تبلیغات :
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 7 از 9 اولاول ... 3456789 آخرآخر
نمايش نتايج 61 به 70 از 90

نام تاپيک: خودآگاهی (Consciousness)

ناظر انجمن علوم انسانی New Ray's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

واقعیت اینه که به اختیار داشتن خودمون هم آگاهی کامل نداریم،ما هیچ وقت کنترل نمی کنیم به چه چیزی فکر کنیم یا دقیقا در این لحظه چکار کنیم، همیشه نظاره گر هستیم مگه زمانی که دقیقا به خودمون بگیم من دقیقا در این لحظه باید چکار کنم؟ دست راستم رو بالا ببرم یا چپ، ولی در شرایط عادی آگاهی از اختیار داشتن وجود نداره به نظر من و اون خودآگاهی ما در خیلی از مواقع صرفا ناظر هست.
    بنظرم اگه روی قسمتهای قرمز بیشتر توجه کنین نظر ایشون روشنتر میشه.

2. این کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال علوم انسانی mohammad varaste's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2011
    محل سكونت
    کشور37 شهر 37 کوچه37 پلاک37

پيش فرض

بنظرم اگه روی قسمتهای قرمز بیشتر توجه کنین نظر ایشون روشنتر میشه.
    شما یکبار دیگه پست من رو بخونین می فهمین که من اتفاقا بحثم سر همین ادعاهاست که به نظرم یه خورده با اون ادعای اولیه که میگن خودآگاهی توهمی بیش نیست در تناقض هستش

4. این کاربر از mohammad varaste بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

شما یکبار دیگه پست من رو بخونین می فهمین که من اتفاقا بحثم سر همین ادعاهاست که به نظرم یه خورده با اون ادعای اولیه که میگن خودآگاهی توهمی بیش نیست در تناقض هستش
    واقعیت اینه که به اختیار داشتن خودمون هم آگاهی کامل نداریم، ما هیچ وقت کنترل نمی کنیم به چه چیزی فکر کنیم یا دقیقا در این لحظه چکار کنیم، همیشه نظاره گر هستیم مگه زمانی که دقیقا به خودمون بگیم من دقیقا در این لحظه باید چکار کنم؟ دست راستم رو بالا ببرم یا چپ، ولی در شرایط عادی آگاهی از اختیار داشتن وجود نداره به نظر من و اون خودآگاهی ما در خیلی از مواقع صرفا ناظر هست. من فکر می کنم اختیار و همینطور آگاهی بهش و احساس اختیار همگی توهم هستن.
    ========
    اینکه شما میگی که
    -ما به اختیار داشتن خودمون آگاهی نداریم
    -همیشه نظاره گر هستیم
    - اختیار و همینطور آگاهی بهش و احساس اختیار همگی توهم هستن
    - آگاهی ما به دنیای اطراف، افکارها و مشاهداتمون نه دقیق هست و نه درست
    اینها همه ادعاهایی هستن که برای گفتن این ادعاها نیاز به اطمینان از خودآگاهی شخص خودتون داره
    در واقع بهتر نبود مثلا به جای اینکه قاطعانه بگین به اختیار خودمون آگاهی نداریم
    میگفتین که :ما نمیتونیم بگیم که که به اختیار خودمون آگاهی داریم یا خیر ! ؟
    امیدوارم منظورم درست رسیده باشه
    ممنون دوست عزیز ؛ متوجه سوالتون هستم . اما در پست قبل فقط بنظرم رسید شما از جملات ایشون برداشت کاملی نکردید.
    مثلا جمله واقعیت اینه که به اختیار داشتن خودمون هم آگاهی کامل نداریم - آگاهی ما به دنیای اطراف، افکارها و مشاهداتمون نه دقیق هست و نه درست ( برداشت من : یعنی نمیتونیم قاطعانه بگیم از چیزی آگاهی داریم یا نه )
    و شما گفتین قاطعانه گفته شده آگاهی نداریم.

نمیدونم شایدم برداشت من اشتباه بوده ولی من سوال شما رو در تناقض با جملات بالا ( حداقل برداشت خودم ) نمی بینم. هرچند استفاده از کلمه نمیتونیم بگیم یکم موضوع و گنگ میکنه ...
    میشه توضیح بدین کجا رو اشتباه کردم ؟

6. 2 کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

پروفشنال badboys_87's Avatar
    تاريخ عضويت
    May 2006
    محل سكونت
    گیلان - لنگرود

پيش فرض

من خیلی واسم پیش اومده که کاری انجام داده باشم بعد احساس کنم که انگار دست خودم نبوده ....

