تبلیغات :
خرید لپ تاپ استوک
ماهان سرور
آکوستیک ، فوم شانه تخم مرغی ، پنل صداگیر ، یونولیت
دستگاه جوجه کشی حرفه ای
فروش آنلاین لباس کودک
خرید فالوور ایرانی
خرید فالوور اینستاگرام
خرید ممبر تلگرام

[ + افزودن آگهی متنی جدید ]

صفحه 3 از 4 اولاول 1234 آخرآخر
نمايش نتايج 21 به 30 از 32

نام تاپيک: رویت ماه شوال

کاربر فعال انجمن عکاسی sara_program's Avatar
    تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

خب بریم سراغ آموزش:

حقیقتش خیلی سخته. نمی دونم از کجا شروع کنم. فعلا از ابتدا شروع می کنم

همانطور که می دانید زمین به دور خورشید می چرخد و ماه هم به دور زمین می چرخد. از چرخش زمین به دور خورشید سال بوجود می آید.

باید توجه داشت ماه هم دور خورشید می چرخد هم دور زمین. پس با توجه به تغییر فصول، ما شاهد تغییراتی در ماه ها هستیم.

اول از خورشید و زمین شروع می کنیم. زمین از ممحور خود به اندازه 23.5 درجه منحرف شده و همین زاویه باعث ایجاد اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی و انقلاب تابستانی و انقلاب زمستانی شده است.

اعتدال بهاری: روز 1 فروزدین. زمین 23.5 درجه نسبت به خورشید در یک اعتدال قرار دارد.
    اعتدال پاییزی: 1 مهر. زمین 23.5 درجه نسبت به خورشید در یک اعتدال قرار دارد.
    انقلاب تابستانی: 1 تیر. زمین 23.5 درجه به سمت خورشید است.
    انقلاب زمستانی: ا دی. زمین 23.5 درجه از خورشید منحرف شده است.

تا اینجا سعی کردم خیلی مختصر پیدایش فصول را بگویم. تا مفهوم زاویه در نجوم کمی جا بیفته.

ولی باید در نظر داشت که زمین هم قمری دارد که به دور زمین می چرخد. این یعنی زمین هم دور زمین می چرخد هم دور ماه.
    معادله ی ساده ایست:
    { زمین به دور خورشید می چرخد
    ماه به دور زمین می چرخد
    پس ماه به دور خورشید هم می چرخد }

خب همه می دانیم که زمین سالانه 360 درجه طی می کنه تا دور خورشید بزنه. بطور قراردادی این دایره را 12 قسمت کرده اند. البته می توان 13 قسمتش هم کرد. که در آینده شاید 13 قسمت بشود. این به این بستگی دارد که هر قسمت روبروی یک برج آسمانی است.

تا بحال 12 تای آنها مهمتر از بقیه شناخته شده اند:
    حمل - ثور - جوزا - سرطان - اسد - سنبله - میزان - عقرب - قوس - جدی - دلو - حوت

یعنی یه چیزی شبیه شکل زیر می شه:

یعنی زمین توی مسیر حرکت این 12 برج قراردادی حرکت می کند. ولی به توجه به اینکه ماه هم داره به دور زمین می چرخه باید بگم اینطور داریم که:

وقتی در اعتدال بهاری قرار داریم در واقع در نقطه آغاز سال شمسی هستیم و زمین روبروی برج حمل قرار دارد. و تا اواسط برج ثور طول می کشد که ماه یک دور به دور زمین بچرخد. یعنی تا 20 فروردین زمین از مسیر برج حمل خارج شده و تا 21 اردیبهشت هم از برج ثور خارج می شود.

فعلا آموزش را تا اینجا نگاه می دارم. که اگر سوال داشتید بپرسید. ادامه مبحث ماه را در ادامه خواهم گفت.
    Last edited by sara_program; 08-08-2013 at 19:49.

