تا جایی که من می دونم ، این حرف اصلأ علمی نیست و بیشتر بازاری هست! یعنی بیشتر فروشنده ها همچین حرفی می زنند!
تا جایی که من می دونم ، این حرف اصلأ علمی نیست و بیشتر بازاری هست! یعنی بیشتر فروشنده ها همچین حرفی می زنند!
با توجه به قانون گلوگاه می شه این کار رو انجام داد. قانون گلوگاه می گه: اگر شما برای انتقال آب در یک فاصله 201 متری، 100 متر لوله به قطر 6 اینچ داشته باشید، بعد 1 متر لوله با قطر 1 اینچ و بعد دوباره 100 متر لوله به قطر 6 اینچ، مقدار آبی که از این مجموعه لوله انتقال پیدا می کنه، به اندازه همون 1 اینچ خواهد بود یعنی کمترین قطر موجود در سیستم.
اون سه تا لوله رو به عنوان قطعات مختلف کامپیوتر در نظر بگیرید که اگر یکیشون ضعیف باشه، سرعت کل سیستم کم می شه. و با مشاهده سرعت کل سیستم می تونیم بفهمیم که این سرعت، سرعت همون قطعه ضعیف هست. توی کامپیوتر مثلا سی پی یو و رم و مادربورد توی کار پردازش نقش دارند. حالا ما برای اینکه سرعت سی پی یو رو بفهمیم، کافیه مادربورد و رم رو بسیار قوی و خفن انتخاب کنیم (=لوله های 6 اینچ) به طوری که گلوگاه سیستم بشه سی پی یو (= لوله 1 اینچ). حالا سرعت نهایی سیستم محدود می شه به سرعت سی پی یو. پس ما سرعت نهایی رو محاسبه می کنیم و ادعا می کنیم که این سرعت، سرعت سی پی یو ماست که مستقل از نوع مادربورد و رم به دست آمده.
توضیحات متفرقه:
- بر اساس همین قانون توصیه می شه از قطعات خیلی ضعیف در کنار قطعات قوی استفاده نکنید. چون کارایی اون قطعات قوی هم تحت تاثیر قرار می گیره. مثلا اگر از یک پردازنده ضعیف تک هسته ای در کنار کارت گرافیک 300هزار تومانی استفاده کنی، مثل اینه که 300 هزار تومانت رو ریختی دور. چون سرعت سیستم محدود به سرعت پردازنده شده.
- بر اساس همین قانون هم هست که می گن پردازنده های نسل LGA775 اینتل، کاراییشون با رم DDR2 و DDR3 خیلی تفاوتی نداره. چون پردازنده مثل اون لوله 1 اینچیه که هم می تونه به لوله ی 2 اینچی DDR2 متصل بشه و هم می تونه به لوله 6 اینچی DDR3 وصل بشه. در هر دو صورت نتیجه نهایی یک چیز خواهد بود.
Last edited by 3jokes_x; 01-01-2010 at 14:35.
دوستان میخواستم ببینم amd athlon II 630 با phenom II 945 چه تفاوتی دارند؟؟اخه تو benchmark دیدم 630 رو بالاتر از 945 زده بود در حالی که قیمتش 20-30 تومان ارزونتره!!
Last edited by shayan5800; 01-01-2010 at 14:17.
قیمتشون حدود 40 تومان اختلافه.شک دارم همچین چیزی درست باشه.بنچ مارکو بزار ببینم چجوریاست
احتمالا زمان پردازش یه چیزی بوده که اتلون2 بالاتر بوده
با توجه به قانون گلوگاه می شه این کار رو انجام داد. قانون گلوگاه می گه: اگر شما برای انتقال آب در یک فاصله 201 متری، 100 متر لوله به قطر 6 اینچ داشته باشید، بعد 1 متر لوله با قطر 1 اینچ و بعد دوباره 100 متر لوله به قطر 6 اینچ، مقدار آبی که از این مجموعه لوله انتقال پیدا می کنه، به اندازه همون 1 اینچ خواهد بود یعنی کمترین قطر موجود در سیستم.
اون سه تا لوله رو به عنوان قطعات مختلف کامپیوتر در نظر بگیرید که اگر یکیشون ضعیف باشه، سرعت کل سیستم کم می شه. و با مشاهده سرعت کل سیستم می تونیم بفهمیم که این سرعت، سرعت همون قطعه ضعیف هست. توی کامپیوتر مثلا سی پی یو و رم و مادربورد توی کار پردازش نقش دارند. حالا ما برای اینکه سرعت سی پی یو رو بفهمیم، کافیه مادربورد و رم رو بسیار قوی و خفن انتخاب کنیم (=لوله های 6 اینچ) به طوری که گلوگاه سیستم بشه سی پی یو (= لوله 1 اینچ). حالا سرعت نهایی سیستم محدود می شه به سرعت سی پی یو. پس ما سرعت نهایی رو محاسبه می کنیم و ادعا می کنیم که این سرعت، سرعت سی پی یو ماست که مستقل از نوع مادربورد و رم به دست آمده.
توضیحات متفرقه:
- بر اساس همین قانون توصیه می شه از قطعات خیلی ضعیف در کنار قطعات قوی استفاده نکنید. چون کارایی اون قطعات قوی هم تحت تاثیر قرار می گیره. مثلا اگر از یک پردازنده ضعیف تک هسته ای در کنار کارت گرافیک 300هزار تومانی استفاده کنی، مثل اینه که 300 هزار تومانت رو ریختی دور. چون سرعت سیستم محدود به سرعت پردازنده شده.
- بر اساس همین قانون هم هست که می گن پردازنده های نسل LGA775 اینتل، کاراییشون با رم DDR2 و DDR3 خیلی تفاوتی نداره. چون پردازنده مثل اون لوله 1 اینچیه که هم می تونه به لوله ی 2 اینچی DDR2 متصل بشه و هم می تونه به لوله 6 اینچی DDR3 وصل بشه. در هر دو صورت نتیجه نهایی یک چیز خواهد بود.
در ابتدا باید عرض کنم که توی گذرگاههای سیستم اب جاری نیست بنابر این نمیشه واسش قوانین فیزیکی غیر از فیزیک الکتریسیته رو مثال زد
درادامه باید بگم که پشتیبانی از حافظه Intel مثل AMD نیستش که کنترلر حافظه درون سی پی یو باشه یعنی اینکه پشتیبانی از نوع حافظه خاص مربوط به سی پی یو نیستش ومربوط به چیپست مورد استفاده میشه پس یعنی میشه پردازنده هایی که قبل از عرضه DDR3 برای سوکت 775 وجود داشتن الان با رم ddr3 به کاربرد.
دقیقا همینطوره.هرجا ادم میره از amd بدمیگن ولی همش الکیهتا جایی که من می دونم ، این حرف اصلأ علمی نیست و بیشتر بازاری هست! یعنی بیشتر فروشنده ها همچین حرفی می زنند!
اشتباه نوشتم!!! ولی اختلافش performance به نسبت قیمت میارزه
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
چرا، می شه مثال زد. توی خیلی از مقالات کامپیوتری هم من این قانون رو دیدم. منظور این نیست که حرکت الکترونها دقیقا مشابه حرکت آبه، یا این دو سیستم از هر نظر شبیه هستند. ما می خواهیم بگیم:
سرعت یک مجموعه که به صورت سری کار می کنند همیشه بر اساس سرعت کندترین عضو مجموعه تنظیم می شه. حالا چون این جمله ممکنه خیلی واضح نباشه، برای درک بهترش از یه سیستمی مثال می زنیم که همه تجربه کرده باشند. یعنی سیستم لوله و آب... البته شما می تونی این قانون رو بر اساس فرمول های الکتریسیته هم اثبات کنی، ولی آخرش کسی نمی فهمه چی گفتی! مگر اینکه با اون مبحث آشنایی داشته باشه.
در مورد DDR3 من نگفتم نمی شه این پردازنده ها رو با DDR3 به کار برد. گفتم اگر به کار ببری کارایی سیستم چندان تفاوتی نمی کنه. که البته بنچمارک ها هم همین رو نشون می دن.
پی نوشت: بی خیال! هدف تنها آموزش به زبان ساده هست. من همین چند وقت پیش برای توضیح طرز کار کش سی پی یو، کامپیوتر رو به یه نانوایی تشبیه کردم! دیگه الان خیلی تخفیف دادم گفتم لوله آب! اگر اون مثال رو می دیدی چی کار می کردی؟!!!
وقتی با شنونده از یه دنیایی صحبت کنی که در اون ذراتی کوچک تر از نوک سوزن با سرعت نور در داخل فلز حرکت می کنند... طرف ممکنه متوجه بشه ولی خیلی زود یادش می ره. در مقابل وقتی یه مثال آشنا براش بزنی، این قانون با اون مثال همیشه در خاطرش می مونه.
Last edited by 3jokes_x; 01-01-2010 at 17:54.
بابا بی خیال قوانین فیزیکی من گفتم وقتی دو تا سی پی یو از اینتل و ای ام دی با هم تست میشن جز سی پی یو هاشون بقیه چیزاشون تقریبا یکیه رمشون یکیه مادربردش تو یه رنج قیمتی هستن کارت گرافیکشون یکیه .مسلمه که کسی نمیاد با مادربرد 100 تومنی از سی پی یو 1 میلیونی بنچ مارک بگیره
این توضیح خیلی مناسب نیست چون تقریب درش هست. شما می گی قطعات تقریبا یکیه... حالا اگر کارایی دو پردازنده به هم نزدیک باشه، (مثلا 5% اختلاف داشته باشن) دیگه نمی شه گفت آیا این اختلاف کارایی ناشی از خود پردازنده هاست یا ناشی از اون تقریبی که در انتخاب قطعات دیگه لحاظ کردیم.
راه حلی که من گفتم، کاریه که الان داره انجام می گیره و میاد کارایی سی پی یو رو از مادربورد مستقل می کنه. پس دیگه مهم نیست مادبورد چی بوده باشه (تا زمانی که گلوگاهی برای پردازنده ایجاد نکنه).
باشه ما دروغ میگیم شما راست میگی
میگم یه چیزی:حالا که معتبر ترین سایت خارجی تست قطعات کامپیوتر نمیتونه با یه مادربرد هم سی پی یو رو تست کنه هم سی پی یو ای ام دی بهتره که شما به عنوان اولین نفر انجامش بدی، خوب بید؟
به عنوان اخرین حرف به باز کننده تاپیک :
هر کدوم از سی پی یو هایی که میخای انتخاب کن ولی سعی کن که به مشخصات مادربردت صدمه نخوره عوض اینکه فکر کیفیت ساخت باشی فکر گارانتی خوب باش چون حتی اگه کیفیت ساخت خوب نباشه و یهروزی خراب شه گارانتی خوب قطعه رو عوض میکنه
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)