در مورد رم 2 تا موضوع مطرحه: یکی فضای رم. و دیگری سرعت ورود و خروج اطلاعات از/به رم.
اگر یک ماژول رم با حجم بالا داشته باشی مثل اینه که یه انبار بزرگ یا یه در ورودی داشته باشی. سرعت ورود و خروج کالاها (اطلاعات) محدود می شه به سایز اون در. ولی وقتی از دو تا ماژول رم استفاده کنی، با تکنولوژی Dual Channel که همه مادربوردهای جدید دارن، پهنای باند دو برابر می شه. مثل اینه که انبار شما دو تا در داشته باشه.
پردازنده های قوی تر از E2180 هم زیاد هستند، ولی فکر نمی کنم برای کار شما لازم باشه. این پردازنده حسنش اینه که نسبت قیمت به کارایی خیلی خوبی داره. پردازنده های قوی تر بیشتر برای کارهای 3بعدی یا انکودینگ ویدیوها کاربرد دارن و قیمتشون هم خیلی بالاتره. مثلا 2 هسته ای با فرکانس 3 گیگاهرتز قیمتش می شه 170 تومان.
ولی اگر چیز بهتری بخوای این مدل هم هست:
E7200-2.5GHZ-FSB1066-3MB Cache
120-130 تومان
شما می تونی بری توی سایت TomsHardware و از قسمت CPU Charts کارایی پردازنده های مختلف رو در اجرای نرم افزار های مختلف با هم مقایسه کنی. (البته مدل E2180 رو توی لیست پردازنده های تست شده نداره، به جاش E2160 رو انتخاب کن... می تونی کارایی پردازنده خودت رو هم اونجا ببینی.) این هم لینکش:
کد:
برای مشاهده محتوا ، لطفا وارد شوید یا ثبت نام کنید
برای مقایسه این پردازنده ها رو انتخاب کن: E2180 (هفتاد تومان) و E7200 (صدوسی تومان) و Q6600 (صدوهشتاد تومان)
در مورد مادربورد، من از مدل ها و قیمت ها خیلی اطلاعی ندارم ولی اطلاعات کلی که می تونم بدم اینه:
سری 945 خیلی قدیمیه. 945pl مادربورد منه که دو سال و نیم پیش خریدم (و البته نه سی پی یو های دو 2هسته جدید رو ساپورت می کنه، نه 4 هسته ای. حداکثر باس رم که ساپورت می کنه 533 هست ولی الان رم های توی بازار تقریبا همه باس 800 هستند. حداکثر از FSB533 برای پردازنده پشتیبانی می کنه ولی ارزون ترین پردازنده ای که بهت پیشنهاد کردم FSB800 بود و اگر می خوای جا برای ارتقا در آینده داشته باشی باید بدونی که پردازنده های جدیدتر از FSB1333 استفاده می کنند. پس باید مادربوردت توان ساپورت اینو داشته باشه.)
اگر کارت گرافیکی جدا می خوای، مادربوردهای سری P31 یا P35 برای خرید مناسب هستند. (معمولا توی اسم مدلشون عبارت P31 یا P35 نوشته می شه.) مثلا این مدل: Gigabyte P31-DS3L
و اگر کارت گرافیک آنبورد می خوای هم همون طور که دوستان گفتند سری G31 مناسب هست.
- من نکتولوژی مادربورد رو گفتم باید G31 باشه ولی اینکه چه مارکی بهتره... نمی دونم. Asus/GIGA کاملا مطمئن هستند ولی حالا اینکه Edlitegroup یا abit هم کارایی/طول عمر/خدمات پس از فروششون در همون حد هست یا نه... خبر ندارم. اینو باید از افراد مادربوردباز (!) بپرسی.
در مورد پشتیبانی از 4هسته ای ها هم معمولا هم توی دفترچه، هم روی جعبه مادربورد و هم توی سایت اینترنتی شرکت تولید کننده مادربورد می نویسن که این مادربورد از پردازنده های 4هسته ای پشتیبانی می کنه. (مادربوردی که انتخاب می کنی باید از BUS800 برای رم و FSB1333 برای پردازنده پشتیبانی کنه. ضمنا قابلیت ساپورت 4GB رم رو داشته باشه)
هارد: بله می تونی همین هارد رو نگه داری و باهاش کار کنی. مشکلی پیش نمیاد. فقط مادربوردهای جدید معمولا امکان نصب 2 تا وسیله با کابل IDE رو دارن. یعنی در مورد شما می شه یک سی دی رام و یک هارد. اگر دو تا سی دی رام داشته باشی و یک هارد IDE به مشکل بر می خوری! دفترچه مادربورد رو نگاه کنی یا از اینترنت
در هر حال حداکثر سرعت ورود و خروج اطلاعات از هارد IDE (همینی که شما داری) حدود 133MB/s هست ولی در مورد هارد های SATA2 این عدد به 300MB/s می رسه. یعنی عوض کردن هارد توی پرفورمنس هم موثره.
با این قطعات هیچ مشکلی با ویستا نخواهی داشت.
باز هم می گم: اگر همه این قطعات رو عوض کنی، تنها CDRom/Modem/Case ثابت می مونه.
قطعات قدیمی رو می خوای چکار کنی؟ پیدا کردن یه مشتری برای مادربورد و یه خریدار برای کارت گرافیکی و یه مشتری برای رم و... خیلی سخته. اتفاقی که در عمل می افته اینه که این قطعات روی دستت می مونه! یا به قیمت پایینی ازت می خرن. ولی اگر کیس رو کامل بفروشی، مشتری راحت تر پیدا می شه. و فکر می کنم در کل سودش بیشتر بشه.