what do you mean where I am? here. could you help me findin out the meaning f these phrases?
what do you mean where I am? here. could you help me findin out the meaning f these phrases?
لوبین نگون بخت در بستر مرگ آرمیده.On his deathbed poor Lubin lies;
His spouse is in despair;
With frequent sobs, and mutual cries
They both express their care.
A different cause, says parson sly,
The same effect may give,
Poor Lubin fears that he shall die;
His wife---that he may live.
همسر وی نومید است.
یکی با بغض، و دیگری به ناله، غم خود را نشان می دهند.
اسلای، کشیش بخش، اما می گوید:
"هر دوی آنها غصه دارند، اما دلیل شان فرق می کند:
لوبین بیچاره نگران است که بمیرد
و همسرش نگران اینکه (او) زنده بماند!"
مرسی اما احتمالا باید معادل هم داشته باشه. بچه های ادبیات فارسی میتونن کمک کنن فکر کنم
متوجه نشدم "احتمالاً باید معادل داشته باشه" یعنی چی .. یعنی منظورتون اینه که استادی یا شخصی بهتون گفته معادل داره ؟ ..
بهرحال، اساساً چنین قراردادی نداریم که هر اصطلاحی باید معادل در زبان دیگه داشته باشه... کما اینکه عیناً در مورد اصطلاحات فارسی اینطوره و خیلی موارد میشه مثال زد که معادلی ندارن و صرفاً میشه لغوی ترجمه کرد.. اما از این نظر که شاید مثلاً بیتی یا ضرب المثلی داشته باشیم که معنای مشابهی رو منتقل کنه ، بله ممکنه ..
منظورم همین جمله های اخرت بود. هرچیزی که بهش بخوره. اگه نعادل داره که هیچ. اگه نداره هرچیزی که تو فارسی همچین مفهومیرو برسونه.یه بیت. یه جمله معروف. حدیث یا هرچی. مرسی
بیشتر از این نشد پیدا کنید؟
اخه گفتید که دنبال یه معادل رسمی تر (مثل بیت و شعر و..) اینها می گردید، واسه همین بنده دیگه ادامه ندادم؛ چون معتقدم اکثر اینها معادل خاصی در فارسی ندارند...
ولی باز هم اگه همون سیاق من به کارتون می خوره، بگید تا ادامه بدم.
نه فقط گفتم ترجمه لغت به لغت نباشه. منم میدونم که معادل لزوما نیست. اما هرچیزی که یکمممممممممممم یخورده همون مفهومو برسونه یا هم معنی باشن، حلال تو هر فرم یا شکلی که باشه مثل شعر یا مثل یا عبارت معروف جمله معروف که شنیدین.
هر کمکی واقعا مفیده. مثل چی توش موندم. اصلا هم وقتی نمونده :(
ببین ، حالا ایشالا که این حالتی که گفتی (شعر و جمله و عبارت و..) هم یه نفر پیدا بشه و پست بزنه .. اما اون یه نفر بنده نیستم و شک هم دارم چنین چیزی پیدا بشه... اگه میخوای به همون سیاق قبلی ادامه بدم، و اگرنه هم که هیچ.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)