سلام....خوب از عنوان تاپیک مشخصه........اخبار...سمینارها... .خبرهای عمرانی...:46:
=====
فقط اخبار مربوط به عمران رو قرار بدیدن.....ممنون...
-------------
تاپیک مرتبط [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
Printable View
سلام....خوب از عنوان تاپیک مشخصه........اخبار...سمینارها... .خبرهای عمرانی...:46:
=====
فقط اخبار مربوط به عمران رو قرار بدیدن.....ممنون...
-------------
تاپیک مرتبط [ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مديركل راه و ترابري استان مازندران، داشتن يك نگاه ويژه و ملي را لازمه كار در محور تاريخي و حساس هراز دانست و گفت: مسوولان امر، كارشناسان و پيمانكاران مشغول بهكار در محور هراز بايد ارتقاء و بهسازي اين محور را جزو دغدغههاي اصلي خويش قرار داده، براين باور باشند كه تعريض و ايمنسازي اين محور ميتواند بزرگترين اتفاق راهسازي در سطح كشور باشد.
به گزارش ايسنا، موسي رحيمي در راستاي برنامههاي اين اداره كل، در زمينه نشست با پيمانكاران راهسازي در محور هراز، درخصوص فعاليتها و اقدامات پيمانكاران مشغول بهكار در محور هراز، افزود: هم اكنون شرايط خاصي با تعدد پيمانكاران در اين محور به وجود آمده كه هم تبعات منفي و هم تبعات مثبت دارد.
مديركل راه و ترابري مازندران در ادامه از كمكاري بعضي از پيمانكاران اين محور انتقاد و خاطرنشان كرد: كمكاري بعضي از پيمانكاران و سوءاستفاده از بعضي شرايط بهوجود آمده باعث شده كه بعضي از قطعات كه در سال 86 شروع شده، هنوز به سطح آسفالت نرسد. وي افزود: از اين رو انتظار ميرود در سال آتي اين مشكل مرتفع شود تا ما شاهد ايجاد باند سبقت و اتمام ابنيههاي فني باشيم. وي در ادامه مسأله تجهيز كارگاهها را در اين محور بسيار مهم برشمرد و گفت: تجهيز كارگاهها و مسائلي از اين دست بايد دغدغه اصلي پيمانكاران باشد چرا كه در حال حاضر تجهيز كارگاهها در سطح بسيار ضعيفي قرار دارد. رحيمي ايجاد ايمني در محور هراز را توسط پيمانكاران از نكات بسيار حياتي در جهت جلوگيري از تصادفات جادهاي عنوان و اظهار كرد: استفاده از تابلوهاي هشدار دهنده و اخباري و همچنين تابلوهاي راهسازي مناسب و پرچمدار مرتب و بااخلاق در حين كار ميتواند عامل بسيار مهمي در جهت جلوگيري از تصادفات و حوادث ناگوار باشد.
وي خواستار يكساني و يكرنگ بودن تابلوها و همچنين متحدالشكل بودن پوشش كارگران در قطعات مختلف راهسازي در سطح اين محور شد.
سرمايهگذاري 300 ميليارد ريالي
اين در حالي است كه به گفته رئيس سازمان راهداري و حمل و نقل جادهاي كشور، جاده هراز يكي از محورهاي ارتباطي به شمال كشور محسوب ميشود كه به دليل موقعيتهاي اقتصادي، سازمان راهداري با همكاري اداره كل راه و ترابري استانهاي مازندران و تهران اقدام به ترميم، تعريض و بهسازي برخي قسمتهاي اين جاده كرده است و تاكنون بيش از 300 ميليارد ريال جهت ترميم و افزايش ايمني محور هراز هزينه شده است.
شهريار افنديزاده در مهرماه گذشته در مراسمي اظهار داشت : حدود 80 هزار كيلومتر راههاي اصلي و فرعي در كشور وجود دارد كه نگهداري آنها بسيار مشكل است، چراكه پس از چند سال نياز به بازسازي و بهينهسازي دارند. وي با بيان اينكه حدود 60 گردنه برفگير در محورهاي پرتردد كشور وجود دارد، تصريح كرد: توجه به امر بهسازي و نگهداري راهها و تجهيز گردنههاي مهم يكي از اقدامات مهم سازمان راهداري در جهت آمادهسازي جادهها براي فصل سرما بود. وي گفت: كل بودجه سالانه سازمان راهداري و حملونقل جادهاي حدود 800 ميليارد تومان است بنابراين بايد نگرش كشور به سمت نگهداري و ترميم جادهها معطوف شود، چراكه هماكنون در ايران بيشتر به مقوله ساخت جاده توجه ميشود و بهسازي جاده چندان مورد توجه نيست. افنديزاده افزود: حدود 180 هزار پل در راههاي اصلي و فرعي كشور وجود دارد كه توسعه و ترميم آنها هزينهبر است.
وي تاكيد كرد: اگر جاده هراز و فيروزكوه بهينهسازي شوند بسياري از مشكلات جادههاي استان تهران به شمال برطرف خواهد شد. وي در عين حال با بيان اين كه استفاده از پيمانكاران مناسب جهت ترميم و بهينهسازي جادهها الزامي است، گفت: بهدليل كمبود بودجه لازم است با مديريت صحيح اين بودجهها را هدايت كرد. به گفته افنديزاده اين پروژه طي 2 ماه آينده به بهرهبرداري كامل ميرسد.
منبع: ایسنا
س از تخريب طبقات دوازدهم و يازدهم برج جهان نما در سالهاي 85 و 86 اكنون اسفنديار حيدريپور مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان از تخريب طبقه دهم برججهان نما خبر ميدهد.
مديركل ميراث فرهنگي و گردشگري استان اصفهان با اشاره به سفر بازرسان يونسكو براي بازديد از روند تعديل برج جهاننما در ماه ژانويه (ديماه جاري)، گفت: نهاد رياست جمهوري، معاونت حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي و استانداري اصفهان براي تعديل برج جهاننما 30ميليارد ريال اختصاص دادهاند. اما تاكنون فقط معاونت حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي پنج ميليارد ريال از مجموع 10ميليارد ريال، تعهد خود را پرداخت كرده است.
وي افزود: براساس قطعنامه سازمان تربيتي، علمي و فرهنگي سازمان ملل متحد، برج جهاننما بايد از سمت ميدان امام (ره) 24 متر و از سمت خيابان چهارباغ تا ارتفاع 12 متر تعديل شود. به گزارش ايسنا، برج 50 متري جهاننما سال 75 در فاصله 700 متري ميدان امام(ره) اصفهان با تخريب كاروانسراي صفوي و با وجود مخالفتهاي سازمان ميراث فرهنگي و نهادهاي فرهنگي ساخته شد.
در سال 85 بازرسان يونسكو با ديدن اين برج از پله سوم مسجد شيخ لطفالله در ميدان امام (ره) اعلام كردند، خط آسماني و منظر تاريخي و فرهنگي اين ميدان مخدوش شده است و اگر دولت ايران براي تعديل برج جهاننما اقدام نكند، ثبت ميدان نقش جهان در فهرست ميراث جهاني در معرض خطر قرار ميگيرد.
منبع: ایسنا
فريد قديري
سحر باباخاني
انتفاع مالي انبوهسازان از هر پروژه در دوران ركود و رونق به ترتيب 23 درصد و 150 درصد برآورد شده است
بررسي بازار انبوهسازان با شاخص «انتفاع مالي» نشان ميدهد اگر در يكسال و نيم اخير مالكان واحدهاي نوساز
قيمت فروش را به مرز يك ميليون تومان كاهش ميدادندهم آنها سود ميكردند و هم متقاضيان خريد
ميتوانستند با كمترين قيمت صاحبخانه شوند.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
برمبناي محاسبات سازمان وابسته به شهرداري، در شرايط فعلي كه بازار مسكن راكد است، پروژههاي انبوهسازي در مناطق مركزي و جنوبي شهر تهران، 23 درصد سود ساليانه نصيب سازندهها ميكند. اين نرخ سود، با احتساب هزينه ساخت متري 400 هزار تومان و فروش واحدها به قيمت متري يك ميليون تومان تعيين شده است. اين درحالي است كه هماكنون برخي مالكان واحدهاي نوساز قيمت عرضه را حدود يك ميليون و 500 هزار تومان تعيين كردهاند و معتقدند فروش به كمتر از اين قيمت، جز ضرر، حاصل ديگري براي آنها ندارد.
بررسي بازار انبوهسازان با شاخص «انتفاع مالي» نشان ميدهد، اگر در يكسال و نيم اخير مالكان واحدهاي نوساز، قيمت فروش را به مرز يك ميليون تومان كاهش ميدادند، هم آنها سود ميكردند و هم متقاضيان خريد با كمترين قيمت صاحبخانه ميشدند.
بيتا... ستاريان كارشناس و سازنده فعال در تهران، با تاييد اين موضوع به دنياي اقتصاد گفت: در حال حاضر واحدهاي نوساز آماده تحويل در مناطق مركزي و جنوبي تهران بين يك ميليون و 100 هزار تا يك ميليون و 800 هزار تومان فروخته ميشود.
وي افزود: در دوره فعلي كه معاملات در ركود و قيمتها روبه كاهش است، سود ساختوساز در حدود 20 تا 25 درصد است، اما در وضعيت رونق، اين نرخ به 150 درصد هم ميرسد.
ستاريان تصريح كرد: سود ساختوساز در تهران در دوران رونق مسكن به طور متوسط بين 120 تا 150 درصد برآورد ميشود.
به گزارش دنياي اقتصاد، اگرچه گفته ميشود آنچه باعث شده عرضه واحدهاي نوساز به بازار مسكن در يكسال و نيم گذشته متوقف شود، بيميلي خريداران بوده است، اما واقعيت ماجرا، اشتهاي سازندهها به سودهاي آنچناني ميتواند مهمترين عامل توقف عرضه در بازار مسكن تحليل شود. روز گذشته، همايشي تحت عنوان نوسازي بافتهاي فرسوده شهري به ميزباني سازمان نوسازي شهرداري تهران برگزار شد كه مديران شهرداري براي تشويق انبوهسازان به فعاليت در پروژههاي مشاركتي، جزوهاي حاوي محاسبات سود و زيان سرمايهگذاري در اين پروژهها را در محل همايش توزيع كردند. در اين جزوه آمده است: «متراژ قابل ساخت در 6600 مترمربع زمين با تراكم 240 درصد، 16 هزار مترمربع خواهد بود كه با احتساب 400 تا 450 هزارتومان هزينه ساخت هر متر مربع، مجموع هزينهها
64 ميليارد ريال برآورد خواهد شد. و چنانچه هر متر مربع از واحدهاي مسكوني ساخته شده در پروژههاي سرمايهگذاري در بافتهاي فرسوده با قيمت متري يك ميليون تومان فروخته شود، سود حاصل از فروش 32 ميليارد ريال خواهد بود. كه با اين حساب سود سالانه پروژه با احتساب طول دوره ساخت 2 ساله، حدود 23 درصد تخمينزده ميشود.»
اين نرخ سود از نگاه كارشناسان مسكن، رقم فوقالعاده مناسبي براي فعاليتهاي ساختماني آن هم در شرايط كنوني كه ركود به اوج رسيده، ميتواند باشد.
دكتر بیتاله ستاریان، انبوهساز و کارشناس مسکن در اينباره به دنیای اقتصاد گفت: در حال حاضر در مناطق جنوبی شهر هزینه ساخت مطابق با اعلام سازمان نوسازی شهرداری، متری 400 هزار تومان و قیمت زمین از متری یک میلیون تومان تا یک میلیون و 800 هزار تومان محاسبه ميشود.
وی در ادامه با اشاره به قیمت آپارتمانهای نوساز در این مناطق گفت: در مناطق جنوبی تهران آپارتمانهای نوساز از متری یک میلیون و200 هزار تومان تا یک میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش ميشود و اگر تسهیلات تشویقی برای معافیت از عوارض ساخت و تراکم و... به انبوهساز ارائه شود سود 23 درصدی بخش خصوصی در مشارکت با سازمان نوسازی حتی در دوران رکود بازار مسکن، تضمین شده و قطعی است.
به گزارش دنياي اقتصاد، وزارت مسكن برخلافنظر سازمان نوسازي شهرداري تهران، معتقد است هزينه ساختوساز حداكثر
متر مربعي 350 هزار تومان است.
نياز به ساخت 650 هزار واحد در بافت فرسوده تهران
در حال حاضر در 3268 هكتار از بافت فرسوده مصوب شهر تهران، نياز به ساخت 650 هزار واحد مسكوني وجود دارد.
در 8 سال گذشته، در مجموع 952 هزار واحد مسكوني جديد در شهر تهران احداث شده كه براي اين تعداد واحد، 149 هزار و 501 فقره پروانه ساختماني صادر شده است. سطح كل زيربناي اين واحدها 134 ميليون و 190 هزار و 741 متر مربع بوده است. از اين تعداد واحد مسكوني كه از سال 1380 تا پايان ديماه سال جاري در شهر تهران احداث شده، 130 هزار واحد با زيربناي كل 12 ميليون و 90 هزار متر مربع، در بافت فرسوده ساخته شده است.
دولت با ما همكاري كند
شهردار تهران در همايش نوسازي بافتهاي فرسوده كه ديروز برگزار شد، با انتقاد از نحوه همكاري دولت و وزارت مسكن با پروژههاي نوسازي، گفت: 18 ماه است كه شهرداري براي دريافت مجوز انتشار اوراق مشاركت و فروش متري مسكن، پيگيري ميكند، اما در آستانه برگزاري اين همايش، يكشبه همه مجوزها و توافقات نهايي و صادر ميشود.
محمد باقر قاليباف افزود: در حال حاضر مجوز بانك مركزي براي انتشار 100 ميليارد تومان اوراق مشاركت صادر شده و همچنين قرارداد مشارکت با 500 انبوه ساز فعال که قول همکاری با سازمان نوسازی را داده اند نیز منعقد شده است. به گزارش دنیای اقتصاد، اگرچه محمد باقر قالیباف از عملکرد شهرداری تهران در زمینه نوسازی محلات فرسوده که 30 تا35 درصد از وزن شهر را در بر ميگیرند، اظهار رضایت نميكند، ولی به مشارکت انبوهسازان و بخش خصوصی برای جبران عقبماندگیهای موجود امیدوار است.
