تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 4 از 4 اولاول 1234
نمايش نتايج 31 به 38 از 38

نام تاپيک: 5 قلم از اقلام یک آزمایش خون

آخر فروم باز قله بلند's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

سلام. خواستم از مطالبی که در این سه صفحه، گام به گام جلو اومد، یک جمع بندی داشته باشم.در پست 9 آمده:
    با توجه به اینکه هموگلوبین شما خوبه شما کم خونی شدید ندارید بنابراین روزی سه عدد فروس سولفات شاید زیاد باشد . ولی کمبود ذخایر آهن در بدن و تالاسمی مینور باید بررسی شوند.
    در پست 11 آمده:
    در نقل قول بالا آمده است که: آهن‌ يك‌ عنصر اساسي‌ و لازم‌براي‌ ساخت‌ هموگلوبين‌ است‌. در حالیکه میزان هموگلوبین خون من مطلوبه.
    در پست 12 آمده:
    همانطورکه خودتون اشاره کردید آهن در درمان کم خونی فقر آهن بکار می رود . بدنبال کاهش آهن مصرفی ابتدا بدن از ذخایر موجود استفاده می کند و سعی می کنه میزان هموگلوبین را طبیعی نگه دارد ولی با کاهش ذخایر آهن و به اتمام رسیدن آنها بتدریج ساخت هموگلوبین مختل شده و میزان هموگلوبین کاهش می یابد و می شود کم خونی فقر آهن . پس ممکنه فرد فقر آهن داشته باشد ولی کم خونی نداشته باشد در این موارد هموگلوبین طبیعی است ولی نیاز به ترمیم ذخایر آهن بوسیله قرص آهن خوراکی داریم. شما قطعا کم خونی شدید ندارید چون هموگلوبین شما خوب است ولی اینکه آیا ذخایر آهن شما کاهش یافته یا نه منوط به انجام آزمایشات گفته شده می باشد.
    تا اینکه در پست 24:
    با توجه به اینکه فاصله ی بین دو آزمایش کمه یعنی ممکنه که آزمایشگاه تو اندازه گیری فاکتورهای خون موقع آزمایش قبلی اشتباه کرده باشه؟
    1-اگر آزمایشگاه اول، اشتباده نکرده باشه، آیا ذخایر آهن می تونه ظرف 20 روز به حالت طبیعی برگرده؟ منظورم اینه که چون من قرص آهن مصرف نکرده بودم، آیا این طبیعی شدن می تونه از راه غذا اتفاق افتاده باشه؟
    2-اگر در آزمایش اول، اشتباه رخ داده، این اشتباه چگونه ممکنه اتفاق افتاده باشه؟ یعنی دکتر آزمایشگاه متوجه این اشتباه نشده است؟

پزشک انجمن morsadr's Avatar
    تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    tehran

پيش فرض

-اگر آزمایشگاه اول، اشتباده نکرده باشه، آیا ذخایر آهن می تونه ظرف 20 روز به حالت طبیعی برگرده؟ منظورم اینه که چون من قرص آهن مصرف نکرده بودم، آیا این طبیعی شدن می تونه از راه غذا اتفاق افتاده باشه؟
    کاهش ذخایر آهن بدن شما اثبات نشد و این فقط یک حدس بود . کاهش ذخایر آهن با پایین بودن فریتین و بالا بودن TIBC قابل اثبات بود .
    اگر هم کاهش ذخایر وجود می داشت بعیده که با مواد غذایی معمولی اصلاح بشه .

-اگر در آزمایش اول، اشتباه رخ داده، این اشتباه چگونه ممکنه اتفاق افتاده باشه؟ یعنی دکتر آزمایشگاه متوجه این اشتباه نشده است؟
    تمام این آزمایشات توسط دستگاه های خاصی صورت میگیره که با مکانیزمهای خاص خودشان نتایج را بیرون می دهند و دکتر آزمایشگاه در این امر دخالتی نداره .
    این دستگاه ها بصورت تصادفی تعدادی گلبول قرمز را بررسی کرده و از روی اندازه ظاهری این تعداد گلبول قرمز و محاسبات ریاضی خاصی نتایج کلی را صادر می کنند و مثلا میزان MCV را تعیین می کنند . این اندکس یعنی میانگین حجم گلبولهای قرمز خون . ما نمی توانیم تمام گلبولهای قرمز خون را برداریم و حجم آنها اندازه گیری کنیم و برتعداد آنها تقسیم کنیم که میانگین آن بدست بیاید . پس این دستگاه ما تعدادی از این گلبولها را بعنوان نمونه بررسی می کند و نتیجه را تعمیم می دهد . پس می بینیم که احتمال خطا نیز وجود دارد و این یک امر طبیعی می باشد .
    تنها راه کم شدن خطا تکرار آزمایش می باشد که بنا به قانون احتمالات احتمال خطا را پایین می آورد .

3. 3 کاربر از morsadr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

سلام
    شما به عنوان یک پزشک چگونه با این آزمایش ها می توانید داروی مناسب رو تجویز کنید؟ پزشک من با اون آزمایش به من قرص آهن دادند در صورتی که اصلاً من کم خونی نداشتم! آیا این مطلب خطرناک نیست و به ضرر بیمار تمام نمی شه؟ آیا این مورد در مورد تمام آزمایش های خون صادق است؟ مثلاً من در آزمایش های تیروئید تا به حال خطا ندیده ام.

تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    tehran

پيش فرض

سلام
    شما به عنوان یک پزشک چگونه با این آزمایش ها می توانید داروی مناسب رو تجویز کنید؟ پزشک من با اون آزمایش به من قرص آهن دادند در صورتی که اصلاً من کم خونی نداشتم! آیا این مطلب خطرناک نیست و به ضرر بیمار تمام نمی شه؟ آیا این مورد در مورد تمام آزمایش های خون صادق است؟ مثلاً من در آزمایش های تیروئید تا به حال خطا ندیده ام.
    از کجا می دونید من پزشکم ؟؟

من شخصا دوست دارم که یک مطلب بهم اثبات بشه یا حد اقل شک من بهش بسیار زیاد باشه به همین دلیل تکرار آزمایش و انجام آزمایشات تکمیلی را توصیه کردم. . اشتباه هم همه جا و توسط همه کس ممکنه اتفاق بیوفته ولی باید مراقب اشتباهات بزرگ بود .
    در مورد تجویز آهن به شما هم مشکلی بوجود نمی آمد و عارضه خاصی نداشت فقط بهتر بود که با دلیل محکم تری این کار انجام بشه.

6. این کاربر از morsadr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

سلام.
    About morsadr
    شغل و حرفه
    doctor
    شما خودتون نوشتید که دکتر هستید. تازه می خواستم بپرسم، مطبتون کجاست؟

تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    tehran

پيش فرض

سلام.شما خودتون نوشتید که دکتر هستید.
    ااا ببخشید یادم رفته بود تو دنیای مجازی هم میشه مچ گرفت

تازه می خواستم بپرسم، مطبتون کجاست؟
    p30world
    Last edited by morsadr; 15-05-2010 at 15:42.

تاريخ عضويت
    Mar 2008

پيش فرض

تمام این آزمایشات توسط دستگاه های خاصی صورت میگیره که با مکانیزمهای خاص خودشان نتایج را بیرون می دهند و دکتر آزمایشگاه در این امر دخالتی نداره . این دستگاه ها بصورت تصادفی تعدادی گلبول قرمز را بررسی کرده و از روی اندازه ظاهری این تعداد گلبول قرمز و محاسبات ریاضی خاصی نتایج کلی را صادر می کنند و مثلا میزان MCV را تعیین می کنند . این اندکس یعنی میانگین حجم گلبولهای قرمز خون . ما نمی توانیم تمام گلبولهای قرمز خون را برداریم و حجم آنها اندازه گیری کنیم و برتعداد آنها تقسیم کنیم که میانگین آن بدست بیاید . پس این دستگاه ما تعدادی از این گلبولها را بعنوان نمونه بررسی می کند و نتیجه را تعمیم می دهد . پس می بینیم که احتمال خطا نیز وجود دارد و این یک امر طبیعی می باشد .
    سلام. ببخشید که دوباره تاپیک رو فعال کردم ولی سوالی ذهن من رو مشغول کرده. فرض کنید آزمایشگاه اول برای آزمایش CBC، 5 میل خون می گیرد. آزمایشگاه دوم نیز از همین شخص برای همین آزمایش 5 میل خون می گیرد. سوال: آیا حجم و تعداد گلبول قرمز در این دو 5 میل، متفاوت است؟ در مورد دو آزمایش من گویا متفاوت بوده که دو نتیجه متفاوت به دست آمده است.

تاريخ عضويت
    Mar 2009
    محل سكونت
    tehran

پيش فرض

سلام. ببخشید که دوباره تاپیک رو فعال کردم ولی سوالی ذهن من رو مشغول کرده. فرض کنید آزمایشگاه اول برای آزمایش CBC، 5 میل خون می گیرد. آزمایشگاه دوم نیز از همین شخص برای همین آزمایش 5 میل خون می گیرد. سوال: آیا حجم و تعداد گلبول قرمز در این دو 5 میل، متفاوت است؟ در مورد دو آزمایش من گویا متفاوت بوده که دو نتیجه متفاوت به دست آمده است.
    نه دوست غزیز اینطور نیست
    آزمایشگاه که تمام گلبولهای این 5 سی سی خون را بررسی نمی کنه و فقط شاید یک قطره آن را در دستگاه گذاشته و بررسی می کنند .و در حقیقت یک نمونه گیری اتفاقی می باشد . دستگاه هم بر اساس تعداد گلبولهایی که در یک میدان دید میکروسکوپی (HPF ) می باشند محاسبات خود را انجام داده و با فرمولهای ریاضی آن را تعمیم میده .
    در مورد حجم گلبول هم ما که نمی توانیم یک گلبول قرمز را بگیریم و طول و عرض و ارتفاع آن را محاسبه کنیمو در هم ضرب کنیم تاحجم گلبول بدست بیاد بلکه با روشهای خاص فیزیکی و ریاضی این حجم محاسبه میشه .
    البته این دستگاه ها بسیار دقیق عمل می کنند ولی در هر صورت احتمال ارور وجود داره .

11. 2 کاربر از morsadr بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

صفحه 4 از 4 اولاول 1234

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •