سلام دوست عزيز netspc
فكر مي كنم دعواي ما سر يه موضه پايه اي و اساسي هستش و اونم بحث اوپن سورس هستش . ببينيد قيمت يكي از مشكلات هستش من قبلا يه مثالاي زدم كه البته يه جورايي از نظر خودم هم نمي تونه دليل قاطع باشه !!! من نمي تونم از سيستم و كلا چيزي استفاده كنم كه ندونم توش چيره و اين اجازه رو نداشته باشم كه تغييرش بدم . من حرف خود شما رو واسه خودتون تكرار مي كنم . از كجا معلوم يهويي بيل گيتس عشقش بكشه و يه تغيير عمده تو نرم افزارش بده يا اصلا ديگه ادامه نده . ولي يه پروژه اپن سورس مال همه هستش .
و اما در مورد پروژه هايي شبيه يه خانواده unix با نظر شما موافق نيستم . به نظرم اپن سورس هر دو جنبه مديريتي و برنامه نويسي جمعي رو داره و خيلي زيركانه و خوب داره ازش استفاده مي كنه . يه مثال :
مطمئنا با طرح سيستم عامل ملي آشنايي داريد . نمي دونم سري به اين آدرس زديد يا نه ؟؟
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
(به قیمت ها توجه کنید !!)
توجه كنيد و ببيند چه سرمايه گزاري براي (از نظر بنده) فارسي سازي يه پروژه هزينه مي شه آيا واسه ويندوز و نرم افزاري بر پايه اون يه همچين كاري انجام مي شه ؟
نه !! چون سورسش نيست !! اين هزينه به نفع كيه ؟؟ هم شركت صاحب اون نرم افزار ، هم كاربر ، هم برنامه نويس ، هم كشور !!!! و اينطوري هستش كه نرم افزار باز متن كار افراد بسيار زياد با سليقه هاي متفاوت هستش و از جهاتي به دقت كار مديريتي هم روش انجام مي شه و اينطوري نيست هر كي از راه رسيد يه جايي از برنامه رو عوض كنه . يه نمونه از كار مديريتي امسال فدورا 7 روز دير ريليز شد !! دليل : منتظر بودن Gnome جديد بياد و اونم اضافه بكنند ولي ويندوز چي ؟؟ يهويي چند سال سيستم عامل خودش رو كه كلي واسش خرج مي كنه و ادعاش هم مي شه رو دير بيرون مي ده !! يه مقايسه اي كن بين نرم افزار هاي مشابه IE و FireFox – IIS و Apache ..... به نظر من اصلا قابل مقايسه نيستند !! اين حرفهام در مورد نظر شما در مورد كامپايلر هم صادق هستش . چون مال شركت خاصي نيست يه كامپايلر رو كه مي تونه قيمت واقعيش چندين هزار دلار باشه اونطوري كه مي خواد تغيير بده و بهينه استفاده كنه .
در مورد كپي رايت شكي نكن بزودي اجرا مي شه و واسه همه خوبه مخصوصا برنامه نويسي هاي واقعي . اگه اينطوري بشه مديران به پروژه ها ارزش مي دن اما مردم و كاربرا چي ؟؟ الان از آدماي معمولي دورو برت كسي رو مي شناسي ؟؟
حرفت در مورد بي وفايي يونيكس و تكنولوژي مانند perl تا حدودي درست هست ولي دليلش پيشرفت فوق العاده سريع اين گونه از فناوري ها هستش (همون جريان اپن سورس) مثلا پايتون رو به پرل ترجيح مي دن . مثل تكنولوژي تجاري نيست كه تا وقتي عوضش نكنه همونه و مجبوري باهاش استفاده كني و ديگه اينكه كاملا رقابتي هستش . چون امكانانت پايتون از پرل بيشتره اونو از دور خارج كرده . يا وقتي محتط و زباني مثل C++ و Qt هست كسي نمي ره سراغ Delphi و kylix و الاخر ...
در مورد پورتابل بودنش خوب پايتن خيلي راحت با ماشين مجازي كه جاوا هم از يه چنين چيزي (يعني عيب نيست !!) استفاده مي كنه روي هر سيتمي اجرا مي شه ولي دات نت چي . bytecode پايتون اصلا ابتدايي نيست چرا اين عقيده رو داريي ؟؟ جاوا زبان پدري پايتون هست پس بعيد نسبت به پايتون (در مورد bytecode) پايين تر باشه .پايتون هم دقيقا همينطوري هستش با پايتون مي شه صفحات وب رو هم طراحي كرد باري اين منظور براي مثال مي توان از تكنولوژي Psp (Python server page) استفاده كرد كه دروني سازي كد پايتون با html هست كمتر زباني سراغ دارم كه اينطوري همه كاره باشه حتي همه كاره تر از زباني مثل جاوا !!!
و اما من هيج جايي از مستندات پايتون نديدم نامي از دات نت باشه ولي حتي تو msdn هم نامي از پايتون پيدا مي شه !!!
دات نت پايتون رو به مجموعه (ناقص)خودش اضافه كرده پس بايد در مستندات دات نت بايد دنبال اسم ironpython و python بگردي (سري به سايت مايكروسافت بزن و يه جستجويي بكن )
اين حرفتون رو هم كه 30 زبان از تكنولوژي دات نت بهره مي گيرند !!! اصلا قبول ندارم چرا شما همه چيزو سرو ته مي بينيد !!! وقتي يك چيز حتي كلي يه موجوديت (نه صرفا جزي و ناچيز رو) كامل رو درون خودش جايي مي ده و استفاده مي كنه از اون بهره مي بره نه اوني كه استفاده شده از استفاده كننده !!!!! جاوا هم به اندازه اي كامل هست كه داره با دات نت رقابت مي كنه !!!
پايتون از CLR و dot net framework استفاده نكرده !!! اين حرفها اصلا درست نيست و كاملا غلط هستش . هنوز پدر دات نت هم نبود داشتن تو پايتون برنامه مي نوشتن !!! (پايتون 15 سال پيش بوجود اموده ها !!!)
اگه توجه مي كرديد در داخل پارانتز نوشتم كه پايتون از توابع ويندوز استفاده مي كنه و منظورم همون cross platform پايتون بود ولي در اصل دليلي نداره مگر سرويس دهي به كاربران ويندوز !!!
نه به نظر من استفاده نكردن از سرويس و تكنولوژي آماده ويندوز اصلا هم براي زباني مثل پايتون كاستي نيست چون اون سروس با اون همه بگ و مشكل به درد همون مايكرو سافت و ويندوز مي خوره !!! پايتون و لينوكس تكنولوژي هاي بسيار كامل تر و پيشرفته تر ي نسبت به ويندوز و زبانهاي تحت آن دارند . آمار اينترنت هم حرف من رو تكرار مي كنند ...
من احتمال مي دم شما با برنامه نويسي تحت لينوكس آشنايي نداريد . تو لينوكس همه چيز همه كاره هست !! خيلي راحت تو محيط Qt به هر پايگاه داده اي كه خواستم (حتي تحت ويندوز) وصل ميشم و يه demo مي سازم تبديلش مي كنم به سورس پايتون و بدنه اصلي برنامه رو مي نويسم (خيلي راحت ...) البته در حالت معمولي هم مي شه .
و ديگه اينكه باز كلاس هاي پايتون را دست كم گرفتيد . يكي تز غني تريد توابع كتابخانه اي دنيا رو داره ( چون از كتابخانه هاي C++ ، Javaو خودش) استفاده مي كنه
در مورد امنيت ما نيازي به پنهان كردن كد برنامه نداريم چون بر اين باوريم اينطوري امنيت حفظ نمي شه (اينجا جا داره از ويندوز تشكر كنم چون اين قضيه رو اثبات كرد !!!) امنيت يه جور ديگه بايد تامين بشه !! در ثاني با پايتون هم مي شه برنامه تحت وبي نوشت كه كد هاش server side و كاملا پنهان هستش .
حتما تونستی یه سری به اینا بزن :