مشکل اینجاست که عدم برنامه ریزی مناسب و مخصوصا بد عادتی رو مرتبط می دونیم به سطح درآمد کشور خودمون .
به نظرتون برای کشور های خارجی که مثلا درآمد ماهیانه یک فرد به صورت میانگین کمتر از 1500 دلاره ، می تونه بدون برنامه ریزی و یهویی ! بعد از اینکه اولین حقوقش رو گرفت ، درجا بیاد فتوشاپ 1000 دلاری رو بخره ؟
بنده خودم رو مثال می زنم :n33: بنده قبل از تیر ماه ماوسم خراب شد . رفتم توی بازار یه ماوس خوب قیمت کردم یه دونه هفتاد هزار تومنی رو پیدا کردم . دیدم از هفته ی قبل هم هنوز 15 هزار تومن برام باقی موند . با یه حساب کتاب ساده به این نتیجه رسیدم که در بدترین شرایط باید بتونم هفته ای 20 هزار تومن پس انداز کنم ، در این صورت در عرض سه هفته پول ماوس جمع میشد .
الان تقریبا آخر تابستونه هنوز خبری از ماوس نیست و فقط 1000 تومن توی جیبم پول دارم ( که به سلامتی اونم تا چند ثانیه ی دیگه قراره تبدیل به بادوم زمینی مزمز بشه:n09: من برم بادوم زمینی بخرم بیام بقیه پست رو بزارم :n09:)
خوب برگشتم ! ادامه ی مبحث :
قرار نیست تمامی این هزینه ها یک جا انجام بشه و یا هرکس شخصا تمامی این نرم افزار هارو خریداری کنه .
هزینه ی خرید لایسنس اورجینال ویندوز 8.1 نسخه ی Retail Pro حدود 320 هزار تومن در کشور ما هستش . اگر این قیمت رو به دلار حساب کنیم تقریبا 100 دلار میشه ، اما در ایالات متحده این هزینه 199 دلار هستش . خوب الان مشخصه تسهیلاتی برای خرید نسخه ی قانونی ویندوز برای ما در نظر گرفته شده . حال به نظر شما امکان نداره شخصی با برنامه ریزی چند ماهه این مبلع رو تهیه کنه ؟ ضمنا فراموش نکنیم این هزینه One-time هستش ،
بنده قبول دارم که برخی افراد قادر به هزینه کردن در این حد نیستند ، از اونجا که ویندوز استفاده ی عمومی داره ، برای ویندوز استثنا قائل میشیم .
بریم سراغ سایر محصولات :
به نظر شما بنده به عنوان یک دانشجوی رشته ی برق ، آیا منطقی هستش که به صورت شخصی سویت Orcad Cadense رو به قیمت 4500 پوند ! خریداری کنم و در نهایت ترمی یک بار ، اونم اگر آزمایشگاه داشتم ، در حد چند ساعت ازش استفاده کنم ؟ و یا کار درست تر اینه که این هزینه رو کارفرما/دانشگاه انجام بده و بنده هر زمان کار داشتم ، به رایانه ی دانشگاه که این نرم افزار خریداری شده مراجعه کنم و کارم رو با اون انجام بدم ؟
Microsoft Office رو مثال بزنم . چقدر در روز ، در هفته یا در ماه با این نرم افزار کار می کنیم ؟ آیا کار ما در حد مشاهده ی فایل و ایناست و یا کار حرفه ای ؟ آیا لازم هستش نسخه ی کامل این سویت رو خریداری کنیم و به عنوان مثال به برخی قابلیت ها مثل Access ، OneNote و یا Visio احتیاج هست ، و یا فقط به برخی قسمت ها مثل Word و PowerPoint احتیاج هست و احتیاجی به خرید نسخه ی کامل نیست ؟ و نکته ی مهم اینکه ، آیا Microsoft Office مانند ویندوز به نحوی اجباری هستش و امکان استفاده از نرم افزار های جایگزین مثل LiberOffice که متن باز و رایگان هستند ممکن نیست ؟ ***
