پركاري و كم كاري تيروييد و نقشش تو افسردگي+
متشكريونم
Printable View
پركاري و كم كاري تيروييد و نقشش تو افسردگي+
متشكريونم
تا اونجایی که من اطلاعات اندکم قد میده ربطی این دو ندارند به هم دیگه...
حالا ببینیم صبای عزیز هم موافق هستن یا نه...
سلام . راستش در مورد پر کاری تیروئید شک دارم ، اما کم کاری تیروئید ظاهرا بله ، در ایجاد افسردگی ، خستگی و بی حوصلگی و ... تاثیر گذار هست .
به عنوان منابع انگلیسی ، میتونید در گوگل عبارت Hypothyroidism and Depression رو جستجو کنید .
هر چند بنده هیچ تخصصی در زمینه پزشکی ندارم ، اما اینکه جسارت کردم و نظر دادم به این علت هست که یکی از اقوام مشکل حاد کم کاری تیروئید داشت و کاملا به یاد دارم که به شدت افسرده ، بی حوصله و منزوی شده بود و یه جورایی هر روز گریه می کرد ! ( شاید یه مقدار هم ترسیده بود )
اما به هر حال ، بالاخره با مصرف داروها و به خصوص مسافرت و حضور در جمع و اقوام ، تا حد زیادی هم از لحاظ فیزیکی و هم از لحاظ روحی بهبود پیدا کرد . :20:
feli جان شما لطف دارید..
به طور کلی هورمون های تیروییدی باعث حفظ حالت هوشیاری در بدن میشن.و بر روی تمام جنبه های متابولیسمی چربی ها ،کربوهیدرات ها،پروتئینها اثر میذارن ،یعنی هم باعث تولید و هم مصرفشون میشن.و میزان سوخت وساز بدن(متابولیسم پایه) رو افزایش میدن.پس با این حساب کسی که دچار پرکاری تیرویید هست دارای این علایمه :
لاغری(همراه با افزایش اشتها)،افزایش تعرق،عدم تحمل گرما، تپش قلب ،ضعف عضلانی و لرزش ،پوست گرم ومرطوب و یک فرد عصبی هست ،ادمی که خیلی سریع برانگیخته و عصبی میشه و دچار کم خوابی هم هست(چون هورمون های تیروییدی،به طور کلی باعث افزایش انتقال پیام عصبی میشن) .
پس افسردگی رابطه ای نداره با پرکاری،و همونطور که nightmare عزیز هم اشاره کرد در کم کاری ما با مشکل افسردگی روبه رو هستیم و کلا یه فرد خواب الوده و چاق و خسته رو داریم به علاوه اینکه پوست سرده و خشک ،موها میریزه و فرد کم اشتها هست و کلا علایمش مخالف با پرکاری هست.
فقط در یه حالت میشه گفت کسی که پرکاری داره،دچار افسردگی میبشه..اونم طی درمان و به خاطر مصرف ید رادیواکتیو برای کم کار کردن تیروییدش،که بازم علت همون کمکاری میشه.
سلام دوستان عزیز. من هم پرکاری تیروئید دارم و هر دکتری می رم می گن باید ید بخوری. راستش می ترسم ید بخورم. یعنی اگر ید بخورم افسردگی می گیرم؟ این افسردگی روی کارهام تاثیر بدی خواهد گذاشت؟
معذرت میخوام،منطور من اینه که اگه فرد پرکار بیش از حد لزوم از ید رادیواکتیو استفاده کنه و به طورکلی میزان استفاده متناسب با شرایط بیماری ای که او داره نباشه،دچار افسردگی میشه...وگرنه،نه به هیچ وجه قرار نیس شما با مصرف ید ،افسردگی بگیرید.حتما برید دکتر و به توصیه هاش عمل کنین تا بیماریتون پیشرفته تر نشه.
