من مطلب علمی ندارم ولی بنا به تجربه 20 ساله خودم تو نگهداری گربه میتونم بگم گربه تنها حیوانی هستش که قابل پیش بینی نیست . در عین حال کاملا آروم و ساکت هستش ولی میتونه بی دلیل کلافه باشه
نباید زیاد سر به سرش گذاشت تنها زمانی که خودش میخواد باید باهاش بازی کرد .
بر خلاف تصور هیچ مریضی حادی از جمله آسم رو نداره چون گربه حیوانی هستش که زیاد به تمیزی و پاکیزگی پوستش اهمیت میده .
در مورد اینکه گربه نر و ماده باشه هم فرق میکنه
گربه های نر بازی گوشتر کمی شرورتر حساستر هستن . گربه های ماده آروم و ساکت هستن ولی زیاد هم تو قید بند نیستن شاید روزی رفت و ناومد زدینش ناراحت نشد ولی تججربه من نشون میده گربه نر خیلی در مورد بد رفتاری حساس هستش روزها شده قهر کرده و حتی چیزی نخورده . گربه حیوان مغروری هستش اینطوری نیست که صداش کنید زود بیاد هر وقت گرسنه باشه و یا حال و حوصله شما رو داشته باشه میاد .
خیلی در مورد غذا انتخاب گر هستش . نمیشه گفت چون این گربه از این غذا خوشش میاد پس همشون دوس دارن. گوش انواع مختلفش که جای خود داره ولی شاید یه گربه از شیر خوشش بیاد ولی اونیکی نه و یا یکی ماست بخوره ولی اون یکی نه. گاهی این مورد تو انواع گوشت هم اتفاق میافته مثلا گربه ای داشتم که گوشت پخته نمیخورد ولی گوشت مرغ میخورد (خامشون محبوبتره ) .
از دادت استوخان بهش خود داری کنید چربی نمیخوره مثلا دنبه بدید لب نمیزنه پوست مرغ رو فقط برای بازی دوس داره .
و اما نگهداری و تمیزی و بهداشت
نگران تمیزیش نباشید اون خودش رو میشوره اگه هم دوس دارید ببرید حموم اصلا به صورتش اول آب نزنید از کتفاش شروکنید اول به پاهاش آب نخوره کف پاهاش زیاد حساسه به آب .
از شاموپو استفاده نکنید و بعد شستوشو تو یه حوله بپیچید فشار ندید و با نوزش کمی خشکش کنید بعد بذارید بره یه گوشه خودش رو بلیسه .
تازگیا واکسن هم براشون دارن ولی خب من تا حالا احتیاجی ندیدم .
بهداشت روانی گربه از همه مهمتره
هیچوقت سرش داد نکشید نزنیدش و حبسش نکنید . شبا سعی کنید بذارید بره بیرون بگرده . بذارید دعوا کنه با گربه های دیگه . و بذارید شکار رو یاد بگیره .
حبس کردنی نیست بذارید خودش بره و خودش بیاد
آخریش رو که تا 5 ماه پیش باهام بود و خودش رفت . از وقتی به دنیا اوده بود پیشم بود . گربه نر 3 ساله بود (این نگته رو بگم :گربه های نر تو سه سالکی به سن بلوغ میرسن و درست سال سوم زندگیشون رفتارهای تولید مثلی از خودشون نشون میدن و بیشتر تو ماهای بهمن و اسفند تا اردیبهشت)
بسیار حساس بود ولی همیشه آزاد بود کمی حسود عادات جالبی داشت وقتی تشنه میشد کیشد فهمید با کارهای ادم رو جلوی شیر آب میکشید آب خنک دوست داشت بخوره گازهای وشحتناکی میگرفت از بغل کردن زیاد خوشش نمی اومد ولی ناز کردن رو دوس داشت بخصوص پشت کردن و گلوش رو . عادت داشت که لازم میشد نصفه شب هم می اومد بیدارم میکرد تا ببرمش بیرون . پشت در مینشست و صدا میکرد تا در رو باز کنم بیاد تو .
در کل حیوان خوبی هستش بر خلاف تصور خیلی ها اصلا هم وحشی و ترسناک نیست پاکیزه
راستی بذارید بره بیرون و خودش رو خاک مالی کنه .