2. 4 کاربر از sara_program بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی و علوم انسانی havzhini's Avatar
    تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

تلخیص میکنم:
    در تقویم قمری حتمآ باید هلال رویت شود، دلیل این امر ماهیت ماه محوری تقویم است.....
    ببخشید ولی با تاکید چندین و چندباره من بازم شما بحث گاهشماری کشوری و مذهبی فقط انجام میدین ولی اصلا ارزشی نداره واسه من این بعد قضیه
    بازم تاکید میکنم شاید متوجه بحث شدین: بنده دارم روی تقویم نجومی بحث میکنم نه گاهشماری مذهبی و سیاسی
    تعریف تقویم هم ساده هست یعنی تایین زمان بر مبنای مورد خاصی و یک شرط قراردادی مثل گردش زمین بدور خورشید یا گردش ماه به دور زمین یا هر چیز دیگه
    ولی فقط بحث من درستی و دقت این تقومها هست و تا چقدر با نجوم نوین سازگاری دارن(حتما میدونید در گذشته که این تفویمها نوشته شدن هیچکس نه اطلاع داشت زمین بدور خورشید میگرده نه ماه بدور زمین)

خیر
    ماهیت ماه محوری این تقویم این اجازه را نمیدهد
    دلیل شما برای این مطلب چیه؟
    یعنی با تایین موقعیت قرار گیری زمین ، ماه و خورشید نمیشه تایین کرد چه زمانی میتونه ماه در حالت حلال قرار داشته باشه یا نداشته باشه؟
    دلیل نجومی مطرح کنید نه دلیل گاهشماری مذهبی

آیا تقویم قمری، تقویمی غیر علمی است؟

خیر
    این تقویم بر مبنای علم نجوم شکل گرفته است،محاسبات ریاضی و نجومی این تقویم را شکل داده است، همچنین بدلیل ماهیت نجومی، این تقویم مانند تقویهای دیگر پیشبینی پذیر در آینده است... بدلیل ماهیت ماه محور، متفاوت تر از تقویم های خورشید محور است.....
    درسته که بر مبنای نجوم این تقویم شکل گرفته ولی حتما میدونید اون نجوم هیچ منبای علمی و درستی نداشته
    در حدی که هیچ اطلاعی از گرد بودن زمین نداشتن یا اینکه ماه بدور زمین گردش میکنه و زمین به دوز خورشید
    پس ادعای بدون خطا بودن این تقویم ها برام عجیبه هرچند تقویم خورشیدی رو باخطا میدونین ولی قمری رو بدون خطا خیلی عجیبتره

در کل مقایسه بین تقویم ها انجام دهید

گاه شماری قمری، نسبت به گاه شماری جلالی غیر دقیق انقلابی خورشیدی است...

چرا؟
    چون ماهیتآ خورشید محور نیست.....
    لطفا مقایسه موردی انجام بدین اگر دلیلی علمی دارین

چون بدون شک تقویم جلالی یکی از کاملترین تقومها هست دلیلش هم اینکه اکثریت جهان از این نوع تقویم استفاده میکنن و فقط یک گروه از تقویم قمری استفاده میکنن

کدام گاهشماری بهترین نوع است؟
    بهترین نوع گاهشماری ما نداریم.....هر کشور بهترین نوع گاهشماری را برای خود انتخاب کرده است.....

بهترین گاه شمار در جهان قمری است...برای اعراب
    بهترین گاه شمار در جهان شمسی بر پایه جلالی است...برای ایران
    بهترین گاه شمار در جهان میلادی بر پایه گریگوری است...برای اروپاییان و بعضی نقاط

پس اینکه بفرمایید بهترین تقویم، صرفآ با علم نجوم کدام است کلمه غلطی است...هر تقویم بنا بر شرایط اجتماعی خود بهترین نوع است.....
    من فرق گاهشمار و تقویم رو روشن تعریف کردم
    پس بله گاهشمار بر مبنای فرهنگ و اداب و سیاست هر جامعه نگاشته میشه
    ولی این گاهشمار بر چه تقویمی منطبق بشه مهم هست

اول از خورشید و زمین شروع می کنیم. زمین از ممحور خود به اندازه 23.5 درجه منحرف شده و همین زاویه باعث ایجاد اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی و انقلاب تابستانی و انقلاب زمستانی شده است.

