تبلیغات :
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی، صداگیر ماینر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]




مشاهده نتيجه نظر خواهي: فرض کنید توزیعهای زیر رو در اختیار دارید کدامیک را نصب

راي دهنده
33. شما نمي توانيد در اين راي گيري راي بدهيد
  • Fedora core

    10 30.30%
  • Mandriva-mandrake

    2 6.06%
  • Suse

    11 33.33%
  • Debian

    2 6.06%
  • Knoppix

    3 9.09%
  • Gentoo

    0 0%
  • موارد دیگر

    5 15.15%
صفحه 1 از 3 123 آخرآخر
نمايش نتايج 1 به 10 از 25

نام تاپيک: کدام توزیع لینوکس را می پسندید؟

  1. #1
    حـــــرفـه ای rootnt's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2005
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    3,759

    پيش فرض کدام توزیع لینوکس را می پسندید؟

    سلام دوستان
    هدف از درست کردن این تاپیک و نظر سنجی اون اینه که بلاخره معلوم بشه توزیع محبوب یوزر ها چیه و بتونیم به یه جمع بندی کلی برسیم
    آقا من هر جا که سوال کردم و یا دیگران سوال کرده بودن ندیدم که جواب درست و قاطعی داده بشه و همه گفتن بنا به نیاز فرق میکنه
    حالا من میخوام بدونم بهترین توزیع لینوکس از دید ما یوزر های پی سی ورلد که معمولا کار بر معمولی اینترنت هستیم و روی سرور و یا شبکه کار نمیکنیم چیه
    دوستان لطف کنید بعد از انتخاب توزیع مورد نظرتون در نظر سنجی دلیل هم بیاورید
    با تشکر از شما

  2. #2
    آخر فروم باز
    تاريخ عضويت
    Oct 2004
    محل سكونت
    Video Games !!!
    پست ها
    1,921

    پيش فرض

    Sarge Is The Best

  3. #3
    پروفشنال Beelzebub's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2004
    محل سكونت
    طهران
    پست ها
    669

    پيش فرض

    به نظر من فدورا از همه بهتر راحتتره :mrgreen: :mrgreen:

  4. #4
    کـاربـر بـاسـابـقـه AveCina's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    1,155

    پيش فرض

    آقا پس RedHat چی ؟ یعنی ماله من Redhat نوشته کودومشونه ؟

  5. #5
    حـــــرفـه ای rootnt's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2005
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    3,759

    پيش فرض

    سلام دوستان
    میشه گفت فدورا کور نسخه جدید ردهت هستش و لی دیگه بقیه رو بزنید موارد دیگر...
    من دیگه از این فدورا خیلی بدم اومده
    حالم به هم میخوره
    خیلی مشکلات داره از بوت لودر گرفته تا اینترنتش
    از نظر من البته
    فقط نا‍پیکس
    خیلی توپه و راحت
    امتحان کنید ضرر نمیکنید

  6. #6
    آخر فروم باز Navid's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2004
    پست ها
    3,124

    پيش فرض

    من suse رو انتخاب می کنم . کارش درسته . البته فدورا جدید هم اومده ها

  7. #7
    پروفشنال double_n's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    the Shire
    پست ها
    900

    پيش فرض

    با اجازه اساتید من هم Suse را انتخاب می کنم و اقعا من رو از شر ویندوز راحت کرده :mrgreen: :mrgreen:

  8. #8
    حـــــرفـه ای rootnt's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2005
    محل سكونت
    تهران
    پست ها
    3,759

    پيش فرض

    من شنیدم ورژن جدید suse ورژن ۹.۳ زده رو دست هر چی توزیع لینوکسه حتی فدورا

    و امکاناتش خیلی بهتر و ساده تره
    درسته
    باید برم cd شو بخرم

  9. #9
    حـــــرفـه ای mehdi87's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2005
    محل سكونت
    87
    پست ها
    826

    پيش فرض

    nbsfucker, جان شما الان suse رو نصب كردي ! و با suse مياي تو نت !

  10. #10
    پروفشنال double_n's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2005
    محل سكونت
    the Shire
    پست ها
    900

    پيش فرض

    اینم برای عزیزانی که در انتخاب توزیع های لینوکس دچار تردید هستند ......


    کدام توزیع لینوکس را انتخاب کنیم؟

    یکی از سوالاتی که توسط کاربرانی که مایل به انتقال به سیستم‌عامل لینوکس هستند مطرح می‌شود، انتخاب توزیع است. چرا انواع مختلفی از لینوکس وجود دارد؟ کدامیک مناسب‌تر است؟ در این مقاله به معرفی اصول و مفاهیم توزیع‌های لینوکس و معرفی برخی از آنها می‌پردازیم و به مقایسه توزیع‌های مختلف نخواهیم پرداخت و این مقوله را در مقاله جداگانه‌ای بررسی خواهیم کرد.