قاليباف اضافه كرد: متاسفانه در جريان كار اقدامات براي بافتهاي فرسوده بوروكراسي اداري زيادي وجود دارد و به عنوان مثال براي اخذ مجوز اوراق مشاركت نزديك به 18 ماه دويديم تا توانستهايم اين مجوز را دريافت كنيم. وي با اعلام اين كه مرحله سوم فروش متري مسكن از هفته آينده آغاز خواهد شد، اضافه كرد: مرحله دوم از فروش متري مسكن در طرح نوسازان نتايج خوبي در برداشته و به همين دليل مرحله سوم آن را نيز به زودي آغاز ميكنيم. شهردار تهران با بيان اين كه حاشيهنشيني در كلانشهرها و آسيبهاي ناشي از اين مسائل نظير فقر، فساد، ناامني و انواع جرم و جنايت مسالهاي نيست كه بتوان از كنار آن به سادگي عبور كرد، اضافه كرد: در حال حاضر 35 درصد وزن اين نوع تخلفات كلان شهرها در حاشيه شهرها اتفاق ميافتد و اين اتفاقات تلخ و انواع جنايات را من بارها در زماني كه فرمانده نيروي انتظامي بودم با چشمهاي خود ديدم.
انتقاد از شهرهاي جديد
شهردار تهران با اشاره به اينكه، توجه به شهرهاي جديد كه كيلومترها دورتر از تهران است، افزايش پيدا كرده و ميلياردها تومان هزينه لازم است تا امكانات خدماتي در شهرهاي جديد برقرار شود، خواستار توجه به داخل شهر تهران و برنامهريزي براي افزايش ظرفيت سكونت در تهران شد.
قاليباف با اشاره به سرمايهگذاري 500 ميليارد توماني شهرداري تهران براي خريد زمينهاي منطقه قلعهمرغي خاطرنشان كرد: مجموعههاي ديگر نظير انبار نفت، پادگان جي و زمينهاي ذخيره ديگر ميتوانند نقطه تحريك بافتهاي فرسوده قرار گيرند و محلههايي نظير جواديه را براي سالها جوانتر و رو به رشد كنند.
وي با اذعان نسبت به اين كه پروژههاي مربوط به بافتهاي فرسوده در شهر تهران تاكنون نتايج خوبي نداشته است، تصريح كرد: نتايج چنين طرحهايي كند حاصل ميشود و بايد با حوصله در اين مسير قدم گذاشت و قطعا اتفاقات خوبي كه تاكنون رخ داده در آينده بيشتر خواهد بود.
تفاهم مشترك براي بافتهاي فرسوده
شهرداری تهران و وزارت مسکن به منظور ارائه تسهیلات برای نوسازی بافتهای فرسوده تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش دنياي اقتصاد، مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران در نخستین همایش سالانه نوسازی بافتهای فرسوده شهری که در مرکز همایشهای صدا و سیما برگزار شد به برخی اقدامات در مورد نوسازی بافت فرسوده اشاره و اظهار داشت: امروز توافقنامهای میان شهرداری و وزارت مسکن به امضا رسید که طی آن خط اعتباری 30 هزار تسهیلات بانکی به رقم هر واحد 15 میلیون تومان و در مجموع 450 میلیارد تومان در اختیار بافت فرسوده شهر تهران قرار خواهد گرفت و سقف این پول تا 20 میلیون تومان برای انبوهسازان افزایش خواهد یافت.
فریدون درویشزاده با اشاره به اینکه شهرداران مناطق، مسوول نوسازی بافت فرسوده منطقه خود هستند و شرکت انبوهسازان مناطق با ماهیت خصوصی در کنارشان حضور خواهند داشت، افزود: بودجه نوسازی بافت فرسوده در هر منطقه به تصویب خواهد رسید و شهرداری زیرساختهای لازم را برای آن آماده خواهد کرد. مدیرعامل سازمان نوسازی شهر تهران بیان داشت: تاکنون در 10 محله شهر تهران، دفاتر خدمات تسهیل و نوسازی راه افتاده و مقدمات این نوسازی از طریق تعامل با مردم آغاز شده است و با تکیه و تعامل بر اعتماد مردم، روند نوسازی تسریع و تسهیل خواهد شد. وی در ادامه از آغاز مرحله سوم طرح سرمایهگذاری متری مسکن از 26 دی ماه خبر داد و گفت: این اتفاق فرصتی برای مشارکت مردم در نوسازی بافت فرسوده خواهد بود که حداقل 5 متر با مبلغ 5/4 میلیون تومان در این زمینه سرمایهگذاری کنند.
منبع: دنیای اقتصاد
پدر زلزلهشناسی ایران گفت: اگر زلزلهای به وسعت و شدت زلزله هائیتی در تهران رخ دهد میزان خسارات و تلفات انسانی آن 10 برابر بیشتر خواهد بود.
«بهرام عکاشه» به بررسی و مقایسه وضعیت زلزلهخیزی شهر تهران و پایتخت کشور هائیتی پرداخت و افزود: اگر زلزلهای که در هائیتی رخ داد در تهران به وقوع بپیوندد ابعاد آن به مراتب سنگینتر و بزرگتر خواهد بود و معتقدم بزرگترین فاجعه تاریخ در تهران رقم خواهد خورد.
رئیس دانشکده علوم پایه دانشگاه آزاد تهران شمال با عنوان این مطلب که هرچند بافت شهری هائیتی با تهران فرق میکند گفت: فراموش نکنیم که پایتخت ایران هم مخروط افکنه آبهایی است که از کوههای البرز جاری میشود و متاسفانه یک رسوب نرم با ضخامت نسبتا زیاد به جا میگذارد.
وی معتقد است که شهر تهران روی این رسوب نرم بنا شده و همین مسائل در مورد هائیتی نیز وجود دارد.
پدر زلزلهشناسی ایران افزود: هائیتی یک سرزمین کوهستانی است که بر روی گسلهای زلزلهخیز بنا شده و تهران نیز چنین شرایطی دارد.
به گفته «عکاشه»، زلزلهخیز بودن هائیتی به صورت میان صفحهای است ولی تهران که بر روی البرز قرار دارد درون صفحهای است که البته در صورت بروز فاجعه زلزله در اصل مسئله فرقی نخواهد کرد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: گسلهای هائیتی پتانسیل 9 درجه ریشتر زلزله را دارند و گسلهای تهران تا 8 درجه ریشتر پتانسیل دارند. ضمن اینکه باید بدانیم که تهران عمر 220 ساله دارد و به اشتباه به عنوان پایتخت تعیین شده است زیرا همه میدانیم که شهر تهران از تجمع چندین روستا شکل گرفته که دلیل اصلی این انتخاب به خاطر خوش و آب و هوا بودن این منطقه بوده است.
«عکاشه» با بحرانی خواندن وضعیت شهر تهران در هنگام وقوع زلزله مشابه هائیتی در پایتخت ایران افزود: مسئله فوقالعاده جدی است و این واقعیت را نمیتوان کتمان کرد که این واقعه به احتمال زیاد در تهران هم رخ خواهد داد ولی علم بشر نمیتواند زمان دقیق و حتی سال و دهه وقوع آن را بیان کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: هرچند نمیتوان زمان دقیق زلزله را تعیین کرد اما نباید خودمان را گول بزنیم و به فکر راهکار نباشیم. زیرا بافت تهران آسیبپذیر است و چنین شهری با این شرایط نباید کوچه و پس کوچه داشته باشد. به طوری که در روزهای معمولی شاهد بسته شدن خیابانها و ترافیک سنگین هستیم که این مسئله به تشدید بحران دامن میزند.
«عکاشه» با اعلام اینکه خیابانهای تهران ظرفیت 500 هزار دستگاه خودرو را دارد اما در حال حاضر بیش از 5/3 میلیون دستگاه وسیله نقلیه در معابر پایتخت وجود دارد، افزود: جمعیت تهران باید بین یک تا یک و نیم میلیون نفر باشد اما میبینیم که حدود 12 میلیون نفر در این شهر ساکن هستند و این مسئله هر ساعت حادتر میشود.
پدر زلزلهشناسی ایران با عنوان این مطلب که گره این کار آنچنان پیچیده است که هیچ مقام و مسئولی قادر به باز کردن آن نیست، گفت: باید با تدبیر سیاستها و راهکارهایی در دراز مدت به فکر خروج از بحران زلزله در تهران باشند. چون با این شرایط هیچ شهردار و رئیسجمهوری نمیتواند تهران را از آسیبپذیری نجات دهد.
معاون مالي و اداري شهرداري تهران گفت: در راستاي کاهش وابستگي شهرداري به درآمدهاي ناشي از ساخت و ساز و با اقدامات انجام شده در سال هاي گذشته ، امسال 23 درصد از درآمدهاي شهرداري از پرداخت عوارض توسط شهروندان تامين شده است .
به گزارش خبرنگار ايرنا از روابط عمومي شهرداري تهران، حسن محمدپورزرندي با بيان اينکه نهادينه کردن پرداخت عوارض در بلند مدت مي تواند وابستگي مديريت شهري را به درآمدهاي ناشي از ساخت و ساز کم کند، گفت: با اقدامات انجام شده در سال هاي اخير ، امسال 23 درصد از درآمدهاي شهرداري از پرداخت عوارض توسط شهروندان تامين شده است .
وي خاطر نشان کرد : عمده درآمدهاي شهرداري کلانشهرها از ساخت و ساز است که با تدوين طرح درآمدهاي پايدار و تصويب آن توسط شوراي اسلامي شهر تهران ، سالانه 5 درصد از اتکاي شهرداري به درآمدهاي ناشي از ساخت و ساز کاهش مي يابد .
معاون شهردار تهران با بيان اين که کمک هاي دولت به شهرداري صرفا در حوزه حمل و نقل است، تصريح کرد : اين کمک ها نيز فقط 7 تا 10 درصد بودجه شهرداري را تشکيل مي دهد ، در حالي که رقم آن در دنيا بيش از 25 درصد است .
پورزرندي با اشاره به اين که حق مردم است تا از نحوه هزينه کرد عوارض مطلع شوند ، افزود : شفافيت مالي و پاسخگويي به شهروندان تهراني از مهم ترين برنامه هاي شهرداري است که در اين راستا گزارش هاي مالي به صورت ماهيانه در سايت شهرداري در اختيار شهروندان قرار مي گيرد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)
نقشه دقيق موقعيت گسلهاي شهر تهران و نقشه پهنههاي مطالعات گسلي در مقياس يک به دو هزار با تلاش سه ساله متخصصان، توسط سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران تهيه شد.
به گزارش خبرنگار شهري ايرنا، سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران اعلام کرد: پيش از اين نقشه گسلهاي شهر تهران در سال 1356 و در مقياس يک به 50 هزار تهيه شده بود که عملا براي استفاده در مطالعات کاربردهاي شهري مناسب نبود.
همچنين در سال 1376 نقشهي پهنههاي گسلي شهر تهران با عنوان نقشه حريمهاي گسلي شهر تهران براي مناطق يک، دو و سه شهرداري بر پايه نقشه يک به 50 هزار گسلها تهيه شد و در مقياس يک به پنج هزار در اختيار شهرداريهاي مناطق مذکور قرار گرفت، اما در عمل به دليل مشکلات موجود در اين نقشهها استفاده کاربردي چنداني از آنها به عمل نيامد.
اين گزارش ميافزايد: با توجه به واقع شدن شهر تهران در پهنهاي با خطر لرزهاي بسيار زياد و وجود گسلهاي متعدد در اين شهر، تهيه اين نقشه براي استفاده در کاربريهاي شهري و برنامهريزي به منظور کاهش ريسک ناشي از گسل سطحي ضروري بود.
بر اين اساس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران از سال 1385، طرح دقيق نقشه گسلها و شناسايي پهنههاي گسلي شهر تهران را در مقياس شهري در دستور کار خود قرار داد که خروجي اين مطالعات به صورت نقشه تدقيق شده گسلهاي شهر تهران و نقشه پهنههاي مطالعات گسلي است که به عنوان يک لايه از نقشههاي طرح تفصيلي شهر تهران در اختيار مناطق شهرداري قرار ميگيرد.
اين پروژه با بهرهگيري از توان متخصصان داخل کشور و با انجام مطالعات دفتري شامل ژئورفرنس عکسهاي هوايي بر پايه نقشههاي يک دوهزارم شهري، فتوژئولوژي و شناسايي گسلها، بررسي تصاوير ماهوارهاي و همچنين مطالعات گسترده ميداني شامل پيمايش در راستاي گسلها در باندهاي مشخص شده و جستجوي نشانههاي گسل و پهنههاي گسلي در سطح شهر، بازديد از گودبرداريهاي ساختماني و ساير پروژههاي عمراني و بازديد از تراشههاي طبيعي و مصنوعي پراکنده در سطح شهر به منظور يافتن آثار و نشانههاي گسل، زير نظر کميته فني متشکل از اساتيد صاحب نظر و اهل فن انجام شد.
سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران در همين راستا طرح تدوين ضوابط و مقررات ساخت ساختمان در پهنههاي گسلي را نيز در دستور کار خود دارد.
خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا)
رای نخستین بار در کشور دستورالعمل بهسازی لرزهای ساختمانهای مسکونی متداول با رویکردی جدید و مطابق با شرایط بومی کشور، با همکاری گروهی از متخصصان داخلی و با بهرهگیری از توان علمی و فنی موجود در کشور تدوین شد.
با توجه به ساختوسازهای ناهمگون با وضعیت لرزهخیزی شهر تهران و همچنین جمعیت ساکن در این شهر، در صورت وقوع زلزله شدید یا متوسط، وقوع بحران در شهر تهران و به تبع آن کل کشور دور از انتظار نیست. بنابراین نیاز مبرم به بهسازی و مقاومسازی بافت شهری تهران کاملا محسوس است.
