اورین اورین خیلی خوبه . حداقل شما به یه چیزی رسیدی . ماها که از بازی و بازی سازی و پول به خاطره رسیدم![]()
اورین اورین خیلی خوبه . حداقل شما به یه چیزی رسیدی . ماها که از بازی و بازی سازی و پول به خاطره رسیدم![]()
این آخه دوتا بحث جدا از همه . خیلی از شرکت های بزرگ بازی سازی هم خودشون موتور ندارن و موتور شرکت های دیگه رو میخرن ! اما هیچ شرکتی نمیاد مدل آماده دانلود کنه
گرافیک یعنی روح بازی . طراحی و مدلسازی هم مهم ترین قسمت گرافیکی یه بازی میشه که اگه کار خود شرکت
نباشه بی ارزش میشه
در اصل واسه بازیهای بزرگ استفاده از مدل آماده غیر ممکنه چون شما فکر کن یه محیطی میخواد طراحی بشه
با یه سری ساختمون و یه جو خاصی . کسی که میخواد مدل آماده استفاده کنه مجبور میشه طبق مدلهای
آماده محیطش رو ایجاد کنه اما اون گروهی که یه تیم طراحی قوی داشته باشه میتونه هرچی که تو تخیلش هست پیاده کنه . اصلا استفاده از مدل آماده واسه کارهای متوسط و بزرگ یه چیز خنده داری هستش
دراصل موتور آماده با مدل آماده خیلی فرق میکنه . اگه قرار باشه بگیم همه چی آماده باشه پس دیگه اسم بازی سازی نباید بزاریم روش . همون ماد سازی یا ویرایش بازیهای دیگه اسم بهتری میشه
البته تجربه نشون داده گروهی که توان طراحی مدلهای بازیش رو نداشته باشه تو قسمت های دیگه هم به مشکل برمیخوره
یعنی تیمی که نتونه مدلهای بازیش رو خودش طراحی کنه تو قسمت های دیگه مثل انیمیشن ها و گیم پلی و کد نویسی و محیط پردازی و صداگذاری و ... میتونه موفق باشه ؟ درکل گروهی که نتونه مدلهای بازیش رو طراحی کنه اصلا نباید سمت بازیهای بزرگ بره چون تو قسمت های دیگه گیر میکنه و دیگه کد نویسی و انیمیشن ها و گیم پلی و ... دیگه دانلودی نیست که بتونه از اینترنت دانلود بکنه و ایمپورت کنه تو موتور بازی ...
Last edited by anti-military; 30-11-2011 at 14:48.
شما از جنبه ی گرافیکی به این قضیه نگاه میکنید من از جنبه ی "برنامه نویسی و گیم پلی" .این آخه دوتا بحث جدا از همه . خیلی از شرکت های بزرگ بازی سازی هم خودشون موتور ندارن و موتور شرکت های دیگه رو میخرن ! اما هیچ شرکتی نمیاد مدل آماده دانلود کنه
گرافیک یعنی روح بازی . طراحی و مدلسازی هم مهم ترین قسمت گرافیکی یه بازی میشه که اگه کار خود شرکت
نباشه بی ارزش میشه
در اصل واسه بازیهای بزرگ استفاده از مدل آماده غیر ممکنه چون شما فکر کن یه محیطی میخواد طراحی بشه
با یه سری ساختمون و یه جو خاصی . کسی که میخواد مدل آماده استفاده کنه مجبور میشه طبق مدلهای
آماده محیطش رو ایجاد کنه اما اون گروهی که یه تیم طراحی قوی داشته باشه میتونه هرچی که تو تخیلش هست پیاده کنه . اصلا استفاده از مدل آماده واسه کارهای متوسط و بزرگ یه چیز خنده داری هستش
دراصل موتور آماده با مدل آماده خیلی فرق میکنه . اگه قرار باشه بگیم همه چی آماده باشه پس دیگه اسم بازی سازی نباید بزاریم روش . همون ماد سازی یا ویرایش بازیهای دیگه اسم بهتری میشه
البته تجربه نشون داده گروهی که توان طراحی مدلهای بازیش رو نداشته باشه تو قسمت های دیگه هم به مشکل برمیخوره
یعنی تیمی که نتونه مدلهای بازیش رو خودش طراحی کنه تو قسمت های دیگه مثل انیمیشن ها و گیم پلی و کد نویسی و محیط پردازی و صداگذاری و ... میتونه موفق باشه ؟ درکل گروهی که نتونه مدلهای بازیش رو طراحی کنه اصلا نباید سمت بازیهای بزرگ بره چون تو قسمت های دیگه گیر میکنه و دیگه کد نویسی و انیمیشن ها و گیم پلی و ... دیگه دانلودی نیست که بتونه از اینترنت دانلود بکنه و ایمپورت کنه تو موتور بازی ...