    توزیع چیست؟
    اصلا توزیع چیست؟ همانطور که می‌دانید، سیستم‌عامل لینوکس به خودی خود یک سیستم‌عامل آزاد و رایگان است. لینوکس را هر کس می‌تواند جمع‌آوری کرده و به نام خودش به رایگان عرضه کرده و به فروش برساند. علت چیست؟ سیستم‌عامل لینوکس از بخش‌های بسیار زیادی تشکیل شده که هر بخش آن توسط عده‌ای خاص توسعه می‌یابد که هر یک در یک سمت جهان قرار دارند. معروف است که می‌گویند لینوکس مانند هواپیمایی است که هر قسمت آن را در یک کشور ساخته‌اند. (البته این نکته نقطه قوت آن به شمار می‌رود.) در صورتی که شما به عنوان یک کاربر بخواهید یک لینوکس داشته باشید، باید تمام این قطعات را جداگانه جمع‌آوری کرده و پس از کامپایل استفاده نمایید. درصد کمی از مردم این امکان و توانایی را دارند. بنابراین افراد و شرکت‌هایی اقدام به جمع‌آوری این قطعات مجزا و قرار دادن آنها کنار هم کرده‌اند و علاوه بر آن برای این مجموعه برنامه‌های نصب و مدیریت نوشته‌اند تا کار نصب و مدیریت سیستم را برای کاربران آسان کنند. به این مجموعه‌ها که توسط افراد و شرکت‌ها گرداوری شده است، توزیع یا Distribution لینوکس می‌گویند.

    علت تنوع توزیع‌ها چیست؟
    هر یک از توزیع‌های لینوکس دارای ویژگی‌های خاصی است که آنرا از توزیع دیگر متمایز می‌کند. مثلا ممکن است برنامه‌های نصب آنها با هم تفاوت داشته باشند (البته اصول نصب همه لینوکس‌ها یکسان است) و یا ابزارهای مدیریتی گرافیکی تهیه شده با هم متفاوت باشند و یا نسخه برنامه‌هایی که با یک توزیع خاص ارائه می‌شوند جدیدتر یا قدیمی‌تر باشند، محل فایل‌های پیکربندی آنها متفاوت باشد، و یا ممکن است توزیع‌هایی مخصوص امور خاص طراحی شده باشند. مثلا مخصوص سرویس‌دهنده‌ها، مخصوص ایستگاههای کاری، مخصوص کامپیوترهای قدیمی، مخصوص مدیریت شبکه و به همین ترتیب. بنابراین هر فرد یا گروه خلاقی می‌تواند توزیع مخصوص خود را ارائه نماید. مثلا برخی از توزیع‌ها برای نصب و پیکربندی آسان بهینه سازی شده‌اند.
    توزیع‌ها به دو صورت تجاری و رایگان ارائه می‌شوند. یعنی در ازای دریافت برخی از آنها باید پول پرداخت شود و برخی از آنها رایگان هستند. البته به هر حال شما در اکثر موارد قادرید تا یک توزیع لینوکس را چه رایگان و چه تجاری به تعداد نامحدود کپی و توزیع نمایید. اکثر توزیع‌های غیر تجاری و برخی از توزیع‌های تجاری بصورت رایگان از سایت‌های مربوطه قابل دانلود هستند.
    در صورتی که لینوکس را یاد بگیرید، مهم نیست از چه توزیعی استفاده کنید. چون همه آنها ذاتا شبیه هم هستند و تمام اموری که در یک توزیع انجام می‌دهید، در توزیع دیگر نیز قابل انجام خواهد بود (شاید به نحو دیگر).
    برخی از توزیع‌ها از ایجاد تغییرات و بهینه‌سازی‌هایی در توزیع‌های دیگر ایجاد شده‌اند که آنها را توزیع‌های مبتنی بر یک توزیع می‌نامند. مثلا توزیع لیبرانت یک توزیع مبتنی بر دبیان است. یا مثلا توزیع فارسی شبدیکس یک توزیع مبتنی بر کناپیکس است که در آن امکانات فارسی اضافه شده است.

    شما هم می‌توانید!
    بله در صورتی که لینوکس را کاملا یاد گرفته باشید و مقداری خلاقیت و برنامه نویسی بلد باشید، قادر خواهید بود تا توزیع خودتان را ایجاد کنید. راهنماهای بسیاری در مورد ایجاد یک توزیع لینوکس منتشر شده است که یکی از بهترین این راهنماها، کتاب LFS یا Linux From Scratch نام دارد که آنرا می‌توانید از اینجا مطالعه یا دانلود نمایید.

    کدام توزیع؟
    همانطوری که در بالا اشاره کردم، هر یک از توزیع‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود هستند. مثلا برنامه نصب یک توزیع بسیار راحت است و یک توزیع دیگر ممکن است از نظر پایداری و امنیت مطرح باشد و به همین ترتیب. انتخاب توزیع بستگی به شرایط زیر دارد:

    - سطح علمی کاربر
    - مورد استفاده از لینوکس
    - ویژگی‌های توزیع
    - بازار

    اکنون به بررسی یکایک این شرایط می‌پردازیم.