تجربه بهسازی لرزهای ساختمانهای موجود در چند سال اخیر، بیانگر این مطلب است که متاسفانه اتکا به روشهای مقاومسازی موجود که اغلب وارداتی بوده و به صورت ترجمه به ادبیات فنی کشور اضافه شده است، از آنجا که نیازمند صرف هزینه قابل توجه و نامتناسب با شرایط اقتصادی عامه مردم و همچنین صرف مدت زمان طولانی برای انجام مطالعات و اجرای طرح است، نمیتواند پاسخگوی حجم انبوه نیازهای مدیریت شهری در بحث کاهش خطرپذیر لرزهای باشد.
دکتر «مازیار حسینی»، رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، دراینباره گفت: مطالعات نشان میدهد که بسیاری از ساختمانهایی که در طول 30 سال گذشته ساخته شدهاند را میتوان با ارایه مجموعهای از تمهیدات فنی ساده تجویزی و بدون نیاز به محاسبات و آزمایشات پیچیده با صرف هزینه قابل قبول از آستانه فروریزش آنی در زلزله رهایی بخشید.
وی افزود: این امر به عنوان یک اقدام اساسی و راهگشا در زمینه پیشگیری و کاهش خطرپذیری لرزهایی شهر تهران و حفظ جان شهروندان در قالب طرح تهیه دستورالعمل طرح بهسازی نسبی لرزهای ساختمانهای متداول شهر تهران از سال 1386 در دستور کار سازمان پیشگیری مدیریت بحران شهر تهران قرار گرفت.
دکتر «حسینی» خاطرنشان کرد: در این راستا با بهرهگیری از توان فنی شرکتهای مشاور ذیصلاح نسبت به انجام مطالعات وضع موجود ساختمانهای مسکونی متداول شهر تهران، مطالعات آماری وضعیت اقتصادی ـ اجتماعی ساکنان این ساختمانها، انجام مطالعات تحلیلی ساختمانهای آسیبپذیر و همچنین انجام مطالعات آزمایشگاهی مختلف از جمله آزمایش بررسی رفتار ساختمانهای متداول در زلزله و سنجش تاثیر اجرای طرحهای بهسازی نسبی لرزهای بر رفتار آنها و نیز ارزیابی کارایی روشهای مقاومسازی ساده دیوارهای آجری، با همکاری مراکز علمی معتبر از جمله دانشگاه صنعتی شریف و دانشکده فنی دانشگاه تهران اقدام شد که از اهم فعالیتهای انجام گرفته در این زمینه به شمار میرود.
وی گفت: همچنین به منظور ارزیابی عملیاتی بودن طرحهای ارائه شده و نیز برآورد میزان هزینههای مترتب با اجرای این طرح در ساختمانهای مسکونی متداول، چند ساختمان در شهر تهران به صورت نمونه با استفاده از دستورالعمل حاصل مقاومسازی شد که نتیجه آن موید موفقیت در دستیابی به اهداف طرح که همان ارتقای سطح عملکرد لرزهای ساختمان با صرف هزینه و زمان قابل قبول است، بود.
«حسینی» با بیان این که پس از گذشت نزدیک به سه سال نسخه نهایی دستورالعمل بهسازی نسبی لرزهای ساختمانهای متداول شهر تهران جهت سیر مراحل تصویب آماده شده است، به تجربه تلخ زلزلههای گذشته ایران اشاره کرد و گفت: در بیشتر این زلزلهها، ساختمانها با همان تکانهای اول به شدت تخریب شدهاند و از این رو سطح تلفات و شمار مجروحان در زلزلههای کشور بسیار بالاست. در حالی که با استفاده از دستورالعمل بهسازی نسبی لرزهای ساختمانهای متداول شهر تهران، میتوان با صرف هزینه قابل تحمل برای عامه مردم، این شیوه مقاومسازی را در ساختمانهای مسکونی عملی کرد.
وی افزود: انتظار میرود با برنامهریزی و اتخاذ تصمیمات مدیریتی برای اجرای فراگیر این طرح که به عنوان یک رکن اساسی در تدوین برنامه کاهش خطرپذیری لرزهای شهر تهران محسوب میشود، در مدت زمان کمتر از 10 سال بتوان مقاومت لرزهای تعداد قابل ملاحظهای از ساختمانهای مسکونی شهر تهران را ارتقا بخشید.
رییس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در پایان گفت: از ویژگیهای منحصر به فرد دستورالعمل بهسازی نسبی لرزهای در مقایسه با سایر دستورالعملها و آییننامههای مشابه میتوان به سادگی و قابلیت به کاربردن آن توسط مهندسان عمران و معمار جوان، اختصار و سهولت در اجرا، بومی بودن و مطابقت نزدیک با وضعیت بافتهای مسکونی در کشور و همچنین ارائه راهکارهای مقاومسازی به صورت تجویزی به جای روشهای پرهزینه و زمانبر و البته دقیق، اجتهادی و تحلیلی اشاره کرد.
دبیر انجمن انبوهسازان استان تهران گفت: بیشتر ساخت و سازها هم اکنون به دست غیر متخصصها صورت میگیرد و آنها دغدغه ساخت و ساز با کیفیت را ندارند.
«قهاری» در نشست تولید صنعتی ساختمان وانبوهسازان افزود: هدف از صنعتی شدن ساختمان حفظ جان انسانهاست و اگر انبوهسازان را با اهداف صنعتیسازی اشنا نکنیم، موفق نخواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه شهردار تهران اعلام کرده است بیش از 90 درصد ساخت وسازها قابل اطمینان نیستند، احیای بیمه کیفیت ساختمان راخواستار شد و افزود: نظارت شرکتهای بیمه موجب ارتقای سطح کیفی ساخت و سازها میشود.
وی گفت: بیمه فقط دنبال ساخت و ساز صنعتی نیست بلکه در صورت رعایت استانداردهای لازم مانند بکارگیری مصالح عالی، نظارت فنی و رعایت شاخصهای انرژی آن را تایید میکند.
در ادامه این نشست «شفقی» عضو هیات امنای انجمن مفاخر معماری ایران نیز گفت: برداشت ما از صنعتیسازی ساختمان درست نیست.
وی با بیان اینکه باید تعریفی دقیق از صنعتیسازی داشته باشیم گفت: ساختمان خود یک صنعت به شمار میآید و معنی دقیق صنعتیسازی پیش ساخته بودن است.
«وفامهر» عضو هیات علمی دانشگاه علم وصنعت نیز با اشاره به موفقیتهای معماری ایران در ساخت بناهایی مانند سی و سه پل و مسجد امام اصفهان گفت: در سازههای صنعتی باید از معماری سنتی درس بگیریم و آن را با علم روز در آمیزیم.
وی افزود: صنعتیسازی در مقابل سنتیسازی نیست بلکه بحث ما بر روی ساختوساز رایج و قدیمی به معنی یک ساختمان فاقد ارزشهای فنی و هنری است.
«وفامهر» با اشاره به اینکه ساخت و سازهای امروز بیشتر به شکل رایج و قدیمی است گفت: در کشور ما به جای شرکتهای بزرگ مردم خودشان با پولی که در اختیار دارند ساختمان میسازند.
وی افزود: باید مردم را در تغییر این شیوه همراه کنیم و در ساخت و سازها به دو اصل مهم ارتقای کیفیت و ضرورت نیاز توجه کنیم.
«وفامهر» گفت: هم اکنون سالانه به یک میلیون و 500 هزار مسکن جدید در کشور نیاز است که این هم فرصت و هم تهدید به شمار می آید.
عضو هیات علمی دانشگاه علم وصنعت تصریح کرد: اگر در این فرآیند به انبوهسازی معطوف شویم فرصت و در صورتی که به شیوه یکصد سال گذشته ساخت وساز کنیم تهدید به حساب میآید.
«وفامهر» گفت: ایران در ردیف ده کشور بلاخیز است و زلزله به عنوان یکی از این بلایا 90 درصد مناطق کشور را احاطه کرده است.
وی تاکید کرد: 70 درصد ساختمانهایی که هم اکنون بنا میشوند در برابر زلزلهای با بیش از 7 ریشتر فرو خواهند ریخت و این مشکل در برخی طرحهای بزرگ نیز مشاهده میشود.
«وفامهر» با اشاره به زلزلهخیز بودن کشور گفت: سبک سازی در ساخت و ساز ضروری است و این امکان را صنعتیسازی به ما میدهد.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و صنعت با تاکید بر بومیسازی فناوری در ساخت و سازها به مقایسه بر صنعت خودروسازی و ساختمانسازی در کشور پرداخت و گفت: خودرو به عنوان یک صنعت نه چندان قدیمی در ایران، در تمام مراحل ساخت، آزمایش و پس از تکمیل و قبل از ورود به بازار آزمایش نهایی میشود در حالی که صنعت ساختمان از یک قدمت طولانی برخوردار است در بسیار اوقات در غیاب مهندس طراح، مهندس ناظر و تکنیسینهای درجه یک، دو و سه به دست کارگران فصلی ساخته میشود.
«وفامهر» همچنین آموزش فعالان بخش صنعت ساختمان، بازنگری در دروس دانشگاهی و نیز تغییر فرآیند صنعت ساختمان را از مولفههای تاثیرگذار در مقاومسازی و صنعتیسازی ساختمان برشمرد.
طرح سد انحرافي و كانالهاي آبياري نكارود با هدف آبرساني به اراضي قابل كشت آبي و توزيع متناسب آب ذخيره شده در سد مخزني گلورد مازندران به بهرهبرداري رسيد.
عزيزالله واحد مديرعامل شركت آب منطقهاي مازندران با اعلام اين خبر گفت: منطقه شرق مازندران داراي بيش از ۸۱هزار هكتار اراضي مستعد كشاورزي است كه سالانه ۵ هزار و ۴۰۰ هكتار از طريق نكارود و ۱۷ هزار هكتار از طريق منابع زيرزميني به زير كشت آبي ميرود. وي اظهار داشت: در مرحله اول اين طرح ۳ هزار و ۵۰۰ هكتار از اراضي و در مرحله دوم ۲۱ هزار هكتار و در نهايت با احداث سد زارم رود و انتقال ۱۰متر مكعب آب از طريق رود تجن در مناطق نكا، شرق بهشهر و منطقه گلوگاه به ظرفيت ۲۲متر مكعب در ثانيه آبرساني خواهد شد.
واحد با بيان اينكه سد گلورد از جمله طرحهاي مهم براي استان مازندران در آبرساني به مناطق كشاورزي است، خاطرنشان كرد: اثرات اقتصادي اين كانال و سد انحرافي، برخورداري ۵۱ روستا با جمعيتي بيش از ۷۶ هزار نفر است.
مديرعامل شركت آب منطقهاي مازندران يادآور شد: اين سد انحرافي در تقويت ۱۸قطعه آب بندان منطقه و توسعه پرورش ماهي و ايجاد اشتغال نقش بسزايي دارد.
وي اظهار داشت: اين سد انحرافي بتني آزاد با ارتفاع شش و نيم متر است و با دارا بودن ديواره آب بند بالا دست و پائيندست و دريچه تخليه رسوب، دريچه آبگيري، شبكه آشغالگير و پلكان ماهي رو با كارفرمايي شركت سهامي آب منطقهاي مازندران و پيمانكار بيش از ۷۰ ميليارد ريال در طول پنج سال هزينه برداشته است.
سيد علي اكبر طاهايي استاندار مازندران نيز با بيان اينكه ساخت سد گلورد كه به نام سد شهداي گلورد نامگذاري شده است در بهبود كشاورزي منطقه شرق مازندران مؤثراست، خاطرنشان كرد: توسعه كشت در زمينهاي جديد و بارور شدن بيشتر زمينهاي فعلي براي افزايش توليدات و منابع اقتصادي از مهمترين عوامل در ساخت و ساز سد شهداي گلورد و كانالهاي انحرافي است.
وي با اشاره به توسعه و افزايش محصولات كشاورزي در مازندران يادآور شد: بهروزرساني و استفاده از دانش كشاورزي بايد در رأس برنامهها باشد و با بهرهمندي از كارشناسان و مروجان، تلاش بيشتري در سهمبري استان مازندران از توليدات كشاورزي به عمل آيد.
طاهايي ادامه داد: مازندران بايد در توليد مركبات، گندم و برنج با استفاده از فناوري روز و دانش كشاورزي حرف اول را در كشور بزند. وي با اشاره به اينكه اين سد ارزش اقتصادي بسيار بالايي براي استان خواهد داشت، تصريح كرد: دولت سرعت بخشي به طرحهاي عمراني را در دستور كار خود دارد و در صورت اختصاص اعتبارات لازم، اين طرح تا ۴ سال آينده به بهره برداري كامل خواهد رسيد.
استاندار مازندران كمك به افزايش محصولات كشاورزي و توسعه كشت را از اثرات تكميل و بهره برداري از اين سد برشمرد. به نقل از irexpert . ir
در سازههاي جديدي كه توسط نهادهاي دولتي و شركتهاي وابسته به دولت در استان مازندران ساخته ميشود بايد از سفال براي پوشش سقف استفاده شود.
سيد علي اكبر طاهايي استاندار مازندران خواستار توجه جدي شهرداران به اين امر شد و گفت: به منظور ترويج فرهنگ استفاده از سفال در پوشش سقف سازههاي جديد، شهرداران ابزار تشويقي تخفيف در صدور پروانه را اعمال كنند. معاونت عمراني استانداري نيز با هدف كاهش قيمت، رايزني خود را با شركتهاي توليدي سفال استان انجام خواهد داد.
طاهايي با بيان اينكه مبلمان شهري استان هويت شهرهاي استان را حفظ نكرده است، گفت: در سازههاي جديد پوشش سقفهاي سفالي بايد در دستور كار شهرداران، سازمان مسكن و شهرسازي و نظام مهندسي ساختمان استان قرار گيرد. استاندار مازندران خطاب به شهرداران اين استان گفت: يكي از معيارهاي ارزيابي شهرداران در آينده چگونگي عملكرد آنان در ترويج فرهنگ استفاده از سفال در پوشش سقف سازههاي جديد است.