برای شما هم پیش اومده؟؟/...

حـــــرفـه ای A M ! N's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2009
    محل سكونت
    Under the weeping moon

پيش فرض

من خیلی واسم پیش اومده که کاری انجام داده باشم بعد احساس کنم که انگار دست خودم نبوده ....

برای شما هم پیش اومده؟؟/...
    این موضوع مرتبط به مقوله ی اختیار یا free will هستش، و کمابیش از حیث علمی و آزمایشات صورت گرفته هم سرنخ هایی براش وجود داره. برای مثال نوروساینتیست های زیادی با کمک fMRI و دیگر دستگاههای اسکن مغزی به این نتیجه رسیدند که در مغز "عامل" تصمیم گیرنده برای گرفتن تصمیمهای اختیاری وجود نداره. یا متخصصان ژنتیک میگن که بسیاری از تجارب روانی به طور مستقیم در گرو فعل و انفعلات ژنتیکی هستند، مثلن برخی افراد با داشتن یک ژن خاص مستعد نشون دادن واکنش به شکل خاص هستند. دخترهایی که دارای یک ژن خاص (OXTR (oxytocin receptor هستند، در حضور افراد عیبجو احساس تنهایی و دپرشن بیشتری نسبت به دختران فاقد این ژن دارند..

خب این نشون میده که حداقل بخشی از چیزی که افراد ازش به عنوان "واکنش اختیاری" یاد میکنند، حاصل جبر بایولوژیک ، محیطی و یا هردو هستش.

در مثال دیگه ای یک نوروساینتیست مغز چندین فرد رو اسکن میکنه، و ازشون میخاد که دستشون رو حرکت بدن. این متخصص مشاهده کرد که فعالیت مغزی این افراد حتا قبل ازینکه متوجه تصمیم خودشون مبنی بر حرکت دستشون بشن، افزایش یافته. این متخصص این یافته رو اینجوری شرح میده که ذهن انسان یجورایی خودش این تصمیم رو گرفته بوده (غیراختیاری و خودجوش) و اون فرد فقط به صورت آگاهانه متوجه این تصمیم میشه، یعنی بعد ازینکه تصمیم توسط مغز (بصورت غیراختیاری) گرفته شده.

بسیاری نوروساینتیست ها ازین یافته به عنوان یک مدرک یاد میکنن دال براینکه رفتار انسانها توسط عوامل نوروبایولوژیکی کنترل میشه.

رفرنسها:

Libet, B. (1985). Unconscious cerebral initiative and the role of conscious will in voluntary action. Behavioral and Brain Sciences, 8, 529-566
    van Roekel, E., Verhagen, M., Scholte, R. H. J., Kleinjan, M., Goossens, L., & Engels, R. C. M. E. (2013). The oxytocin receptor gene (OXTR) in relation to state levels of loneliness in adolescence: Evidence for micro-level gene-environment interactions. PLoS One, 8(11), Article e77689.

9. 5 کاربر از A M ! N بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

آخر فروم باز danielo's Avatar
    تاريخ عضويت
    Feb 2007

پيش فرض

حدود دو هفته پیش یک مقاله در PLOS چاپ شد:

[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

با اسکن های مغزی متوجه شدند زمانی که انسان، خودآگاهی خودش رو از دست می ده، در اصل روابط بین قسمت های مختلف مغز مختل میشه.

"It turns out that when we lose consciousness, the communication among areas of the brain becomes extremely inefficient, as if suddenly each area of the brain became very distant from every other, making it difficult for information to travel from one place to another," Monti said.