اغلب پرکاری تیرویید با دارو درمان میشه(داروها معمولا به طور انتخابی باعث از بین بردن سلول های تیروییدی میشن و اینطوری میزان تولید هورمون رو کاهش میدن)،که این درمان هم متناسبه با میزان بزرگی غده و سن و شرایط فرد و طی درمان رژیم غذایی خاصی برای بیمار در نظر میگیرن(به طور کلی مصرف غذاهای پر پروتئین توصیه میشه).در موارد پیشرفته و معدودی هم درمان جراحی در نظر گرفته میشه که بخشی از غده رو بر میدارن.
سلام. ممنون از راهنمایی شما. اگه لطف کنید و یه مقایسه ای هم بین جراحی و خوردن ید داشته باشید ممنون می شم. دکتر که می رفتم می گفتن افرا بالای 45 سال کاندایای بهتری برای جراحی هستن و در سنین پایین تر بهتره ید بخورن. البته اگر تیروئید دیگه خیلی بزرگ و پر گره شده باشه باید جراحی کرد. حدوداً 3 سال پیش دکتر به من گفت باید ید بخوری و من تا حالا صبر کردم و نرفتم ید بخورم. یه سوال دیگه و اون اینکه اگر با خوردن ید، کم کاری حاصل نشه و نرمال هم نشه و فقط شدت پر کاری گرفته بشه، باز هم باید ید بخورم؟ با سپاس
سلام دوستان
من کم کاری تیروئید دارم و تقریبا شدید بود
قبلا خیلی پر جنب و جوش بودم ولی الان خیلی خیلی کم حوصله و خسته ام انگار که هزار ساله کار کردم و همیشه خدا خسته هستم
نمیدونم چکار کنم اشتهام خوبه ولی کم حوصله و خسته هستم
اگه پیشنهادی دارین خیلی ممنون میشم
یعنی چیزی آدم رو فعال کنه و این خستگی رو برطرف کنه
ممنون:10:
خوردن يد راديو اكتيو يك بار و براي تخريب نسبي غده تيروئيده كه دكتر بر اساس ميزان ترشح ان مقدار يد رو تنظيم ميكنه و اگه دكتر با تجربه باشه خيلي بهتر از جراحي كه يك روش تهاجمي است مي باشد.نقل قول:
كلا اول قرص/ بعد يد /بعد جراحي راه حل اخره
ببینید ،این طور نیست که شما از بین جراحی و خوردن ید یکیو باید انتخاب کنید،جراحی وقتی صورت میگیره که بیماری پیشرفته شده باشه ودیگه نشه با قرص و ید حلش کرد.ولی اگه قرار باشه جراحی کنید ،نگران نباشید،راه حل مناسبیه برا مواقع حاد و خیلی کم ،هم ،عوارض داشته(هر عملی محتمل یکسری عوارضه،حتی زایمان!)پس بهتره هرچه سریعتر به پزشکتون مراجعه کنید و بررسی بشه که پرکاریتون در چه مرحله ایه.نقل قول:
اگه شدت پرکاری گرفته بشه ،به احتمال زیاد نرمال هم میشه،کلا روش ساده و موثر وارزانی هست.ولی اگه عود کنه دوباره بهتون ید رادیو اکتیو میدن.نقل قول:
اگر با خوردن ید، کم کاری حاصل نشه و نرمال هم نشه و فقط شدت پر کاری گرفته بشه، باز هم باید ید بخورم؟
ید رادیواكتیو بصورت كپسول یا یك نوشیدنی كه مزه آب میده داده می شه.