ببخشید ولی فکر میکنم در عکس یک اشتباهی رخ داده
    البته این برداشت من هست ولی جای انقلاب تابستانی و زمستانی توی شکل درسته؟
    Last edited by havzhini; 08-08-2013 at 22:20.

4. این کاربر از havzhini بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

ببخشید ولی فکر میکنم در عکس یک اشتباهی رخ داده
    البته این برداشت من هست ولی جای انقلاب تابستانی و زمستانی توی شکل درسته؟
    جاشون درسته. عمداً این عکس را گذاشتم تا مفهوم زاویه ها جا بیفته.
    انقلاب زمستانی در شکلی که من گذاشتم: در قنیمکره جنوبی انقلاب تابستانی است و در نیمکره شمالی انقلاب زمستانی است.
    شکلی که من رسم کردم مبنای حرفم روی نیمکره شمالی بوده. وگرنه امکان نداره روی کل کره زمین یک فصل باشه.

نکته: انقلاب تابستانی در نیمکره شمالی = انقلاب زمستانی در نیمکره جنوبی
    اعتدال بهاری در نیمکره شمالی = اعتدال پاییزی در نیمکره جنوبی

البته من شکلم را کامل رسم نکردم
    ممنون بابت نکته نگریتون
    Last edited by sara_program; 09-08-2013 at 12:01.

6. این کاربر از sara_program بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

حـــــرفـه ای shabe.saket's Avatar
    تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

من واقعآ نميدونم چرا موضوع اينقدر بغرنج شده...
    يا من ميخوام اثباتي انجام بدم که خودم خبر ندارم بگيد لطفآ.....

دوست عزيز من تقويم و گاه شماري براي زندگي انسانها و شرايط اجتماعي بوجود اومده و شما نميتونيد اين موضوع ها رو از هم منفک کنيد...

گاهشماري شمسي بدليل اهميت بيش از حد خورشيد براي ايرانيان ريشه دوانده...
    قمري بدليل اهميت ماه در انجام مناسک مذهبي اعراب
    گاهشماري مايايي اهميت کشاورزي براي اين قوم...

در کل:
    جامعه اي مثل اعراب که کشاورزي انجام نميده زياد، در تقويمش کشاورزي و لحاظ نميکنه
    اين جامعه تقويمي بوجود مياره که ماه و رصد کنه تا نماز و روزه اش در مسير درستش باشه، نميتوان بهش ايراد گرفت که چرا اينجوري هستي، تقويمش بر مبناي اعتقادشه، مثل همه جوامع.....
    نميتوان به تقويم گريگوري گفت چرا بر مبناي ماه نيستي، چون با روزه و ... بيگانه هست.....

بخاطر همونه من ميگم غلط نداريم بنوعي.....

وگرنه کاملآ مسلم هست که قمري بر اعتدالين منطبق نيست...چون نيازي نداشته منطبق باشه.....

اونجوري که شما فکر ميکنيد کدوم تقويم عاليه، جلالي انطباق پذيري بيشتري داره نسبت به ساير تقويم ها، ولي دليلي بر برتريش نسبت به گرگوري نيست.....

در دقت بلند مدت تقويم، مايايي بنظر مياد بسيار پيشرفته است، و برتري بلند مدت نسبت به بقيه داره، ولي نوع چرخشي اين تقويم بر مبناي کشاورزي هست و انطباق پذيري کمتر اعتدالين نسبت به سايرين.....