به نظر من شرکتی که مدل آماده استفاده میکنه برابر شرکتیه که انجینش آمادست !
چون به قول شما ( که میگی بالاخره تو قسمت انیمیت یا ... دانلودی نیست ) گیم پلی هم همینطوره و تو برنامه نویسی انجین آماده این مشکل هست
راستی برداشت بد نکنید که منظورم اینه استفاده از مدل یا انجین آماده بده
! فقط مقایسشون کردم
دارم شک میکنم بهت.به نظر من شرکتی که مدل آماده استفاده میکنه برابر شرکتیه که انجینش آمادست !
همچین میگی انگار انجین آماده یعنی همه هوش مصنوعی و کدهای مورد نیاز و غیره اش آماده هست و با زدن یک تیک فعال میشه.
الان انجین ساختن تو ایران دایرکت اکس 10 رو ساپورت میکنه و خیلی چیزای خوبی داره ولی عمراً اون تجربه ای رو که سازندگان یه انجین مثل یونیتی تو این همه مدت بدست آوردن رو داشته باشه.
یونیتی با شیدر مدل 3 داره کیفیت بالاتر از اون انجین تحت دایرکت اکس 10 و شیدر مدل 4 میده.
پس نباید بازی سازیمون رو با ساخت انجین به خطر بندازیم.
راستی یادم میاد گفتی:
ببین انقدر ایده های خفنی من دیدم در مورد بازی سازی تو ایران که Infinity Ward هم از پسش بر نمیاد."ایده"
مرد میخوام اون ایده ها رو پیاده کنه.
من خودم سر بازی ایده پردازی Fire Cold انقدر فشار آوردم که الان ذهنم باز شده میتونم برای 60تا بازی دیگه ایده بدم.
نمونه هاش:
یه طرح دادم به پارسا به نام آدم کوچولو که خود بازی زیاد جالب نشد ولی با همون ایده ها یه گروه کار کنه عجب چیزی میشه.
یه ایده به شدت فکری رو با محمد فلاح ساختیم به نام روباکس خود مهدیار هم دیدش گفت از اوناست که ذهن رو بدجوری در گیر میکنه.
ایده پردازی یه بازی سکرت رو هم داره,البته سناریو تکمیله برای قسمت های خاصی ازش دارام ایده پردازی میکنم.
همینجا هم اعلام میکنم اگر کسی واقعاً توانایی بازی سازی داره بیاد طرح اولیه بده من انقدر ایده میریزم جلوش خودش کم بیاره.
اینجا قصدم کمکه که بعداً نیان بعضی ها بگن انحصاری کار میکنی و یه چیزی رو فقط در حد حرف میگی و غیره.
نمیخوام فکر اشتباهی که تا الان در موردم کردین ادامه پیدا کنه.
البته طرح اولیه بازی باید خوب باشه(طوری که محدودیتش زیاد نباشه),سازنده هم باید به شدت حرفه ای باشه که ایده ها رو پیاده کنه.
سر همون بازی آدم کوچولو انقدر تنوع به وجود آورده بودم که هر ثانیه اش یه چیز جدید داشت.(خود بازی مال پارسا هست اگه میخواین ببینید چیه برین از اون بگیرینش ولی چون تکمیل نیست فکر کنم فعلاً نده بازی رو بهتر باشه چون بدتر اسم بازی بد میشه.)
میشه بگی اگه من یه بازی خوب بسازی که سر گرم کننده باشه و گیمر از بازی کردنش لذت ببره از کجا میخواد بفهمه که من مثلا مدل تفنگ کلت رو از داخل بازی کال اف دیوتی کشیدم بیرون در صورتی که من متریالش رو تغییر دادم و تغییراتی هم تو خود مدل دادم ؟! منطقی بگو خواهشا . الان شما داری بازی میکنی کاراکتر بازی دستش یه M4 هست شما میتونی ثابت کنی که من این رو از کجا آوردم ؟! اگه من نگم که آماده هست ؟! هیچ کس نمیتونه متوجه بشه که این مدل رو من از بازی های دیگه یا از نت برداشتم . قبول ندارید ؟
این که شما میگید گیمر میفهمه مدل های آماده هست به خاطر استفاده بیرویه از مدل ( حتی کتاراکتر بازی های معروف ) هست که دید کاملا مشخص هست مدل آماده بوده و کش رفتن . این کار اشتباه بعضی بازی ساز ها باعث شده گیمر ها دیدشون به بازی های ایرانی این جوری بشه . من میگم باید از مدل آماده استفاده کرد تا بتونیم بازی یبسازیم و اگه این کار رو نکونیم نمیتونیم بازی بسازیم ( پس کاری که باعث میشه شما تو کارت پیشرفت کنی کاره خوبی هست - بنا بر این استفاده از مدل آماده از نظر من کار اشتباهی نیست به شرطی که درست استفاده بشه .
مثل قرص میمونه اگه زیاد استفاده کنی برات مشکل ساز خواهد بود ولی به اندازش نیاز هست .
---------- Post added at 12:36 AM ---------- Previous post was at 12:32 AM ----------
میگم بچه ها شما فراموشی دارین ؟! این مال چند وقت پیشه ! حالا د.باری روز از نو روزی از نو !
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
---------- Post added at 12:39 AM ---------- Previous post was at 12:36 AM ----------
من موافقم موتور ساختن تو این شرایت اصلا منطقی نیست ! موتور باید زمانی نوشته بشه که شما بتونی چنتا بازی بسازی با همین مثلا یونیتی بعد یه گروه آرتیست درست درمون داشته باشی بعد که با بازی سازی با یونیتی پول در آوردی بیایی موتور بنویسی اونم نه تنهایی با تعدادی آدم حرفه ای که به یه جایی برسی .
اصلا بحث این حرفها نیست . بحث رفتار حرفه ای هستش. گروهی که نتونه خودش مدل بزنه پس هیچ وقت نمیتونه تو قسمت های دیگه گرافیکی کار کنه چون تو بحث گرافیکی مدلسازی از نظر تخصص نسبت به کارهای دیگه راحت تره و کسی که نتونه مدلسازی کنه یا حوصله نداشته باشه یا وقت یا ... هیچ وقت نمیتونه از نظر تکسچر دادن و نور پردازی و متریالها و محیط پردازی و قسمت های دیگه خوب عمل کنه .میشه بگی اگه من یه بازی خوب بسازی که سر گرم کننده باشه و گیمر از بازی کردنش لذت ببره از کجا میخواد بفهمه که من مثلا مدل تفنگ کلت رو از داخل بازی کال اف دیوتی کشیدم بیرون در صورتی که من متریالش رو تغییر دادم و تغییراتی هم تو خود مدل دادم ؟! منطقی بگو خواهشا . الان شما داری بازی میکنی کاراکتر بازی دستش یه M4 هست شما میتونی ثابت کنی که من این رو از کجا آوردم ؟! اگه من نگم که آماده هست ؟! هیچ کس نمیتونه متوجه بشه که این مدل رو من از بازی های دیگه یا از نت برداشتم . قبول ندارید ؟
بحث گرافیکی یه بازی خیلی خیلی پیچیده تر از اینه که شما فکر میکنید . انسانهایی هم که درک گرافیکی خوبی دارن خیلی کم هستن و واسه قوی شدن گرافیک یه بازی یا انیمیشن یا فیلم یا هرچی باید یه سری افرادی که کاملا با همه قسمت های گرافیک آشنایی دارن دور هم جمع بشن و کار کنن . گروهی که نتونه مدل هاش رو خودش بزنه یعنی ساده ترین قسمت گرافیکی بازیش رو هم نمیتونه انجام بده پس کلا مشکل داره و باید حرفه ای تر فکر کنه و مدل آماده بهش کمکی نمیکنه
البته من واسه بازیهای بزرگ گروهی و شرکتی دارم میگم نه مستقل ...