حدود 6 تا 8 هفته طول می كشه كه این درمان، اثر خودشو بذاره و در طی این مدت، براساس شدت پركاری تیرویید، برای
تسكین علایم بیماری، به شما پروپرانولول یا كاربی مازول (داروهایی برای کاهش تپش قلب و فشار خون)داده میشه. از شما خواهند خواست كه دو یا سه ماه بعد برای بررسی به بیمارستان مراجعت کنید و اگه شما هنوزم دچار پركاری تیرویید باشید، دوباره تحت درمان با ید رادیواكتیو قرار میگیرید.پس اگه برای درمانتون ید در نظر بگیرن ،مطمئن باشید موثره، و اگه درمان پس از چند بار تکرار جواب نداد میرن سراغ جراحی.به طور کلی خوردن یدرادیواکتیو موثر و ارزان و روشی ساده هست.نگران نباشید،به هیچ وجه مشکل حادی نیست:20:
سلامنقل قول:
منظورتون از شدید بود این هس که ،دیگه نیست؟؟
با این حال ،شما دچار کم کاری هستید،و باید بگم خیلی هم سهل انگارید ،که خودتونو درمان نمیکنید!
واقعا بی تفاوت نباشید،اینا بیماریهایی هستند که با درمان صحیح مشکل زا نیستن،ولی اگه سهل انگاری بشه،اونوقت کارتونو زار میکنن!.....هورمون های تیروییدی خیلی برای بدن لازمن،قبلا توضیح داده شده،...و درمان کم کاری و برطرف کردن خستگیتون(اگه میخواید دوباره پر جنب و جوش باشید باید عامل اولیه رو از بین ببرید) به این صورته:
هیپوتیروئیدی با یک درمان تک دوز روزانه لووتیروکسین که به صورت قرص داده می شوددرما
می گردد. یک پزشک با تجربه می تواند دوز و شکل صحیح را برای بازگشت تیروئید به وضعیت طبیعی تجویز نماید. در بیماران مسنی که بیماریهای زمینه ای ماند بیماری قلبی دارند معمولاً دوز پایین دارو شروع می شود در حالیکه در بیماران جوان و سالم دوز کامل درمانی به یکباره جایگزین می شود. هورمون تیروئید در بدن بسیار کند عمل می کندو بنابراین چند ماه پس از شروع درمان طول می کشد تا درعلایم بهبودی مشاهده شود.
از آنجا که بسیاری از موارد هیپوتیروئیدی، دائمی و اغلب پیشرونده هستند ضروری است که درمان این وضعیت در طول زندگی فرد ادامه پیدا کند. اندازه گیری دوره ای سطح TSH و وضعیت بالینی برای اطمینان از اینکه دوز مناسب تجویز شده است ضروری است چرا که ممکن است نیاز به تعدیل دوزهای درمانی در زمانهای مختلف وجود داشته باشد. تعدیل مطلوب برای هورمون تیروئید حیاتی است چرا که بدن بسیار حساس به تغییرات حتی جزیی هورمون تیروئید است. قرصها در 10 قدرت مختلف تولید می شوند و ضروری است که آنها را در هر روز به طور ثابتی دریافت نمود.
پس سریعتر به پزشک مراجعه کنید،علایم کم کاری هم در پست های قبلی گفته شده،فکر نکنم چندان خوشایند باشه که مادام العمر با این علایم دست و پنجه نرم کنید.موفق باشید:20:
درسته عزیز
من نگفتم درمان رو رها کردم
وقتی فهمیدم رفتم پیش یه فوق تخصص گفت که مشکلی نداره با روزانه یه قرص حله و خود ایمنی هستش
روزی یه قرص صبح قبل از صبحانه میخورم و از اول خیلی بهترم
ولی این خستگی رفع نشده هنوز بیحالم
بازم ممنون
ببخشید که اشتباه برداشت کرده بودم..
چند وقته که تحت درمانید؟انتظار بهبودی سریعو نداشته باشید،ایشالا به مرور زمان این حالت خستگی هم برطرف میشه.
همونطور که میدونید خستگی علل مختلفی دارن که هرکدوم هم با روش خاص خودشون درمان میشن ودر مورد شما هم که در حال درمانید با هورمون های تیروییدی...
بد نیست که یه مشاوره ای هم با پزشکتون در این رابطه داشته باشید..