دلیل شما برای این مطلب چیه؟
    یعنی با تایین موقعیت قرار گیری زمین ، ماه و خورشید نمیشه تایین کرد چه زمانی میتونه ماه در حالت حلال قرار داشته باشه یا نداشته باشه؟
    دلیل نجومی مطرح کنید نه دلیل گاهشماری مذهبی
    بدلیل قفل شدن ماه توسط زمین، بنوعی همیشه دیده میشه در همه جا، رصد ماه با طلوع خورشید از کرانه های کوه های آن انجام میشه و هلال ماه پدیدار میشه، چون در این گاه شماری رویت هلال اهمیت فراوانی داشته، نمیتوان الگوریتمی ترسیم کرد بصورت کاملآ تئوری در مرز کشورها بگه هلال آیا حتمآ رویت خواهد شد یا نه......

درسته که بر مبنای نجوم این تقویم شکل گرفته ولی حتما میدونید اون نجوم هیچ منبای علمی و درستی نداشته
    در حدی که هیچ اطلاعی از گرد بودن زمین نداشتن یا اینکه ماه بدور زمین گردش میکنه و زمین به دوز خورشید
    پس ادعای بدون خطا بودن این تقویم ها برام عجیبه هرچند تقویم خورشیدی رو باخطا میدونین ولی قمری رو بدون خطا خیلی عجیبتره
    همونجوری که گفتم بدون خطا، از یه جنبه دیگه، نه کاملآ نجومی...من خودم گفتم این گاه شماری دوره تکامل 3 دوره ای رو پشت سر گزاشته تا الان که کاملترین حالتش رو بدست آورده...مثل همه تقویم ها که بنوعی کامل میشن

چرا؟
    چون ماهیتآ خورشید محور نیست.....
    لطفا مقایسه موردی انجام بدین اگر دلیلی علمی دارین
    شاید جمله رو درست نگفتم، حرف من و میزنید.....تقویم جلالی انطباق بهتری نسبت به قمری داره...جمله منو دوباره بخونید.....

چون بدون شک تقویم جلالی یکی از کاملترین تقومها هست دلیلش هم اینکه اکثریت جهان از این نوع تقویم استفاده میکنن و فقط یک گروه از تقویم قمری استفاده میکنن
    اشتباه هست
    کسی بغیر از ایران و افغانستان از جلالی استفاده نمیکنه

اکثریت جهان از [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] استفاده میکنند.....

من فرق گاهشمار و تقویم رو روشن تعریف کردم
    پس بله گاهشمار بر مبنای فرهنگ و اداب و سیاست هر جامعه نگاشته میشه
    ولی این گاهشمار بر چه تقویمی منطبق بشه مهم هست
    بین گاهشماری و تقویم تفاوتی وجود نداره... گاهشماری لغت فارسی تقویم هست.....

گاهشماری قمری، پیچیدگی های خاص خودش رو داره و علم نجوم پیشرفته ای باید پشت این قضیه باشه تا این گاهشماری شکل بگیره...
    این گاهشماری نیز منحصر به اعراب نیست.....باز اگه قانع نمیشید شروع کنم به لینک دادن.....

محتوای مخفی: .............. 
    امروز قبل از صرف نهار، بین انتخاب کوکا و پپسی مردد بودم، در آخر کوکاکولا رو انتخاب کردم.....
    Last edited by shabe.saket; 09-08-2013 at 00:50.

8. 7 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Aug 2007
    محل سكونت
    مشهد

پيش فرض

ای بابا بی خیال:
    نظرها فرق داره. ببینید همین الانش بین منجمین اختلاف نظر افتاده اونوقت انتظار دارند ماه شوال را بشه رویت کرد

نجوم علمیه که قدمتش تقریبا اندازه قدمت حضرت آدمه. تقویم قمری دقیق داشتن نیازمند محاسبات ریاضی است. ولی تقویم قمری ایران همیشه هم دقیق نیست. چون در کل تقویم قمری در آوردنش سخت تر از شمسی است. اما نه اینکه نشه تقویم قمری دقیق در آورد. قصد آموزش من هم تقویم قمری است.

