سپاهان بر پايه چه اصولي به قهرماني رسيد ؟
فرامرز حسنی/خبرگزاری پارس فوتبال
با قهرماني سپاهان ليگ نهم نيز به پايان رسيد . از فرداي اين قهرماني چه تيم هاي ناموفق و چه همين زردپوشان اصفهاني به تجزيه و تحليل عملكرد خود پرداختند و براي ليگ آتي از هم اكنون دست بكار شده اند .اما اين چند روز مطبوعات و رسانه ها بطور گسترده به اين باشگاه و سرمربي آن پرداخته اند تا دلايل موفقيت اين تيم را براي خوانندگان و مخاطب خود بازگو كنند . اما چه اصولي در موفقيت يك تيم ورزشي دخيل است ؟يك دهه است كه بيش از هميشه از تاثير دانش روز در ورزش صحبت مي شود در صورتي كه پيش از آن عامل تجربه بسيار مهم بود . پس اصل علم نوين يكي از عوامل موفقيت محسوب ميشود . در كنار اين اصل تمرين بسيار مهم ارزيابي شده است كه درون آن قدرت بدني و ريكاوري نيز در نظر گرفته ميشود . بحث بعدي اصل مديريت ورزشي است كه بسياري از جمله همين سرمربي تيم قهرمان به ان اعتقاد خاصي دارد . مورد بعدي به ستاره ها برمي گردد كه چه تيمي بيشترين سهم را در جذب نخبگان اين رشته دارد . اصل ديگري كه در فوتبال امروز مطرح است ، امتياز طرفدار يا همان يار دوازدهم است كه براي سپاهان اين خصيصه به نحو احسن وجود داشت .
اكنون با خلاصه كردن اصول فوق به اين مثلث قهرماني مي رسيم كه :
سرمربي - ستاره ها - تماشاگر . سپاهان با دارا بودن اين سه اصل اساسي موفق شد اما آيا ساير تيم ها فاقد اين اصول بوده اند كه نتوانستند به اين مهم دست پيدا كنند ؟ مثلا تيم استيل آذين كه مطمئن هستيم از نظر داشتن ستاره بي رقيب بود چرا نتوانست جزوه سه تيم بالاي جدول قرار گيرد ؟ از طرف ديگر چگونه است كه تيم تراكتور سازي پس از 11 سال و با هدف ماندن در ليگ برتر به مسابقات ورود ميكند ولي در اواسط بازيها به جمع مدعيان مي پيوندد ؟ و يا چگونه است كه مس كرمان با آن بضاعت كم در بازي هاي قهرماني آسيا چنين نمايش حيرت آوري را از خود بروز مي دهد ؟ به اين جمع بايد استقلال را هم اضافه كنيم كه به ظاهر دارنده اين مثلث موفقيت بود اما در عمل نتوانست مقام خود را تكرار كند .
در پاسخ بايد گفت كه استيل آذين با استفاده از فوق ستاره ها توانست مقام در خور توجهي براي خود بدست آورد اما نبود هوادار و تماشاچي تا حد زيادي از قواي اين تيم كاسته بود در مقابل تراكتورسازي بدون بازيكن چند صد ميليوني و به پشتوانه 100 هزار نفر طرفدار با تعصب توانست جاي خالي فوق ستاره ها را پر كرده و مقام شايسته اي را بدست آورد . براي استقلال هم فقدان اصل اول كه همانا سرمربي با دانش است باعث شد تا به هدف خود نرسد . با اينكه فوق ستاره هاي آبي پوشان به تنهايي ضريب موفقيت را بالا ميبردند اما در عمل سيستم غلط و ضعف مديريتي حاد در سازمان اين تيم باعث شده بود تا در مقطعي هوادار به شعار عليه مدير عامل و سرمربي تيم بپردازد .
بنابرين ميتوان نتيجه گرفت كه اگر مثلا استيل آذين از يك سرمربي حرفه ايي خارجي بهره مي برد ، مطمئنا ميتوانست اصل يار دوازدهم را جبران نمايد و به قهرماني برسد و يا اينكه تراكتور با استخدام فوق ستاره هاي استقلال به كمتر از قهرماني رضايت ندهد . همين مسئله در مورد مس كرمان نيز صادق است كه اگر بازيكنان استيل را داشت ، هم اكنون در جمع هشت تيم مرحله نهايي جام باشگاه هاي آسيا بود . بنابر اين لازم است تا از هم اكنون اين تيم به بر طرف ساختن نقاط ضعف پرداخته و از ليگ نهم درس هاي اساسي بگيرنند .