طاهايي همچنين به كاهش درآمد شهرداريهاي استان اشاره كرد و اظهار داشت: به دليل راكد شدن ساخت و سازها، درآمد شهرداريها پائين است، اما اين امر نبايد مهندسي شهري را تحت تأثیر قرار دهد.
وي در ادامه به مهندسي نامناسب شهري استان به عنوان يك معضل شهري اشاره كرد و گفت: مهندسي نامناسب و غير مطلوب در سازههاي شهري، فضاي استان را به رغم چشم اندازهاي طبيعي از نظر آرامش روحي و رواني آشفته كرده است.
استاندار مازندران به مهاجرت مع*** شهروندان به روستاهاي مازندران اشاره كرد و افزود: امروز روستاها پيشرفته شده و بايد نسبت به حفظ بافت روستايي نيز برنامهريزي و دقت كنيم.
سيد يونس حسيني مدير كل دفتر امور شهري و شوراهاي استانداري مازندران نيز بر آماده سازي شهرها در ايام عيد نوروز تأكيد كرد و اظهار داشت: تمام شهرداران بايد تسهيلات لازم براي مسافران نوروزي را فراهم كنند و نسبت به هرگونه حفاري كه سبب ترافيك شهري ميشود برنامهريزي دقيقي انجام دهند.
وي همچنين به مهيا بودن زمينه براي ايجاد جايگاههاي سي.ان.جي در شهرهاي مازندران اشاره كرد و افزود: شهرداريها ميتوانند در اين بخش سرمايهگذاري كنند.به نقل از irexpert. ir
منطقه 22 به قطب گردشگری تهران تبدیل می شود
سینمای دهکده المپیک که با همکاری شهرداری منطقه 22 و اداره کل تبلیغات اسلامی تهران بازسازی شده است صبح امروز توسط معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران افتتاح شد.
به گزارش سما به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین نیک نژاد مدیر کل تبلیغات اسلامی تهران از خدمات و زحمات شهرداری تهران و شهرداری منطقه 22 تشکر کرد.
در ادامه این مراسم دکتر ایازی معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران با اشاره به فعالیت های شهرداری تهران در حوزه فرهنگی تصریح کرد: فضاهای فرهنگی شهر تهران طی یک برنامه پنج ساله بر اساس مدل توسعه کالبد فرهنگی شهر را توسعه می دهیم.
وی با بیان این که در توسعه فضاهای فرهنگی، مکان های ایجاد شده کارکرد شهری و ملی خواهند داشت گفت: به طور مثال شهرداری در باغ موزه کتاب که در مجموعه عباس آباد با وسعت540 هکتار واقع شده است مشغول ساخت و سازهای فرهنگی است.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران از ایجاد پردیس های فرهنگی در پهنه های مشخص شده تهران خبر داد و افزود: در نظر داریم در تهران شهربازی و 374 سرای محله ایجاد کنیم.
ایازی مجموع هزینه های صرف شده برای ایجاد فضاهای فرهنگی طی پنج سال آینده را 5 هزار میلیارد تومان پیش بینی کرد و ادامه داد: مدیریت شهری اراده جدی بر انجام توسعه فضاهای فرهنگی دارد.
وی با اشاره به چشم انداز فرهنگی، اجتماعی و ورزشی منطقه 22 گفت: در آینده این منطقه با ایجاد دریاچه 350 هکتاری، آبشار تهران در البرز جنوبی با وسعت 200 هکتار و ایجاد بزرگترین مجموعه تفریحی تهران لند تبدیل به قطب گردشگری تهران خواهد شد.
به گفته معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران بزرگترین فضای دوچرخه سواری در این منطقه احداث خواهد شد و امتداد بزرگراه همت به مسافت 5 کیلومتر در سال آینده در منطقه 22 مورد بهره برداری قرار می گیرد.
سخنگوی شهرداری تهران با اشاره به ویژگی های خاص منطقه 22 عنوان کرد: منطقه 22 بهترین منطقه سکونتی با کمترین جمعیت است که بیشترین سرانه فضای سبز و سرانه فرهنگی در آن واقع شده است و با اهتمام و جدیت مدیریت شهری منطقه 22 شاهد رشد چشمگیری در این زمینه هستیم.
ایازی زبان هنر برای انتقال پیام به نسل جوان را موثرترین راه دانست و خاطرنشان کرد: رسالتی بر عهده ماست که بتوانیم گفتمان بین نسلی را از طریق هنر و تولید محصولات هنری نظیر فیلم به سرانجام برسانیم.
معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران همچنین از پروژه های در حال ساخت منطقه بازدید کرد.
مدیر کل معماری و ساختمان معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با بیان این که گسلهای فعال و متعددی در تهران وجود دارد که بیش از 170 سال است که انرژی در آنها جمع شده، بر ضرورت توجه به ساختوسازهای اصولی به ویژه کنترل و نظارت دقیق بر روند تولید تا مصرف بتن تاکید کرد.
«محمدباقر خسروی» با اشاره به موقعیت جغرافیایی کشور گفت: امروزه دیگر خطر زلزله و وقوع آن در کشور و به ویژه درتهران بر کسی پوشیده نیست. در این کلانشهر، گسلهای فعال و متعددی وجود دارد که طول برخی از آنها ازجمله گسل شمال تهران و گسل مشاء به حدود 100 کیلومتر و یا بیشتر میرسد.
وی افزود: با این حال سالهاست که زلزله قدرتمندی دراین شهر رخ نداده و بیش از 170 سال است که انرژی دراین گسلها جمع شده است. این درحالی است که محققان از طریق مطالعات آماری، دوره بازگشت زلزلهای قدرتمند درتهران را حدود 150 سال پیشبینی کردهاند.
«خسروی» با بیان این که سازههای موجود درشهر از ضعفهای متعددی برخوردار و به شدت آسیبپذیرهستند، تصریح کرد: ضعف طراحی، استفاده از مصالح غیراستاندارد، نبود کارگران ماهر، ضعف در اجرای عملیات اجرایی مهم مانند تیر، ستون، سقف، دیوار و اتصالات از جمله ضعفهای مهمی است که در سازههای شهر تهران وجود دارد.
مدیر کل معماری و ساختمان شهرداری تهران با تاکید بر اهمیت استفاده از بتنها به دلیل کاربرد آنها دراسکلتهای بتنی، سقف و پی ساختمانها گفت: با توجه به امکانات موجود و توانمندی شرکتهای تولید بتن استاندارد، نباید اجازه داد بتن غیر استاندارد درکارگاهها، توسط افراد و کارگران غیرماهر ساخته و در اجزای مهمی مانند ستونها مصرف شود، چرا که علاوه بر به خطر انداختن جان ساکنان ساختمان، محلهای را نیز دچار مخاطره میکند.
وی توجه به مقوله حمل بتن آماده را از دیگر شاخصههای مهم دراین صنعت دانست و گفت: با توجه به اهمیت این موضوع، کنترل و نظارتی دقیق و کارشناسانه بر روند تولید تا مصرف بتن ضروری است و دراین میان کارشناسان و ماموران بازدید نواحی مسئولیت حساسی دارند که تا کنون دورههای آموزشی نیز درهمین راستا برپا شده است.
مدیر کل معماری و ساختمان با اشاره به اینکه با توجه به قوانین حاکم برشهرداری و مقررات ملی ساختمان، وظیفه کنترل ساختمانها و ایمنی شهروندان، مستقیما متوجه شهرداریها نیست، گفت: شهرداری تهران با برگزاری دورههای آموزشی سعی دارد تا به هدف خود که همان ارتقای سطح دانش مهندسان و کارشناسان نواحی است، دست یابد.
«خسروی» ابراز امیدواری کرد تا با همکاری همه ارگانهای مربوطه و با عمل به تعهدات مهندسی و انجام بازدیدها و نظارتهای مستمر، گامی موثردرجهت اعتلای کیفیت ساختمان و مصالح به کار رفته حین ساختوساز در تهران و پیشگیری از بحران ناشی از زلزلهای احتمالی برداشته شود.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] منبع: مرکز عمران ایران (به نقل از خبرگزاری مهر)
تشدید برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز
به گزارش خبرگزاری اقتصادی ایران(econews.ir)، "مرتضی تمدن" افزود: ساخت و سازهایی که از حیطه کنترل رها شده اند ، تخریب می شوند. تمدن در ادامه با اشاره به این که قانون ساز و کار ساخت و سازهای غیرمجاز را تعیین کرده، افزود: برای برخورد با ساخت و سازهای غیرقانونی حکم تخریب از مراجع قضایی دریافت و در اختیاز نیروی انتظامی و دستگاه های ذیربط قرار داده شده است. استاندار تهران با اشاره به تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در شهرستان های استان تهران،گفت: در بخش ” کسانی که در حریم روستا بصورت قانونی ساخت و ساز کرده اند هیچ مشکلی نخواهند داشت “ شهرستانهایی از تهران شاهد تخریب برخی از واحد های غیر مجاز که بصورت پنهانی و شبانه حصاری را ایجاد کرده و بنایی را ساخته اند خواهیم بود. تمدن با تاکید بر تشدید برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز در شهرستان های استان تهران،گفت: حکم تخریب واحدهای غیر مجاز روستای مرتضی گرد بزودی اجرا خواهد شد. وی اظهار داشت: کسانی که در حریم روستا بصورت قانونی ساخت و ساز کرده اند هیچ مشکلی نخواهند داشت اما آنهایی که در حریم روستا بصورت غیر قانونی ساخت و سازکرده اند با آنها برخورد می شود. وی گفت: با کسانی که در خارج از حریم روستای مرتضی گرد که حریم قانونی شهر تهران محسوب می شود، ساخت وساز کرده اند نیز طبق حکم قضایی برخورد می شود
به گزارش پايگاه خبري وزارت نيرو، استفاده از انرژي هاي فسيلي باعث ايجاد مسائل و مشكلات زيادي در سطح جهان شده است. از جمله اين موارد، شكاف تدريجي در لايه اوزن، اثرات ناشي از تابش پرتوهاي مضر خورشيد به زمين، افزايش گاز co2 در جو زمين و اثرات گلخانه اي ناشي از آن كه باعث گرم شدن كره زمين و آب شدن يخ هاي قطبي شده است.
همچنين استفاده از سوخت هاي فسيلي باعث انتشار آلودگي هاي فزاينده در قسمت هاي وسيعي از سطح زمين بخصوص در شهرهاي بزرگ كه باعث تاثير سوء بر سلامتي بشر و نابودي جنگل ها، كشاورزي و انهدام بسياري از گياهان و گونه هاي جانوري شده است.
اين گزارش مي افزايد، با توجه به مسائل زيست محيطي كه توسط منابع انرژي فسيلي بوجود مي آيد، امروزه كاهش اثرات اين منابع يكي از اولويت هاي اصلي در برنامه ريزي هاي انرژي است.
در اين زمينه در كنار تلاش براي حداكثر صرفه جويي در مصرف انرژي (بهره وري انرژي) مهم ترين موضوع جايگزيني اين منابع انرژي با انرژي هاي نو و تجديدپذير است كه يكي از مهم ترين و قابل استفاده ترين اين منابع انرژي جزر و مد ناشي از درياها و اقيانوس هاست.
گفتني است، اين انرژي در اثر مدي كه بعلت بالا آمدن و پايين رفتن سطح آب درياها و اقيانوسها بر اثر جزر و مد ايجاد مي شود بوجود مي آيدوبرق رساني و الكتريكي كردن تمام جنبه هاي تمدن مدرن به توسعه مبدل هاي گوناگون جهت انتقال منابع انرژي پتانسيل به انرژي الكتريكي منجر می شود.
ذکر این نکته ضروری است که ،به موازات نيروگاه هاي سوخت فسيلي كه مسائل جديد آلودگي هاي زيست محيطي را به وسیله انرژي هاي پاك وتجديد پذير براي توليد انرژي الكتريكي به کار می گیرند،دانشمندان ومهندسان به سمت و سوي بهره گيري از اين منابع تشويق خواهند شد.
این درحالی است که انرژي جزر و مد و امواج به طور جزئي يكي از بهترين منابع تجديد پذير در دسترس محسوب مي شوند که در مقایسه با ساير منابع انرژي پاك نظير انرژي باد ،خورشید،زمین گرمایی و غيره،مي توان پيش بيني كرد كه انرژي موجي و جزر و مد براي قرن هاي متمادي از نقطه نظر زماني و دامنه و گستره استفاده، از ساير انرژي ها پيشي بگيرد.
هر چند كه مشكلات و دشواري هاي عديده اي براي گردآوري ابن منبع انرژي در قياس با انرژي خورشيدي و انرژي باد كه در مناطق وسيعي مرسوم شده اند وجود دارد،علاوه بر اين ﺗﺄسيسات مرسوم و رايج نيروگاه هاي تركيبي موجي كه شامل سدهاي عظيم در اقيانوس هاي آزاد است به دشواري مي تواند از نظر صرفه اقتصادي با آن دسته از نيروگاه هاي سوخت فسيلي و حرارتي كه با ذغال سنگ و سوخت ارزان در دسترس و فراوان كارمي كنند رقابت كند.
2 دي 1388
در 10 ماهه نخست سال جاری صورت گرفت؛
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان چهارمحال و بختیاری از اجرای 36 کیلومتر شبکه فاضلاب در شهرهای این استان در 10 ماهه نخست سال جاری خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری وزارت نیرو، "حشمت الله هاشمی" گفت: در زمان حاضر از مجموع 26 شهر استان شهرهای شهرکرد، بروجن، فارسان، فرخشهر، هفشجان، سامان، جونقان، لردگان، کیان، بن، فرادنبه و بلداجی زیرپوشش خدمات بهداشتی فاضلاب قرار دارند و مطالعات شش شهر جدید نیز به پایان رسیده است.
