود کنن تاریخچش در این قسمت باقی می مونه .
Cache : مرورگر ها پس از مرور هر صفحه مقداری از آن صفحه رو بر روی کامپیوتر شما ذخیره می کنند تا در مواقعی که شما دوباره به آن سایت مراجعه می کنید با لود کردن قسمتی از آن سایت از روی هارد سایت مورد نظر رو برای شما سریعتر لود کنند .
Cookies : احتمالا شما هم برای ورود به سایتی با گزینه ” مرا به خاطر بسپار ” مواجه شدید و می دونید با انتخاب این گزینه دیگه لازم نیست هر بار که به سایت مورد نظر مراجعه می کنید نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کنید و یا اطلاعات خودتون رو از دوباره بنویسید . این دسته از کارها بر عهده کوکی هاست .
Saved Passwords : وقتی شما برای ورود به سایتی رمز عبور و نام کاربری خودتون رو وارد می کنید اگر برای اولین بار باشد با زدن دکمه ورود به سایت مرورگر شما به شما پیغامی مبنی بر ذخیره پسورد می ده که این کار باعث ساده تر شدن کار شما می شه و لازم نیست هر دفعه شما این دو مورد رو وارد کنید و می تونید این کار رو به مرورگرتون بسپرید .
Saved form & Search History : آیا شما هم در گوگل جستجو کردید ؟ آیا وقتی برای بار چندم به محل جستجو رفتید بطور خودکار پیشنهاد هایی به شما داده می شه از کلماتی که قبلا جستجو کردید . این قابلیت بر عهده این قسمت هست .
Authenticated Sessions : شاید با این قابلیت فایرفاکس آشنا هستید که وقتی مرورگر را در حالی می بندید که چند تب باز هست و بعد از اجرای دوباره مرورگر همون تب ها برایتان باز می شود . این ذخیره تب ها بر عهده این قسمت می باشد .
همونطور که در بالا مشاهده می کنید مرورگرها گزینه های زیادی رو ذخیره می کنند که می تونه برای خیلی ها ناخوشایند باشه و حتی در خیلی از جاها مانند کافی نت ها دردسر ساز . شما با قابلیت جدید فایرفاکس می تونید با انتخاب گزینه ” PrivateBrowsing ” به فایرفاکس بگید که هیچ یک از اطلاعات شمارو ذخیره نکنه . برای این قابلیت موزیلا ۲ طرح رو آماده کرده . در طرح اول قسمت آدرس بار و سرچ بار بالای فایرفاکس تغییر رنگ می دهند که کاربر مطمئن بشه این قابلیت فعال هست ( البته حتی با انتخاب این طرح انتخاب رنگ مشکی معلوم نیست )
در طرح دوم دکمه ای بر روی آدرس بار قرار می گیره . طرح زیر نمونه ای احتمالی از این دکمه هست :
اگر شما خیلی به این قابلیت نیاز دارید می تونید با نصب این اکستنشن تقریبا مشابه همین قابلیت رو به فایرفاکس ۲ اضافه کنید .
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می تونید به لینک های زیر مراجعه کنید .
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
منبع : Alex Faaborg
عصرونه