به نظر شما انسان دارای خود آگاهی هست یا فقط خیالاته ؟
شرط ابتدایی وجود اختیار خود آگاهیه ؟
به نظر شما انسان دارای خود آگاهی هست یا فقط خیالاته ؟
شرط ابتدایی وجود اختیار خود آگاهیه ؟
من فکر می کنم شرط لازم برای وجود اختیار، وجود خودآگاهی است. مسئله اینجاست که خودآگاهی تعریف خیلی دقیق و واضحی نداره، اگه صرفا به تعریف معمول نگاه کنیم:
Consciousness is the quality or state of being aware of an external object or something within oneself
It has been defined as: sentience, awareness, subjectivity, the ability to experience or to feel, wakefulness, having a sense of selfhood, and the executive control system of the mind
خیلی واضحه انسان ها در این تعریف صدق می کنن، و البته حیوانات و ربات ها هم صدق می کنن. اگه تعریف رو خیلی پیچیده کنیم قضیه هم پیچیده میشه. شما بگید منظورتون دقیقا چه تعریفیه.
من منظورم آگاهی دقیق و درست به ادراک و اعمال و اتفاق ها هستش
آگاهی دقیق و درست؟ قطعا خیر. آگاهی ما به دنیای اطراف، افکارها و مشاهداتمون نه دقیق هست و نه درست.
مثلا ما به اختیار داشتن خودمون آگاهی کامل داریم اما از کجا معلوم که این آگاهی درست هستش یا به قول شما فقط وهم و خیاله ؟
واقعیت اینه که به اختیار داشتن خودمون هم آگاهی کامل نداریم، ما هیچ وقت کنترل نمی کنیم به چه چیزی فکر کنیم یا دقیقا در این لحظه چکار کنیم، همیشه نظاره گر هستیم مگه زمانی که دقیقا به خودمون بگیم من دقیقا در این لحظه باید چکار کنم؟ دست راستم رو بالا ببرم یا چپ، ولی در شرایط عادی آگاهی از اختیار داشتن وجود نداره به نظر من و اون خودآگاهی ما در خیلی از مواقع صرفا ناظر هست. من فکر می کنم اختیار و همینطور آگاهی بهش و احساس اختیار همگی توهم هستن.
درود وسپاس ازتمامی دوستان بویژهstream عزیز؛
درکتاب (خواستگاه آگاهی در فروپاشی ذهن دوجایگاهی ) اثر جولیان جینز، مباحث جالبی پیرامون
آگاهی انجام شده.
اینکه شما میگی که
-ما به اختیار داشتن خودمون آگاهی نداریم
-همیشه نظاره گر هستیم
- اختیار و همینطور آگاهی بهش و احساس اختیار همگی توهم هستن
- آگاهی ما به دنیای اطراف، افکارها و مشاهداتمون نه دقیق هست و نه درست
اینها همه ادعاهایی هستن که برای گفتن این ادعاها نیاز به اطمینان از خودآگاهی شخص خودتون داره
در واقع بهتر نبود مثلا به جای اینکه قاطعانه بگین به اختیار خودمون آگاهی نداریم
میگفتین که :ما نمیتونیم بگیم که که به اختیار خودمون آگاهی داریم یا خیر ! ؟
امیدوارم منظورم درست رسیده باشه![]()
اختیار اگه توهم باشه سلب مسئولیت میکنه ...
ما اختیار داریم حداقل در اندیشه و تفکر مون مختاریم
تاپیک وجود یا عدم وجود اختبار هست.در صورت علاقه میتونین تو اون تاپیک فعالیت کنین
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)