سلام ...
خوب چند تا نکته به ذهنم رسید که مینویسم
- توی شطرنج
هر طرف 16 مهره داره که در آغاز مثل هم و در مقابل هم چیده شدن ، حالا یک حرکت من ، یک حرکت تو
!
تعداد حرکات ،
پوزسیون ها ،
شروع بازی و ... بی نهایت هست ، این اثبات شده و شما قادر به شمارش نیستید!
از ابتدای خلق شطرنج تا الان هیچ دو بازی رو نمیتونید پیدا کنید که عینا شبیه هم باشه و تمام حرکات (از ابتدا تا انتها) شبیه هم باشه ، مثل فوتبال ، وقتی داور سوت رو میزنه این یک بازی جدیده ، شبیه هیچ کدام نیست!
- تعداد پیش بینی و محاسبه دلیل برتری نیست ، توی شطرنج و توی یه
پوزسیون ساده بهترین و بهترین و بهترین حرکت وجود نداره!!
آغاز بازی هم یه
پوزسیون سادست ، همه ی مهره ها سرجای خودشون ، حالا نوبت با سفیده ، یکی E4 رو انتخاب میکنه ... استاد
آلخین وقتی برای اولین بار در مقابل E4 (در اولین حرکت) اسب رو در خانه ی f6 گذاشت ، همه گفتن آلخین شطرنج رو به چالش کشوند!
- تحقیق کردن و متوجه شدن خانم ها توانایی محاسبه حرکات بین 15 تا 27 حرکت رو دارند و آقایان بین 19 تا 35 حرکت (به صورت کامل و تا انتها)
پس چطوره که همیشه خانم ها در مقابل آقایان شکست بخورند؟!
(البته منظور از خانم ها اساتید شطرنج خانم ها و منظور از آقایان اساتید شطرنج آقایان هست)
- حدود 10 سال پیش (اگه تاریخ رو اشتباه نکنم) وقتی استاد
کارپف به تهران اومده بود و مسابقه ی سیمولتانه برگزار کرده بود در نهایت فقط یک بازی رو باخت و چند بازی رو هم مساوی کرد (اگه درست یادم باشه 8 بازی مساوی شد) در پایان مسابقه مقداری صحبت کرد و خوش و بش و ... و در آخر گفت : اگه همه ی شما (افرادی که باهاش مسابقه دادن) یک طرف صحنه بودید و من طرف مقابل ، شک نکنید که من هیچ وقت بازنده نمیشدم!
چون! هر بازیکن
سبک ،
شروع بازی ،
استراتژیک وسط بازی و ... خاص خودش رو داره و شما نمیتونستید به تفاهم برسید!)
- توضیحات دوستان در مورد ابر کامپیوتر ها و کامپیوتر های نسل های بعدی و ... متین ، ولی بعضی منطق هایی که تشریح شد برای
برتری مطلق این کامپیوتر ها در مقابل انسان اصلا منطقی نبود و من رو یاد بازی منچ انداخت!
قدرت کامپیوتر های نسل های بعدی در پیش بینی و محاسبه بر کسی پوشیده نیست ، ولی هیچ وقت برتری مطلق نخواهد بود (البته نه اینکه هر شطرنج بازی ادعا بکنه من ابر کامپیوتر رو شکست میدم ، نه ... ولی کار اهلش هست!)
ممـنــون
مـیـثــم