وی افزود: در این مدت چهار هزار و 188 فقره انشعاب فاضلاب به متقضیان واگذار شده است که مجموع انشعاب های واگذار شده فاضلاب از ابتدا تا کنون به 73 هزار و 100 فقره می رسد.
وی اظهار داشت: در زمان حاضر 3/56 درصد از جمعیت شهری استان به تعداد 283 هزار و 994 نفر زیر پوشش خدمات فاضلاب قرار دارند و تلاش می شود به تدریج دیگر شهرهای استان نیز زیر پوشش قرار گیرند.
هاشمی تعداد تصفیه خانه های فاضلاب فعال در استان را پنج واحد اعلام کرد و افزود: تصفیه خانه فاضلاب هفشجان با 82 درصد، تصفیه خانه فاضلاب لردگان با پنج درصد و تصفیه خانه فاضلاب شهر بن با پیشرفت سه درصد در حال احداث هستند.
8 اسفند 1388
زمان برگزاری : 1389/02/31 - 1389/02/28
مکان برگزاری : محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران
تهران - بزرگراه چمران - محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران
گروه نمایشگاهی : ساختمان ، تاسیسات ، عمران ، معماری
برگزار کننده : شرکت نمانگر.................تلفن : 88873284-021
تلفن : 88873283-021
فکس : 88798356-021
وب سایت :آدرس : خیابان ولیعصر - نرسیده به میرداماد - خیابان دامن افشار - پلاک 14 (ساختمان آبشار) - طبقه پنجم - واحد 28کد:http://www.nni.ir
زمان برگزاری : 1389/04/05 - 1389/04/02
مکان برگزاری : محل دائمی نمایشگاه بین المللی تهران
تهران - بزرگراه چمران - محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران
گروه نمایشگاهی : ساختمان ، تاسیسات ، عمران ، معماری
برگزار کننده : شرکت میلاد مبتکر شرق
تلفن : 22922920-021
فکس : 22922922-021
وب سایت :آدرس : میدان محسنی - خیابان شاه نظری - کوچه دوم - پلاک 15 - طبقه سوم - واحد 9کد:www.miladgroup.com
بتن فوق سبک با مقاومت بالا با فناوري نانو
براي اولين بار توسط محققان مركز رشد نانو بتن دانشگاه تهران "بتن فوق سبک با مقاومت بالا" با فناوري نانو توليد شد. در اين اختراع، محققان يكي از شركت هاي مركز رشد دانشگاه با استفاده از فناوري نانو و تغيير واکنش شيميايي بتن، توانسته اند توليد بتن سبک، با مقاومت بالا و وزن مخصوص 2/1 کيلوگرم و مقاومت 500 کيلوگرم بر سانتي متر را ممکن سازد. فکر اوليه ساخت اين بتن به مسابقات ساخت بتن سبک aci آمريکا بر مي گردد که محققان شرکت ونديداد مستقر در مركز رشد دانشگاه تهران در دوران دانشجويي با شرکت در اين مسابقه موفق به کسب رتبه سوم جهاني در زمينه ساخت بتن سبک شده بودند.
پس از اين مسابقه، خلاء موجود در صنعت بتن کشور باعث شد که اين تحقيقات ادامه يافته و به توليد بتن فوق سبک با مقاومت بالا منجر گردد. در حال حاضر چون براي سبک کردن بتن از سنگ دانه ها استفاده مي شود و اين سنگ دانه ها به خودي خود مقاوم نيستند، موجب کاهش استحکام و مقاومت بتن مي شوند، از اين رو نمي توان استفاده سازه اي از آن کرد. محققان اين شرکت با انجام آزمايشات فراوان به اين نتيجه رسيدند که با تغيير در واکنش هاي شيميايي هيدراتاسيونهاي سيمان مي توان بتن سبک با مقاومت بالا توليد کرد که کاربري سازه اي داشته باشد, يعني بتوان به عنوان سازه باربر از آن استفاده نمود و اجزاء سازه اي مختلف بکار برد. بتن ريز ساختاري است که از هيدراتاسيون سيمان و افزودنيها ايجاد مي شود.کارايي و خواص بتن تا حد زيادي به مقدار و ابعاد ريزساختارهاي به کار رفته در آن مثل ذرات c-s-h، ژل سيمان و کپيلاريها بستگي دارد. در اين بتن با اضافه کردن ذرات نانو، در خلال هيدراتاسيون با تشکيل کريستالي از مواد نانو به دور مصالح بتن، ذرات نانو قرار گرفته در خمير سيمان، به صورت توده اي متمرکز گسترش يافته و سرعت هيدراتاسيون سيمان را افزايش مي دهند. اين فرايند باعث افزايش مقاومت و سرعت گيرش بتن مي شود. بتني که با اين روش توليد مي شود در برابر نيروي کششي، فشاري، نفوذ پذيري و سايش بسيار مقاوم خواهد بود. ضمنا" علاوه بر آن با استفاده از نانو تکنولوژي و جذب کريستالهاي هيدروکلسيم وکاهش مقدار آن در بتن، باعث متراکم کردن ناحيه انتقالي و منافذ مي شود. و خلل و فرج موجود در ژل c-s-h را نيز پر مي کند و باعث متراکم تر شدن و مقاوم تر شدن بتن و کاهش نفوذپذيري آن کمک شاياني ميکند. همچنين خواصي چون مقاومت، شکنندگي، خزش، افت، دوام، نفوذ پذيري و تخلخل همه متاثر از مصرف نانو مواد در بتن هستند.
بتن فوق سبک سازهيي متناسب با مناطق زلزله خيز با همکاري پارک علم و فنآوري خراسان توسط متخصصان شرکت خانه سازي مشهد در کشور ساخته شد.
دکتر سعيد رضا زارع، مجري اين پروژه با بيان اين مطلب اظهار داشت: هدف گذاري اين طرح به گونهاي است که در صورت حصول نتايج کامل اين پروژه تحول اساسي را در صنعت ساختمان در مناطق زلزله خيز کشور به دنبال خواهد داشت.
مجري اين پروژه تصريح کرد: استفاده از اين بتن در ساخت و ساز و همچنين لزوم به کار گيري مصالح مناسب و اجرايي ساخت مطابق با اصول، خسارات ناشي از اين پديده را به طور محسوس کاهش مي دهد چرا که بتن به عنوان جزئي باربر در سازه مي تواند تفاوت زيادي را در بتن هاي سبک پرکننده فعلي دارا باشد.
دکتر زارع با بيان اين که دانش ساخت بتن سبک سازهيي يکي از علوم نو در دنيا محسوب مي شود، گفت: هدف از اين پروژه علاوه به دستيابي به مشخصات فني مورد نظر توليد روزانه 30 متر مکعب در قالب خط آزمايشي مي باشد.
وي در خصوص ساختمان تشکيل دهنده اين بتن اظهار داشت: مهمترين اجزاي تشکيل دهنده اين بتن سيمان، آب، پرليت و همچنين فيلر ميباشد که با طرح بهينه و اختلاط بهينه و انجام عمليات مقدماتي بر روي پرليت مي توان به مقاومت لازم براي رفتار سازهيي دست يافت.
دکتر زارع ادامه داد: شناسايي منابع معدني پرليت در ايران از حدود 10 سال پيش آغاز و در حال حاضر 10 معدن کشف شده است که پيش بيني مي شود تعداد اين معادن بيشتر از اين باشد که اين مهم نياز ما را براي تامين مواد اوليه برطرف مي سازد.
وي افزود: فرآوري پرليت و انبساط آن نيز به کمک کوره هاي سادم اي با سوخت گاز يا مازوت صورت مي پذيرد که تکنولوژي آن کاملا بومي مي باشد واين در شرايطي است که ساخت اين کوره ها با مهندسي ويژه توسط محققان کشور ساخته شود که اين مهم يکي ديگر از مزيت هاي اين طرح است.
اين پژوهشگر خاطر نشان کرد: يکي از مشکلات قطعات پيش ساخته بتني، سنگيني آنهاست که با دستيابي به اين فناوري صادرات آنها به خوبي توجيه پذير خواهد شد.
وي صرفه جويي در هزينههاي حمل و نقل را يکي از مزاياي جانبي در توليد اين نوع بتن دانست و افزود: انعطاف و خاصيت جذب انرژي در اين بتن امکان شکست و تلفات در مراحل حمل ونقل را به شدت کاهش ميدهد که اين امر براي شرکت حمل و نقل کننده بسيار مهم است.
دکتر زارع در خصوص توليد اين صنعت گفت: اميدواريم طبق برنامه زمان بندي شده تا پايان سال جاري خط توليد اين محصول را شروع کنيم.
تازه های بتنتولید بتن سبک از پسمانده های هسته ای برای کاهش تشعشعات
محققان و پژوهشگران ایرانی موفق شدند از پسمانده های هسته ای بتن سبک تولید کنند.
طبق گزارش دبیرخانه نخستین همایش سبک سازی ساختمان به نقل از حمیدرضا وثوقی فر ، عضو انجمن مهندسان عمران امریکا ، با توجه به حرکت کشورهای جهان برای دستیابی به تکنولوژی صلح آمیز هسته ای برای تولید انرژی مفید، پسمانده های هسته ای حاصل از فعالیت های هسته ای نیز افزایش می یابد.
وی افزود: محققان و پژوهشگران ایرانی تحقیقات خودشان را بر روی کاهش اثرات منفی پسمانده های هسته ای متمرکز کرده و موفق شدند با همکاری یکی از دانشگاه های صنعتی انگلستان بتن های سبک را از پسماند ه های هسته ای تولید کنند.
وی اظهار داشت: گروه محققان ایرانی با کاربرد پسمانده های هسته ای در ساخت بتن خاص با مقاومت های مناسب دریافتند ترکیبات هیدراتاسیون وسایر واکنش های شیمیایی بتن تا حدود قابل توجهی از تشعشعات این مواد می کاهد و راهکار بسیار مناسبی برای استفاده مجدد از پسمانده های هسته ای است.
دبیر اولین همایش زلزله وسبک سازی ساختمان گفت: نتایج تحقیقات موید این مطلب است که این مطلب می تواند تشعشعات را تا حدود 60 درصد کاهش دهد که برآیند این تحقیق می توان در ارتباط با کاهش خطر آفرینی پسماند ه های دیگر حاصل از فعالیت های شیمیایی مواد وغیره استفاده کرد.
وی کاربرد بتن سبک تولیدی از پسمانده های هسته ای را با توجه به ویژگی های خاص آن در ساخت دیوارهای برثی و تیرهای فرعی در بخش های مختلف سازه های عمرانی عنوان کرد.
مهندس وثوقی فر اشاره کرد: با این حال با وجود محقق شدن تمامی تحقیقات صورت گرفته در این زمینه می توان امیدوار بود که محیط زیستی عاری از هر نوع آلودگی هسته ای را در کنار توسعه این صنایع داشته باشیم
به گفته وی، این نوع بتن در کارگاه تخصصی اولین همایش زلزله و سبک سازی ساختمان و با حضور متخصصان ایرانی و خارجی تولید می شود.
شایان ذکر است این همایش در روز ششم و هفتم مهر ماه سال جاری در دانشگاه قم برگزار شد.
دانشمندان دانشگاه ميشيگان بتن انعطافپذير ساختند
دانشمندان دانشگاه ميشيگان گونه جديدي از بتن مسلح با الياف ساختهاند كه از بتن عادي 40 درصد سبكتر و در برابر ترك خوردن 500 بار مقاومتر است.این بتن جديد كه "كامپوزيت سيماني مهندسي"، ناميده شده ، به دليل عمر طولاني در دراز مدت از بتن معمولي ارزانتر است
عملكرد اين بتن جديد از يك طرف به دليل وجود الياف نازكي است كه 2 درصد حجم ملات بتن را تشكيل ميدهد و از طرف ديگر به اين خاطر است كه خود بتن از موادي ساخته شده است كه براي ايجاد حداكثر انعطافپذيري طراحي شدهاند. به گفته دانشمندان، بتن جديد كه "كامپوزيت سيماني مهندسي"، ناميده شده ، به دليل عمر طولانيتر در دراز مدت از بتن معمولي ارزانتر است. به گفته "ويكتورلي" استاد گروه مهندسي سازه "دانشگاه ميشيگان" و سرپرست تيم سازنده بتن، تكنولوژي كامپوزيت سيماني تاكنون در پروژههايي در ژاپن، كره، سوئيس و ايتاليا به كار گرفته شده است. استفاده از آن در ايالات متحده به نسبت كندتر بوده.
اين در حالي است كه بتن متعارف داراي مشكلات بسياري از جمله نداشتن دوام و پايداري، شكست در اثر بارگذاري شديد و هزينههاي تعمير در اثر شكست است.
به گفته "لي"، بتن نشكن يا انعطافپذير به جز شن درشت از همان مواد تشكيلدهنده بتن معمولي ساخته شده است.
بتن نشكن كاملا شبيه بتن عادي است اما تحت كرنشهاي بسيار بزرگ، بتن كامپوزيت سيماني تغيير شكل ميدهد، اين قابليت از آن جا ناشي ميشود كه در اين نوع بتن؛ شبكه الياف داخي سيمان قابليت لغزيدن داشته و در نتيجه انعطافناپذيري بتن كه باعث تردي و شكنندگي است، از ميان ميرود.
امسال براي اولين بار، "اداره حمل و نقل ميشيگان" براي نوسازي قسمتي از عرشه پل "گرواستريت" بر فراز بزرگراه "4 و I" از كامپوزيت سيماني استفاده مي كند. دالي از جنس كامپوزيست سيماني جايگزين يك مفصل انبساطي در اين قسمت از پل خواهد شد تا با متصل كردن دالهاي بتني مجاور به هم، عرشهاي يكنواخت از بتن به وجود آورد. استفاده از مفصل انبساطي به عرشه بتني قابليت حركت در اثر تغييرات ميبخشد. اما در هنگام گير كردن مفصلها، مشكلات زيادي پيش ميآيد.
دانشمندان انتظار دارند استفاده از كامپوزيت سيماني باعث صرفهجويي در هزينهها شود.
