سلام
بله ,
یکی از علتهای بالا رفتن مصرف در شهر , طی کردن مسافت کمتر هست
اما مصرف سوخت در دور آرام که حدود 900 تا 1000 rpm هست بیشتر از وقتی هست که ماشین با سرعت 40km تا حدود 60km/h در حرکته
این نمودارها رو ببینید
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مصرف با گاز دادن ابتدا کاهش پیدا میکنه بعد میرسه به یه دور معین و از اونجا مصرف شروع میکنه به افزایش
===================================
بنده این موضوع رو عملاً تست کردم 2 بار
یک بار با یک کرایسلر 2014 که نشاندهنده ی دیجیتالی مصرف سوخت و تا حدود سرعت 45km مصرف اندکی کم میشه . بعدش آروم آروم میره بالا . بالای 3500rpm با شیب تند میره بالا یعنی از حد اقتصادی رد میشه .
بار دوم , شیلنگ pcv یک ماشین ژاپنی رو از منیفولد هوا جدا کردم و با دست بستمش و کمی بازش کردم , دور موتور میره بالا تا حدود 2000rpm بدونِ اینکه گاز بدین اصلاً . فقط هوای بیشتر وارد منیفولد میشه با همون مقدار پاشش سوختِ دورِ آرام
با این دور موتور میشه حدود 70km/h سرعت گرفت بدون گاز دادن
وقتی با سرعت چهل پنجاه میرونیم , پاشش سوخت کمتر از دور آرام میشه
چرا در دور آرام باوجودیکه سوخت زیاد پاشیده میشه اما سرعت چرخش میل لنگ از حدود 900 تا 10000 بالاتر نمیره ؟
جواب:
چون راهِ نفس سیلندرها بسته هست و هوای کافی نمیرسه به سیلندرها درنتیجه کمپرس کمه و درنتیجه انفجار ضعیفه و نیروی کم تولید میشه و میل لنگ رو با سرعت کم میچرخونه
خودتون تست سیلنگ pcv رو روی همه ی ماشینهای انژکتوری امتحان کنین
با هوای بیشتر و بدون گاز دادن , دور موتور میره بالا که حدش در ماشینهای مختلف فرق میکنه و هر چه مصرفِ دور آرام بیشتر باشه , با افزایش هوا دور موتور بالاتر میره
اما به یک حد معینی که میرسه دیگه نوسانی میشه با نوسان منظّم یعنی مثلاً میره روی 2200 بعدش سوخت کم میاره افت میکنه بعدش دوباره میره بالا