با این حال اینجا یکسری غذاهای مغید برای افرادی که دچار کم کاری تیروییدی هستن ،اورده شده،امیدوارم که مفید باشه براتون،و شاید بتونه کمی از خستگی و کم کاریتونو بهتر کنه،چون تغذیه خودش نقش خیلی مهمی رو بازی میکنه و میتونه خیلی از بیماریها رو شدت و ضعف بده:
رژیم غذایی در کم کاری تیروئید:
1- برخلاف مبتلایان به پرکاری تیروئید، این بیماران باید از مصرف زیاد مواد غذایی گواتروژن پرهیز کنند و سبزی جات را به صورت پخته مصرف نمایند. مواد غذایی گواتروژن شامل انواع کلم،شلغم، روغن گلزا ( کانولا ) ، بادام زمینی، ارزن و سویا است.
2- سویا می تواند مانع جذب کافی داروهای تیروئید شود. بنابراین باید در مصرف آن احتیاط گردد.
3- توجه داشته باشید که از نمک در پایان پخت غذا استفاده کنید، زیرا در غیر این صورت ید موجود در نمک هنگام برداشتن درب ظرف غذا، همراه با بخار خارج می شود. در این صورت شما میزان ید کمتری از آن چه که انتظار می رود دریافت خواهید کرد. در ضمن نمک یددار را نباید در شیشه های شفاف و در معرض نور نگهداری کرد.
4- توجه کنید که زیاده روی در مصرف ید باعث کم کاری تیروئید خواهد شد.
5- تنظیم کالری دریافتی برای جلوگیری از افزایش وزن ضروری است. برای این منظور مشاوره با کارشناس تغذیه، همراه با استفاده از درمان دارویی توصیه می شود.
6- اطمینان نسبت به تأمین مقادیرکافی ویتامین های c, A و ویتامین های گروه B به ویژه B2,B3 و B6که برای تولید هورمون تیروئید ضروری هستند لازم است. لذا مصرف منظم مواد غذایی زیر در برنامه ی غذایی روزانه توصیه می شود:
* منابع مناسب ویتامین Cتوت فرنگی،آناناس، هندوانه، موز، سیب زمینی و هلو.
* منابع مناسب ویتامین A: جگر، "]تخم مرغ، ماهی های روغنی، سبزی های سبز رنگ ( به جز گیاهان خانواده ای کلم )، سبزی ها و میوه های زرد و نارنجی رنگ. هر چه این میوه ها و سبزی ها پررنگ تر باشند غلظت ویتامین در آنها بیشتر است.
* منابع مناسب ویتامین E: روغن های گیاهی،مغز دانه ها ( به جز بادام زمینی ) وغلات.
* منابع مناسب ویتامین B: غلات سبوس دار، گوشت گاو، گوشت ماکیان و ماهی.
* استفاده از منابع مناسب غنی از روی، نظیر غذاهای دریایی، گوشت قرمز، گوشت ماکیان و غلات سبوس دار.
* استفاده از مکمل مولتی ویتامین و املاح در کنار منابع غذایی بالا.
*مصرف منظم منابع غنی از فیبر، نظیر سبزی ها، میوه هایی مانند انجیر،آلو،سیب، مرکبات، همچنین حبوبات و غلات سبوسدار، برای برطرف شدن یبوست.
*نوشیدن آب به مقدارکافی (حداقل 7 لیوان) بسیار ضروری است.
* پرهیز از مصرف قند های ساده مانند قند و شکر، شیرینی جات و ...
* پرهیز از مصرف زیاد نوشیدنی های کافئین دار، میانه روی در مصرف فرآورده های شیری و گندم.
* استفاده از منابع غنی از آهن مانند جگر، گوشت قرمز و غلات غنی شده با آهن، به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از فقر آهن نیز می باشند.
