به چه صورت علمی؟ آیا اساس علمی وجود داره بر اینکه پزشک، به بیمار راستش رو بگه یا نگه؟ آیا در درسی که پزشک خونده این مسائل قرار داده شده؟ آیا یک پزشک (مثلا متخصص قلب) سواد این رو داره که با توجه به شرایط روانی شخص، تصمیم بگیره این شخص براش بهتره مطلع باشه یا نباشه؟ آیا مطالعات و تحقیقات علمی صورت گرفته که تاثیر حالت های روانی/مالی/فرهنگی/... مختلف بیمار رو در رفتارهای بعد از مطلع شدن بررسی کنه و نشون بده برای چه افرادی، در چه شرایط، در صورت بروز کدوم بیماری ها، اطلاع یا عدم اطلاع بهتر است؟ هیچ کدوم از اینها وجود ندارند و اگه قدرت کنترل این مسائل رو به پزشک بدیم، پزشک صرفا بر اساس نظر شخصی و Gut feeling خودشه که کار رو انجام میده و به هیچ وجه هیچ قسمت این کار علمی نیست، و به هیچ وجه هم این کار قابل کنترل نیست و مسئولیت پذیری هم برای پزشک وجود نداره چون پزشک می تونه هر کاری کنه و بعدش بگه "تجربه شخصی من بهم اینو گفت". اگه قرار بود پزشکی بر این اساس تجربه شخص کنترل نشده پزشکان و اطرافیانشون باشه که باید برگردیم به زمان عطارها و ... .
اگه شرایطی برای من پیش بیاد که پزشک، با فرض اینکه خودش صلاح من رو بهتر از من می دونه و معتقد است من قدرت تصمیم گیری صحیح درباره زندگی خودم رو ندارم و ایشونه که مرجع صحیح برای تصمیم گیری درباره زندگی من است، بیماری من رو بهم نگه یا دروغ بگه یا چیزی از این قبیل، اون پزشک باید منتظر یک نامه از دادگاه باشه. من میرم پیش پزشک تا ازش مشاوره بگیرم، و وظیفه پزشک هم همین است، نه اینکه قدرت کنترل زندگیمو بهش بدم.
--
یکی از آشناهای دور ما حالش بد شد و بردنش بیمارستان، بعد از آزمایش ها مشخص شد سرطان کلیه داره و تشخیص این بود که بهتره کل کلیه رو خارج کنند (گزینه های دیگه هم بوده). پزشک به ایشون نگفت، بلکه به خانواده اش گفت در حالی که ایشون هم کاملا هوش و حواسش سر جاش بود. خانواده تصمیم گرفتند به دلیل اینکه فکر می کردند ایشون فشارش میره بالا و قاطی می کنه و ... اسم سرطان رو نیارن و به ایشون دروغ بگن و گفتند سنگ کلیه است و نیاز به جراحی داره و پزشک هم قبول کرد به ایشون دروغ بگه و حتی همون موقع جراحی هم بهش گفت سنگ کلیه است و حتی وقتی براش توضیح میداد قراره چکار کنند توضیحات جراحی سنگ کلیه رو داد. بعد از عمل ایشون حالش خوب شد و مرخص شد و ... ، و وقتی حالش بهتر شد بهش گفتند سرطان داشتی و سنگ کلیه نبود و ایشون خیلی خیلی ناراحت شد و حتی در نظر داشت از بیمارستان شکایت کنه که بیمارستان باهاش به توافق رسید. من به این شخص صد درصد حق میدم از اون بیمارستان شکایت کنه.