دوست عزیز من میخوام یک تیونر درست کنم البته خصوصی یه چیزایی میخوام بش اضافه کنم . اگه کمکم کنید واقعا ممنون میشم . در این مورد ایبوک ندارید ؟
خیلی خیلی خیلی خیلی ... خیلی برام مهمه
دوست عزیز من میخوام یک تیونر درست کنم البته خصوصی یه چیزایی میخوام بش اضافه کنم . اگه کمکم کنید واقعا ممنون میشم . در این مورد ایبوک ندارید ؟
خیلی خیلی خیلی خیلی ... خیلی برام مهمه
Last edited by Khazaie; 05-04-2009 at 11:15.
دوست عزیز
ساختن بعضی از وسایل میتونه جالب باشه اما تیونر جزو اون وسایل جالب برای ساختن نیست
حتی تیونر های خوب بازار هم که تکنولوژی های روز تولید میشن خیلی خطا ها رو در کار بوجود میارن
ساختن دیاپازون مخصوصا دیاپازون های تک نت سخت نیست اما تیونر یک قطعه ی الکترونیکی حساسه که ساختاری فیزیکی داره و شما باید به فیزیک آکوستیک مسلط باشید.
من الان ایبوکی مد نظرم نیست اما کتاب های فیزیک صوت و آکوستیک خیلی میتونه به شما کمک کنه.
در مورد تشخیص بقیه ی نت ها هم خدمتتون عرض کردم که هر نت فاصله ای مشخص از تونیک گام داره که دیاپازون میتونه بر اساس اون نت های دیگه رو محاسبه کنه.
فکر میکنم اگر به برنامه نویسی مسلط باشید بتونید یک تیونر نرم افزاری طراحی کنید.
تیونر های نرم افزاری خیلی کارایی خوبی دارند
موفق باشید![]()
دوست عزیز منم میخوام نرم افزاریش رو طراحی کنم با یه سری امکانات دیگه ... کوک سنتور برای تازه کارایی مثل من واقعا سخت ...
اگه کمکم کنید تا اینو درست کنم خیلی ممنون میشم . فعلا دارم یه مقاله در مورد تئوری موسیقی میخونم . تا اینجا فهمیدم که :
هر نت صدا علاوه بر فرکانس یه سری خصوصیات دیگه ای داره ... و فکر کنم برای تشخیص نتها فقط به فرکانسشون نیازه اینجوری که من متوجه شدم : وقتی نت یک اکتاو بالاتر میرود فرکانس آن 2 برابر میشود و بر عکس ... پس بین فرکانس نت لای سیمهای پشت خرک و فرکانس نت لای سیمهای زرد رابطه ای برقراره . نه ؟
یعنی اگر فرکانس نت لا 440 باشه تمام مضارب این عدد بازم نت لا هستند .
خوب پس تیونر لا استفاده از نت لا که 440 هرتز بقیه نتها رو هم تشخیص میده درسته ؟ یعنی همه ی نت ها از نظر فرکانس با هم رابطه دارند و اگه فرکانس یک نت را داشته باشیم میتونیم فرکانس بقیه نت ها را تشخیص بدیم ...
درست فهمیدم ؟
Last edited by Khazaie; 06-04-2009 at 09:34.
دوست عزیز
این اعداد رو اگر بخواهید دقیق حساب کنیم خیلی اعشار میگیرند ، پس بهتره که اونهارو تقریبی حساب کنیم.
مثلا نت لا 435 هستش اما اون رو 440 میگریند ، بعضی ها هم 442!
کلا میشه گفت که حساب کردن دقیق روی این فرکانس ها درست نیست مهم فاصله هستش که باید رعایت بشه.
در حال حاضر تیونر های خیلی پیشرفته ی نرم افزاری یا سخت افزاری رو به راحتی میتونید پیدا کنید ، وقتی ساختن همچین دستگاهی ارزش پیدا میکنه که مشابهش نباشه ، شما هرچقدر هم که بتونید یک تیونر ژوست بسازید به این راحتی نمیتونید به تیونر هایی مثل تیونر های شرکت هایی مثل Korg که یه عمر کارشون این بوده برسید ، البته نیمخوام نا امیدتون کنم اما مطمئن باشید بعد از چند وقت که گوشتون قوی بشه اصلا دیگه از تیونر لذت نمیبرید و ترجیح میدید که خودتون ساز رو کوک کنید.
باز مشکل دیگه ای هم سر راه شماست اینه که تیونر شما باید ربع پرده رو هم تشخیص بده ، شمردن سنت ها و رسیدن به ربع پرده ی ژوست (فتوا روی جایگاه دقیق ربع پرده خیلی زیاده) کار خیلی مشکلیه.
نرم افزاری مثل AP Tuner یا هر نرم افزار دیگه (اکثر نرم افزار های آهنگ سازی دارای بخش تیونر و دیاپازون هستند.) میتونه کار شما رو راه بندازه
این نرم افزار در عین سادگی خیلی انعطاف بالایی داره و مطئنا مشکل شما رو حل میکنه
اگر هم تشخیص ربع پرده براتون خیلی مشکله از دستگاهی مثل رهاب استفاده کنید.
اما در مورد نسبت فواصل
فواصل نسبت به فاصله ای ثابت دارند که تقسیم بندی اونها بر اساس کسر هایی که براتون گفتم حساب میشه.
اگر یکبار حوصله کنید و تک تک نت ها رو حساب کنید دیگه کارتون راحت میشه.
من اکتاو دوم و سوم رو هم براتون مینویسم
اکتاو اول رو که در پست های قبل گفتم
اکتاو دوم
Do 130.5
Re 146.81
Mi 163.13
Fa 174
Sol 195.75
La 217.5
Si 244.69
اکتاو سوم
Do 261
Re 293.6
Mi 326.25
Fa 348
Sol 391.5
La 435
Si 489.38
البته نظریه هایی وجود داره که این ها رو هم نقض میکنه ، بر اساس این نظریه ها نت ها در اصل یک هارمونی هستند از چند فرکانس که خودشون رو در قالب یک فرکانس نشون میدن ، همونطوری که آکورد ها ترکیبی از چند نت هستند با صدایی واحد.
رابطه ی بین سیم های سنتور تقریبا پیچیدست ، در این چند سال اخیر هم خیلی دستکاری ها روی این فواصل خرک ها شده و من چون تخصصم سنتور نیست نمیتونم در موردش نظر بدم
کوک سنتور و چیدمان خرک ها به چند عامل بستگی داره ، یکی سبک و سلیقه ی نوازنده هستش و دیگری نیاز نوازنده .
مثلا استاد مشکاتیان میاد 2 تا سیم رو خیلی بم (یک تا 2 اکتاو بم تر ) کوک میکنه و هزر چندگاهی از صدای اون به عنوان نت یا زینت استفاده میکنه ، این باعث میشه که شنونده احساس کنه که این صدا از بیش از یک سنتور به گوش میرسه و ...
معمولا سیم های سمت راست که فکر میکنم زرد باشه رو یک اکتاو بم تر و هم صدا با سیم های سفید کوک میکنند ، البته این ثابت نیست و بر اساس نیاز اجرا این کوک ها تغییر پیدا میکنه ، باز هم از استاد مشکاتیان یک مثال یادم اومد ، ایشون فکر میکنم در آلبوم بیداد خرک ها رو طوری چیدن که هم از پشت خرک های زرد استفاده میکنند هم سفید ، البته من بر اساس چیزی که میشنوم میگم ، چون امان نداره که نت های به اون بالایی از پشت خرک های سفید باشه.
من رو ببخشید که نمیتونم مثل یک سنتور نواز شما رو کمک کنم ، اگر هم جسارت میکنم و پستی میفرستم برای اینه که دلم میخواد حداقل تو این تالار در میون این همه موزیک فرنگی یک ایرانی با سازش تنها نمونه
موفق باشید
یا علی
خیلی خیلی ممنون . شما لطف دارید . من مشکلم با کوک حل شد فقط برام جالب بود که چجوری نتها رو تشخیص میده...
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)