* استفاده از منابع غنی از ویتامین B12 مانند جگر گاو، جگر مرغ، گوشت گاو، ماهی قزل آلا به ویژه در افرادی که دارای کم خونی ناشی از کمبود این ویتامین هستند. عدم توجه به کم خونی با هر منشائی که باشد، در تشدید ضعف و خستگی و بسیاری از علایم دیگر مؤثر خواهد بود.
* استفاده از اسیدهای چرب ضروری به ویژه مکمل امگا – 3 که منبع غنی آن ماهی های روغنی آب های سرد هستند، می تواند در تخفیف برخی علایم مفید باشد. کمبود اسیدهای چرب ضروری می تواند باعث بر هم خوردن تعادل در عملکرد غده ی تیروئید شود.
با توجه به آن چه که ذکر شد، اصلاح رژیم غذایی با توجه به نوع بیماری تیروئید بسیار مهم است.در ضمن باید در نظر داشته باشید که در پرکاری و کم کاری تیروئید، رژیم غذایی هرگز نمی توان جایگزین درمان دارویی باشد؛ بلکه باید به عنوان یک اقدام تکمیلی بسیار مفید همراه با درمان دراویی در طول زندگی مورد توجه قرار گیرد.
حذف شود ...
با سلامنقل قول:
دوست خوب، saba_moha عزیز
ممنونم از اینکه اینقدر خوب و امیدوارکننده و جامع جواب دادید. در مورد تکرار ید، آیا تکرارش باعث سرطان می شه؟ چه عامل یا عواملی ممکنه باعث عود بیماری بشه و بیمار رو مجبور کنه دوباره بره ید بخوره؟ قبل از خوردن ید، چه کارهایی رو باید انجام داد؟ یعنی اینکه آیا قبل از خوردن ید باید چند روز اصلاً متی مازول نخورم و بعد برم ید بخورم؟ در حین این 6 تا 8 هفته باید چه مراقبت هایی رو انجام بدم؟ آیا امکان داره در این مدت، مجبور باشم قرص متی مازول بخورم؟ آیا حمام رفتن روزانه در این مدت به علت ترشح مواد رادیو اکتیو از بدن الزامی است؟ آیا در این مدت اجازه ادامه فعالیت های درسی رو دارم؟(به همون سبکی که الان دارم انجام می دهم؟)
سوال بعدی من هم این هست که طوفان تیروئید چیست و آیا بعد از خوردن ید امکان بروز این طوفان وجود داره یا نه؟
دوست عزیز، جناب hassan_magic2000 ، واقعاً درکتون می کنم. هم پر کاری و هم کم کاری تیروئید چیز بعدی هستند. انشاء الله هم شما و هم و هم همه بیماران به زودی زود خوب خوب بشن. من هم خیلی دیر فهمیدم که پرکاری دارم. دقیقاً 9 ماه نمی دونستم و فقط با دل درد و لرزش بدن و ضربان شدید قلب، دسته و پنجه نرم می کردم و در حالت خیلی بد رفتم دکتر.
سلام. یه موردی رو یادم رفت بنویسم. روز 15 فروردین پارسال، طی یک اتفاق که باعث استرس شدیدی برای من شد، فعالیت تیروئید زیاد شد و آزاردهنده. باهاش مدارا کردم ولی خوب نشد، به همین خاطر اردیبهشت رفتم دکتر، آزمایش خون، اسکن و جذب ید نوشتند. نتایج این آزمایش به قرار زیر است:مشخصات اسکن:(رنگ ها را از داخل به خارج می نویسم)کد:T4-RIA: 14UG(4.5-12.5)
T3-RIA: 350(80-280)
TSH:0.35(UP TO 4)
RAIU:
2HR:21%(10%-20%)
24HR:62%(20%-50%)
TPO:1000(2-20)
زرد-قرمز-سبز-آبی کم رنگ-آبی پررنگ
مساحت غده تیروئید: 62 سانتی متر مربع.ولی تقریباً بعد از گذشت یک سال، اوضاع خیلی بهتر از آن روزها شده و مسلماً اگر دوباره آزمایش و اسکن بدم، اوضاع بهتر از این خواهد بود.کد:the scan shows thyroid enlargement with nonhomogeneous uptake throughout the lobes corresponding to the palpable nodules.
multinodular goiter.
hyperthyroid state.