این یافته های قبلی رو تایید می کنه که خودآگاهی در هیچ جای مغز وجود نداره و در اصل برآیند فعالیت و ارتباط قسمت های مختلف مغز است.
    ترجه این مقاله هست؟؟

کاربر فعال فلسفه A.M.D.D.E.V.I.L's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    Void

پيش فرض

یک مسئله وجود داره ، در مورد هوشیاری ، دیگه کم کم داره 100% به یک حقیقت علمی تبدیل میشه که هوشیاری یک توهم هست .
    اما مسئله اینه که درک کردن این توهم خیلی خیلی مشکل و سخته . یعنی همه ی ما تا قبل از اینکه با یافته های علمی آشنا بشیم کاملا از وجود خودمون آگاه بودیم ، یعنی از وجود منِ هوشیار خودمون . بعد از دونستنش هم بازم آگاهیم .
    حالا سوال من اینه که کسی از فیلسوف ها هستند که کتابی نوشته باشن که چطور بشه توهم بودن این من رو اثبات کرده باشه ؟ همین "من" که خاطرات منو داره و بدن منو و توانایی ها و ترس های منو ؟ توضیح بده که این توهم چطوری ایجاد میشه ؟
    چون همه میدونیم توهم های زیادی در زندگی وجود دارن که ذهنمون مارو گیج میکنه در موردشون ، اما بعد از اینکه آدم فهمید توهمه و چطور کار میکنه دیگه میفهمه ، اما در این مورد چون توهم خود "من" هست که همین حالا داره در مورد توهم بودن خودش فکر میکنه یکم سخته .
    کتابی هست در این زمینه ؟

12. 2 کاربر از A.M.D.D.E.V.I.L بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال علوم انسانی mohammad varaste's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2011
    محل سكونت
    کشور37 شهر 37 کوچه37 پلاک37

پيش فرض

این موضوع مرتبط به مقوله ی اختیار یا free will هستش، و کمابیش از حیث علمی و آزمایشات صورت گرفته هم سرنخ هایی براش وجود داره. برای مثال نوروساینتیست های زیادی با کمک fMRI و دیگر دستگاههای اسکن مغزی به این نتیجه رسیدند که در مغز "عامل" تصمیم گیرنده برای گرفتن تصمیمهای اختیاری وجود نداره. یا متخصصان ژنتیک میگن که بسیاری از تجارب روانی به طور مستقیم در گرو فعل و انفعلات ژنتیکی هستند، مثلن برخی افراد با داشتن یک ژن خاص مستعد نشون دادن واکنش به شکل خاص هستند. دخترهایی که دارای یک ژن خاص (OXTR (oxytocin receptor هستند، در حضور افراد عیبجو احساس تنهایی و دپرشن بیشتری نسبت به دختران فاقد این ژن دارند..

خب این نشون میده که حداقل بخشی از چیزی که افراد ازش به عنوان "واکنش اختیاری" یاد میکنند، حاصل جبر بایولوژیک ، محیطی و یا هردو هستش.

در مثال دیگه ای یک نوروساینتیست مغز چندین فرد رو اسکن میکنه، و ازشون میخاد که دستشون رو حرکت بدن. این متخصص مشاهده کرد که فعالیت مغزی این افراد حتا قبل ازینکه متوجه تصمیم خودشون مبنی بر حرکت دستشون بشن، افزایش یافته. این متخصص این یافته رو اینجوری شرح میده که ذهن انسان یجورایی خودش این تصمیم رو گرفته بوده (غیراختیاری و خودجوش) و اون فرد فقط به صورت آگاهانه متوجه این تصمیم میشه، یعنی بعد ازینکه تصمیم توسط مغز (بصورت غیراختیاری) گرفته شده.

بسیاری نوروساینتیست ها ازین یافته به عنوان یک مدرک یاد میکنن دال براینکه رفتار انسانها توسط عوامل نوروبایولوژیکی کنترل میشه.

رفرنسها:

Libet, B. (1985). Unconscious cerebral initiative and the role of conscious will in voluntary action. Behavioral and Brain Sciences, 8, 529-566
    van Roekel, E., Verhagen, M., Scholte, R. H. J., Kleinjan, M., Goossens, L., & Engels, R. C. M. E. (2013). The oxytocin receptor gene (OXTR) in relation to state levels of loneliness in adolescence: Evidence for micro-level gene-environment interactions. PLoS One, 8(11), Article e77689.

