سلام دوست عزيز
يه مقدار بيشتر در مورد شرايط خرد شدن اين ظروف توضيح بدين فكر كنم روشنتر بشه مثلا حرارت محيط يا اين كه قبلا گرم بوده به جاي سرد آورده شده و ...
ولي اگه هيچ كدوم از اين ها هم نباشه و در شرايط عادي اين اتفاق افتاده باشه يه علت رو ميشه براش در نظر گرفت كه احتمالش از بقيه بيشتره؛
اونم اين كه توي مبحث مكانيك و استاتيك ذرات و جامدات يه بخشي هست كه در مورد پايداري و ايستايي ذرات در كنار هم بحث مي كنه. به زبون ساده هدف اين علم هم اين هست كه ضروف و سازه هايي كه كريستال (بلور) يا شيشه اي هستن طوري طراحي بشن كه كه در بدو ساخت ترك هاي ريز خيلي خيلي كمتري داشته باشن تا به مرور كه از اونا استفاده ميشه مقاومت و پايداري و طول عمر اين ظروف و سازه ها بيشتر بشه.
به اين معني كه ظروف كريستال در همون ابتداي توليد خودشون يه سري ترك هاي خيلي ريز ميكروسكوپي بر روي خودشون دارن كه با استفاده از اين ظروف اون ترك ها به مرور افزايش اندازه پيدا ميكنن تاجايي كه در نهايت به حدي مي رسه كه يكپارچگي اون ظرف رو از بين مي بره و به طور ناگهاني و بدون دليل ظروف ميشكنن!
البته اين كه مي گم بدون دليل منظورم دليل قابل ديدن در همون لحظه هست وگرنه اين ترك هاي ريز ميكروسكوپي به مرور بر اثر ضربه يا حركت دادن ظروف يا تغيير دماي اتاق و غيره مي تونن بزرگتر شده باشن.
يا مثال ساده تر هم اين كه اگه مثلا يه بشقاب بلور معمولي از اين نوعي كه فقط صاف هست و روش كار نشده رو برداريم و بدون اين كه اون رو به جايي بكوبيم مثلا 4000 بار همينطوري تو دستمون مثل بادبزن تكون بديم يه دفعه بدون دليل اون هم توي دستمون خرد ميشه و ميشكنه!
اين ظروفي هم كه گفتين ايحتمالا ضريب ايستايي خيلي بالايي نداشتن يا اين كه داشتن ولي به مرور زمان در معرض ضربات قرار گرفتن كه يه دفعه از هم پاشيده ذرات و قطعاتشون.
موفق باشيد
![Smilingsmiley](images/smiles-icone/smilingsmiley.gif)