بهترین راه برای تقویم قمری استفاده از نرم افزارهای رصده. مثل این می مونه که کسی بخواد برنامه ماشین حساب را با جاوا بنویسه ولی بلد نباشه از طرفی ماشین حساب توی بازار موجود باشه!

10. این کاربر از sara_program بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

شما اصلا متوجه بحث من نمیشید چون کاملا ایدولوژیک با سوال من برخورد میکنید
    من چندید بار تکرار کردم ولی بازم شما فقط بر روی گاهشمار هجری و میلادی دارین بحث میکنید
    برای اخرین بار سوالم رو تکرار میکنم براتون شاید متوجه شدین که من بحث ایدولوژیک و مذهبی و کشوری انجام نمیدم و بحثم کاملا نجومی هست

توی ویکیپدیا اینطور تقسیم بندی شده که اشکال گاهشمار 3دسته هستن

1. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    2. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
    3. [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]

و انواع گاهشمار فراوان هستن مثل هجری و میلادی و مایایی و چینی و ........

دوست عزیز من دارم از اشکال گاهشمار صحبت میکنم و کاری به انواع گاهشمار ندارم

اتفاقا خیلی از گاهشمارهای باستانی همه یا بر مبنای مهی هستن یا خورشیدی-مهی
    مثل تقویم هندی و کره ای که کاملا بر مبنای ماه هستن یا چینی خورشیدی-مهی هست و بودایی خورشیدی هست

پس من هیچکاری با تقویم اسلامی ندارم و اصلا برام مهم نیست و سوالم مربوط به تمام تقویمهایی هست که بر مبنای ماه نوشته شدن
    چون انجمن نجوم هست اینجا سوالم کاملا نجومی بود

حالا اگر سوالم رو متوجه شدین تا بیشتر توضیح بدم ولی اگر بازم روی انواع تقویم و بهتر بودن تقویم اعراب از ایرانیان میخواید بحث کنید اصلا هدف من این بحثها نیست

تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

حالا اگر سوالم رو متوجه شدین تا بیشتر توضیح بدم ولی اگر بازم روی انواع تقویم و بهتر بودن تقویم اعراب از ایرانیان میخواید بحث کنید اصلا هدف من این بحثها نیست
    باز که همچین چیزی فرمودید شما...
    واقعیتش من دیگه نمیدونم چجوری بگم که تقویم بهتر ما نداریم کلآ.....

در نهایت اگه مسئله دیگری مونده در خدمتیم.....

13. 2 کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده اند

تاريخ عضويت
    Oct 2012

پيش فرض

باز که همچین چیزی فرمودید شما...
    واقعیتش من دیگه نمیدونم چجوری بگم که تقویم بهتر ما نداریم کلآ.....

در نهایت اگه مسئله دیگری مونده در خدمتیم.....
    من نمیدونم کجای حرفام حرفی از تقویم بهتر زدم و واقعا عجیبه برام این برداشت شما از حرفای من

اتفاقا این شما بودین حرف از بهتر و برتر بودن تقویم قمری در مقابل تقویم غیردقیق خورشیدی زدین
    در کل مقایسه بین تقویم ها انجام دهید

هرچند حتما در دقت و انجام محاسبات دقیق و منطبق بر نجوم و ریاضیات و منطق میشه بین تقویمها اختلاف ایجاد کرد ولی بحث من اینجا اصلا اینها نیست

بهرحال فکر میکنم من سوالم کاملا روشن و واضح هست و این بحثهای شما در سوال من جایی نداره
    چون من نه دنبال تقویم بهتر هستم نه دنبال بهتر و بدتر دونستن تقویمی بر دیگری نه اصلا هیچ ارزشی برام داره نوشتن تقویمهای مذهبی و سیاسی و کشوری