اگر چه هنوز مطالعات دراز مدت زيادي براي تاييد عملكرد كامپوزيت سيماني مورد نياز است، مقايسههاي انجام شده در "مركز سيستمهاي پايدار"، از "دانشده منابع طبيعي و محيط زيست"، به همراه گروه "لي"، نشان ميدهد كه در يك دوره 60 ساله، استفاده در عرشه پل، كامپوزيت سيماني نسبت به بتن عادي 37 درصد ارزانتر است، 40 درصد انرژي كمتري مصرف ميكند و باعث كاهش انتشار دي اكسيد كربن تا 39 درصد ميشود.
كار آبگيري بزرگترین سد دوقوسی کشور آغاز شد
كار آبگيري سد كارون 4 با حضور رييسجمهوری و فرمان امام جمعه شهركرد آغاز شد.
براي ساخت كارون 4 كه در 180 كيلومتري جنوب غربي شهركرد واقع شده، بيش از 1200 ميليارد تومان سرمايهگذاري شده است.
«كارون 4» بلندترين سد بتوني دوقوسي كشور است كه با ارتفاع 230 متر و طول تاج 440 متر ساخته و آماده آبگيري شده است.
با ساخت اين سد زنجيره سدهاي ساختهشده
” با بهرهبرداري از اين 4 واحد نيروگاهي برقآبي 1000 مگاوات به ظرفيت توليد برق كشور اضافه ميشود. “
بر روي رود كارون، تكميل و آرزوي ديرينه مردم اين منطقه براي كنترل سيلابهاي اين رودخانه برآورده ميشود.
براي توليد انرژي برقآبي هم در اين طرح 4 واحد نيروگاهي در دست ساخت است كه تا پايان سال 89 اين 4 واحد به اتمام ميرسند.
با بهرهبرداري از اين 4 واحد نيروگاهي برقآبي 1000 مگاوات به ظرفيت توليد برق كشور اضافه ميشود.
همچنين با آبگيري كارون 4 حدود 2 ميليارد و 200 ميليون متر مكعب آب ذخيره ميشود.
همچنين اين سد علاوه بر كنترل طغيانهاي ويرانگر كارون، برق هم توليد ميكند و به مناطق اطراف خود رونق ميدهد.
در مراسم بهربرداري از سد كارون 4 و آبگيري آن، وزير نيرو و تعدادي از مقامات محلي دكتر احمدينژاد را همراهي ميكنند.
مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه صنعتی شریف، سمینار «مدیریت مناقصات در پروژهها» را در تاریخ 10 تیرماه 1389، با حضور آقای مهندس «شهرام حلاج» در حوزه ساختمان در اصفهان برگزار خواهد کرد.
با اعطای گواهینامه مرکز مطالعات تکنولوژی دانشگاه صنعتی شریف
سرفصلهای سمینار:
الف) مقدمات (90 دقیقه):
1. بسترهای حقوقی معاملات و معاملات عمومی، 2. قرارداد قانون میان دو طرف، 3. نقش مناقصات در معاملات عمومی، 4. نظام فنی و اجرایی کشور و ارتباط آن با «قانون برگزاری مناقصات»، 5. نگاهی بر «قانون برگزاری مناقصات» و نقاط قوت و ضعف آن،
ب) اصول و رویهها (90 دقیقه):
6. ارزیابی کیفی و ارجاع کار در الگوهای جهانی و انتخاب بر اساس معیارهای ترکیبی و تکنیکهای آن، 7. مراحل ارزیابی کیفی مناقصهگران از آغاز تا پایان، 8. مراحل و تکنیکهای ارزیابی فنی پیشنهادها، 9. ارجاع کار و انتخاب مشاوران، 10. روشهای ارزیابی و ارجاع کار در مقررات و آییننامههای داخلی، 11. برگزاری مناقصات در آییننامههای جاری کشور،
پ) نکات تکمیلی (90 دقیقه) :
12. فراخوان، انواع و روشها، 13. جلسات و صورتجلسات برگزاری مناقصات، 14. جلسات توضیح و تشریح اسناد، 15. حقوق شرکتکنندگان در مناقصه، 16. وظایف شرکتکنندگان در مناقصه، 17. موارد مجاز و ممتنع شکایت، 18. روش اعتراض به دستگاه مناقصهگزار، 19. فرایند شکایات و رسیدگی به شکایات در هیأت رسیدگی.
مکان: اصفهان — هتل آسمان
زمان: پنجشنبه 10 نیرماه 1389
تلفن تماس: 6620832-0311 و 6640833-0311 همراه: 09123555677
به دلیل اهمیت آگاهی شما دانشجوبان در خصوص چگونگی دستیابی به موفقیت در آزمون کارشناسی ارشد و با توجه به تغییرات عمده در رشته مهندسی عمران، در آستانه اعلام نتایج کنکور کارشناسی ارشد اقدام به برگزاری همایشی در این باره نمودیم.
همایش روشهای مطالعه، برنامه ریزی و اصول ناگفته
آزمون کارشناسی ارشد
یکشنبه : ۹ خرداد ماه – ساعت ۱۴ الی ۱۷سخنران: آقای مهندس بابک رستمی قراگزلو
سالن همایش های دانشگاه شمال
شروع ثبت نام : سه شنبه ۲۸ اردیبهشت ماه
شرکت برای دانشجویان کلیه رشته ها آزاد است
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایتمراجعه نماییدکد:www.civilea-sua.ir
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] فضای شهری تهران هر فصل یک رنگ می شود
معاون فرهنگی معاونت اجتماعی شهرداری تهران از رنگ آمیزی فضای شهری تهران بر اساس رنگهای خاص هرفصل خبرداد.
عبدالله رمضانی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه اجرای این طرح با مشورت و با مشارکت سازمان زیباسازی شهرداری تهران انجام می شود، افزود: برای این کار قرار است از رنگهایی با زمینه ای روشن در تابستان استفاده کنیم تا فضای نشاط در جامعه توسعه یابد.
وی درباره برنامه های تابستانه معاونت فرهنگی شهرداری تهران و جشن روزهای شعبانیه اضافه کرد: فضا و سیمای شهر و المانهایی که مخصوص این روزهاست قرار است به زودی تهیه شود و برگزاری فستیوالهای شادی از دیگر برنامه های این روزهاست.
وی اظهار داشت: در ماه رمضان نیز خیمه های قرآنی در هر منطقه برپا می شود که در آن افراد به تلاوت قرآن می پردازند.
رمضانی از افزایش 20 درصدی بودجه معاونت فرهنگی در سال جدید خبر داد و اظهار داشت: با توجه به افزایش بودجه طرحهای زیادی برای گذران اوقات فراغت در تهران برای تهران برنامه ریزی شده مانند سامانه های نشاط، گروههای گردشگری تهران قدیم و جدید، بازدید از موزها که فهرست این برنامه ها تا آخر هفته جاری ارائه می شود.
منبع: مهر نیوز
برخورد جدي شهرداري با مهندسان ناظر متخلف
در حالي كه مسوولان شهرداري تهران بارها از برخورد جدي با مهندسان ناظر متخلف خبردادهاند، اما ساخت و سازهاي غيرمجاز در مناطق مختلف پايتخت و بخصوص مناطق يك و دو، همچنان ادامه دارد و به نظر ميرسد با وجود تاكيد مجدد مديركل معماري معاونت شهرسازي شهرداري تهران مبني بر برخورد جدي با متخلفان نميتوان چندان به كنترل جدي تخلفات مهندسان ناظر اميدوار بود.
محمدباقر خسروي ضمن اشاره به برخورد جدي با مهندسان ناظر متخلف، دليل برخي تخلفات مهندسان ناظر را ضعف در قانون و مقررات موجود ساخت و ساز دانست.
به گزارش مهر، وي گفت: گزارش تخلف مهندس ناظر به كميسيون ماده 100 قانون شهرداريها ارائه و براساس آن به اداره كل معماري و ساختمان براي رسيدگي ارجاع ميشود و در صورتي كه مهندس ناظر متخلف شناخته شود، در مرحله اول امضاي فرد متخلف به مدت 6 ماه تعليق ميشود و همزمان با آن، گزارش تخلف به شوراي انتظامي سازمان نظام مهندسي ارجاع و در صورت تاييد گواهي امضاي مهندس ناظر متخلف تا مدتي لغو ميشود. منبع: جام جم
نمایشگاه تخصصی راه آهن و قطار های شهری.....23 الی25 تیرماه...سالن حجاب.............
برای کسب اطلاعات بیشتر...با شماری 02184366 تماس حاصل فرمایید........................
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ] عضو شوراي شهر:
زاهدان با چالش "بافت فرسوده" مواجه است
نزول رتبه اجتماعي بافتهاي فرسوده در نگاه شهروندان، باعث افزايش مهاجرت افراد اصيلوبومي ميشود
عضو شوراي اسلامي شهر زاهدان گفت: اغلب واحدهاي ساختماني بافتهاي فرسوده شهري، فاقد سيستم سازهاي و محاسبات فني براي مقاومت هستند.
"عليرضا زاهدي"، در گفتوگو با خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، منطقه سيستانوبلوچستان، افزود: توسعه فرسودگي و از بين رفتن مرغوبيت محدوده بافتهاي شهري و به عبارت ديگر نزول رتبه اجتماعي محدودههاي مزبور در نگاه شهروندان، باعث افزايش ميزان مهاجرت افراد اصيل و بومي با توان اقتصادي مطلوب و جايگزين شدن آن با افراد با توان اقتصادي پايينتر و اقشار مبتلا به آسيب اجتماعي نظير معتادان و مهاجران بيپناه شده است.
عضو شوراي شهر زاهدان گفت: اصولا شهرهاي در حال توسعه داراي 2 بافت فيزيكي جديد و قديم هستند و بافت قديم بيشتر فرسوده و داراي عدم استحكامات لازم است.
به گفته وي دولت با دادن تسهيلات لازم ميتواند مالكان سكونتگاههاي اين بافت شهري را براي بازسازي بافت فرسوده ياري دهد.
زاهدي تصريح كرد: بافتهاي فرسوده شهري از كمبود و ناكافي بودن سطح شبكه معابر، دسترسي به خدمات شهري رنج ميبرد و اغلب معابر آن داراي عرض كمتر از 6 متر است كه به هيچ وجه متناسب با زندگي شهري امروز نيست. تاسيسات و زيرساخت شهري به دليل گذشت زمان، فرسوده شده و پاسخگو نيست.
عضو شوراي شهر زاهدان در ادامه بيان كرد: سيستان و بلوچستان و بخصوص شهر زاهدان نيز از اين قاعده مستثني نيست و با چالش پيش روي شهري يعني بافت فرسوده مواجه است.
زاهدي گفت: ريشه اصلي فرسودگي را بايد در مسائل آمايش سرزميني و فلسفه وجودي هر شهر جستوجو كرد. وقتي كاركرد، ظرفيتها و استراتژي توسعه هر شهر مشخص باشد براحتي ميتوان زمينههاي توسعه را در آن پيدا كرد.
دهمین نمایشگاه بین المللی
■■صنعت ساختمان■■
12-15 مرداد
محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران
====
ببخشید دیر خبر دادم خودم امروز متوجه شدم و رفتم...
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
۲۱ مرداد ۱۳۸۹
شهرداری تهران در تلاش برای اجرای طرحی است که بر اساس آن تا پایان سال جاری بازیافت 20 درصد از زبالههای ساختمانی تهران امکانپذیر میشود.
قرار است این طرح با به کارگیری دو سرمایهگذار داخلی و خارجی انجام شود. این سرمایهگذاران که تا یک ماه دیگر مذاکرات نهایی را با شهرداری تهران به پایان میرسانند، اعلام آمادگی خود را برای بازیافت 500 تن زباله با هزینه 3 تا 5 میلیارد تومان در مرحله نخست، اعلام کردهاند. از زبالهها و پسماندهای ساختمانی، شن و ماسه و مصالح دیگر تولید خواهد شد.
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در این مورد گفت: طی چند ماه اخیر بیش از 10 سرمایهگذار برای بازیافت اعلام آمادگی کردهاند که از این تعداد دو شرکت قرار است با وارد کردن تجهیزات جدید، بازیافت زباله ساختمانی در تهران را آغاز کنند. به گفته حسین کلخورانی، بازیافت 20 درصد از پسماندهای ساختمانی هدف فعلی شهرداری تهران است، اما این در حالی است که 80 درصد پسماندهای ساختمانی قابل بازیافت است.
او در عین حال گفت که ایران از نظر تاریخی در بازیافت زبالههای ساختمانی از سایر کشورهای جهان عقبتر است. معاون خدمات شهری شهرداری تهران در این مورد به آخرین آمار موجود در سال 89 اشاره کرد و توضیح داد: در حال حاضر روزانه 46 هزار تن پسماند ساختمانی در تهران تولید میشود که این رقم 5 برابر زبالههای دیگر شهر است.
کمتر از 5 درصد بازیافت
کلخورانی در عین حال یادآور شد: در حال حاضر کمتر از 5 درصد خاک حاصل از گودبرداریها در تهران بازیافت میشود که در واقع نمیتوانیم این میزان را به مثابه بازیافت پسماندهای ساختمانی در نظر بگیریم. وی با این توضیحات تاکید کرد: اگر چه با راهاندازی طرحهای جدید بازیافت زبالههای ساختمانی در پایتخت آغاز میشود، اما به هر حال تا رسیدن به وضعیت حداقل جهانی 3 تا 5 سال زمان نیاز داریم.
یارانهها و پسماندهای ساختمانی
معاون خدمات شهری شهرداری تهران یکی از دلایل عمده تولید بیش از اندازه پسماندهای ساختمانی را قیمت بسیار پایین مصالح ساختمانی در کشور عنوان و اظهار کرد: این موضوع باعث میشود که نهتنها کیفیت مصالح در کشور نامناسب باشد، از سوی دیگر تخریب بناها نیز بدون نگرانی از ارزش مالی این مصالح به طور گسترده انجام شود. کلخورانی در این مورد به طرح نقدی کردن یارانهها اشاره و اظهار امیدواری کرد که در صورت اجرای این طرح میزان تولید پسماندهای ساختمانی نیز کاهش یابد. وی در توضیح این موضوع گفت: با حذف یارانه مصالح ساختمانی قیمت این اقلام به نرخ واقعی خود نزدیکتر میشود که این افزایش قیمت ارتقای کیفیت مصالح ساختمانی را نیز به دنبال میآورد، در نتیجه تخریب و ساخت و سازهای منجر به تولید بیرویه پسماندهای ساختمانی نیز کاهش مییابد.
90 درصد پروانهها برای تجدیدی بنا است
معاون خدمات شهری شهرداری تهران در حالی از میزان تولید پسماندهای ساختمانی در تهران انتقاد کرد و در عین حال از بازیافت این پسماندها خبر داد که بر اساس آمار موجود میزان تولید پسماندهای ساختمانی در تهران بسیار بالا است.
حمید ماجدی، مدیر دفتر خدمات مهندسی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن در این مورد گفت: در تهران به ازای تخریب هر یک مترمربع ساختمان 5/1 تن آوار ساختمانی به وجود میآید. وی همچنین به برخی از آمارهای دیگر اشاره کرد و افزود: در حال حاضر سرانه پسماندهای ساختمانی در تهران 5/5 کیلوگرم برآورد میشود؛ در حالی که این رقم در آمریکا 27/1 کیلوگرم و در برزیل 4/1 کیلوگرم اعلام شده است. این کارشناس ساختوساز از سوی دیگر گفت: به طور معمول بیش از 90 درصد از پروانههای ساختمانی برای تجدید بنای بعد از تخریب صادر میشود که این نشانگر حجم بالای تخریب در کشور است. علاوه بر اینها به گفته ماجدی از سال 75 تا 85 نرخ تخریب ساختمانها سالانه 2/2 درصد بوده که این روند تاکنون نیز ادامه داشته است. این در حالی است که در سایر کشورهای جهان که مشکل مسکن ندارند، مانند ایرلند، کانادا و هنگ کنگ سالانه به ترتیب 2.4، 1.2 و 2 میلیون تن پسماند ساختمانی تولید میشود.
کاهش پسماندها؛ مصوبهای که اجرا نشد
شورای شهر تهران در مرداد ماه سال 87 مصوبهای را نهایی و به دستگاههای مربوطه از جمله شهرداری و وزارت مسکن ابلاغ کرد که بر اساس آن نهادهای مرتبط ملزم به اتخاذ راه کارهایی برای کاهش میزان تولید مصالح ساختمانی در تهران شده بودند. اما به گفته حمید ماجدی، مدیردفتر خدمات مهندسی مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن این مصوبه که با هدف کاهش تولید پسماندهای ساختمانی، ترویج استفاده دوباره از آنها و زمینهسازی برای حصول حداکثر بازیافت آنها به منشور کاهش آلودگیهای زیست محیطی و کمک به صرفه جویی اقتصادی است، هنوز اجرا نشده است. او در این مورد گفت: در این مصوبه وظایفی برای شهرداری، وزارت مسکن، سازمان نظام مهندسی، مالک، پیمانکاران و مهندسان در نظر گرفته شده، اما مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن هنوز گزارشی در این مورد دریافت نکرده است.
انتقاد عضو شورای شهر
معصومه ابتکار، عضو شورای شهر تهران اظهارات ماجدی را در بیتوجهی به مصوبه کاهش پسماندهای ساختمانی تایید کرد و گفت: از نزدیک به یک سال و نیم پیش که دستورالعمل کاهش پسماند ساختمانی در شورای شهر تهران تصویب شد، تا کنون فقط بخش اخذ عوارض تخریب اجرا شده و سایر بخشها از جمله بازیافت، مغفول مانده است. البته حسین کلخورانی، معاون خدمات شهری شهرداری تهران نیز این انتقادها را میپذیرد و اجرای ناقص مصوبه شورای شهرتهران را تایید میکند. کلخورانی با بیان این که هنوز مراکزی برای بازیافت پسماندهای ساختمانی در تهران تعیین نشده است، گفت: درصورت اجرای طرحی که در دست داریم سایر موارد مربوط به مصوبه شورای شهر برای کاهش میزان تولید پسماندهای ساختمانی به تدریج اجرا خواهد شد.
تولید مصالح ساختمانی سبک از پسماندهای برنج
۲۲ مرداد ۱۳۸۹
رئیس پارک فناوری گیلان از راه اندازی اولین فاز تولید صنعتی بلوک فشرده و ساندویچ پنل ها از پسماندهای برنج خبر داد و گفت: این محصولات از مصالح سبک ساختمانی است که در دیوارها و سقف های سازه ها به کار می رود.
مجید متقی طلب با تاکید اینکه استانهای شمالی کشور ظرفیتهای مناسبی برای محصول استراتژیک برنج دارد افزود: علی رغم تولید انبوه این محصول در استانهای شمالی کشور تاکنون برنامه ای برای بازیافت پسماندهای این محصول مانند کاه، کلوش، سبوس و پوسته برنج ارائه نشده است. وی با تاکید بر اینکه از کاه، کلوش، پوسته و سبوس برنج بیش از 40 نوع محصول با ارزش افزوده بالا تولید می شود اظهار داشت: از پسماندهای برنج می توان در تولید محصولاتی در حوزه های دارویی، صنایع غذایی، بهداشتی، استفاده کرد ولی پس از برداشت برنج، کاه و کلوش آن یا سوزانده می شود و یا به مصرف دام می رسد.
رئیس پارک فناوری گیلان با اشاره به ایجاد پایلوت باریافت پسماندهای برنج در این استان یادآور شد: در این پایلوت از کاه و کلوش برنج محصولاتی نظیر ظروف یک بار مصرف، انواع سیمان های پوزلانی، تولید الیاف نسوزی به نام" سیالون"، انواع ورق های فشرده، ساندویچ پنل و روغن سبوس برنج به دست آمد. وی از آغاز راه اندازی اولین فاز تولید صنعتی ساندویچ پنل ها و بلوک های فشرده خبر داد و اضافه کرد: ساندویچ پنل ها و بلوک های فشرده از جمله مصالح سبک ساختمانی هستند. این مصالح در دیوارها و سقف به کار می روند و با استفاده از آنها می توان سازه های سبک ساخت. متقی ابراز امیدواری کرد که این واحد تا شهریور ماه سال جاری راه اندازی شود.
احداث کارخانه پنج هزار تنی سیمان دورود
۲۹ مرداد ۱۳۸۹
عملیات احداث کارخانه پنج هزارتنی سیمان دورود، یکی از مصوبات هیات دولت در جریان سفرهای استانی رئیس جمهور ؛ آغاز شد.
مدیرعامل کارخانه سیمان دورود در مراسم آغاز عملیات اجرایی این طرح گفت:باوجود نرخ بالای بیکاری در شهرستان دورود و تاثیر این مصوبه در اشتغالزایی،باید تمامی مدیران محلی و استانی تلاش کنند با همکاری دولت این طرح به زودی مورد بهره برداری قرارگیرد.
"جلیل همتی" افزود:در راستای اجرای کامل مصوبه از بانک های استان نیز درخواست استقراض به شرط سرمایه گذاری کرده ایم تا مقدمات احداث کارخانه فراهم شود. وی با تاکید بر همکاری جدی و مداوم مسئولان استان در راستای احداث کارخانه سیمان دورود اظهار داشت: مادامی که مسئولان منطقه ای برای اجرای مصوبات تنها به مکاتبه با مسئولان ارشد کشور بسنده کنند قطعا هیچ اقدامی صورت نمی گیرد.
همتی گفت: در این زمینه شخص ریاست جمهوری همواره بر این نکته تاکید دارند که برای اجرای مصوبات سفرهای استانی باید پیگیری و اقدام عملی انجام شود. وی اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم کارخانه سیمان دورود را حدود دو هزار نفر برشمرد و تصریح کرد: بهره برداری از این طرح یک فرصت بی نظیر برای مهار بیکاری در منطقه است.
مصوبه احداث کارخانه پنج هزار تنی سیمان دورود در آبان ماه 87 در جریان سفر دوم هیات دولت به لرستان تصویب شد. برای اجرای این مصوبه یک هزار و 370 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی و وزارت رفاه به عنوان مجری این طرح تعیین شده است
طرح نانو بتن هوشمند گرمازا به ثبت رسید
۲۷ مرداد ۱۳۸۹
مخترع و تولید کننده گیلانی گفت: طراحی نانو بتن هوشمند گرمازا محصولی جدید با استفاده از برترین تکنولوژی روز دنیا از جمله نانوتکنولوژی است.
مازیار فیضی اظهار داشت: نانوبتن هوشمند گرمازا طبق برترین تکنولوژی روز دنیا از طریق نانوتکنولوژی طراحی شده و به شماره 41785 به ثبت رسیده است و از این محصول برای بستر راهها و باند فرودگاهها استفاده میشود. وی با بیان اینکه این روکش مجهز به سنسورهای حساس به دماست، اظهار داشت: نانو بتن هوشمند گرمازا میتواند در هر لحظه اطلاعات دقیقی از درجه حرارت و تغییرات آن به سیستم کنترل کننده مرکزی ارسال کند.
به گفته فیضی در مرکز میتوان تمام سطح راه مورد نظر را به صورت مانیتورینگ زیر نظر داشت. مخترع گیلانی با اشاره به اینکه در این سیستم در صورتی که دما در هر آزمایش از سطح مورد نظر به حدود دمای یخبندان یا هر دمای دلخواه برسد، خاطرنشان کرد: در این صورت دستگاه کنترل کننده به صورت اتوماتیک اقدام به گرم کردن آن کرده و برف و یخ موجود روی سطح را تخلیه میکند. وی ادامه داد: در نتیجه معبر، جاده یا باند فرودگاه همواره خشک، ایمن و با توانایی سرویسدهی بیوقفه است.
فیضی تخلیه برف و یخ به صورت اتوماتیک از سطح جادهها و معابر را از مزایای نانوبتن هوشمند خواند و تصریح کرد: کاهش هزینههای برفروبی و نگهداری راه، کاهش ترافیک در فصل سرما، کاهش تصادفات و خسارتهای مالی و جانی و افزایش ایمنی جادهها از دیگر مزایای آن است.
مخترع گیلانی از نانوبتن هوشمند گرمازا به عنوان مانیتورینگ دمای سطح جادهها به صورت شبانهروزی نام برد و افزود: عدم نیاز به نمکپاشی و به وجود نیامدن مشکلات زیستمحیطی از دیگر مزایای نانوبتن هوشمند است. وی به دوام و پایایی بالاتر نانوبتن نسبت به نمونههای آسفالتی اشاره کرد و گفت: این اختراع از طرف پارک علم و فناوری گیلان مورد حمایت قرار گرفته است.
ساخت سالن ورزشی ویژه دختران در اولویت
۳۱ مرداد ۱۳۸۹
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور، احداث سالنهای ورزشی ، نمازخانه و استخر را مهمترین مصوبات وزارت آموزش و پرورش در سومین دور سفرهای استانی ...
معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش و رییس سازمان نوسازی مدارس کشور،احداث سالنهای ورزشی ، نمازخانه و استخر را مهمترین مصوبات وزارت آموزش و پرورش در سومین دور سفرهای استانی عنوان کرد.
دکتر مرتضی رئیسی با اشاره به مصوبات هیات دولت در بخش نوسازی مدارس و فضاهای آموزش، اظهار کرد: با توجه به سیاستهای وزیر آموزش و پرورش، ساخت و توسعه سالنهای ورزشی، استخر و نمازخانه با توجه به ظرفیتهای استان ، تعداد دانش آموزان و تراکم جمعیتی که در شهرها وجود دارد محور اصلی این مصوبات است.
وی با بیان اینکه تامین اعتبار برای احداث این مصوبات به صورت مساوی بین وزارتخانه و اعتبارات عمرانی استانها انجام میشود، تصریح کرد: برای اجرای این مصوبات 50 درصد از اعتبارات را وزارات آموزش پرورش و 50 درصد دیگر را نیز استانها از طریق اعتبارات عمرانی تامین می کنند.
رییس سازمان نوسازی مدارس کشور، ساخت فضاهای ورزشی مدارس دخترانه را اولویت اول و مورد تاکید مصوبات سفرهای استانی هیات دولت عنوان کرد و گفت: سیاست اصلی وزارت آموزش پرورش ساخت سالنهای ورزشی در مدارس دخترانه است چرا که این مدارس از لحاظ فضاهای آموزشی فقیرتر از مدارس پسرانه است.
به گفته دکتر رئیسی اکثر مصوبات استانی دولت در بخش نوسازی فضاهای آموزشی در مرحله مطالعاتی پروژه و یا اجراست.
معاون عمرانی آموزش و پرورش در پایان خاطرنشان کرد: به محض تامین اعتبار این مصوبات به مرحله اجرا می رسد و گزارش دریافتی از استانها نیز اجرای پروژهها را نشان می دهد.
تسهیلات مسکن مهر برای تکمیل خانه های نیمه ساز
۳۰ مرداد ۱۳۸۹
مالکان خانه های نیمه سازمی توانندبرای تکمیل ساختمانهایشان از تسهیلات مسکن مهر استفاده کنند.
وزیر مسکن و شهر سازی در بازدید از طرح های ساخت مسکن در شهرجدید پرند گفت شایع شده که دولت برای مسکن مهر به سراغ خانه های آماده می رود این موضوع صحت دارد و این یکی از سیاست های دولت در امر تسهیل خانه دار شدن است . علی نیکزادگفت اعضای که نمی توانند ادامه هزینه ساخت را تامین کنند می توانند از تسهیلات مسکن مهر و تبدیل بنایشان به مسکن مهر استفاده کنند . وزیر مسکن و شهرسازی با اعلام شرایط استفاده از این تسهیلات بانکی گفت صاحبخانه باید یک زوج را معرفی کند که تاکنون از تسهیلات با یارانه دولتی استفاده نکرده است و برای هر واحد می تواند 200 میلیون ریال وام دریافت کند .
نیکزاد افزود هم اکنون ما بیش از تقاضای بازار مسکن ساخته ایم در شهر جدید پرند 15 هزار واحد خالی داریم مردم اگر بیایند و در اینجا مستقر شوند حجم بالایی از مشکلات مسکن حل می شود . 115هزار واحد مسکن مهردرشهرستان رباط کریم درحال ساخت است که پی ریزی فنداسیون 50 هزار واحد آن تا پایان شهریور به اتمام می رسد . حدود نیمی از سهمیه 230 هزار واحد مسکن مهر استان تهران در دو بخش میدان آبشناسان و شهر جدید پرند شهرستان رباط کریم در حال ساخت است . 800 واحد مسکن مهر در شهرستان رباط کریم و شهرج دید پرند تا ابتدای مهر به متقاضیان واگذار می شود . وزیر مسکن و شهر سازی ازطرح های صنعتی سازی مسکن درشرکت های مپسا کره ای و ترکیه ای نیز بازدید کرد .
ترکیه در ایران 150 هزار مسکن مهر می سازد !!!!!
۲۹ مرداد ۱۳۸۹
وزیر مسکن و شهرسازی با حضور در جلسه اخیر کمیسیون عمران مجلس از امضای قرارداد با یک شرکت ترکیه ای برای ساخت 150 هزار مسکن مهر ظرف یک مدت زمان محدود با سیستمهای پیشرفته و نوین خبر داد.
ابوالقاسم رحمانی عضو کمیسیون عمران مجلس اظهار داشت: در رابطه با بیمه کارگران ساختمانی در جلسه بحثهایی با حضور وزرای رفاه و مسکن، نمایندگان بیمهها و نماینده انجمن کارگری برگزار شد؛ البته مقرر شد هفته آینده طی جلسهای با توجه به مصوبه مجلس و آئیننامه دولت راهکاری برای این بحث تعیین شود. وی افزود: در گذشته بیمه کارگران ساختمانی، بیمه حادثه بوده است اما بیمههایی که در حال حاضر تعیین شده بیمه درمانی، بازنشستگی و از کارافتادگی است که طبیعتا هزینه آن بالا خواهد بود.
رحمانی در ادامه بیان کرد: وزیر مسکن و شهرسازی نیز گزارشی را در مورد روند عملکرد مسکن مهر به کمیسیون عمران ارائه داد. وی با اشاره به قابل قبول بودن گزارش وزارت مسکن در خصوص مسکن مهر، گفت: طبق این گزارش بیش از 900 هزار واحد مسکونی در دست ساخت است که اعتبارات آن تعیین و تامین شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس در رابطه با مسکن روستایی، اظهار داشت: طبق برنامه چهارم توسعه وزارت مسکن باید سالانه 200 هزار مسکن روستایی احداث کند که این مقدار تحقق یافته است.
نماینده مردم اقلید در خصوص حضور پیمانکاران خارجی برای مشارکت در ساخت مسکن مهر، گفت: طبق گفته وزیر مسکن، وزارت مسکن با یک شرکت ترکیهای به منظور ساخت 150 هزار واحد مسکونی ظرف یک مدت زمان محدود با سیستمهای پیشرفته و نوین قرارداد بسته است
شکوفایی صنعت ساختمان ایران در نمایشگاه دهم
۱۳ مرداد ۱۳۸۹
دبیر کل اتاق تعاون با اشاره به رشد 20 درصدی دهمین نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان تهران به لحاظ کمی و کیفی گفت: توانمندیهای کشور در صنعت ساختمان هر ساله بیشتر می شود.
رحمانی نیا افزود به موضوع صنعتی سازی ساختمان اشاره کرد و افزود: سریع سازی، مقاوم سازی و ارزان سازی را در دستور کار قرار داده ایم و بر این مبنا مشارکت شرکتها را جلب می کنیم . وی گفت: کاهش قیمت تمام شده باید تعمیم و ادامه یابد. رحمانی نیا با بیان اینکه به دنبال رواج نهضت سریع سازی در صنعت ساختمان در کشور هستیم افزود: دراین زمینه نیاز به فناوری داریم . وی گفت: با توجه به حضور ایران در منطقه زلزله خیز به موضوع مقاوم سازی نیز در این نمایشگاه توجه داریم.
رحمانی نیا بر ضرورت تغییر فرهنگ سنتی سازی به صنعتی سازی تاکید کرد و گفت: اگر این نگاه سنتی تغییر کند به سه مولفه یاد شده کمک می کند. رئیس انجمن تولید کنندگان و فناوری صنعت ساختمان هم گفت: با وجود اعمال تحریمها بخش خصوصی کشورهای مختلف تلاش زیادی کردند تا در این نمایشگاه حضور یابند زیرا انها به بازار ایران نیازمندند. آذرمی با اشاره به نیاز کشور به فناوریهای جدید در صنعت ساختمان گفت: حضور شرکت های خارجی مانع پیشرفت شرکت های داخلی نخواهند شد . وی با اشاره به اقداماتی که برای سبک سازی ساختمان انجام شده است گفت: ما وزن ساختمان را به یک سوم تقلیل می دهیم. آذرمی گفت: امسال برای نخستین بار یک سالن اختصاصی برای ارائه توانمندیهای شرکت های که در زمینه ساخت صنعتی ساختمان فعال هستند اختصاص یافته است
مديركل دفتر امور مقررات ملي ساختمان وزارت مسكن:
15 درصد ساخت و سازها با روشهاي نوين انجام ميشود
معاون امور عمراني استاندار خراسان رضوي اظهار كرد: نقش مديريت شهري و شهرداريها مي تواند مسير مناسب و بهتري را براي ايجاد و توليد ساختمانهاي پايدار با ايمني بيشتر در سطح شهر فراهم سازد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، سعيد حسينپور گفت: ايران جزو10 كشور پر حادثه دنيا محسوب مي شود وبيش از 31 حادثه از 40 حادثه غير مترقبه شناخته شده در كشور تجربه شده است؛ در حالي كه 70 درصد از شهرهاي ما زلزله خيز است پرداختن به موضوع مقاوم سازي و رعايت مقررات ساختماني از اهميت ويژهاي برخوردار است.
وي با بيان اينكه ايران جزو شش كشور پر مصرف انرژي در دنياست، افزود: در صنعت ساختمان، طراحي، مصالح به كار گرفته شده و ديگر موضوعات كه به نوعي ميتواند ميزان مصرف انرژي را كاهش دهد مشكل فراواني وجود دارد.
حسين پور تصريح كرد: درصد زيادي از واحدهاي مسكوني در حال ساخت است كه ساخت عمده اين واحدها توسط بخش خصوصي انجام مي شود ولي هنوز مقررات ملي ساختمان جايگاه خود را پيدا نكرده است.
وي با اشاره به اينکه استفاده از فناوري هاي نوين ساختمان طي برنامه پنج ساله آينده به بيش از20 درصد خواهد رسيد، خاطر نشان كرد: استفاده از فناوري نوين در مسكن مهر كشور 16 درصد است كه در استان خراسان رضوي به بيش از30 درصد ميرسد.
حسين پور اظهار كرد: اجراي هدفمند كردن يارانه كه تاثيرات گسترده بر مسايل اقتصادي كشور خواهد داشت، با اجراي مقررات ملي ساختمان وبهينه كردن مصرف انرژي مي توان رضايتمندي بهتري به وجود آورد.
در ادامه مديركل دفتر امور مقررات ملي ساختمان وزارت مسكن و شهرسازي با بيان اينكه ايران تنها كشوري است كه در خاورميانه مقررات ساخت و ساز دارد، گفت: استان خراسان رضوي طي دو سال برگزاري همايش ملي مقررات ساختمان به الگويي در مقررات ملي ساختمان تبديل شده است.
دكتر هوايي افزود: طي دو سال گذشته از 45 هزار واحد مسكوني در كشور و 65 واحد مسكوني طرح مسكن مهر بازديد شده كه پس از آن مقررات ملي ساختمان بيش از 20 درصد بهبود پيدا كرده است.
وي اظهار كرد: واحد اداره مقررات ملي ساختمان اولين بار با هدف ترويج مقررات ملي ساختمان در شهرداري مشهد تشكيل شده است كه با وظايف وزارت مسكن در تعارض نيست که پيشنهاد مي شود در ديگر شهرداريها ايجاد شود.
هوايي در خصوص فناوري هاي نوين ساختمان گفت: استفاده از فناوريهاي نوين ساختماني در دنيا 40 درصد است كه در ايران قبل از طرح مسكن مهر دو درصد بوده و در حال حاضر 15 درصد ساخت و سازها با روشهاي نوين صورت ميگيرد.
وي افزود: تفاهم نامهاي با چند شركت بيمه در خصوص بيمه كيفيت و مسووليت 300 تا 400 هزار واحد مسكوني مهر بسته شده است.
در اين مراسم از كتاب اصول و مهارتهاي آتش نشاني رونمايي شد.
انتهاي پيام
شورای شهر تصویب کرد
محدودیت بلندمرتبهسازی در تهران
براساس مصوبه جدید شورای شهر احداث ساختمانهای بالای 10 طبقه فقط در «عرصههای مجاز» امکانپذیر میشود
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
مینا یوسفی: شورای شهر تهران در مصوبهای جدید بلند مرتبهسازی در پایتخت را محدود کرد. بر این اساس شهرداری مکلف میشود فقط در «عرصههای مجاز» و بر اساس مطالعات پهنهبندی زلزله، میزان تراکم و ارتفاع متناسب با منطقه و الزامات زیست محیطی پروانه ساخت برای ساختمانهای بالای 10 طبقه را صادر کند.
به گزارش دنیای اقتصاد، نابسامانی در احداث ساختمانهای بلندمرتبه که به گفته اعضای شورای شهر تهران در حال حاضر نه تنها چهره شهر را ناموزون کرده بلکه مشکلات متعددی را از نظر ترافیکی و حتی ایمنی شهروندان به وجود آورده است، انگیزهای شد تا شورا در مصوبهای شهرداری تهران را مکلف کند از این پس مجوز احداث ساختمانهای بلند را فقط در «نقاط خاص» شهر صادر کند. به این ترتیب احداث ساختمانهای بالای 10 طبقه محدود به جانماییهای خاصی که در طرح تفصیلی تهران در نظر گرفته شده است، میشود.
نقاط خاص شهر محلههایی که از نظر پارکینگ، عرض معابر، استانداردهای دسترسی و از همه مهمتر ایمنی در برابر زلزله در وضعیت مطلوبی هستند.
این تصمیم شورای شهر تهران از آنجا ناشی میشود که به گفته حمزه شکیب، رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران در حال حاضر بلندمرتبهسازی در تهران بدون هیچ ضابطهای انجام میشود و شاهد احداث ساختمانهای بالای 12 طبقه در مناطق فاقد زیرساختهای لازم و حتی کوچههای تنگ و باریک محلههای قدیمی و فرسوده شهر هستیم. این در حالی است که به گفته شکیب در حال حاضر تهران زیرساختهای لازم را برای احداث ساختمانهای بلندمرتبه ندارد.
وی با این توضیحات از وضعیت احداث ساختمانهای بلندمرتبه در تهران انتقاد کرد و به دنیای اقتصاد گفت: در حال حاضر هیچ ضوابطی برای احداث این قبیل ساختمانها وجود ندارد.
بلندمرتبهسازی بخش عمده تخلفات ساختمانی
رییس کمیسیون توسعه و عمران شورای شهر تهران در عین حال تاکید کرد : به خاطر نابسامانی ساخت و ساز بناهای بلند در تهران در حال حاضر بسیاری از تخلفات ساختمانی که در کمیسیون ماده 100 شهرداری مشمول جریمههای مختلف میشوند، مربوط به همین ساختمانهای بلند مرتبه است. وی از سوی دیگر به زلزله خیز بودن شهر تهران اشاره کرد و هشدار داد: در این شرایط ساخت و سازها به ويژه احداث ساختمانهای بلندمرتبه باید بر اساس مطالعات دقیق پهنهبندی و سنجش ایمنی مناطق در برابر زلزله انجام شود.
وی در عین حال به روند رو به فزونی جمعیت تهران از یک سو و کمبود مسکن از سوی دیگر در تهران اشاره و تاکید کرد: بنابراین تعیین ضوابط محدودکننده به معنای کاهش بلندمرتبهسازی در سطح شهر تهران نیست. به گفته شکیب این ضوابط نه تنها بلند مرتبهسازی را در تهران کاهش نمیدهد بلکه راهنمایی برای انبوه سازان در شناسایی نقاط مناسب برای احداث ساختمانهای بلندمرتبه خواهد بود.
به گزارش دنیای اقتصاد، شورای شهر تهران روز گذشته در ادامه بررسی طرح تفصیلی تهران، احداث ساختمانهای بلند مرتبه را محدود به عرصههای مجاز یا ویژه برای بلند مرتبهسازی در برخی از زیرپهنههای استفاده از اراضی تهران و مشروط به بلااشکال بودن از نظر مطالعات پهنه بندی زلزله، ضوابط و مقررات مربوطه و الزامات محیط زیستی کرد. بر این اساس در طرح تفصیلی شهر تهران موقعیت و کاربریهای مجاز برای بلندمرتبهسازی به طور دقیق باید مشخص شود. همچنین شورای شهر، شهرداری تهران را موظف کرده است تا بر اساس کاربریهای گوناگون و طبق مصوبات شورای عالی شهرسازی و کمیسیون ماده 5 شهر تهران، مجوز احداث ساختمانهای بالای 10 طبقه را بر اساس شرایط حداکثر تراکم و ارتفاع مجاز تعیین شده در طرح تفصیلی تهران صادر کند. در واقع بر اساس مصوبه جدید شورای شهر تهران بلندمرتبهسازی در پایتخت منوط به در نظر گرفتن زیر پهنههای مجاز و تهیه طرحهای ویژه مطالعات توجیهی مورد تایید کمیسیون ماده 5 شهر تهران میشود.
کمیسیون ماده 5 شهر تهران مسوولیت رسیدگی و نظارت بر احداث ساختمانهای بلندمرتبه پایتخت را دارد.