در مثال دوم من درک نمیکنم که چطور از فعالیت مغزی قبل از حرکت این نتیجه به دست میاد که اختیاری وجود نداره
    من یه مشکل دیگه هم دارم
    تو خیلی از مقاله ها جوری درباره مغز حرف میزنن انگار مغز جدا از انسانه خوب بلاخره دستورات از همون مغز میاد قرار نیست که از جای دیگه بیاد (بخش قرمز رنگ شده)
    در آخر صحبتهاتون هم گفته شد که فرد به طور آگاهانه متوجه این قضیه میشه خوب کدوم بخش از بدن اون فرد متوجه تصمیم مغز میشه ؟ خود مغز ؟. خوب یعنی خود مغز متوجه تصمیم خود مغز میشه ؟
    Last edited by mohammad varaste; 02-09-2014 at 00:11.

14. این کاربر از mohammad varaste بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Super Moderator Stream's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007
    محل سكونت
    Wolf Trap

پيش فرض

یک مسئله وجود داره ، در مورد هوشیاری ، دیگه کم کم داره 100% به یک حقیقت علمی تبدیل میشه که هوشیاری یک توهم هست .
    اما مسئله اینه که درک کردن این توهم خیلی خیلی مشکل و سخته . یعنی همه ی ما تا قبل از اینکه با یافته های علمی آشنا بشیم کاملا از وجود خودمون آگاه بودیم ، یعنی از وجود منِ هوشیار خودمون . بعد از دونستنش هم بازم آگاهیم .
    حالا سوال من اینه که کسی از فیلسوف ها هستند که کتابی نوشته باشن که چطور بشه توهم بودن این من رو اثبات کرده باشه ؟ همین "من" که خاطرات منو داره و بدن منو و توانایی ها و ترس های منو ؟ توضیح بده که این توهم چطوری ایجاد میشه ؟
    چون همه میدونیم توهم های زیادی در زندگی وجود دارن که ذهنمون مارو گیج میکنه در موردشون ، اما بعد از اینکه آدم فهمید توهمه و چطور کار میکنه دیگه میفهمه ، اما در این مورد چون توهم خود "من" هست که همین حالا داره در مورد توهم بودن خودش فکر میکنه یکم سخته .
    کتابی هست در این زمینه ؟
    کتاب سراغ ندارم (کتاب Free Will سم هریس تا حدی به موضوع های مشابهی می پردازه). مسئله توهم بودن خودآگاهی هم بیشتر درباره توهم بودن "درک کلاسیک" خودآگاهی است که ما از قدیم از "من" داشتیم وگرنه خودآگاهی بنا به تعریف مدرنش می تونه توهم نباشه.

مسئله مهم در گیج کننده بودن موضوع اینه که ذهن ما قادر به درک مشاهدات این پدیده نیست. ما می تونیم خودآگاهی سایرین رو بررسی کنیم ولی نهایتا همه چیز رو از دریچه خودآگاهی خودمون می بینیم مثل یک دوربین عکاسی که با اینکه می تونه از دوربین های دیگه عکس بگیره یا حتی با آینه و ... از خودش عکس بگیره باز هم همه عکس ها از لنز خودش قراره وارد بشه.

در مثال دوم من درک نمیکنم که چطور از فعالیت مغزی قبل از حرکت این نتیجه به دست میاد که اختیاری وجود نداره
    ساده است (اعداد برای سادگی استفاده شدند و دقیق نیستند)
    من به شما میگم انتخاب کنید دقیقا 60 ثانیه دیگه دست راست یا چپتون رو بالا ببرید. شما تصور می کنید اختیار دارید هر کدوم رو که دلتون خواست بالا ببرید تا آخرین لحظه قبل از بالا بردن.
    من مغز شما رو اسکن می کنم و از فعالیت مغز و سیستم عصبی بدنتون 30 ثانیه زودتر از اینکه شما دستتون رو بالا ببرید متوجه میشم با دقت 100 درصد که شما کدوم دستتون رو بالا خواهید برد چون فرمانش قبل از اینکه شما متوجه باشید به یکی از دست هاتون فرستاده شده.
    شما تصور می کنید 10 ثانیه زودتر از موعد می تونید تصمیمتون رو عوض کنید (اختیار دارید)، ولی من می دونم قطعا کدوم دست شما بالا میره.
    در نهایت مستقل از پروسه فکری که در ذهن شما می گذره همیشه همون دستی بالا میره که از طریق اسکن مغزی مشاهده شده و سیگنال های عصبی براش فرستاده شده، حتی اگه شما تا 55 ثانیه نظرتون روی دست چپ باشه و در آخرین لحظه نظرتون رو همینطوری عوض کنید من زودتر از شما می دونم تصمیم نهاییتون چه خواهد بود.