حالا اگر پزشک بخواهد برای من ید تجویز کند، دوباره باید آزمایش بگیرد و از روی نتایج جدید میزان ید را تشخیص دهد یا با همین آزمایش میزان ید قابل تشخیص است.
خودم تمایل دارم که دوباره آزمایش بدهم.
دست گل همتون دردنکنه
سلام عزیز ،خواهش میکنم،خوشحال میشم بتونم کمکی بهتون کنم...نقل قول:
ببخشید اگه جواب برخی سوالاتونو نمیدم(هنوز 4 سال دیگه دارم تا یه دکتر درست و حسابی بشم!)
نه باعث سرطان نمیشه،مهمترین عارضه ید رادیو اکتیو،بروز کم کاری تیروئید هست که میزان اون بسته به مقدار ید تجویزی هست و با انتخاب دوز مناسب میشه شیوع اون رو کاهش داد.
در گواترهای گرهی(مثل نوع شما)شاید ،شاید!نیاز به تجویز مکرر ید باشه(در این نوع گواترها بهترین راه درمان ،نسبت به مصرف قرص،همین ید هست).این تجویز مکرر ممکنه که افتالموپاتی(بیماریهای چشمی مثل خشکی چشم در اثر اختلال در غد اشکی)رو باعث بشه یا تشدیدش کنه....ولی به راحتی میشه از بروز اون با انتخاب صحیح بیماران و تجویز داروی مناسب پیشگیری کرد.(پس یهو نگران نشید که قراره شما هم بگیرید،اینا همه از عوارض احتمالی هستن)
ببینید قرص متی مازول برای مهار بیش فعالی تیروییدتون داده میشه،و بسته به میزان بیماریتون ممکنه حین درمان با ید هم داده بشه و یا ممکنه اونو قطع کنن،همه مواردی که لازم هست انجام بدید چه قبل و چه در حین درمان ،پزشکتو بهتون میگن،اینقدر نگران نباشید.
به طور کلی توصیه میشه بیماران حین درمان زیاد فعالیت انجام ندن،ولی بعید به نظر میرسه که فعالیت درسی مشکلی پیش بیاره،مگه اینکه تربیت بدنی بخونید!
من در مورد حمام رفتن چیزی نشنیدم،یدهای رادیواکتیو اضافی که تیرویید اونها رو جمع اوری نکرده ،2-3 روز پس از خوردن از راه ادرار دفع میشن ،نه از سطح بدن.
طوفان تیروئید هم یکی از عوارض احتمالی پرکاری تیرویید هست که همون گرفتگی احتقانی قلبه،و یک مورد خیلی اورژانسی هست و در موارد پرکاری شدید و عود پرکاری دیده میشه و همراه هست با تپش قلب شدید و نهایتا ایست قلبی..(در این مورد هم نگران نباشید)
در مورد ازمایشات اسکن و رنگها من اطلاعی ندارم،ولی نتیجه اون داره همون شرایط پرکاری تیروئیدی واینکه از نوع چند گرهی هست رو بیان میکنه،ازمایشات هم،میزان بالایی از هورمون های تیروییدی رو نشون میدن،که همه حاکی از پرکاری هست
این هم که گفتید به دنبال یه استرس،متوجه پرکاریتون شدید...بله ،استرس یا سابقه خانوادگی و...میتونن زمینه ساز بروز پرکاری باشن.
در اخر میگم ،پرکاری تیرویید مورد حادی نیست و خیلی راحت درمان میشه برخلاف کم کاری که نیاز به درمان طولانی مدت و یا مادام العمر داره.
