بله خودم هم شک کردم وسواس عملی ندارم که شیر گاز رو 10 بار چک کنم اما وسواس فکری دارم
آیا وسواس فکری قابل درمان هست؟ یا قرص هایی که میدهند جنبه تسکینی و آرام بخشی دارد؟
[SIZE="2"][SIZE="3"]
روانشناسان برای درمان وسواس فکری معمولا از روش آموزش عادت دهی استفاده می کنند (در روش اموزش عادت دهی ،درمانگر می کوشد تا بیمار افکار وسواسی خود را بصورت مکرر به یاد اورد و انتظار دارد که مواجهه ی گسترده با چنین افکاری بتواند معنای تهدید امیز انها را از بین ببرد ،اضطراب را کاهش دهد و افکار وسواسی کمتری را به جریان اندازد.)
در زمینه ی دارو درمانی این اختلال ،تحقیقات نشان داده است که مصرف داروهای ضد افسردگی ، (بخصوص کلومی پرامین و فلواوکستین) (در خلال 8 هفته مصرف) می تواند 40 تا 50 درصد این اختلال را در فرد کاهش دهد. بنابرین دارودرمانگری بتنهایی نمی تواند همه ی نشانه های بیماری را از بین ببرد.و پاره ای از نشانه ها بطور مزمن در فرد باقی می ماندو در اغلب موارد چند هفته پس از قطع مصرف دارو فرد با بازگشت بیماری مواجه میشود.
نتیجه گیری کلی:ازانجا که بیماران وسواسی دارای مشکلات دیگری نیز هستندباید بعد از بررسی عمقی چهارچوب اسیب شناختی بیمار،با اتخاذ شیوه های پیچیده به درمانگریهای همزمان و یا مکمل اقدام کرد.
منبع: کتاب روانشناسی مرضی تحولی /از کودکی تا بزرگسالی ،جلد اول،تالیف مرحوم دکتر پریرخ دادستان