اگه میخوای تو تمام محیطها برنامه ات اجرا بشه برو جاوا یاد بگیر ، ولی یاد گیری این زبون واقعا کار سختی هست ، حتی برای دانشجویان و افرادی که برنامه نویسی های پایه ای چون C رو هم یاد دارن .
دات نت فریم ورک اول کارشه و در حال توسعه است فعلا در محیط ماشینهای IBM و تو سیستم عامل ویندوز پشتیبانی میشه و تو محیط وب تحت هر ماشین و سیستم عاملی و در محیطهای موبایل هم میشه باهاش کد نوشت از جمله برای PDA یا همون پاکت پی سی مثل گوشی های P990i و . . . که دارن جای گوشی های ساده فعلی رو میگیرن و بطور کلی برای هر محیط دیگه ای که CLR یا همون موتور داخلی دات نت فریم ورک براش تهیه بشه .
زبون جاوا بسیار قوی هست و تقریبا تو هر پلت فرمی که به فکرت برسه کار میکنه از وب و برنامه های ویندوز و لینوکس و . . . بگیر تا چیپ ستهایی مثل ماشین ظرف شویی و . . .
ولی برای شروع به هیچ عنوان توصیه نمیشه
در ضمن زبون دیگه ای هم هست با نام پایتون یا پیتون !! به فارسی برگردونهای مختلفی واسش در آوردن (Pyton) تا الان من باهاش کار نکردم ولی میگن جایگزین خوبی واسه دات نت فریم ورک و جاوا میتونه باشه (ولی خیلی بعید میدونم) یکم که دنبالش رفتم مزایای زیادی داره از جمله اینکه میتونی باهاش از برنامه های وب و ویندوز و . . . بنویسی ولی محیط برنامه نویسی جالبی نداره .
در ضمن واسه بازی نوشتن گفته بودی اگه میخوای حرفه ای بازی بنویسی برو با Mad - Sad (A7) کار کن ولی اگه این کار واست خیلی حیاتی نیست تو دات نت فریم ورک ابزارهایی هست که میتونی مستقیما با DirectX3D یا OpenGL کار کنی . کلاسهای دات نت فریم ورک آنقدر وسیع هست که خیلی خیلی بعید میدونم کاری بخوای بکنی که به راحتی نتونی تو این محیط انجام ندی . از برنامه نویسی به شیوه های چند ریسمانی (MultyTreading) گرفته که شاید یکی از دلایل عمده محبوبیت جاوا هم این بود که جزو معدود زبانهایی بود که میتونستی توش چندین ریسمان داشته باشی گرفته تا هرچی که دلت بخواد .
ورود به دات نت خیلی ساده نیست ولی اونقدر هم سخت نیست خلاصه کلام به دردسر یاد گرفتنش می ارزه .
من خودم طرفدار VB.Net هستم و در مباحث مطرح شده هم همیشه میگم که VB با C# (نسخه های دات نت) از لحاظ قدرتی تفاوت ندارن ولی اگه دنبال اینی که استخدام بشی C#.Net یا Delphi.Net رو عموما (بنا به یک طرز تفکر غلط) قوی تر از VB.Net میدونن هر چند که اینا واسه اکثریت اهمیت چندانی نداره ولی فکر کنم اگه از یکی از این 2 تا شروع کنی بهتره ، برنامه نویسی هنر خیلی بزرگی نیست اصل اینه که الگوریتم نویسی خوبی باشی که الگوریتمت در عین حال که نقص ندانشه باشی سریع هم باشه .