این آزمایش یک مثال نقض بسیار قوی است برای رد این ادعا که هر لحظه که من فکر می کنم واقعا قدرت اختیار دارم، واقعا این قدرت رو دارم و نشون میده این مسئله توهمی بیش نیست و اختیار واقعی در اون لحظات وجود نداره. این رد کلی برای اختیار همیشگی نیست بلکه رد ادعای قابل اعتماد بودن این "حس اختیار" ای است که ما داریم و نشون میده این حس قابل اعتماد نیست.

من یه مشکل دیگه هم دارم
    تو خیلی از مقاله ها جوری درباره مغز حرف میزنن انگار مغز جدا از انسانه خوب بلاخره دستورات از همون مغز میاد قرار نیست که از جای دیگه بیاد (بخش قرمز رنگ شده)
    در آخر صحبتهاتون هم گفته شد که فرد به طور آگاهانه متوجه این قضیه میشه خوب کدوم بخش از بدن اون فرد متوجه تصمیم مغز میشه ؟ خود مغز ؟. خوب یعنی خود مغز متوجه تصمیم خود مغز میشه ؟
    مغز یک اسم هست که ما روی یک قسمت از بدن گذاشتیم خود به خود مغز یک "کلیت" خاص نداره، مغز رو میشه تفکیک کرد به قسمت های مختلف که هر کدوم نقش متفاوتی دارند و اون قسمت هایی که من و شما از طریقش "آگاه" میشیم تقریبا اکثریت کارکرد های مغز رو اصلا متوجه نمی شن (کنترل هورمون ها، کنترل ضربان قلب، پردازش حس ها و ...). وقتی صحبت از مغز میشه منظور سلول های درون مغز هست و بحث درباره ساختار سلولی و عصبی مغزه و وقتی از آگاهی صحبت می کنیم بحث درباره چیزهایی است که یک شخص بهشون آگاهی پیدا می کنه که یک جزء بسیار کوچک از کل اطلاعات و پردازش هایی است که در مغز داره صورت می گیره.

16. 5 کاربر از Stream بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

ساده است (اعداد برای سادگی استفاده شدند و دقیق نیستند)
    من به شما میگم انتخاب کنید دقیقا 60 ثانیه دیگه دست راست یا چپتون رو بالا ببرید. شما تصور می کنید اختیار دارید هر کدوم رو که دلتون خواست بالا ببرید تا آخرین لحظه قبل از بالا بردن.
    من مغز شما رو اسکن می کنم و از فعالیت مغز و سیستم عصبی بدنتون 30 ثانیه زودتر از اینکه شما دستتون رو بالا ببرید متوجه میشم با دقت 100 درصد که شما کدوم دستتون رو بالا خواهید برد چون فرمانش قبل از اینکه شما متوجه باشید به یکی از دست هاتون فرستاده شده.
    شما تصور می کنید 10 ثانیه زودتر از موعد می تونید تصمیمتون رو عوض کنید (اختیار دارید)، ولی من می دونم قطعا کدوم دست شما بالا میره.
    در نهایت مستقل از پروسه فکری که در ذهن شما می گذره همیشه همون دستی بالا میره که از طریق اسکن مغزی مشاهده شده و سیگنال های عصبی براش فرستاده شده، حتی اگه شما تا 55 ثانیه نظرتون روی دست چپ باشه و در آخرین لحظه نظرتون رو همینطوری عوض کنید من زودتر از شما می دونم تصمیم نهاییتون چه خواهد بود.

