میتونید قسمت آبی رو بیشتر توضیح بدید ...
حقیقتش الان که به استدلال قبلی فکر میکنم می بینم باز هم نمیتونه ایده آلیسم رو رد کنه!! چون یه ایده آلیست میتونه بگه:
"همین استدلال تو در مورد ذهن رو هم ذهن داره تولید میکنه!! خارج از ذهن تو هیچ چیزی وجود نداره و همه مخلوق ذهن تو هستن، حتی این ویژگی ذهن. اساسا این استدلال از پایه غلط هست. چون شما در ابتدا نتیجه رو داری صحیح فرض میکنی!! یعنی برای اثبات اینکه دنیای خارجی وجود داره، داری از این پیش فرض که دنیای خارجی وجود داره استفاده میکنی!! من از تو می پرسم چرا معتقدی ذهن چنین ویژگی داره؟ تو میگی چون ذهن مثلا انسان کور نمیتونه رنگ رو تصور کنه، خب من جواب میدم تو داری فرض میکنی در خارج واقعا انسان کور وجود داره، ذهن وجود داره، حواس وجود داره، این رابطه بین حواس و ذهن وجود داره، در صورتی که اساسا نظر من اینه که در خارج چیزی وجود نداره، نه کوری وجود داره، نه ذهنی و نه حتی من، بلکه اینها همه فقط و فقط در ذهن تو هستن، مخلوق ذهن تو هستن، دقیقا مثه خواب و رویا!!"
بنظرم با منطق نمیشه ایده آلیسم رو رد کرد، خوشبختانه ما با احساس زندگی میکنیم نه منطق، و داده های حسی تاثیر بسیار بیشتری بر زندگی ما دارن تا افکارمون، و گرنه این افکار راحت میتونن انسان رو دیوونه کنن!!