    الف: سطح علمی کاربر: کاربرانی که دارای آشنایی کمتری با لینوکس هستند، جذب توزیع‌هایی می‌شوند که دارای ابزارهای پیکربندی گرافیکی است که آنها را قادر می‌سازد راحت‌تر سیستم‌شان را اداره و نصب نمایند. همچنین دارای نرم‌افزارهای جدیدی باشد که به آنها حداکثر قابلیت‌ها را ارائه نماید. از توزیع‌هایی که برای کاربران تازه کار بسیار مناسب هستند، می‌توان زوزه (SuSE)، ردهت (Redhat)، مندریک (Mandrake)، لیندوز (Lindows)، لیکوریس (Lycoris)، مپیس (Mepis) و XandarOS را نام برد. کاربرانی که پیشرفته‌تر هستند و ابزارهای پیکربندی گرافیکی برایشان مهم نبوده، کیفیت و سرعت سیستم برایشان مهم‌تر است جذب توزیع‌های حرفه‌ای مانند دبیان (Debian)، جنتو (Gentoo) و اسلاکور (Slackware) می‌شوند. دبیان به سخت نصب شدن معروف بوده و اسلاکور هم هیچ ابزار پیکربندی گرافیکی ندارد. ولی در عوض هر دو این توزیع‌ها بسیار باکیفیت و پایدار هستند.

    ب: مورد استفاده از لینوکس: برخی از توزیع‌ها مخصوص نیازهای خاصی طراحی شده‌اند. مثلا امروزه از اصلی‌ترین نیازها می‌توان به سرویس‌دهنده‌ها و ایستگاه‌های کاری اشاره نمود. البته برخی از توزیع‌ها این امکان را به شما می‌دهند که هنگام نصب، نوع مصرف آنها را تعیین کنید و با توجه به انتخاب شما، نرم‌افزارهای مربوط به آن مصرف خاص نصب خواهند شد. مثلا ردهت و دبیان این امکان را دارا هستند. برخی از توزیع‌ها تنها مخصوص یک نیاز طراحی شده‌اند و دارای ابزارهای مربوط به آن نیاز می‌باشند. مثلا لینوکس کناپیکس (Knoppix) که یک توزیع روی میزی است، تنها دارای ابزارهایی است که برای کاربران روی میزی کاربرد دارد، و یا لینوکس SOL تنها به درد وظایف یک سرویس‌دهنده می‌خورد.

    ج: ویژگی‌های توزیع: برخی اوقات یک توزیع دارای ویژگی‌های خاصی است که آنرا برای استفاده قابل انتخاب می‌سازد. مثلا لینوکس اورالوکس (Oralux) دارای امکانات مخصوص نابینایان می‌باشد. مانند شناسایی صفحه نمایش‌های بریل و یا مرور صوتی وب و پست الکترونیک. و یا یک لینوکس ممکن است سخت‌افزارهای خاصی را به خوبی پشتیبانی نماید. و یا ممکن است سرعت و کیفیت یک توزیع یا آسانی استفاده از آن ملاک انتخاب قرار گیرد.

    د: بازار: ممکن است موجود بودن یک توزیع در بازار و یا نبود آن ملاک انتخاب باشد. مثلا در ایران فراوان‌ترین توزیع لینوکس، توزیع ردهت است. اصلا برخی افراد و موسسات لینوکس را به نام ردهت می‌شناسند.

    بالاخره کدام را انتخاب کنیم؟
    خوب، در بازار ایران در مورد انتخاب توزیع محدودیت‌های فراوانی وجود دارد. با توجه به توزیع‌های موجود در بازار، برای مصارف زیر توزیع‌های مقابل آن توصیه می‌شوند:

    مصرف میزکار(Desktop)/ایستگاه‌کاری – کاربران تازه‌کار: زوزه (SuSE)، ردهت (Redhat)، لیبرانت (Libranet)
    مصرف میزکار(Desktop)/ایستگاه‌کاری – کاربران حرفه‌ای: دبیان (Debian)، اسلاکور (Slackware)، لیبرانت (Libranet)
    مصرف سرویس‌دهنده: دبیان (Debian)، ردهت (Redhat)
    دیسک‌های زنده: کناپیکس (Knoppix)، شبدیکس (Shabdix)

    توضیح اینکه دیسک‌های زنده لینوکس‌هایی هستند که کاملا از روی CD اجرا می‌شوند و نیازی به نصب آنها روی سیستم نیست. این دیسک‌ها برای مصارف آموزشی، عیب زدایی و نمایشی مناسب می‌باشند.

    موفق باشید .

صفحه 1 از 3 123 آخرآخر

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

  • شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •