تبلیغات :
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 5 از 6 اولاول 123456 آخرآخر
نمايش نتايج 41 به 50 از 54

نام تاپيک: بررسی دفن شهدا در دانشگاه ها از نظر فرهنگی؟

پروفشنال Khan gholi's Avatar
    تاريخ عضويت
    Sep 2009

پيش فرض

اینکه شهیدان مایه افتخار مردم بودند هیچ بحثی در اون نیست
    ولی طبق مرسوم اخیر این کشور هیچ چیزی سر جای خودش قرار نمی گیره چون با سیاست قاطی میشه(فوتبال,استخدام,و....) و خیلی چیز رو با هم قاطی کردیم.
    هر مکانی کاربرد خاص خودش رو داره و باید در راستا اون ازش استفاده بشه. غذاخوری محل اشامیدن, حمام محل استحمام, دانشگاه محل تحصیلو تحقیق و در اخر ارامگاه که محل فوت شدگان هست.اگر فردا در سر کلاس درس قطعه ایی فرش کنند برای استراحت کردن بعضی داشنجو ها این کار باعث تعجب نمیشه؟با فرض اینکه بعضی از دانشجو ها شاغل هستند و نشستند بروی صندلی نمی توانند خستگی را بر طرف کنند؟!
    هر چیز باید در مکان خودش قرار بگیر بخاطر اینکه در اونجا دارای حرمت بیشتری هست و اون مکان کاربرد خاص خودش رو داره
    به نظرم هم بهترین مکان برای به خاک سپاری این عزیزان همون مناطق خاصی از ارامگاه هست که از قدیم براشون در نظر گرفته شده

2. 2 کاربر از Khan gholi بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

داره خودمونی میشه arisa's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jun 2007

پيش فرض

بیشتر این خاکسپاری ها دو ویژگی مهم دارند که نباید با دفن معمولی اشتباه گرفته بشند. یک اینکه بیشترین چیز باقی مونده از این پیکرها تنها چند نماد هست پس از همه این سالها و دوم اینکه اینان شهدای گمنام هستند که متعلق به هیچ کس نیستند و متعلق به همه هستند.( یقینا هیچ کس موافق دفن شهدایی که نام و نشان دارند و یا مثلا مثل برخی شهدای این روزها در مرزها به شهادت میرسند در چنین محیط هایی نیستند ) نشانه گذاری این نمادهای بی نام و نشان به نظر در همه محیط های مرتبط از جمله دانشگاه، مجلس، ادارات دولتی و موزه های مرتبط که محوطه ای برای این منظور دارند که مناسب هست و دارای فضای کافی به نظرم آزاری برای کسی نخواهد بود که اتفاقا شاید کمی اون بی نام و نشانیشون را هم تخفیف بده. حفظ حرمت هم وظیفه ما و متولیان این امر هست و نمیشه به بهانه ی های مختلف شونه از زیر بارش خالی کرد.

بعد هم حوادث و اعتراضات گذشته انصافا بیشترشون منشاء سیاسی داشتند. حتی اگر هم برخیشون نداشتند باز شیوه اعتراضات مناسب نبوده قطعا.

4. 2 کاربر از arisa بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

ارتباط دادن این مسئله به حق دانشجوها و اینکه دانشگاه ملک شرعی دانشجوهاست و تصرف در اون حرام است، از فردی مثل شما بعید بود و انتظار میره در حرام و حلال کردن دقت بیشتری کنیم.
    برای مثال همه دانشجوها ممکنه بخوان امتحانات دانشگاه کنسل بشه، این براشون حق شرعی ایجاد میکنه و ما اگر امتحان بر خلاف میل همه بگیریم فعل حرام انجام دادیم؟

در بسیاری از کشورهای مدرن در صنعت هم برای دانشجو لباس فرم اجباری طراحی میکنن و نظر دانشجو حتی در لباس هم اهمیت نداره.
    اما چرا اونجا اعتراض کمتر هست؟

چون در گوش دانشجویان اونجا همواره نمیخونن که شما تحت فشارین و این مغایر آزادی پوشش و ... هست.
    ولی متاسفانه در دانشگاه های ما تحریک کردن زیاد هست که دفن شهید یعنی زیر سئوال بردن آزادی شما و توهین به عقایدتتون و ...
    موافقم که کارهای افراطی انجام شده، ولی نباید جلوی اصل قضیه رو گرفت و اصلاحی انجام نداد و فقط بدترین حالت افراطی رو ببینیم.
    مثال هایی که شما زدید (امتحانات و لباس فرم) جز قوانین هستن و برای هر کدوم مجموعه از قوانین ... تعریف شده، به همین دلیل خواست/نخواست دانشجویان در این موارد مهم نیست، مگه اینکه قوانین تغییر کنه، اما در مورد دفن شهدا اینطور نیست، من تا الان نشنیدم که قانونی تعریف شده باشه ...

کارکرد اصلی دانشگاه تعلیم و تعلم هست، و دانشجو ها حق دارن در محیطی آرام و بدون مزاحمت به این امر بپردازن، طبیعتا هر چیزی که برای دانشجوها مزاحمت ایجاد کنه (مثلا مراسم و دعا با صدای بلند) ضایع کردن حق دانشجو هاست و حرام ... مثالی میزنم، میدونید که پخش دعا/قران قبل از اذان اگر باعث مزاحمت برای همسایگان بشه شرعا اشکال داره، و ما مجازیم فقط اذان رو پخش کنیم، چرا؟ چون مزاحمت برای دیگران رو دین به هیچ وجه نمی پذیره ... در دانشگاه که محیط درس و تحقیق هست مسلما آرامش و سکوت ضروری تر هست، و مزاحمت مذموم تر ...

ببینید همونطور که گفتم بشخصه با دفن شهدا در دانشگاه مشکلی ندارم، اما بحث اینه که وقتی نه شرع و نه قانون چنین چیزی رو الزامی نکرده (بر خلاف موارد بالا)، چرا ما باید فکر کنیم نظر ما باید اجرا بشه، و نظر دیگران مهم نیست؟ شما به این سوال من جواب بدید، مساله روشن تر میشه ...
    Last edited by N I G H T P E A C E; 28-04-2015 at 00:07.

6. 4 کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن علوم انسانی Motaharri's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2014

پيش فرض

مثال هایی که شما زدید (امتحانات و لباس فرم) جز قوانین هستن و برای هر کدوم مجموعه از قوانین ... تعریف شده، به همین دلیل خواست/نخواست دانشجویان در این موارد مهم نیست، مگه اینکه قوانین تغییر کنه، اما در مورد دفن شهدا اینطور نیست، من تا الان نشنیدم که قانونی تعریف شده باشه ...

کارکرد اصلی دانشگاه تعلیم و تعلم هست، و دانشجو ها حق دارن در محیطی آرام و بدون مزاحمت به این امر بپردازن، طبیعتا هر چیزی که برای دانشجوها مزاحمت ایجاد کنه (مثلا مراسم و دعا با صدای بلند) ضایع کردن حق دانشجو هاست و حرام ... مثالی میزنم، میدونید که پخش دعا/قران قبل از اذان اگر باعث مزاحمت برای همسایگان بشه شرعا اشکال داره، و ما مجازیم فقط اذان رو پخش کنیم، چرا؟ چون مزاحمت برای دیگران رو دین به هیچ وجه نمی پذیره ... در دانشگاه که محیط درس و تحقیق هست مسلما آرامش و سکوت ضروری تر هست، و مزاحمت مذموم تر ...

ببینید همونطور که گفتم بشخصه با دفن شهدا در دانشگاه مشکلی ندارم، اما بحث اینه که وقتی نه شرع و نه قانون چنین چیزی رو الزامی نکرده (بر خلاف موارد بالا)، چرا ما باید فکر کنیم نظر ما باید اجرا بشه، و نظر دیگران مهم نیست؟ شما به این سوال من جواب بدید، مساله روشن تر میشه ...
    من نگفتم امتحانات و لباس فرم جز قوانین نیستند!
    منظورم این بود که میتوان قانونی را تصویب کرد که اکثریت دانشجوها هم مخالفش باشن چون سیاست دانشگاه قانون مد نظر خودش رو داره و خواست دانشجو تکلیف شرعی ایجاد نمیکنه.
    در مورد دفن شهدا قانون مستقیم نداریم، پس اگر قانون بشه شما مشکلی باهاش ندارید؟

اتفاقا من تنها چیزی که در اطراف این مزار شهدای گمنام ندیدم سر و صدا و اذیت و آزار بوده، همیشه عده ای در سکوت کنار این افراد نشستن و درد و دل کردن.
    البته یکسری افراط تندرو در مواقع خاص سیاسی وارد دانشگاه شدن و به قول شما سر و صدا راه انداختن و سر و صدای این افراد هم ربطی با بودن یا نبودن شهدا ندارد و متاسفانه خودسر هستند.

دوست گرامی نفرمایید دانشجویان دنبال سکوتند !
    مراسم های کنسرت موسیقی و تئاتر و... که برگزار میشه صداش تا چندین دانشکده میره، مزاحمت برای کسی نیست؟
    نظر دیگران مهم هست ولی باید توازنی در همه عرصه های علمی و فرهنگی برقرار باشه.

8. این کاربر از Motaharri بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

داره خودمونی میشه
    تاريخ عضويت
    Apr 2009

پيش فرض

صدرصد مخالفم با اینکار
    متاستفانه این کار در جاهای مختلف انجام شده و یه جورایی بیشتر برای بهره برداری سیاسی بوده

10. این کاربر از hamid315 بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

من نگفتم امتحانات و لباس فرم جز قوانین نیستند!
    منظورم این بود که میتوان قانونی را تصویب کرد که اکثریت دانشجوها هم مخالفش باشن چون سیاست دانشگاه قانون مد نظر خودش رو داره و خواست دانشجو تکلیف شرعی ایجاد نمیکنه.
    در مورد دفن شهدا قانون مستقیم نداریم، پس اگر قانون بشه شما مشکلی باهاش ندارید؟

اتفاقا من تنها چیزی که در اطراف این مزار شهدای گمنام ندیدم سر و صدا و اذیت و آزار بوده، همیشه عده ای در سکوت کنار این افراد نشستن و درد و دل کردن.
    البته یکسری افراط تندرو در مواقع خاص سیاسی وارد دانشگاه شدن و به قول شما سر و صدا راه انداختن و سر و صدای این افراد هم ربطی با بودن یا نبودن شهدا ندارد و متاسفانه خودسر هستند.

مراسم های کنسرت موسیقی و تئاتر و... که برگزار میشه صداش تا چندین دانشکده میره، مزاحمت برای کسی نیست؟
    جناب مطهری جواب سوال من رو نداید؟ فرض کنیم واقعا هیچ سر و صدایی هم نباشه، چرا باید حق رو به خودمون بدیم وقتی نه قانونی هست و نه شرع چیزی گفته؟ چرا باید نظر دیگران رو به هیچ بگیریم؟ چون نظام فعلا دست ماست؟ چون زور داریم؟ دلیل شما چیه؟

بله اگر این کار قانونی شد، دیگه اونوقت حرفی برای ما باقی نمی مونه، میشه حرف حرف قانون ... اما فعلا که چنین چیزی نیست و مطمئن باشید نظام هیچ وقت چنین قانونی رو نخواهد گذاشت، شک نکنید ...

فرض رو بر این میذاریم که حرف شما صحیح هست و کنسرت ها و تئاتر ها و ... هم برای دانشجوها مزاحمت ایجاد میکنن، آیا ایندفن شهدا در دانشگاه رو توجیه میکنه؟ خیر، چرا؟ چون کسایی که میخوان شهدا رو دانشگاه دفن کنن ادعایی اسلام و معنویت و اخلاق اسلامی و حق الناس و ... رو دارن، اما کسایی که کنسرت و ... برگزار میکنن چنین ادعایی ندارن، برای اونها حق الناس اشکال شرعی بوجود نمیاره، یعنی همینکه از دانشگاه مجوز بگیرن کافیه، دیگه با خدا و حق الناس و ... کاری ندارن، اما ما که ادعای اسلام و اخلاق اسلامی و حق الناس داریم، حتی هم اگر دانشگاه مجوز بده، اما دانشجوها راضی نباشن و این رو نوعی مزاحمت برای خودشون بدونن از نظر شرعی حق نداریم این کار رو بکنیم مگر اینکه رضایت دانشجوها رو کسب کنیم ...

ببینید دوست من امامان ما به ما گفتن اگر دید انجام مستحبات شما رو از دین زده میکنه انجام ندید، فقط واجبات رو انجام بدید کافیه، وقتی چنین دستوری به ما رسیده، و حتی خود ما منع شدیم از انجام مستحبات اگر ما رو زده کنن، چرا و به چه دلیل باید این مستحبات رو به زور و سلیقه خودمون و بدون هیچ پشتوانه قانونی یا شرعی به دیگران تحمیل کنیم؟ بله نماز واجب هست به همین دلیل باید در دانشگاه نماز خونه داشته باشیم، اما دفن شهدا هیچ وجوبی نداره، پس چرا باید با این کارا باعث تخریب وجه دین بشیم؟

اسلام به حق الناس بی نهایت اهمیت میده، دانشگاه ملک شخصی ما نیست، متعلق به همه دانشجویان هست، اگر بتونیم رضایت دانشجوها رو کسب کنیم هیچ اشکالی نداره شهدا رو دفن کنیم، اما تا زمانی که بعضی ها به هر دلیل مخالف هستن باید به حقشون احترام بذاریم و بی دلیل خودمون و نظرمون رو بهتر ندونیم ...
    Last edited by N I G H T P E A C E; 28-04-2015 at 09:27.

