دوستان بحث به انحراف نکشید
مسله اینکه فرض کنید موتور یاد گرفتید بعد می خواهین چیکار کنید؟
دوستان بحث به انحراف نکشید
مسله اینکه فرض کنید موتور یاد گرفتید بعد می خواهین چیکار کنید؟
اصلاً قرار نیست با انجین یاد گرفتن جایی رو بگیریم.
اول چند تا بازی رو خودمون با انجین پیش میبریم بعد که ساختار انجین ها رو یاد گرفتیم با یه انتخاب مناسب میشیم مدیر پروژه یه بازی باحال.
مثلاً من که الان بازی هام رو با FPSC با سورس تغییر یافته توسط Dark Basic می سازم دلیل بر این نیست که فقط همین رو بلدم.
با 3DGS و Unity و UDK و Game Maker و کلی انجین دیگه کار کردم و توی هر کدومشون چیزایی هست که باعث پیشرفت من شده.
مثلاً اگه سورس FPSC رو نداشتم الان با خیلی از الگوریتم های پیچیده آشنا نبودم.
و اگه سورس بقیه انجین ها هم بود میتونست چند صد برابر کمک کنه.
Last edited by Hotsun; 21-04-2011 at 21:33.
قبول دارم GAME MAKER خیلی تو پشرفت منم خیلی تاثیر داشته .اما فکر کنم منظور استارتر کسب درآمد از بازی سازی هست.
صد بار تا حالا گفتم یه بار دیگه هم میگم
همه ی بازیساز های مستقل دنیا میان یه بازی آرکید میسازن و میدنش به شبکه های پخش کننده ی بازی . اگه بازیشون متوسط باشه توی یه سری از سایت ها پخش میشه اگه بازیشون خوب بود توی سایت های پر بازدید تر و بهتر و اگه بازیشون عالی بود توی Xbox Live و PSN ... به جای این بحث ها برید بازی بسازیدحالا باز بپرسید میخوایم به کجا برسیم !
![]()
همش دارين اين كارو ميكنين
يا دارين با تخيل شديدتون خودتونو گول ميزنين
يا دارين دل به كار ندادن رو با مشكلاي جلوي پا توجيه ميكنين
بجاي بحث تو اين تاپيكاي مخرب كه حز خرابي ذهنيت هيچي نداره شركت كنين برين 4 تا مغاله خارجي بخونين برين ببينين چه تكنولوژي هايي براي بازي اومده برين ته توشو در بيارين ببينين كه چطوري كار ميكنه يكي مثل اونو بسازيد يا حد اعقل از كار كردش خبر داشته باشيد
نميدونم چي بگم
اما واقا دنياتونو محدود كردين به انجين هاي مسخره
منظور من شخص خاصي نيست عوامه
اینم براتون پیدا کردم در مورد Publish بازی توضیح میده
از وبلاگ gamemaker.mihanblog.com امیدوارم دیگه همه ی ابهام ها تموم بشه و همه شروع کنید به ساخت بازی مورد علاقتون
بعضی از خوانندگان محترم از ما خواسته بودند که در این باره بنویسیم. ما تجربه چندانی نداریم که بتونیم خیلی ازش صحبت کنیم ولی در باره تجربیات دیگران زیاد خوندیم و سعی می کنم که توضیحات کلی ولی مفیدی رو ارایه کنم.
اصولا سازندگان بازی دو دسته هستند. دسته اول با publisherهای بزرگ قرارداد می بندند و با بودجه بالا بازی رو به اون شکلی که publisher می خواد می سازند و تحت کنترل اون قرار دارند. تو کشور ما بنیاد ملی بازیها به جای ناشر هزینه ها رو تا حدی تقبل می کنه ولی خوب باید بازی رو تعیید کنه. البته فکر کنم اگه بازی مجوز بگیره دیگه اونها مشکلی برای تعییدش نداشته باشند. گرچه آشنایی من با بنیاد در حد این هست که یکی دو بار رفتم تو سایتشون
وابسته به این که بخواید بازی رو تو ایران منتشر کنید یا در کل دنیا باید کارهای مختلفی رو انجام بدید.