به امید بهبودیتون:20:
سلام. من برای شما و دوستان پزشک و داروساز شما که در این تالار فعالیت می کنن، از ته قلب آرزوی موفقیت می کنم. کاری که همه شما انجام می دید خیلی خوبه چون در حین درس خوندن تجربه هم کسب می کنید و با مریضی های متفاوتی رو به رو می شید. حتماً حتماً خوب درس بخونید چون چشم امید تمام بیماران به تراوشات مغزی شماست که بر دستهاتون جاری می شه. از روی هیچ موضوعی سطحی عبور نکنید چون رشته فوق حساسی رو می خونید.
راجع به حمامی که گفتید باید عرض کنم که حدوداً 3 سال پیش، پیش خانم دکتری رفتم که فوق تخصص غدد هستند، ایشون گفتند که باید روزی 2 بار برم حمام تا تشعشعات رادیواکتیو از روی بدنم شسته بشه. حالا نمی دونم شاید تشعشع و ترشح رادیواکتیو با هم فرق دارند.
و مطلب آخر اینکه من 8 ساله که پرکاری تیروئید دارم. آیا به نظر شما با همین ید، درمان قطعی برای من هم وجود داره؟
در مورد رنگها: بر اساس تجربه ام می گویم: رنگ آبی یعنی اینکه تیروئید، ید را دریافت نکرده و رنگ زرد یعنی پرکاری شدید شده(در آخرین باری که اسکن دادم و نتایجش رو مشاهده می کنید از دکتری که در آزمایشگاه هسته ای، آزمایش ها رو بررسی می کنن پرسیدم چرا زرد شده، گفتند چون خیلی پر کار شده).
من خودم خیلی راجع به این مسائل کنجکاوم و دوست دارم ازشون سر در بیارم ولی دکترها زیاد وقت برای این چیزها نمی گذارند و پاسخ نمی دهند.
ارتباط کم کاری تیروئید با افسردگی میتونه ناشی از کمبود انرژی باشه.چون کمبود انرژی از عوارض کم کاری تیروئید است واین میتونه موجب اختلال در عملکردتون بشه وایجاد افسردگی وناراحتی بکنه دوست عزیز.:11:
سلام دوست من
اول از همه اینکه بی نهایت سپاس از لطفی که نسبت به ما دارید....و ارزوی موفقیت و سلامتی برای شما و تمام بیماران میکنم....
نقل قول:
ببینید،تشعشع با ترشح به کلی فرق داره،هر ماده رادیو اکتیوی از خودش اشعه ساطع میکنه،این اشعه ها هم به طور دائمی هست تا نیمه عمر اون ماده به پایان برسه،و در واقع اشعه هم که شستن نداره،مثل لیزر یا عکسبرداریها که میشه،یر رادیو اکتیو هم تشعشع داره ولی اینکه حموم برید به خاطر پاک شدن تشعشع از سطح بدن،اصلا معنی نمیده،شاید منظور ایشون یه چیز دیگه بوده،یا شایدم به همین خاطره و اطلاعات من در اون حد نیس،به هر حال ایشون متخصصن و صد البته باتجربه تر و داناتر...