12. 5 کاربر از N I G H T P E A C E بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن علوم انسانی Motaharri's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2014

پيش فرض

جناب مطهری جواب سوال من رو نداید؟ فرض کنیم واقعا هیچ سر و صدایی هم نباشه، چرا باید حق رو به خودمون بدیم وقتی نه قانونی هست و نه شرع چیزی گفته؟ چرا باید نظر دیگران رو به هیچ بگیریم؟ چون نظام فعلا دست ماست؟ چون زور داریم؟ دلیل شما چیه؟

بله اگر این کار قانونی شد، دیگه اونوقت حرفی برای ما باقی نمی مونه، میشه حرف حرف قانون ... اما فعلا که چنین چیزی نیست و مطمئن باشید نظام هیچ وقت چنین قانونی رو نخواهد گذاشت، شک نکنید ...
    من کچا گفتم نظر دیگران رو به هیچ بگیریم؟
    شما از کجا مطمئن هستین که اکثریت دانشجوها مخالف این پدیده در دانشگاه هستند؟
    اگر حتی یک درصد هم موافق نبود و یک عده غیر دانشجو اینکارو میکردن و از بیرون دانشگاه میومدن مراسم میگرفتن، بله یک اقدام زوری میشه.
    ولی در مورد دفن شهدا یکی از بانی های اصلیش خود دانشجوها هستن ولی زیاد مثل دانشجوهای به اصطلاح روشنفکر اهل سر و صدا کردن نیستن شما فکر میکنی با یک اقلیت 1 درصدی روبرو هستیم!

فرض رو بر این میذاریم که حرف شما صحیح هست و کنسرت ها و تئاتر ها و ... هم برای دانشجوها مزاحمت ایجاد میکنن، آیا ایندفن شهدا در دانشگاه رو توجیه میکنه؟ خیر، چرا؟ چون کسایی که میخوان شهدا رو دانشگاه دفن کنن ادعایی اسلام و معنویت و اخلاق اسلامی و حق الناس و ... رو دارن، اما کسایی که کنسرت و ... برگزار میکنن چنین ادعایی ندارن، برای اونها حق الناس اشکال شرعی بوجود نمیاره، یعنی همینکه از دانشگاه مجوز بگیرن کافیه، دیگه با خدا و حق الناس و ... کاری ندارن، اما ما که ادعای اسلام و اخلاق اسلامی و حق الناس داریم، حتی هم اگر دانشگاه مجوز بده، اما دانشجوها راضی نباشن و این رو نوعی مزاحمت برای خودشون بدونن از نظر شرعی حق نداریم این کار رو بکنیم مگر اینکه رضایت دانشجوها رو کسب کنیم ...

ببینید دوست من امامان ما به ما گفتن اگر دید انجام مستحبات شما رو از دین زده میکنه انجام ندید، فقط واجبات رو انجام بدید کافیه، وقتی چنین دستوری به ما رسیده، و حتی خود ما منع شدیم از انجام مستحبات اگر ما رو زده کنن، چرا و به چه دلیل باید این مستحبات رو به زور و سلیقه خودمون و بدون هیچ پشتوانه قانونی یا شرعی به دیگران تحمیل کنیم؟ بله نماز واجب هست به همین دلیل باید در دانشگاه نماز خونه داشته باشیم، اما دفن شهدا هیچ وجوبی نداره، پس چرا باید با این کارا باعث تخریب وجه دین بشیم؟

اسلام به حق الناس بی نهایت اهمیت میده، دانشگاه ملک شخصی ما نیست، متعلق به همه دانشجویان هست، اگر بتونیم رضایت دانشجوها رو کسب کنیم هیچ اشکالی نداره شهدا رو دفن کنیم، اما تا زمانی که بعضی ها به هر دلیل مخالف هستن باید به حقشون احترام بذاریم و بی دلیل خودمون و نظرمون رو بهتر ندونیم ...
    باور کن متوجه نمیشم چرا همش میگین مزاحمت ایجاد میشه و حق الناس رعایت نمیشه.
    با این روند کوتاه اومدن شما چند وقت دیگه واجبات رو هم نمیتونی انجام بدی، چون یک عده ممکنه بگن بهتره نمازخونه به سالن ورزشی تبدیل بشه.

بازم تاکید دارم، زور و اجباری در کار نیست، یک سلیقه فکری داره کاری که ازش لذت میبره رو انجام میده همانطور که به موازاتش سلیقه فکری دیگری کنسرت برگزار میکنه و مراسم های مختلط و... برگزار میکنه.

