سال ها قهوه ی فوری 'Nescafe محصول 'Nestle روزی 1-2 لیوان، اوایل با شیر و شکر زیاد و بعدها بدون شیر و شکر بسیار کم میخوردم.
کم کم روی آوردم به قهوه ی ترک و جوشاندن در ظرف روی شعله ی گاز؛ ولی تأثیر دلخواهم رو دریافت نمیکردم...
الان ولی سال هاست که تقریباً تمام وعده های قهوه ای که میخورم رو توسط Moka pot ـی که دارم تهیه کرده و روزی یک "لیوان" حداقل میخورم.
نوع دانه ها: robusta معمولاً کشت شده در کنیا و تلخ ترین حالت ممکن با بالاترین میزان کافئین
بدون شکر؛ شیر هم که اصولاً به قهوه ای که با moka pot آماده میکنی نمیخوره...
به طور جدی هیچ کسی در اطرافم نمیتونه چیزی که من بالا میکشم رو بخوره!
به نظرم نباید به قهوه اصولاً شیر افزود و میانه ای چه با شیر و چه با شیر خشک در قهوه ندارم. اصلاً لب نمیزنم به نسکافه هایی که در بیرون میفروشن و یه مقدار زیادی مواد شیمیایی و شکر و شیرخشک توی بسته بندیاشون میریزن.
من دانه ها رو هر چند هفته یک بار از فروشگاه قدیمی "قهوه ی آرام" واقع در میدان هفت تیر، خیابان قائم مقام فراهانی میگیرم و میگم خودش آسیاب کنه چون خودم دستگاهی برای آسیاب ندارم :/
درواقع تنها مغازه ای در تهران که دیدم همواره کیفیت کارش بالاس همینجا بوده؛ بقیه بعضاً انقدر مشتری زیاد و افرادی که هیچی از قهوه درک نمیکنن ازشون خرید میکنن که هر آشغالی بفروشن رو ملت میخرن به هر حال...
قیمت کیلویی 35 تا 45 هزار تومن آخرین بار که بودم. یه مقدار کمی هم قهوه فوری کیلویی میگیرم برای مسافرت ها و اوقاتی که خونه نیستم.
- - - - -
Moka Pots :
توصیه ها:
- در صورتی که قصد خرید یک Moka pot رو دارید، ترجیحاً از جنس "استیل" باشه نه آلومینیوم. این در طعم قهوه تفاوتی ایجاد نمیکنه؛ بیشتر مسئله ی سلامت هست...
- درصورتی که مثل من دستگاهی برای آسیاب قهوه ندارید، قهوه رو بیش از نیاز چند هفته نخرید. چون دانه های قهوه پس از آسیاب شدن، کم کم طعم و عطر خودشون و از دست میدن.
- قهوه رو همواره در ظرفی نگهداری کنید که هوا به داخلش جریان نداشته باشه (میتونید یک کیسه بین درب و بدنه بگذارید برای این امر و از خرید ظروف گران-قیمت که با نام "وکیوم" فروخته میشن، خودداری کنید!)... ترجیحاً ظرف نگهداری، شیشه ای باشه.
- درصورت استفاده از قهوه جوش های معمول، از کاغذهای فیلتر مرغوب استفاده کنید که مزه ای به قهوه نیفزایند!
- از مصرف قهوه، پس از ساعت 6 بعد از ظهر خودداری کنید.
- شیر، خواب آور است و متضاد قهوه! مصرف بالای شکر و شیرینی جات، در طولانی مدت منجر به بیماری دیابت ممکن است بشود. شکر و شیرینی جات، همچنین آسیب های دیگر از دندان ها تا نقاط دیگر به بدن شما وارد میکنند. اگر توان تحمل تلخی قهوه را ندارید و نیازمند افزودن نصف لیوان شکر به قهوه هستید، توصیه میکنم اصولاً بیخیال قهوه شده و این کار مضحک و مضر رو کنار بگذارید.
- قهوه رو پس از آماده شدن، از منبع حرارت دور کنید که الکی جوش نخوره!
- خوردن کمی آب پس از نوشیدن قهوه، میتواند موجب کاهش تأثیر کافئین شود (در صورت نیاز).
-- -- -- --
به شخصه دیگه لذتی در جهان برام باقی نمانده جز نوشیدن قهوه تلخ و گوش دادن به موسیقی... مثل تحمل درد هست که لذت بخشه!