شما فکر کن گروهی که داره رو نسخه جدید هیتمن کار میکنه بلد نبودن مدلسازی کنن و مدلهاشون رو دانلود میکردن و ... این گروه هیچ وقت میتونست یه همچین شاهکار گرافیکی رو خلق کنه ؟ یا بازی مترو یا بتل فیلد 3 و ...
کلا خودتون رو گول نزنید دیگهاستفاده از مدل آماده حرکت غیر حرفه ای هستش حالا حتی اگه کسی هم متوجه نشه
مثل این میمونه که بازی یه شرکتی رو بیاریم و بگیم خودمون ساختیم و چون کسی متوجه نمیشه پس اشکالی نداره![]()
خوب درسته شرکت های بزگ بازی سازی خارجی اینجورین . گروه های مستقلشون هم از گروه های تجاری ما تعدادشون و افرادشون بیشتره در بعضی موارد . من دارم در مورد خودمون و ایران میگم . شما یه نگا به درآمدی که اونا دارین بنداز بعد متوجه میشی که چجوری میتونن خرج کنن . بعدشم بیشترشون خودشون موتور بازی هم دارن . این درست نیست که ما الان خودمون رو با اونا مقایسه بکنیم .
من نمیگم که نمیتونیم مدل بزنیم ! وقت نمیکنیم مودل بزنیم با این نیرو کم یا تک نفره .
از لحاظ حرفه ای بودن میگم در رابطه با حرفای آقامصطفیدارم شک میکنم بهت.
همچین میگی انگار انجین آماده یعنی همه هوش مصنوعی و کدهای مورد نیاز و غیره اش آماده هست و با زدن یک تیک فعال میشه.
بازم میگم منظور من یک تیم حرفه ای بود ، خب مشخصه که تیم مستقل اگر دانش انجین نویسی نداشته باشه کارش با انجین آماده راه میافته( البته استفاده از انجین هم مشکلاتی داره مثلا حدود 1 میلیون بودجه باید داشته باشید که یونیتی رو بخرید)الان انجین ساختن تو ایران دایرکت اکس 10 رو ساپورت میکنه و خیلی چیزای خوبی داره ولی عمراً اون تجربه ای رو که سازندگان یه انجین مثل یونیتی تو این همه مدت بدست آوردن رو داشته باشه.
یونیتی با شیدر مدل 3 داره کیفیت بالاتر از اون انجین تحت دایرکت اکس 10 و شیدر مدل 4 میده.
پس نباید بازی سازیمون رو با ساخت انجین به خطر بندازیم.
درسته و این مسئله که هم باید مهارت ایده پردازی داشته باشیم هم اجرای اون ، به مشکلات زیر می افزاید!ببین انقدر ایده های خفنی من دیدم در مورد بازی سازی تو ایران که Infinity Ward هم از پسش بر نمیاد.
مرد میخوام اون ایده ها رو پیاده کنه.
من خودم سر بازی ایده پردازی Fire Cold انقدر فشار آوردم که الان ذهنم باز شده میتونم برای 60تا بازی دیگه ایده بدم.
نمونه هاش:
یه طرح دادم به پارسا به نام آدم کوچولو که خود بازی زیاد جالب نشد ولی با همون ایده ها یه گروه کار کنه عجب چیزی میشه.
یه ایده به شدت فکری رو با محمد فلاح ساختیم به نام روباکس خود مهدیار هم دیدش گفت از اوناست که ذهن رو بدجوری در گیر میکنه.
ایده پردازی یه بازی سکرت رو هم داره,البته سناریو تکمیله برای قسمت های خاصی ازش دارام ایده پردازی میکنم.
همینجا هم اعلام میکنم اگر کسی واقعاً توانایی بازی سازی داره بیاد طرح اولیه بده من انقدر ایده میریزم جلوش خودش کم بیاره.
اینجا قصدم کمکه که بعداً نیان بعضی ها بگن انحصاری کار میکنی و یه چیزی رو فقط در حد حرف میگی و غیره.
نمیخوام فکر اشتباهی که تا الان در موردم کردین ادامه پیدا کنه.
البته طرح اولیه بازی باید خوب باشه(طوری که محدودیتش زیاد نباشه),سازنده هم باید به شدت حرفه ای باشه که ایده ها رو پیاده کنه.
سر همون بازی آدم کوچولو انقدر تنوع به وجود آورده بودم که هر ثانیه اش یه چیز جدید داشت.(خود بازی مال پارسا هست اگه میخواین ببینید چیه برین از اون بگیرینش ولی چون تکمیل نیست فکر کنم فعلاً نده بازی رو بهتر باشه چون بدتر اسم بازی بد میشه.)
2. فرض کنیم پول باشه ( فرض خلف) حالا وارد مرحله دوم میشیم که دانشه خب اینم رد میکنم میرسیم مرحله سه که ساخت ابزار یا استفاده از Engine آمادست خب مرحله سه رو هم رد کردیم میرسیم به مرحله چهارم و غول آخر که چیزی نیست جز"ایده"
یونیتی از کی تا حالا شده حدود 1 میلیون؟!؟البته استفاده از انجین هم مشکلاتی داره مثلا حدود 1 میلیون بودجه باید داشته باشید که یونیتی رو بخرید
حراج کردن نکنه
الان بیش از 1 و نیم ملیون قیمتشه.
در ضمن گروهی که بخواد انجین خودش طراحی بکنه برای اینکه خوب در بیاره باید بیش از این حرفا خرج کنه آخرش هم یک سوم نمونه های خارجی نمیشه.
مثلاً فکر کن 40 ملیون بذارن یه انجین بسازن آخرش قضیه همون دایرکت اکس 10 میشه که گفتم.(تازه بودجه اونا تو اون مورد بیشتر هم بوده)
خیلی ها گفتن انجین سازی کار راحتیه . انجین سازی کار تیمی نیست . کلی دلیل و مدرک هم از اینور و اونور اودن که فلان انجین رو یک نفر ساخته فلانی رو دو نفر . نمی خوام اسم ببرم بیخیال ولی سوال من اینه الان انجین نویسی هایی که توی دنیا انجام میشه مدت زمانش چقدره ؟ انریل انجین 4 از سال 2005 تا به حال داره ساخته میشه . کرای انجین هم یک هویی ساخته و به بازار روانه شده که یادمه با یکی که این کاره بود حرف میزدم می گفت الان اگه بخوان بسازن با تعداد 6 7 تا مهندس کار بلد 2 3 سالی طول میکشه و البته با بودجه 2 3 میلیارد تومن . الان کدوم شرکت . کدوم شخص میاد توی ایران همچین پولی رو خرج کنه ؟ میگن چرا تیم های کوچیک تر و با بازی کوچیکتر این کار رو نمی کنن ؟ یکی نیست بگه اخه برادر من خواهر من تیم نون می خواد اب می خواد کل وقتش رو بزاره سر انجین نوشتن ؟ ایا همچین دانش فنی توی کشور ما وجود داره ؟ یا تجربه اش وجود داره ؟ بازی گرشاسب 4 سال طول کشید . شرط باهاتون میبندم بیشتر این وقت رو صرف انجینشون کردن . دیگه از این شاخ تر چی می خوای . ؟ اقایون بالا بریم پایین بیایم این وضعیت اینجا درست بشو نیست . تا وقتی که بازی سازی رو اینجوری می چسبونن به مسائل فنی به هیچ جایی نمی رسیم . ببین شما می دونستین انجین بازی Doom توسط یه دانشجو نوشته شده که وقت های بیکاریش این کار رو می کرده ؟
همچین ادمی پیدا میشه ؟ یا مثلا بازی رو مثال میزنم . بازی world of goo رو مطمئنا همه تون بازی کردین ببینم کسی توی ایران میاد همجین ریسکی بکنه ؟ اینا بازی رو دادن بیرون و گفتن هرکی هرچه قدر دلش می خواد پول بده کلی هم پول در اوردن ازش . یکی دو دقیقه این نمونه هایی که گفتم و این مسائلی رو که گفتم با وضعیت خودمون توی کشور مقایسه کنید . ایا ما اینجوری هستیم ؟
واقعا نمی خوام اسم بیارم وگرنه خیلی چیزهای بیشتری می گفتم . از گروهی که یه انجین رو ادیت کردن گفتن خودمون نوشتیم و از گروه هایی که بازی ادیت کردن گفتن خودمون ساختیم .
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)