14. این کاربر از Motaharri بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تعلیق عضویت ...
    تاريخ عضويت
    Jul 2014

پيش فرض

من کچا گفتم نظر دیگران رو به هیچ بگیریم؟
    شما از کجا مطمئن هستین که اکثریت دانشجوها مخالف این پدیده در دانشگاه هستند؟
    اگر حتی یک درصد هم موافق نبود و یک عده غیر دانشجو اینکارو میکردن و از بیرون دانشگاه میومدن مراسم میگرفتن، بله یک اقدام زوری میشه.
    ولی در مورد دفن شهدا یکی از بانی های اصلیش خود دانشجوها هستن ولی زیاد مثل دانشجوهای به اصطلاح روشنفکر اهل سر و صدا کردن نیستن شما فکر میکنی با یک اقلیت 1 درصدی روبرو هستیم!
    البته من جایی نگفتم اکثریت مخالف هستن، فقط گفتم مخالفین ...
    فرض میکنیم 90 درصد موافق هستن و 10 درصد مخالف، باز هم از نظر شرعی دلیل نمیشه که ما نظر خودمون رو ترجیح بدیم و اون 10 درصد رو نادیده بگیریم ...

شما به سوالی که در پست های قبل مطرح کردم جواب بدید، بهتر میشه بحث کرد ...

باور کن متوجه نمیشم چرا همش میگین مزاحمت ایجاد میشه و حق الناس رعایت نمیشه.
    با این روند کوتاه اومدن شما چند وقت دیگه واجبات رو هم نمیتونی انجام بدی، چون یک عده ممکنه بگن بهتره نمازخونه به سالن ورزشی تبدیل بشه.

بازم تاکید دارم، زور و اجباری در کار نیست، یک سلیقه فکری داره کاری که ازش لذت میبره رو انجام میده همانطور که به موازاتش سلیقه فکری دیگری کنسرت برگزار میکنه و مراسم های مختلط و... برگزار میکنه.
    هیچ جایی در دین نیومده که مستحب رو حتی با وجود مخالت دیگران باید انجام داد، بحث کوتاه امدن از واجبات نیست ... آیا من دارم چیزی خلاف دین میگم که شما میگید تا مدتی دیگه باید از واجبات هم کوتاه بیایم؟

فرق شما با جریان فکری مقابل اینه که شما میخواید یک کار دینی و معنوی انجام بدید که پیش فرضش احترام به حقوق دیگران هست، و یکی از حقوق همین دیگران اینه که میتونن در مورد دانشگاهشون نظر بدن، اما جریان فکری مقابل چنین پیش فرضی رو برای خودش الزامی نمیدونه ... به قول معروف دین دست شما رو بسته ...

l i T e R a t U r E Ahmad's Avatar
    تاريخ عضويت
    Nov 2005
    محل سكونت
    The Green Mile

پيش فرض

مشکل اینه که تا وقتی از دایره‌ی دین خارج نشیم و تنها و تنها با همون پیامبر باطنی که خودشون تو کلمون کردن به مسائل نگاه نکنیم اوضاع مملکت همین بوده و خواهد بود.
    موضوع به‌نظرم خیلی سادست
    جای هر چیزی در مکان مشخص‌شده‌ی آن است
    و جای شهیدان نیز در قطعه‌ی شهدای آرامستان‌ها.
    روزی برای بزرگداشت آن‌ها و احترام همیشگی به آن‌ها.

تمام

(حال یک روز دانشگاه روز دیگر میدان و ... روزی رو می‌بینم که در کنار هر کوچه‌ای چنین چیزی باشه و مکانی و بهانه‌ای برای شستشوی مغز و جیب‌ها.)

.............

هر روز یه سوژه‌ی تازه دربیار و گِرد محورهای مختلف تابوی منتسب به دین بچرخان تا کسی هم جرأت اظهارنظر نداشته باشه.

17. 12 کاربر از Ahmad بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

ناظر انجمن علوم انسانی New Ray's Avatar
    تاريخ عضويت
    Jul 2009
    محل سكونت
    21°N - 71°W

پيش فرض

استدلال موافقان این طرح چی بوده ؟
    من هرچه فکر میکنم متوجه نمیشم که آیا قراره روی دانشجوها تاثیری بگذاره ؟ اگه آره چه تاثیری ؟ یا احترام به خوده اون شهداست ؟ یا جا کم آوردن یا ... ؟ و نتیجش بررسی شده که مثلا باعث افزایش کیفیت تحصیل دانشگاه خاصی شده ؟

طبق معمول قرار نیست که مخالفانش ارائه استدلال کنن ؟!

19. 7 کاربر از New Ray بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •