اثر آب گرفتگی کره زمین بر دما در ارتفاعات
سلام
بحثی مطرح شد در مورد داستان حضرت نوح و آب گرفتگی سطح زمین که نقل قول صحبتمون رو قرار میدم.
نقل قول:
به نظر من کارگردان فیلم با یکسری مشکلاتی برای اجرای اصل داستان و مخصوصا جا دادن حیوانات در کشتی از نظر سینمایی و تکنیکی مواجه بوده که اونا رو با ذکر شماره بیان خواهم کرد و به هیچ وجه بهترین از این نمیشد در این فیلم به نحوه قرار گرفتن حیوانات در کشتی پرداخت.
امیدوارم با دقت مطالعه کنید : (نقدی بر محدودیت های فنی برای مسئول تولید و تهیه کننده کشتی نوح)
3. بر اساس کتب ابراهیمی، سطح آب به اندازه ای بالا رفت که آب تمام نقاط زمین از جمله قله ها را زیر آب برد، بدین ترتیب حتی قله اورست با ارتقاع 8848 متر در زیر آب بوده است.
در چنین ارتفاعی که کشتی نوع روی سطح آب شناور است، دمای هوا بیش از 50 درجه زیر صفر است. در چنین دمایی اکثر حیوانات منجمد می شوند و تعدادی هم که زنده مانده اند نظیر پنگوئن و خرس قطبی در اثر کمبود اکسیژن در این ارتفاع دچار مرگ مغزی می شوند !
نقل قول:
نقد جالبی بود.
فقط یه نکته درمورد قسمتی که نقل قول کردم بگم
اینی که غلظت و همچنین دمای هوا کم میشه، در اون شرایط صادق نیست. چون دیگه ارتفاع صفر از سطح آب محاسبه میشه و به همین خاطر فشار هوا در نک قله ها دیگه پایین نیست و دما هم همینطور.
درکل این امکان افتادن این اتفاق ها هیچ جوره با عقل من یکی جور در نمیاد
Sent from my HUAWEI G700-U10 using Tapatalk
نقل قول:
اینکه ارتفاع صفر از سطح آب محاسبه میشه یک معیار هست.
نه اینکه ما اگر ارتفاع آب رو بالا ببریم، دمای بالای آب هم افزایش پیدا میکند و اگر آب تا جو بالا بیاد دمای جو میشه 23 درجه !!!!!
همانطور که در قطب ارتفاع خاصی نسبت به سطح آزاد آب دریا نداریم و همه جا یخ زده هست.
آنچه اهمیت دارد نزدیک شدن به جو زمین و همچنین موقعیت جغرافیایی آن نقطه از زمین نسبت به خورشید هست.
شما هرچی از سطح زمین بالاتر بروید، چگالی هوا کمتر میشود و این عامل مهمی هست، که من جایی نخوندم افزایش ارتفاع آب سبب افزایش چگالی هوا بشه !!!!
نقل قول:
کلی تایپ کردم ولی موقع ارسال ارور داد و همه پرید. مختصر عرض میکنم:
فشار هوا تابع ارتفاع سطح آزاد هست. اگه کل کره زمین رو به ارتفاع مثلا 10 کیلومتر آب بگیره، ارتفاع سطح آزاد ما 10 کیلومتر رفته بالاتر. یعنی دیگه فشار در ارتفاع 10 کیلومتری میشه مثل فشاری که قبلا در سطح دریا داشتیم. نه یه فشار کمتر.
دما هم تابع فشار هست، پس دما هم کم نمیشه.
اون قضیه قطب و سرمای انجا بخاطر زاویه ی تابش خورشید هست که باعث میشه انرژی جذب شده توسط سطح زمین کم بشه، این باعث میشه زمین و در نتیجه هوا بخوبی از انرژی خورشید بهره مند نشن و گرم نشن.
شاید با این عکس بتونین متوجه بشین (اگه عکس چندان خوبی نیست ببخشید)
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
بنده فوق لیسانس مکانیک سیال دارم:n06:امیدوارم منظورم رو رسونده باشم.
نقل قول:
من همون اول هم متوجه شدم شما چی فرمودین.
ولی شما دارین دما رو صرفا تابعی ار فشار از سطح دریا میدونین و نتیجه میگیرین اگر آب بتواند تا سطح جو بالا بیاد دمای جو 23 درجه خواهد شد، غیر از اینه ؟ ؟ !!!!!!
اگر ارشد سیالات باشین، حتما درس دینامیک گازهارو پاس کردین. :n26:
در همین شکلی که رسم کردین، با کاهش حجمی که هوا در آن قرار داره با توجه به ثابت بودن جرم هوا، چگالی هوای بالای آب افزایش خواهد یافت.
در حالیکه طبق ادعای شما چگالی هوا با افزایش ارتفاع آب نباید تغییر کنه (چون مدعی شدین بالا آمدن آب تاثیری در دما و فشار نخواهد گذاشت) اگر تغییر میکنه تاثیر این تغییر چگالی رو بر دما هم توضیح بدین ممنون میشم.
البته پیشنهاد میکنم یک تاپیک در تالار مکانیک ایجاد کنید و بحث رو اونجا دنبال کنیم، چون ارتباطی با این تاپیک نداره. :n16:
از اونجایی که احتمال اشتباه کردن بنده وجود داره، مشتاقم این بحث ادامه پیدا کنه تا چیزی به دانشم اضافه بشه. پس از دوستان دیگری که در این زمینه اطلاعات دارن هم خواهش میکنم نظرشون رو بیان کنن.
درجواب پست آخر دوستمون:
من متوجه منظورتون از سطح جو نشدم.
حرف بنده اینه که آب تا هر سطحی که بالا بره، فشار هوای روی اون همواره تقریبا همون فشار یک اتمسفر خواهد بود ( البته بدون درنظر گرفتن کاهش نیروی جاذبه در ارتفاع بالاتر، که میتونه روی فشار هوا در سطح آب تاثیر بذاره). پس اون کاهش دمایی که بخاطر کم شدن فشار در ارتفاعات نوک کوه شاهد بودیم، رخ نخواهد داد.
درشکل هیچ کاهش حجمی وجود نداره، در عمل هم رخ نمیده. حجمی که ذرات هوا میتونن در آن حرکت کنن حجم مشخص و محدودی نیست. اگر هم حجم رو ثابت فرض کنیم، فشار زیاد میشه و در نتیجه دما هم همینطور. فراموش نکنید بنده این موضوع رو از اونجایی مطرح کردم که شما انتظار دمای منفی ۵۰ و پایینتر، در سطح جدید آب داشتید.
دوباره عرض میکنم، مطمینا اگر آب کل کره زمین رو بگیره، فشار و دمای هوا در سطح جدید آب دقیقا مانند فشار و دمای هوا در سطح قبلی نخواهد بود، چون عوامل بسیاری میتونن تاثیر داشته باشن که ما ندیده گرفتیم، بلکه نزدیک به فشار و دما در سطح قبلی آب خواهند بود.
بازم نظری داشتید خوشحال میشم بشنوم.