این آزمایش یک مثال نقض بسیار قوی است برای رد این ادعا که هر لحظه که من فکر می کنم واقعا قدرت اختیار دارم، واقعا این قدرت رو دارم و نشون میده این مسئله توهمی بیش نیست و اختیار واقعی در اون لحظات وجود نداره. این رد کلی برای اختیار همیشگی نیست بلکه رد ادعای قابل اعتماد بودن این "حس اختیار" ای است که ما داریم و نشون میده این حس قابل اعتماد نیست.
    دوتا سوال داشتم :

1 - بین هوشیاریِ همراه با اختیار ( در واقع من ) ، و حرکتِ دست ارتباط مستقیم و کنترل شده ای هست که بشه با مثالهای فوق بگیم از پیش تایین شده ؟

وقتی یه عضو بدن رو میخوایم حرکت بدیم نمیتونیم سریع تصمیم بگیریم و حرکت جدیدی انجام بدیم ولی حرکات از پیش تکرار شده که غریزی شدن سرعت بیشتری دارن و این فراخوانی مغز و آمادگی برای اون حرکت هست. یعنی اگه سوال میشد یک حرکت جدید و غیر معمول انجام بدید شاید نتیجه فرق میکرد . « چون فرض اختیار باوران این نیست که تمام حرکات ما اختیاری هست خصوصا حرکت اعضای بدن »
    از طرفی برای ما تعیین شده که در یک دقیقه حتما یک انتخاب بکنیم و این خودش جبر داره چون اگه فرضا در مدت تعیین شده نتونیم درست انتخاب کنیم ، مغز ممکنه فشار بیاره ( مثل استرس و ... ) یا حتی خودش تصمیم بگیره.

برای مثال : وقتی من در یک مبارزه رزمی هستم ، هر لحظه یکی از اعضای بدن مثلا پای راست رو آماده ضربه میذارم. ( اینکار با تجسم حرکتی از پیش تعیین شده انجام میشه )
    الان هوشیاری من روی پای راست هست اگه حریف حرکت مورد نظرم رو انجام بده سریع به پای راست فرمان میدم. اما اگه حرکتش خلاف پیش بینی بود کمی طول میکشه تا بجای پای راست پای چپ رو آماده و ضربه بزنم. و " من " چون مستقیم به سیستم عصبی وصل نیستم فقط بعد از شروع حرکت میفهمم پام در چه وضعیتی هست.
    نتیجه اینکه از زمان تحلیل مغز و فرمان به پای چپ تا ضربه نهایی کمی بیشتر طول میکشه ، چون باید شرایط دیگری هم سنجیده بشه مثلا آیا پای راست تکیه گاه پای چپ هست یا نه و ...

2 - حالا این طول کشیدن میتونه تعیین کنه چون من دیرتر فهمیدم پس این اتفاق از قبل افتاده بود و من نقشی نداشتم ؟ ( پا رو مثال زدم چون از دست کندتره و نتیجه واضح تری داره )
    اگه اون افراد دستشون رو آماده حرکت گذاشته باشن و هنگام حرکت فقط بهش فکر کنن ، این میتونه اختیار رو نفی کنه ؟

*( شاید اون افراد خیلی هوشیارانه اینکار رو انجام نداده باشن. مثل زمانی که یک طرف بدن میخاره و ما ناخوداگاه از دست موافق برای خاراندن استفاده میکنیم، که اینکار نه کاملا غریزی هست و نه کاملا هوشیارانه )
    این موضوع که " من قدرت انتخاب ندارم " بنظرم باید روی مسائل تصادفی هم آزمایش بشه مثل انتخاب بین چند جعبه یکسان و بدون علامت و بدون جبر و محدودیت زمانی ؛ تا هرکس بیشترین آمادگی رو برای بروز اختیار نشون بده.
    حتی این آزمایش ممکنه مثل سوال دقیقه آخر امتحان باشه که آدم نمیدونه دقیقا چی داره مینویسه و ناخوداگاه انجام بشه.

**( البته عدم اختیار دائمی کاملا پذیرفته شده هست - چندسال پیش به توصیه کسی دو سه روز مثل مرتاض ها ریاضت کشیدم و برخلاف خواسته ام کارهای دیگری انجام میدادم ، متوجه شدم بدنم و مغزم تمایل زیادی برای انجام خیلی از کارهای روزمره داره !! و من باهاش مخالفت میکردم ! یعنی اولش چیز دیگری من رو وادار به فعالیت و پذیرفتن تصمیم میکرد ولی بعد کم کم برعکس شد و دیگه من انتخاب آگاهانه داشتم ! نمیتونم این رو کاملا اثبات کنم ولی مشاهده اون تفاوت زیاد در تصمیم گیری ، کاملا بهم فهمونده بود که قبلا من تصمیم نمیگرفتم !! )

18. این کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

برچسب های این موضوع

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •