[QUOTE=mojtaba57;3978975]سلام آقا سعید یه سوال داشتم. من یه دوربین jvc گرفتم زیاد هم ازش استفاده نکردم ولی موقع پخش تصویر رو شطرنجی میکنه و گاهی هم سیاه و شطرنجی. با sp هم ضبط می کنم . به نظرت اشکال از چیه. سخت افزاریه یا علت دیگه ای داره هد دستگاه شما به احتمال زیاد کثیف شده است.باید تمیز شود.برای تمیز کردن آن سه راه توصیه میکنم 1: یک فیلم خام و نو تهیه کرده اجازه دهید در دستگاه در حدود 5 تا 10 دقیقه در حالت Play در دستگاه کار کند .اگر کثیفی هد دستگاه کم باشد اکثرا این راه جواب میدهد.2 - یک نوار مخصوص هد پاکن (Head Cleaner ) از نوع جنس خوب , سونی یا پاناسونیک از بازار تهیه کنید و بکار گیرید.طرز استفاده از آنهم اینچنین است که دو قطره از الکلی که در بسته بندی نوار ارائه میشود را در سوراخ بروی نوار چکانده و اجازه دهید نوار در حالت Play حداکثر یک دقیقه در دستگاه کار کند . اگر مشکل ادامه داشت یکبار دیگر هم امتحان کنید و در صورت عدم نتیجه دیگر تکرار نکنید.شایان ذکر است در حالت Play این نوع هدپاکن در دستگاه صدا هایی از هد دستگاه بگوش میرسد که طبیعیست.نوعی از این نوار ها هم وجود دارد که احتیاجی به الکل ندارد.3- اگر با انگشتانتان بس از باز کردن در جایگاه نوار به هد دسرسی دارید میتوتنید تیکه ایی از کاغذ را به حالت یک نوار کوچک 10 سانتی ببرید و آنگاه ان را آغشته به الکل سقید یا اسپری هدپاکن کنید و با یک دست بروی هد دستگاه گذاشته و با دست دیگر به آرامی هد را در جهت عقربه ساعت 10 تا 20 دور بچرخانید.البته همانطور که گفتم حتما از یک تیکه کاغد استفاده کرده و به هیچ عنوان از دستمال کاغذی یا گوش پاکن استفاده نکنید. روش آخر بهترین نتیجه را میدهد.اگر باز هم نتیجه نگرفتید هد دستگاه شما ایراد دارد.ولی چونکه میگویید دستگاه نو است بعید میدانم.هد دستگاه های دوربین فیلمبرداری در حدود 500 ساعت عمر مفید دارد و پس از آن باید تعویض گردد.بدیهی است برای حداکثر شدن عمر مفید هد پس از فیلمبرداری فیلم را در کامپیوتر کپجر کرده و از ان سپس بروی DVD فیلم را مشاهده کنید . از استفاده مکرر برای فیلمبرداری از یک نوار کهنه پرهیز کنید.حداکثر 5 دفعه برای ضبط مجدد استفاده کنید.