دسته دوم سازندگان مستقل یا indieهای هستند که بدون اتکا به ناشرها و با استفاده از امکانات انتشار دیجیتال مثل steam و سایت خودشون و windows market place و ... بازیهاشون رو می فروشند یا پس از ساخت کامل بازی اون رو به publisher می دهند و تحت کنترل اونها بازی رو تولید نمی کنند. مثلا بازی flower روی کنسول PS3 سرمایه دریافت کرد ولی تحت کنترل کسی ساخته نشد. از بهترین نمونه های بازیهای مستقل می تونم world of goo رو نام ببرم که اگه بازی کن باشید یا مجله های مربوطه رو بخونید حد اقل اسمش و شنیدید. من trial بازی رو دیدم و خیلی جالب بود ولی اون قدر که فکر می کردم چیز خاصی نبود.
برای انتشار مستقل بازی تو ایران احتمالا باید اول مجوز بگیرید و بعد خودتون یه جوری بازی رو یا به شکل DVD و CD و یا online منتشر کنید که روش online برای بازیهای بزرگ به علت پایین بودن سرعت اینترنتها حتی در بهترین حالت یه جورایی چندان عملی نیست. مگر این که یه جوری افراد رو ترقیب کنید بازی رو بگیرند و بعد برای دیگران کپی کنند و بعد هر کس خواست بعد از بازی کردن چند مرحله تستی بازی رو از تو اینترنت و یا با تلفن و ... خریداری کنه و رمز مربوطه رو وارد کنه تا بقیه بازی باز بشه.
اما اگر بخواید خارج از کشور بازی رو منتشر کنید پرتالهای زیادی هستند که می تونید بازی رو براشون بفرستید و بازی رو تو سایتشون بفروشید. برای خودتون هم یه سایت بسازید و بازی رو توش بفروشید. مثلا shockwave.com direct2drive.com و steam و windows market place و bigfish games چند تا از اونها هستند که اگر کسی بخواد به این سمت بره هر کدوم از این سیستمها خوبیها و بدیهایی رو دارند و بازیهای خاصی رو هم می پذیرند.
بخش مهم دیگری که وجود داره سرمایه هست که بعضی شرکتها و سایتها هستند که حاضرند روی پروژه های خوب سرمایه گذاری کنند. مثلا indie fund گروهی از سازندگان indie مشهور هستند که حاضر هستند تا 100000 دلار روی بازیها سرمایه گذاری کنند. کافی هست که یک playable demo براشون ارسال بشه و هزینه ها تعیین بشه و اونها از بازی خوششون بیاد و به قول خودشون اون بازی یه چیز جدیدی وارد صنعت بازی بکنه. (خیلی راحت نیست)
البته باید همین الآن بگم که برای تولید که بازی خوب به چیزی بیش از یکی دو ماه کار کردن با Unity یا torque نیاز هست. برای ساختن بازیهای واقعا جالب اولا به ایده های خوب نیاز هست و پیاده سازی بسیاری از ایده های جالب به دونستن الگوریتمهای هوش مصنوعی و path finding و ... نیاز داره که خودش زمان خوبی رو برای مطالعه نیاز داره. پس عجله نکنید و اول خیلی مطالعه کنید و بعد به سراغ کارهای تجاری برید. از بازارهایی که می شه توشون بازیهای ساده ساخت و فروخت بازارهای موبایل مثل app store شرکت apple و یا بازار بازیهای android هست. چون بازیهای موبایل کلا ساده هستند اون جاها راحتتر می شه زود شروع کرد. بازیهای دیگه ای هم هستند که جالب هستند ولی ویژگیهای فنی پیچیده ندارند. مثلا ساختن بازیworld of goo یا همون flower به برنامه نویسی خیلی عجیبی نیاز نداشتند ولی افرادی که اونها رو ساختند واقعا حرفه ای بودند. سازندگان goo قبلا برای EA کار می کردند پس خیلی حرفه ای بودند و سازندگان flower دارای فوق لیسانس game and interactive media بودند پس خوب می دونستند چی کار می کنند. هر دو تیم اون قدر از نظر فنی حرفه ای بودند که engineهای بازیها رو خودشون نوشتند. تو goo از ODE برای فیزیک استفاده شده و برای صدا هم از middleware استفاده شده. بازیflower با devkit کنسول نوشته شده پس بدونید که اول باید حرفه ای بشید و بعد بازی موفق بسازید. البته بازیهای ساده ای هم هستند که خوب پول در میارند مثل بازیهای popcap.
اگر پول خریدن یونیتی iphone و یا android رو ندارید با یونیتی معمولی شروع کنید و اگر shockwave بازی شما رو نگرفت اون رو روی wooglie.com بذارید. پول زیادی نمی بینید ولی اگه بازی خوب باشه همون جا هم خودش رو نشون می ده.
یه آدم معروفی یه توصیه ای کرد که اگر می خواهید یک game developer حرفه ای بشید که با بقیه فرق داره به جز یاد گرفتن engineها و ++C و assembly و game design سعی کنید محدوده علمی خودتون رو گسترش بدید و علوم کامپیوتری رو به شکل کامل یاد بگیرید و خیلی ریاضی یاد بگیرید چون به زودی با انعتاف پذیرتر شدن سخت افزارها و apiهایی مثل DX11 دوباره برنامه نویسان خودشون rasterizer می نویسند و مدلهای نور جدید می سازند و شما باید همه چیز رو راجع به transformation و lighting و ... بدونید. می گفت دیگه هیچی fixed function باقی نمی مونه.
راستی اگه دنبال game developerهای بزرگ می گردید: Tim Sweeney, Corrine Yu و John Carmack از بهترینها هستند. تو طراحی هم sid meier از نظر من خیلی خوبه. اگر علاقه دارید بدونید اینها چی کار کردند و چرا اسمشون این جا نوشته می شه و چرا به کارمک جایزه ی ماثرترین فرد در دوران رو دادند برید و اسمهاشون رو تو گوگل بنویسید و مصاحبه هاشون رو بخونید و فیلمها رو ببینید. دیدگاهتون عوض می شه و می فهمید باید چی کار کنید.
کتابهای بسیار خوبی هم در باره گرافیک کامپیوتری و ریاضیات مربوط به اون هست که اگه بخواید می تونم یه لیست بنویسم.
امیدوارم همه موفق باشید.
این رو انصافاً خوب اومدی چون فکر کنم 2-3 درصدی شامل حال منم میشهيا دارين با تخيل شديدتون خودتونو گول ميزنين
يا دارين دل به كار ندادن رو با مشكلاي جلوي پا توجيه ميكنين
باعث شدی به خودم بگم داری چه کار میکنی همش توی اینترنت میگردی وقت خودتو میگیری و همش الکی به آینده ای که هیچیش معلوم نیست فکر میکنی و هی میگی اوضاع بازار هم که خرابه آخرش 10 ملیون بابت بازیت بدن اونم به زور تا بتونی برای بازی بعدیت یکم خرج کنی.
من دیگه از این به بعد زیاد نمیام اینجا و بیشتر سعی میکنم برم تو قسمت های مهم و آموزشی مخصوصاً...
بیشتر بازی میسازم و تکنولوژی های جدید رو بررسی میکنم.
درس هم اندکی میخونم.
یه شکلک با احساس هم نداره این انجمن بزنم تنگش
*ویرایش:
بعضی از بچه های انجمن بهم نامه زدن یه چیزایی گفتن فهمیدم منظورم رو از جملات بالا کلاً اشتباه متوجه شدن.
آقا من نمیرم از انجمن فقط سعی میکنم با مدیریت بهتر زمان بیشتر به بازی سازی برسم و از بیهوده تو اینترنت بودنم کم کنم.
در ضمن اینجا هم فعال خواهم بود ولی نه توی هر تاپیکی.
Last edited by Hotsun; 22-04-2011 at 11:37.
انصافا تاپیک بی خودی بود یا حداقل به دل من یکی ننشست .
بشنید یاد بگیرید به قول استادمون هرچیز که امروز یاد میگیری شاید امروز برات پول نشه ولی یه روز برات مفید خواهد بود.
منم کاملا با این جمله موافقم ... چون واسم ثابت شده.انصافا تاپیک بی خودی بود یا حداقل به دل من یکی ننشست .
بشنید یاد بگیرید به قول استادمون هرچیز که امروز یاد میگیری شاید امروز برات پول نشه ولی یه روز برات مفید خواهد بود.
شاید الان فکر کنید فلان چیزو یاد بگیرید به دردتون نمیخوره ولی ممکنه فرصتی واستون پیش بیاد که به اون علم نیاز داشته باشید.
اون وقت تو حسرت این میمونید که چرا یاد نگرفتید![]()
ز گهواره تا گور دانش بجوی بی پول یا با پول البته بعضی ها طاقت ندارن یهو برن اونور آب
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)