مرتضی جان من از پست بالای شما هیچی متوجه نشدم !!! موضوع رو بیش از حد پیچیدش کردیم ...
می خوام بحث رو از صفر شروع کنم ...
ببینید این بحث دوتا جنبه داره . در مورد هر کدومش من یه توضیح می دم بعد هر کس خواست نظرش رو میگه بعد سعی می کنیم با زبان ساده و حدالامکان با مثال نظرهای همدیگر رو رد یا تائید کنیم .
جنبه ی اول : مرتضی جان من تعریفی که شما در اول گفتید رو قبول کردم . یعنی :
حالا من می گم حقیقت دست یافتنیه . بالاخره یکی از واقعیت ها با حقیقت منطبق می شه .
حالا اگه اشتباه نکنم شما می گید این طور نیست . لطفا نظرتون رو دقیقا تشریح کنید (سعی کنید از ساده ترین بیان و مثال قابل هضم استفاده کنید ) .
جنبه ی دوم : اینجا بحث یه خورده به همون دوقلوها مربوط می شه .
اینجا من جای دوقلو ها رو باساعت عوض می کنم که خیلی ساده تر و قابل فهم تره .
اول می خوام از نظر نسبیت موضوع ساعت ها رو توضیح بدم بعد نظرم رو می گم .
از نظر نسبیت هر جسمی که با سرعت ثابت نسبت به جسم دیگه ای در حرکت باشه باید دارای طول های کوتاه تر ، زمانهای بلند تر (کش دارتر ) و جرمهای کمتر باشه . و هرچه سرعت بیشتر باشه این اثرات محسوس تر می شه .
اما طبق اصل اول نسبیت هیچ مرجع ثابتی برای سنج سرعت جسم نسبت به اون وجود نداره . برطبق این اصل شما به هیچ وجه نمی تونید بگید که در هنگام پرتاب یک موشک از زمین کدام یک از اتفاقات زیر می افته :
1 >> زمین از موشک جدا می شه و موشک ثابته .
2 >> موشک از زمین جدا می شه و زمین ثابته .
حالا ما می خوایم یه آزمایش ساده انجام بدیم که با وجود این اصول تبدیل به پارادوکس بزرگی می شه .
این آزمایش رو قبلا یه بار گفتم ... اما دوباره اینجا هم می گم .
ما دوتا ساعت رو که هر دو روی 00:00 تنظیم شده داریم . یکی از اونها درون یک سفینه و آماده ی پرتابه( بهش می گیم ساعت "الف") و دیگری هم روی زمین هست (به این هم می گیم ساعت "ب") . به محض پرتاب هر دو ساعت شروع به کار می کنن .
توجه داشته باشید ما یک ناظر روی سفینه و یک ناظر روی زمین داریم و یک خدا که تو آسمونه و همه چیز رو می دونه ! بجز این سه نفر هیچ کسی وجود نداره . هر کدوم از ناظرا هم با یک دوربین ساعت دیگر ناظر رو نگاه می کنه .
حالا اگه از هر کدوم از ناظر سوال کنی که ساعت شما جلوتر یا ساعت اون یکی جواب هر کدومشون اینه که ساعت اون یکی عقب تره . طبق اصل اول باید جوابشون همین باشه . چون شما نمی تونید بگید که کدوم ثابت و کدوم در حرکته . چون هر دوشون می گن که من ثابتم و تو داری با سرعت از من دور می شه .
تا اینجا دید نسبیتی بود . حالا من نظرم رو می گم . بقیه دوستان هم نظراتشون رو بگن . بعد میریم سر رد و تائید نظرات .
نظر من : اگه توجه کنید استنباط های ممکن از دوساعت از چهار حالت بیشتر نیست( چه ممکن یا غیر ممکنه و چه در هر حالتی که باشه از این چهار حالت بیشتر نیست ) .
1 ) ساعت "الف" عقب تر از ساعت "ب" هست .
2 ) ساعت "ب" عقبتر از ساعت "الف" هست .
3 ) هر دوساعت همزمان کار می کنن .
4 ) هر دوساعت اصلا کار نمی کنن !!
خوب همونطور که گفتم یه خدایی هم وجود داره و طبق توافق اون همه چیز رو می دونه . پس اون حقیقت رو از این چهار واقیعیت ممکن می دونه .
حالا ما فرض می کنیم که ساعت "ب" عقب تره .
می بینیم که ناظر درون سفینه حقیقت رو گفت !
حالا با این مثال هم پارادوکس حل می شه و هم من میگم که حقیقت دست یافتنیه و چیزی نیست که غیر قابل دسترس باشه .
منتظر نظرات هستم .