اول از همه چرا اینقدر کم کاری کردین تو درمانتون،اینقدر بی تفاوت نباشید،به توصیه های پزشکتون گوش کنید و بی جهت نگران نباشید،اگه زودتر از اینا اقدام میکردید مسلما بهتر و راحت تر هم درمان میشدید،ولی قبلا گفتید که فکر میکنید بهتر شدید...با این حال پزشکتون دوباره از شما ازمایش میگیره تا تعیین کنه پرکاریتون در چه حدیه،و بر این اساس دوز ید دریافتی و یا سایر درمان ها را براتون معین کنه....ولی در اکثر موارد ،پرکاری بیماران با ید درمان شده و مشکلی براشون پیش نیاورده،امیدوار باشید وبه خدا توکل کنید،ایشالا که درمان قطعی میشید البته اگه بیشتر از این سهل انگاری نکنید..نقل قول:
و مطلب آخر اینکه من 8 ساله که پرکاری تیروئید دارم. آیا به نظر شما با همین ید، درمان قطعی برای من هم وجود داره؟
چون علاقه مندید ،سعی میکنم در این رابطه اطلاعات بیشتریو براتون به دست بیارم...نقل قول:
در مورد رنگها: بر اساس تجربه ام می گویم: رنگ آبی یعنی اینکه تیروئید، ید را دریافت نکرده و رنگ زرد یعنی پرکاری شدید شده(در آخرین باری که اسکن دادم و نتایجش رو مشاهده می کنید از دکتری که در آزمایشگاه هسته ای، آزمایش ها رو بررسی می کنن پرسیدم چرا زرد شده، گفتند چون خیلی پر کار شده).
من خودم خیلی راجع به این مسائل کنجکاوم و دوست دارم ازشون سر در بیارم ولی دکترها زیاد وقت برای این چیزها نمی گذارند و پاسخ نمی دهند
شاد باشید
با خودن اين چند صفحه نگرفتم كه پركاريش باعث افسردگيه ميشه يا كم كاريش؟
نقل قول:
عزیز ،فکر میکنم شما یه خورده کم دقتید....
بازم مینویسم کم کاری باعث افسردگی میشه.
چه رژيم غذايي واسه كم كاريش خوبه
رژیم غذایی برای افرادی که کم کاری تیروید دارن ،تو صفحه دو اورده شده دوست عزیز
براي فهميدن وضعيت تروييد حتما بايد به پزشك مراجه كنيم؟
بله ،البته که باید به پزشک مراجعه کنید ،شما فقط از روی یکسری علایم مثل،چاقی ناگهانی،پف کردن بدن،سرد و خشک شدن پوست،کم حوصلگی توام با بی حالی و افسردگی و... و یا برعکس این علایم از جمله،تپش قلب ،لاغری مفرط،افزایش اشتها و حرکات روده،بی قراری و عصبی بودن، افزایش دمای بدن و پوست گرم و مرطوب و...متوجه غیر عادی بودن اوضاع میشید،که باز هر کدوم از اینها میتونن معلول یکسری دیگه از بیماریها باشن،ولی اصولا اگه اکثر این علایم با هم دیده بشن شک به غیر عادی بودن وضعیت تیروئید میره،که با مراجعه به پزشک و سنجیدن میزان هورمون های تیروئیدیتون و سایر معاینات ،وضعیت سازوکار تیروئید مشخص میشه.
با سلام
من کم کاری تیروئید دارم
آیا روی هرمون جنسی تاثیر می گذارد
saba_moha عزیز، من در پست 16، جواب آزمایش یک سال پیش رو همراه با رنگ های اسکن قرار دادم. بعد از یک سال یک آزمایش دیگه راجع به تیروئید دادم که به قراره زیر هست.این آزمایش نشون می ده که تیروئید کم کار شده. متی مازول رو طبق دستور پزشک کم کردم. طبق نتیجه اسکن یک سال پیش و TPO چند روز اخیر، پزشک گفت که تیروئید من، هم خودایمنی هست و هم چند گره ای. تجویز ید رو فعلاً صلاح ندونستند و گفتند که هر سه ماه یکبار باید آزمایش تیروئید بدی چون در حال نوسان است.کد:TSH..........12.2
Free T4......1.5
TPO..........197.2
من این موارد رو بیشتر به خاطر شما نوشتم تا با موارد مختلف درگیر بشید و تجربه کسب کنید. انشاء الله در راه تحصیلتون خیلی خیلی موفق باشید.
راستی راجع به مواردی که در این تالار سوال می شه در دانشگاهتون هم بحث می کنید و از اساتیدتون هم می پرسید؟