سوالم کاملا روشن هست و دوستان متخصص دیگه در علم نجوم و ستاره شناسی حتما سوال منو درک میکنن و از دید نجوم و ستاره شناسی شاید تونستن کمک کنن و نه با دید ایدیولوژیک و تعصب مذهبی
    وگرنه اینجا من هیچ بحث ایدولوژیک و مذهبی و ملی ندارم و فقط سوالم نجومی هست

منتظر بقیه اموزشهای خوب دوستمون هستم در این مورد

تاريخ عضويت
    Apr 2009
    محل سكونت
    Lost Island

پيش فرض

من نمیدونم کجای حرفام حرفی از تقویم بهتر زدم و واقعا عجیبه برام این برداشت شما از حرفای من

اتفاقا این شما بودین حرف از بهتر و برتر بودن تقویم قمری در مقابل تقویم غیردقیق خورشیدی زدین

سوالم کاملا روشن هست و دوستان متخصص دیگه در علم نجوم و ستاره شناسی حتما سوال منو درک میکنن و از دید نجوم و ستاره شناسی شاید تونستن کمک کنن و نه با دید ایدیولوژیک و تعصب مذهبی
    اگر من از شما بخواهم یک نقل قول از من بیارید که این جمله را
    بهتر و برتر بودن تقویم قمری در مقابل تقویم غیردقیق خورشیدی زدین
    همچنین اثبات اینکه من گفتم جلالی غیر دقیق است بیارید، نخواهید توانست.....نقل قول نمیتونید بیارید چون همچین حرفی زده نشده است.....

بهرحال فکر میکنم من سوالم کاملا روشن و واضح هست و این بحثهای شما در سوال من جایی نداره
    چون من نه دنبال تقویم بهتر هستم نه دنبال بهتر و بدتر دونستن تقویمی بر دیگری نه اصلا هیچ ارزشی برام داره نوشتن تقویمهای مذهبی و سیاسی و کشوری
    من جواب این سوال رو دادم.....

اونجوري که شما فکر ميکنيد کدوم تقويم عاليه، جلالي انطباق پذيري بيشتري داره نسبت به ساير تقويم ها، ولي دليلي بر برتريش نسبت به گرگوري نيست.....

در دقت بلند مدت تقويم، مايايي بنظر مياد بسيار پيشرفته است، و برتري بلند مدت نسبت به بقيه داره، ولي نوع چرخشي اين تقويم بر مبناي کشاورزي هست و انطباق پذيري کمتر اعتدالين نسبت به سايرين.....
    .[/
    Last edited by shabe.saket; 09-08-2013 at 12:24.

16. این کاربر از shabe.saket بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

کاربر فعال انجمن موضوعات علمی Saeed Dz's Avatar
    تاريخ عضويت
    Dec 2011

پيش فرض

گاهشمار قمری غیر قابل استناد هستش چون ساز و کار مشخصی نداره و اصطلاحن گفته میشه گردان هست و حرکت میکنه و برای همین هم بیشتر کشور ها فقط برای مناسبتهای مذهبی از اون استفاده میکنن. نکته ی دیگه هم اینکه نیازی به رویت کنندگان ماه نیست و از قبل میشه پیشبینی کردی ماه چه زمانی، به چه شکلی، کجا و ... قابل رویت هستش و این رصد ماه رو به نوعی بازار گرمی و عوام فریبی نام میدم؛ در بهترین حالت فقط میشه گفت حفظ سنتها وگرنه هیچ نیازی نیست.

صحبتهای هادی هم جالب بودن و لذت بخش.

18. این کاربر از Saeed Dz بخاطر این مطلب مفید تشکر کرده است

Thread Information

Users Browsing this Thread

هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)

User Tag List

قوانين ايجاد تاپيک در انجمن

• شما نمی توانید تاپیک ایحاد کنید
  • شما نمی توانید پاسخی ارسال کنید
  • شما نمی توانید فایل پیوست کنید
  • شما نمی توانید پاسخ خود را ویرایش کنید
  •