"خودبرتربینی" در اون تصور است که شخص فکر می کنه خودش صلاح و مصلحت سایرین رو بهتر از خودشون می دونه، برای همین حرف دروغ رو بهشون نسبت میده تا رابطه ای رو که طرفین صلاح دیدن به اون شکل باشه عوض کنه چون فکر می کنه "خودش" بهتر می دونه شکل صحیح رابطه بین اون دو شخص چگونه باید باشه.
دو شخص ممکنه در رابطه شون به بن بست برن و برای هر دو بهتر باشه که این رابطه ادامه پیدا نکنه. من و شما هم افرادی در زندگیمون هستن که به دلایلی تمایل نداریم باهاشون رابطه داشته باشیم و اونها هم تمایل ندارن با ما رابطه ای داشته باشند، و شما میگین این درست است شخص سومی بیاد و حرف دروغ به طرفین نسبت بده تا این رابطه مجددا شکل بگیره.
من این رو رفتار "خودبرتربینانه" می دونم، این رو بی احترامی به قدرت قضاوت و تشخیص دیگران می دونم، این رو فضولی و دخالت بیجا می دونم، این رو رعایت نکردن حریم شخصی می دونم و خیالم راحته در صورتی که کسی با من چنین رفتاری داشته باشه، ایشون کسی خواهد بود که من تصمیم می گیرم باهاش رابطه ای نداشته باشم.
بله و این همون تفکر "هدف، وسیله رو توجیه می کنه" است که شما به نظر می رسه بهش دارید دست آویز میشید، و مطمئنا در ذهنیت اخلاقی من چنین تصوری وجود نداره. هدف وسیله رو لزوما توجیه نمی کنه، به خصوص هدفی که لزوما مشخص نیست آیا اصلا خوب است یا خیر.