فروشنده ها هم ندارن عزیز دلم. چیزی سرشون نمیشه آخه. یکیش دوست خودمه که دانلود یکنه و میفروشه. از اینترنت خوب سر در میاره ولی از موسیقی نه.
فروشنده ها هم ندارن عزیز دلم. چیزی سرشون نمیشه آخه. یکیش دوست خودمه که دانلود یکنه و میفروشه. از اینترنت خوب سر در میاره ولی از موسیقی نه.
فک کنم بهترین بحثی که میشه اینجا کرد چگونگی ایجاد پیوند میان این دو موسیقی غنی هست .... یعنی موسیقی سنتی ایران با موسیقی کلاسیک غربی .
مثلا در حال حاضر کاری که استاد کیوان ساکت با تارش میکنه همینه . آلبوم شاهکار "دیدار شرق و غرب" رو حتما گوش بدید . توش آهنگ های زیبای موتزارت و پاگانینی و ویوالدی و مونتی با تار و پیانو اجرا شدن .... خیلی خیلی زیباس و نشون میده ساز ایرانی توانایی اجرای موسیقی های پولی فونیک غربی رو هم دار و فقط محدود به دستگاه ها نیست .
در ادامه اگه موافق باشید بیشتر در این مورد بحث کنیم .
هرچی که مایل باشیم میتونیم بحث کنیم آلبوم West Meets East که معرفی کردم و لینکش رو هم گذاشتم نمونه خوبی هست. برای شروع بیایید در مورد دلایل تفاوت هنر در شرق و غرب صحبت کنیم.![]()
بییایید ابتدا تفاوت رو از جایی غیر از موسیقی شروع کنیم و بعد به موسیقی ربطش بدیم. مثلا بیایید از تفاوت در معماری شروع کنیم.
البته یه کم سخت شد ها ! خیلی از ما ها در مورد فرهنگ و تاریخ غرب اطلاعات کمی داریم دلیلش هم اینه که تو کتابای تاریخمون اصلا به رخداد های غرب اشاره نشده ... مثلا واقعه عظیم جنگ های صلیبی ......
برای همین ما بیشتر میتونیم در مورد موسیقی خودمون و سار های خودمون نظر بدیم .
به نظر من ما هیچ وقت نمیتونیم حسی که تو موسیقی سنتی ایرانی نهفته هست با موسیقی غربی چه کلاسیک چه مدرن مقایسه کنیم . موسیقی ایرانی مقدسه و با دل انسان سر و کار داره .
برای مثال پیشنهاد میکنم حتما این آهنگ رو با گوش دل گوش بدید : " آهنگ Call of the Birds" از استاد علیزاده که تو آلبوم "the Endless Vision" هست . این آلبوم فک میکنم اولین کاندید ایران در Grammy Award بود (اگه اشتباه گفتم ببخشید!) جدا میگم حسی که تو این کاره رو نمیشه به هیچ عنوان با کار های کلاسیک غربی مقایسه کرد .
به نظر من موسیقی سنتی ایران رو نمیشه از لحاظ حس با هیچ موسیقی دیگه ای مقایسه کرد . اینو از روی تعصب نمیگم از روی حسی میگم که با گوش دادنش بهم دست میده .
البته یه کم سخت شد ها ! خیلی از ما ها در مورد فرهنگ و تاریخ غرب اطلاعات کمی داریم دلیلش هم اینه که تو کتابای تاریخمون اصلا به رخداد های غرب اشاره نشده ... مثلا واقعه عظیم جنگ های صلیبی ......
برای همین ما بیشتر میتونیم در مورد موسیقی خودمون و سار های خودمون نظر بدیم .
به نظر من ما هیچ وقت نمیتونیم حسی که تو موسیقی سنتی ایرانی نهفته هست با موسیقی غربی چه کلاسیک چه مدرن مقایسه کنیم . موسیقی ایرانی مقدسه و با دل انسان سر و کار داره .
برای مثال پیشنهاد میکنم حتما این آهنگ رو با گوش دل گوش بدید : " آهنگ Call of the Birds" از استاد علیزاده که تو آلبوم "the Endless Vision" هست . این آلبوم فک میکنم اولین کاندید ایران در Grammy Award بود (اگه اشتباه گفتم ببخشید!) جدا میگم حسی که تو این کاره رو نمیشه به هیچ عنوان با کار های کلاسیک غربی مقایسه کرد .
به نظر من موسیقی سنتی ایران رو نمیشه از لحاظ حس با هیچ موسیقی دیگه ای مقایسه کرد . اینو از روی تعصب نمیگم از روی حسی میگم که با گوش دادنش بهم دست میده .
البته کاری از استاد شجریان هم بود و یک کار از شهرام ناظری( کاندیدای گرمی رو میگم) .باشه اگه کسی اطلاعات کافی نداره موضوع رو عوض کنیم چون من اطلاعاتم تو همون زمینه اونقدر ها هم زیاد نیست. شما چی پیشنهاد میکنی.
سلام:
تجربه نشون میده که تا موضوع صد در صد مشخصی عنوان نشه نمیشه، گفتگوی مفیدی ایجاد نخواهد شد. دوستان موضوع واحدی را در ابتدا تعیین کنن تا بشه در موردش با دقت و هماهنگی بیشتری صحبت کرد.
دوستان سلام
فکر میکنم در این تاپیک بحث خوبی مطرح بشه
به نظر من بهتره قبل بررسی موسیقی شرق و غرب ، تعصبات رو کنار بگذاریم
هنر جلوگاه فرهنگ هاست.
و موسیقی صدای فرهنگ یک جامعه است.
فکر میکنم با توجه به این 2 گفتار بهتر باشه که قبل بررسی هنر و اللخصوص موسیقی شرق و غرب بیاییم فرهنگ شرق و غرب رو بررسی کنیم ، بدون شک در هر 2 سو با تاریخچه ای بی منتها روبروایم ، پس بهتره حداکثر به 4 قرن پیش به صورت مختصر اشاره کنیم.
قرن معاصر میتونه مهمترین موضوع ما بحث باشه
به نظر شما تفاوت های فرهنگی بین شرق رو غرب چیه؟
![]()
من عاری از تعصب هستم. دوستان لطفا به این ترتیب بحث کنیم. ابتدا در باره هنر شرق وایران زمین. بعد غرب . سپس مقایسه این دو.
Last edited by Amin.M.1986; 24-02-2009 at 16:53.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)