اما داستان ذوب آهن كاملا متفاوت است . ذوب هم سرمربي خوب دارد هم داراي ستاره است و هم از پشتيباني خوب تماشاچي برخوردار است اما اينكه چرا اين تيم هر دو جام حذفي و برتر را از دست داد ، از بحث معادلات خارج شده و وارد مبحث بخت و اقبال مي شود . ذوب آهن از هر نظر شايسته قهرماني بود و بررسي نتايج اين تيم نشان مي دهد كه اگر تنها در يك بازي داوران بجاي سوت اشتباه به نفع سپاهان ، به ضرر آن و به نفع ذوب مي زدند ، الان جاي اين دو تيم در جدول تغيير مي كرد . البته ناگفته نماند كه براي بسياري اين ذوب آهن است كه با آن بازي هاي جوانمردانه و بدون كمك اشتباهي داور توانست است به نيابت قهرماني برسد . اما پنداري كه قرار بوده كه امسال سپاهان قهرمان ليگ شود ، پرسپوليس قهرمان جام حذفي ، ذوب و استقلال هم سهميه آسيا بگيرند . دقيقا مانند برنامه سال آينده كه تصادفا و احتمالا اگر مشکلی پیش نیاید ( ! ) قرار است پرسپوليس قهرمان ليگ شود ، استقلال قهرمان جام حذفي و ذوب - سپاهان هم سهميه بگيرند .
قلعه نویی: عادل بچه خوبی است اما با دلم حرف زدم و بردم!
امیر قلعه نویی در برنامه نود توانست پیروز نسبی باشد. درحالی که همه انتظار داشتند تا او در دل سوالات عادل فردوسی پور کنترلش را از دست بدهد و عصبی شود اما با آرامش پیش رفت. به مدیران استقلال نتاخت و تنها خود را قربانی تخریب شخصیت های پیاپی این باشگاه دانست . او وقتی فیلم رختکن استقلال را پخش کردند ، سعی کرد خود را به هواداران نزدیک کند و گفت:« سر بازیکنی که دقیقه ای 600 هزار تومان پول می گیرد باید بدتر از این داد زد.»
او البته در بسیاری از دقایق سعی می کرد با کنار هم چیدن اعداد و با جداولی که در دست داشت ، به فردوسی پور القا کند ، با زبان آمار می گوید پس منطقی حرف می زند. قلعه نویی که شاخص موفقیت را قهرمانی می دانست وبه این شیوه بر ناکامی در لیگ قهرمانان ، سرپوش گذاشت پس از برنامه متهم شد که با بازی اعداد و استفاده از ارقام غیر واقعی سعی کرده خود را پیروز گفت و گوی رودررو با فردوسی پور نشان دهد.
اتهامی که البته سرمربی موفق سپاهان آن را نمی پذیرد و در گفت و گو با خبرآنلاین از دلایل برتری نسبی خود در مصاف با فردوسی پور حرف می زند.
می خواستیم از برنامه نود شروع کنیم اما شاید بهتر است از قراردادتان با استیل آذین بپرسیم؟
این خبر صحت نداشت. دیدم نوشتند با آقای هدایتی جلسه داشتم و چک سفید هم گرفتم اما وقعا هیچ کدام از این حرف ها صحت ندارد.
یعنی قرار نیست به استیل آذین بروید؟
من نه با این تیم مذاکره کردم و نه با هیچ یک از مدیران این تیم جلسه ای داشته ام . قرار است یک شنبه به اصفهان بروم و در حضور هیات مدیره سپاهان ، قراردادم را با این تیم برای یکسال دیگر تمدید کنم.البته من که عادت کردم هر روز سرمربی یک تیم باشم! (می خندد)
پس یعنی قطعا به استقلال بر نمی گردید . حالا که مرفاوی استعفا داده و بحث جدایی واعظ مطرح شده...
قرار نشد که سئوال حاشیه ای بپرسید. من که در نود هم گفتم ، امسال حتی اگر مهندس قریب هم به عنوان مدیرعامل استقلال ، برگردد به این تیم نمی آیم. می خواهم با آرامش کار کنم و دور از حواشی باشم. استقلال خانه من است و سالها در این تیم بوده ام اما حالا که برای ما نیست ، امیدوارم موفق باشند. با این وجود استقلال همیشه در قلبم جا دارد و دوری از این تیم سبب نمی شود که حس کنم استقلالی نیستم.
کسی انتظار نداشت بتوانید در نود برابر فردوسی پور مقاومت کنید اما خیلی موفق پیش رفتید.
من رفته بودم که با دلم حرف بزنم و فکر می کنم چون صادقانه حرف می زدم ، توانستم آرامش داشته باشم و فردوسی پور هم نتواند برای استدلال هایم بهانه ای بگیرد.
اما معمولا کمتر کسی می تواند به نود برود و گاف ندهد؟
این طوری هم نیست. عادل بچه خوبی است و برای این فوتبال زحمت های زیادی می کشد.
ولی خودتان که خیلی سعی کردید تا او را عصبانی کنید و مدام می گفتید او ورزشی نیست و...
این که شوخی بود.
یکی از ایرادهایی که به شما می گیرند این است که آمارهای تان متناقض بود!
آمار من این است که تیمم قهرمان لیگ شده. این است که بهترین خط حمله را داشتیم و با 6 امتیاز اختلاف قهرمان شدیم. کجای این آمارها واقعی نیست. این ها دیگر بهانه آوردن است. هر کس ، هر طور که دوست دارد می تواند فکر کند. من رفتم به برنامه نود تا حرف هایم را برای مردم بزنم و خدا را شاکرم که در این دو روز متوجه شدم ، مردم هم از شنیدن حرف هایم قانع شده اند.
کد:
http://khabaronline.ir/news-63470.aspx