خدا رو شکر یه جا از من دفاع کردی اخه هی با من دعوا می کنی![]()
خدا رو شکر یه جا از من دفاع کردی اخه هی با من دعوا می کنی![]()
اگه لازم باشه پفک نمکی هم بلند میکنیم....اون وقت ما که حاضر نیستیم یه پفک نمکی از بقالی بلند کنیم (و کار درستی هم می کنیم)
ولی ویندوز اصلی نمیخریم...
دی:
اون کسایی که میان 300 دلار میدن به یه ویندوز حقوقشون هم 4000 دلار هست و پشت یه سیستم با اینترنت یک گیگ نشستن
قضیه توی ایران زمین تا آسمون فرق میکنه
خب این قضیه یک بعد فنی داره (بحث پشتیبانی، درایورها، آپدیت ها و ...) و یک بعد اخلاقی که بهش اشاره کردید.
این بعد اخلاقی رعایت کپی رایت فقط مربوط به سیستم عامل نمی شه، یعنی باید 400 دلار پول Office Professional بدیم، 100 دلار پول PowerDVD ، همینطور Nero و آنتی ویروس و تمام بازی ها و اکثر نرم افزارهایی که استفاده می کنیم. زمانی که تصمیم داشتیم پول همه اونها رو بدیم این 60 هزار تومن پول ویندوز اورجینال هم روش!
ولی اینکه برای این 60 هزار تومن پول ویندوز به اخلاق فکر کنیم و بعد روی همون ویندوز اورجینال یک Office نصب کنیم و PowerDVD و Nero و با همون ویندوز اورجینال بازی 50 دلاری رو 1000 تومن بخریم و ... به نظر من اینکه ویندوز اورجینال باشه یا نباشه از نظر اخلاقی فرقی نمی کنه.
یکی از مهم ترین دلایل استفاده از ویندوز اورجینال آپدیت ها و پشتیبانی هست، که مایکروسافت نه به ایران پشتیبانی می ده و نه به IP های ایران اجازه دریافت آپدیت ها رو می ده. یعنی ما داریم پول سرویس هایی رو می دیم که نمی تونیم ازشون استفاده کنیم.
به نظر من خود مایکروسافت هم از وضعیت ایران اطلاع داره، و چون نماینده رسمی برای فروش محصولاتش در ایران نداره (به دلیل تحریم ها) نمی تونه انتظار داشته باشه در ایران از محصولات اورجینالش استفاده بشه (چون این محصولات رو در ایران اصلا ارائه نمی ده)، چون یک سری تعهد وجود داره که نمی تونه بهشون عمل کنه. پس استفاده از نسخه کرک شده شده خیلی هم مثل بلند کردن یک 1000 تومنی نیست! به هر حال من شخصا ترجیح می دم در منطقه ای که نمی تونم بهشون سرویس بدم نرم افزار کرک شده خودم استفاده بشه به جای نرم افزار رایگان رقیب ! و اعتقاد دارم مایکروسافت هم همینطور فکر می کنه چون حتی حتی یک سری از آپدیت های حساس رو برای ویندوزهای کرک شده هم ارائه میده.
زمانی که مایکروسافت محصولاتش رو به طور رسمی در ایران بفروشه و بتونه به ایران پشتیبانی ارائه بده، و قیمت گذاری محصولاتش با میزان درآمد ایران هماهنگ بشه، صد درصد لازم و واجبه ویندوز اورجینال تهیه کنیم.![]()
ببینید قیمت گذاری یه محصول هیچ ربطی به این نداره که ما بدون اجازه از اون استفاده کنیم. خوب قحط که نیست! باید بریم از یکی از توزیع های لینوکس استفاده کنیم. مثلاً اینکه ما بگیم چون شرکت تویوتا و گمرک ایران کاری می کنند که قیمت اتومبیل مدل کمری از حد درآمد متوسط جامعه بالاتره من مجاز هستم که یه دونه از این اتومبیل ها رو بدزدم!! نه! همون طوری که گفتم قحط که نیست می تونیم بریم پیکان مدل 1340 بخریم!!
اما بحثی که در مورد پشتیبانی و همچنین استراتژی مایکروسافت گفتید را قبول دارم.
راستی اون قضیه IP های ایران چیه که می گید IP های ایران نمی تونن Update کنن؟ ما که هر روز داریم Update می کنیم پس چه مشکلی وجود داره؟
مسئله قیمت گذاری یک چیز جداست. مایکروسافت در آفریقای جنوبی ویندوزهاش رو شاید یک دهم قیمت آمریکا می فروشه دلیلش هم اینه که می دونه که ویندوز رو 350 دلار بفروشه هیچ کس قدرت خرید نداره.ببینید قیمت گذاری یه محصول هیچ ربطی به این نداره که ما بدون اجازه از اون استفاده کنیم. خوب قحط که نیست! باید بریم از یکی از توزیع های لینوکس استفاده کنیم. مثلاً اینکه ما بگیم چون شرکت تویوتا و گمرک ایران کاری می کنند که قیمت اتومبیل مدل کمری از حد درآمد متوسط جامعه بالاتره من مجاز هستم که یه دونه از این اتومبیل ها رو بدزدم!! نه! همون طوری که گفتم قحط که نیست می تونیم بریم پیکان مدل 1340 بخریم!!
مایکروسافت اگه قصد داشته باشه در ایران رسما شروع به فعالیت کنه قیمت گذاری محصولاتش در ایران طوری میشه که بتونه مردم رو جذب کنه. اون موقع که به ایران به درستی سرویس بده خریدن محصول کاملا عاقلانه است.
صحبت من اینه اگه نرم افزارهای سیستم رو به تویوتا تشبیه کنیم ویندوز مثل بدنه اش می مونه و بقیه نرم افزارها مثل چرخ ها و ضبط و صندلی و ...
وقتی ضبط و صندلی و چرخ و پنجره و موتور (Office, Nero, PowerDVD, ...) رو می دزدیم دزدیدن و ندزدیدن بدنه (ویندوز) تفاوتی برای ما نمی کنه. اگه هم قصد داشته باشیم ضبط و صندلی و چرخ و پنجره و ... رو درست بخریم خب بنده رو هم می خریم مشکلی نیست!
استفاده از ویندوز مثل دزدیدن ماشین نیست. مثل قاچاقی استفاده کردن از ماشینه! چون ما صاحب ماشین (نرم افزار) نمی شیم و از مزایای صاحب بودن بهره نمی بریم، فقط از اون استفاده می کنیم تا زمانی که به درد می خوره.
وقتی بدنه ای رسما وارد کشور ما نمیشه (مثل ویندوز)، و در کشورمون قاچاق کردن جرم نیست (کرک!) خب قاچاقی بدنه ها رو کپی می کنیم.
اگه تویوتا از این مسئله ناراضی باشه (مایکروسافت با کرک شدن ویندوزهاش در ایران مشکل داشته باشه) می تونه خودش در ایران سرویس دهی کنه تا نیازی به قاچاق (کرک) نباشه.
---
در کل زمانی که تویوتا ترجیح می ده یک ماشینش رو بدزدیم ولی از پیکان مجانی استفاده نکنیم (مایکروسافت -> ویندوز کرک) مشکلی از نظر اخلاقی ایجاد نمی کنه و حق اون نویسنده ها پایمال نمیشه. مگه اینکه ببینیم داره در کشورمون برای محصولاتش تبلیغ می کنه.
از محیط سیستم عامل می تونید آپدیت ها رو نصب کنید ولی از سایت مایکروسافت نمی تونید آپدیت ها رو دانلود کنید!راستی اون قضیه IP های ایران چیه که می گید IP های ایران نمی تونن Update کنن؟ ما که هر روز داریم Update می کنیم پس چه مشکلی وجود داره؟
مثلا Windows 7 رو مستقیما از سایت مایکروسافت نمیشه دانلود کرد، یا DirectX End-User ها.
یه چیز دیگه بیاین بحث مالی رو ول کنیم و بحث رو رو امنیت متمرکز کنیم من یه لینک دادم ببینیدش
کد:برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
با بخش زیادی از گفته هاتون موافقم.
نظر من اینه که تا جایی که می تونیم سعی کنیم کپی رایت رو رعایت کنیم. مثلاً شخصاً هیچ وقت از نرم افزارهای تولید داخل که کرک شده هستن استفاده نمی کنم (به این کپی های غیر قانونی فیلم ها و موسیقی ها رو اضافه کنید) و سعی می کنم تا جایی که می شه از نرم افزارهای متن باز یا رایگان استفاده کنم. مثلاً دیگه از Nero برای رایت استفاده نمی کنم و به جای اون از ImgBurn که متن بازه و رایگان استفاده می کنم که در عین حال از نظر امنیتی هم مناسب تر از Nero هستش.
بنابراین همون طوری که گفتم باید سعی کنیم کمتر از نرم افزارهای کرک شده استفاده کنیم نه اینکه بگیم چون ویندوزم کرک شده هست دیگه آزادم هرچی نرم افزار کرک شده خواستم استفاده کنم.
چرا اون بحث رو ول کنیم؟! هر دو تا رو با هم پیش می بریم. تازه این دو تا بحث جدا از هم نیستن.
در مورد امنیت باید بگم که اون سازمان هایی که امنیت خیلی براشون مهمه (حالا چه توی کل سازمان چه لایه های پایه ای و اصلی سازمان) اکثراً از سیستم عامل های متن باز استفاده می کنند و در شرایط خیلی خاص (مثلاً سازمان های امنیتی و نظامی) حتی خودشون سیستم عامل Develop می کنن مثل ارتش چین که همین چند وقت پیش توی خبرهای فناوری اطلاعات گفته شد.
ولی مشکل من اینه که نرم افزار های کرک شده از لحاظ امنیتی ضعف دارن و این چیزی نیست که ازش راحت گذشت
بله مشخصه! اول از همه همون کرکی که استفاده می شه مشکل داره بعدش هم ممکنه نرم افزاری که کرک می شه توی سیستم دستکاری کنه و اطلاعاتی رو به سرورش ارسال کنه. البته مشکل دوم در مورد نرم افزارهای خریداری شده هم ممکنه وجود داشته باشه. مثل Real Player که چند سال پیش به دلیل همین کار محکوم شد. البته بعضی وقت ها هم این کار قانونیه! یعنی توی EULA که ما معمولاً فقط Accept می کنیمش بعضی چیزها نوشته شده.
هم اکنون 1 کاربر در حال مشاهده این تاپیک میباشد. (0 کاربر عضو شده و 1 مهمان)