چند درصد از امکانات Photoshop استفاده می کنیم ؟ چقدر در روز وقت خودمون رو برای کار با Photoshop می گذرونیم و چقدر حرفه ی ما به Photoshop مربوط میشه ؟ اگر کار ما به نحوی هستش که مجبوریم به صورت مرتب با Photoshop کار کنیم ، آیا خرید این نرم افزار به صورت شخصی یا توسط کارفرما ممکن نیست ؟
چرا فکر می کنیم باید این گونه هزینه ها باید یک جا و برای هر کاربر تک تک انجام بشه ؟ چرا به جای استفاده از نرم افزار های جایگزین و بعضا رایگان ، باید حتما نسخه ی کامل نرم افزار اصلی رو استفاده کنیم ؟
------------------------------
یه نکته ای مطرج شد اون قسمت جلوی LibreOffice ، جلوشم سه تا ستاره زدم :n33: الان شاید این سوال مطرج بشه خوب ما که تا حالا اسم این گونه نرم افزار هارو نشنیدیم و اگر شنیده بودیم می رفتیم سراغشون ... دقیقا یه نکته ای اینجا نهفته هستش ...
با مثال می گم کاملا متوجه میشین :
اونجا گفتم ویندوز 8.1 نسخه ی Pro حدود 320 هزار تومن هستش . اما سوال : از کجا باید خرید ؟
الان همه بهونه میارن که ما تحریمیم و قدرت دسترسی خرید مستقیم رو نداریم . سوال اینجاست که تنها راه فقط خرید مستقیم هستش ؟ آیا مایکروسافت در هر 190 کشوری که محصولاتش فروش میره ، به صورت مستقیم محصولاتش رو می فروشه ؟ آیا تمامی خریداران میان مستقیم از فروشگاه مایکروسافت خریداری می کنند و یا از Retailer ها و Partner های مایکروسافت هم تهیه میشه ؟ آیا واقعا در ایران هیچ شرکتی نیست که ویندوز رو به فروش برسونه ؟
مشکل اینجاست که فروشگاه های معتبر در اقلیت هستند و فروشگاههای نا معتبر در اکثریت !
برای تهیه ی لایسنس قانونی ویندوز باید بری سایت معتبر پیدا کنی ، و یا نمایشگاهی چیزی بشه دو سه تا غرفه ی معتبر بیارن ... اما ویندوز کرکی بخوای از کلوپ سر محل تا فلان شرکت محصولات فرهنگی ! می تونن بهتون بدن .
خوب وقتی اکثریت برن به یه سمت ، تبدیل میشه به یه عادت ! یعنی کاربر پول داره تواناییشم داره ، اما می بینه دور و برش همه دارن کرکی استفاده می کنند ، خودشم ترغیب میشه از نسخه های کرکی استفاده کنه و اینجور توجیه می کنه که چرا باید پول مفت بدم ؟
و همین عادت هم در ارتباط با اون نکته ی سه ستاره هم بر قراره ! اینجور توجیه می کنیم چرا باید نرم افزاری که عموم استفاده می کنند رو ول کنم برم سراغ نرم افزاری که کمتر شنیده شده ؟
بنده قبول دارم همه توانایی خرید ندارن ، اما قبول ندارم ابزارهای کرک در دسترس عموم قرار بگیره .
به جای اینکه این همه نسخه ی کرکی بریزن توی بازار ، بیان نسخه های اورجینال رو در بازار قرار بدن ، برای اونایی هم که توانایی خرید ندارند ، چند تا سایت محدود قرار بدن که کرک منتشر کنه . اونوقت به جای اینکه کرک کردن بشه عادت ، خریداری کردن محصول میشه عادت و مطمئنا وقتی اکثر افراد جامعه به خرید نسخه ی نسخه قانونی روی بیارن ، مصرف کننده ی بعدی هم خرید رو در اولویت قرار میده و کرک کردن رو در مرحله ی بعد :n01: