مرسی آرمین، با بیشتر صحبت هات موافقم (فقط یه قسمت دکتر عینکی و .. رو از روش پریدم)
اما این قسمت که نقل قول گرفتم:
اینکه میانگین وزنی باید در کار باشه شکی درش نیست، صحبت من هم این نیست، اینکه متا یا GR در مجموع معمولا نمره های معقولی به دست میارن و توی "یه نگاه" یه دید نسبی از کیفیت بازی میدن و از این نظر میشه بهشون رجوع کرد هم شکی درش نیست (مثلا با 80% reliability)
ولی آرمین سوال سوم رو که یه جورایی مهم تر بودُ جواب ندادی، خودت رو فرضا بذار جای مسئولین تعیین ضرائب متا یا GR، اینکه یه سری از منابع معبترتر هستن تقریبا مسئله حل شده ای هست ولی اینکه بخوایم دقیق عمل کنیم و فرضا اگه به IGN ضریب 3 دادی اینکه به GS، Edge و ... ضریب 2 یا 3 یا مثلا 5 بدی خیلی فرق ایجاد می کنه و مسئله حساسیه، واقعا خودت فکر می کنی توی هر زمینه ای (اینجا بحث بازیه اما هر زمینه دیگه ای هم می تونه باشه) "ارزش گذاری" و دادن ضریب به مرجع های مختلف با عدد چقدر شدنیه، چقدر درسته یا می تونه دقت داشته باشه، چجوری میشه معتبر بودن بین یه سری مرجع های شناخته شده رو با عدد تعیین کرد، نظر من اینه که دادن ضریب به این همه پایگاه و این همه منتقد به شکلی که بخواد عدالت رعایت بشه خیلی سخت تر از نقد یه بازی و نمره دادن به اونه، یعنی این بیس متا یا GR رو زیر سوال نمی بره چون در هر صورت و با هر تخصیص ضریبی بالاخره یه جورایی جنبه برآیند نظراتُ داره اما "دقت" رو زیر سوال می بره (منظورم همون بحث های کودکانه ای هست که یه عنوان متاش یه واحد یا دو واحد بیشتره پس بهتره... خودت هم گریزی به این مقوله زدی).
خلاصه صحبت ها اینه که صرف "عدد" متا (مخصوصا نمراتی که توی یه بازه یا نزدیک به هم باشن یا بازی های با سبک متفاوت یا حتی بعضی جاها پلتفرم متفاوت و ...) واسه مقایسه فوق العاده سطحیه، وقتی ما مراجع معتبرتر و قابل اتکاتر رو می شناسیم و میشه به نقدشون رجوع کرد (هدف اصلی رجوع به متا یا GR هم دیدن یکجای همین خلاصه نقدها و نمراته) این خیلی فنی تر و دقیق تر از رجوع به یه "عدد" متاست که به خیلی فاکتورهای دیگه بستگی داره و خطای بیشتری داره، البته خودت هم کم و بیش همین حرفُ به شکل دیگه زدی.
+
بقیه هم به چند تا از اون مرجع های معتبر نظرشون رو با 1 تا 10 می گفتن جذاب تر میشد.
اینُ از این جهت اول کار سوال کردم چون بعضی وقت ها می بینیم صحبت ها بسته به شرایط تغییر می کنه، مثلا واسه یه عنوان یه منبع مهم میشه، واسه یه عنوان دیگه یه منبع دیگه اعتبار بیشتری داره![]()