سلام
آقاي Prince_Of_Persia كل علم ساخت بازي را دارن ميبرن زير سوال....!
خدمت اين دوستمون بايد عرض كنم كه ما بايد صنعت ساخت بازي را بومي كنيم . ما بايد بازيهايي توليد كنيم كه داراي
تم كاملا ايراني باشه . هر كاري را بايد با رعايت اصول اوليه انجام داد . يك نكته مهم هست كه خيلي ها دقت
نمي كنن . هدف ما اين نيست كه نبوغ و استعداد خودمون رو به رخ ديگران بكشيم . هدف ما ساخت يك بازي كامل و
در عين حال قابل عرضه به بازار كشور خودمونه . حالا اين بازي هر چقدر هم كه سطح پايين باشه باز هم ارزش داره
چون خودمون ساختيم . نمي خوام بگم كه توليدات خارجي را نبايد بخريم بلكه مي خوام بگم كه توليد يك بازي كاملا
ايراني و در عين حال دانش صنعتي كردن آن ارزش داره و بايد بهش توجه بشه.
همونطور كه گفتم هدف فقط ساختن بازي نيست بلكه هدف صنعتي كردن دانش ساخت بازي كامپيوتري است .
البته تا قانون كپي رايت در كشور به اجرا در نيايد ما بسيار كند به اين هدف خود مي رسيم ولي نبايد از رسيدن به آن
مايوس شويم.
خيلي ها فكر مي كنن كه ساخت بازي يعني استفاده از يك Engine آماده و قرار دادن Game Art در آن . بله با اين
روش شما مي توانيد بازي توليد كنيد ولي هر كس بازي شما را اجرا كند احساس مي كند كه بازي شما تكراري است
و اين در ذات استفاده از Engine هاي آماده قرار دارد . نكته ديگر اينكه اغلب افراد ايراني كه از Engine هاي آماده براي
ساخت بازي استفاده مي كنن نمي دونن كه توي اين Engine چي ميگذره . خيلي از Engine هاي رايگان كه در اينترنت
وجود داره داراي Bug هايي هستند كه باعث مي شود بازي شما قابل عرضه به بازار نباشد . اصولا با استفاده از
Engine هاي آماده شما داراي محدوديت هاي فوق العاده بالايي خواهيد بود . يك برنامه نويس مانند يك آهنگساز
نبايد محدود باشد بلكه بايد بتواند هر آنچه كه در ذهنش وجود دارد را عملي كند . استفاده از يك Engine آماده تجاري
كه بايد براي آن مبلغ هنگفتي را بپردازيد مي تواند راه حل خوبي براي ساخت بازي باشد ولي همانطور كه گفتم شما
در اختيار ساخت بازي خواهيد بود نه ساخت بازي در اختيار شما.
اين دوستمون ميگن كه نوشتن يك بازي خيلي مشكل و وقت گيره . بله مشكله اگه دانش كافي نداشته باشين و
وقت گيره اگر مديريت ساخت بازي را بلد نباشيد . صحبت ايشون شبيه به اين ميمونه كه مثلا شما مي خوايد قله
اورست رو فتح كنيد ولي نمي خواهيد از اون بالا بريد . لذت فتح اورست به اينه كه از اون خودتون بالا بريد نه اينكه با
تكنولوژي روز مثل هليكوپتر به قله اون برسيد . اساس ساخت بازي يعني برنامه نويسي . اگه نتوني برنامه نويسي
كني بايد بي خيالش بشي . من بازي پازل فارسي را در مدت 12 روز نوشتم . البته بازي خيلي خوبي نشده ولي اون
چيزي كه تو ذهنم بوده را تونستم پياده كنم . من اين بازي رو طوري نوشتم كه مي تونم در عرض يك ساعت يك بازي
ديگه شبيه به اون را توليد كنم . در واقع خودم نوعي Engine ساده براي اين سبك بازي نوشتم . در واقع اصول
مديريتي در ساخت بازي چنين روشي را پيشنهاد مي كند . چون از لحاظ اقتصادي در اين صنعت به صرفه نيست كه
براي هر بازي يك برنامه نويسي مجدد انجام دهيد و بايد حداكثر استفاده را از امكانات برد.
در صنعت ساخت بازي براي توليد در سال هر شركت ممكن است حداقل دو Engine متفاوت توليد كند و با اين دو مثلا
چهار بازي يا بيشتر به بازار عرضه كند . بله شما بايد براي توليد صنعتي بازي از Engine استفاده كنيد ولي بايد اين
Engine را از نو بنويسيد چون در رقابت جهاني هر روز بايد كار جديدي ارائه داد . شما مي توانيد يك Engine بنويسيد و
بعدها عملكرد آن را بهبود داده و بازيهاي بهتري را توليد كنيد. نكته در اين است كه ساخت Engine هيچ وقت متوقف
نمي شود . يك مثال جالب براتون بزنم . شما مي تونيد Engine آماده بازي Doom نوشته John Carmak را از اينترنت
دانلود كنيد ويك بازي با اون بنويسيد . البته كار ساده اي نيست ولي مي تونيد . اين Engine كاملا رايگانه . خوب به نظر
شما اگه كسي تو اروپا بياد با اين Engine يه بازي بده بيرون به نظر شما كسي ميخره..؟
نكته ديگه اينه كه ما حدود 15 سال از كشورهاي خارجي در ساخت بازي عقبيم . يعني الان اگه از صفر شروع كنيم و
بازي بسازيم بازيهايي در حد Super Mario Bros كه در سال 1989 عرضه شده را مي تونيم توليد كنيم . در نتيجه اگه
بياييم و يه چنين چيزي رو عرضه كنيم كسي نمي خره چون در ايران بازيهاي روز دنيا در اختيار مردمه . ولي يه نكته
هست كه مي تونيم از اون استفاده كنيم . اول تاپيك هم گفتم . ما مي تونيم با ساخت بازيهايي با تم كاملا ايراني در
بازار فروش داشته باشيم چون يه كار جديده . مطمئن هستم كه مردم استقبال مي كنن چون مردم هميشه دنبال يك كار جديد و تازه هستند . خوب همين نكته كوچك مي تونه رمز موفقيت و انگيزه براي توليد بازيهاي كاملا ايراني شود و
با استقبال مردم اين صنعت كم كم در كشور به تكامل برسه .
در آخر اين جوابيه بايد بگم كه اگه انگيزه يا حوصله كافي براي اين كار نداريد وقتتون رو تلف نكنيد . خود من از سن 11
سالگي عاشق بازيهاي كامپيوتري بودم و اونقدر به اين مقوله علاقه داشتم كه در سن 15 سالگي براي اينكه بتونم
بازي بسازم كامپيوتر خريدم و تمام وقت مشغول فراگيري برنامه نويسي و يادگيري ساخت بازي بودم . اين علاقه من
باعث شد كه رشته تحصيلي من هم جهت بگيره و رشته مهندسي الكترونيك رو كه مرتبط با كامپيوتر و بازيهاي
كامپيوتري بود انتخاب كنم و به پايان برسونم . در واقع مي خوام بگم كه من اين حرفها رو بدون پشتوانه علمي و
تجربي نمي زنم بلكه عينا باهاشون روبرو بودم .
لطفا دوستان نظرات خودشون رو در مورد اين بحث هايي كه شد بگن .![]()
با تشكر.