از کجا نژادش رو بفهمم؟نقل قول:
آخه در ضمن با هیچ ماده ای نمیسازه
Printable View
از کجا نژادش رو بفهمم؟نقل قول:
آخه در ضمن با هیچ ماده ای نمیسازه
اکثر dsh ها رو شما تو کوچه و خیابون میبینید ببینید اونطوری هست ؟نقل قول:
عکسش رو میتونید بذارید؟نقل قول:
گربتون همیشه تو خونه هست؟
اگر بیقراری گربه ی شما به خاطر جفت گیری باشه با هر گربه ی ماده ای کنار میاد شاید تا یکی 2روز گربه ی ماده باهاش کنار نیاد
عکساش تو پروفایلم هست اینجا هم میذارم
آره همیشه تو خونست..
اگر مطمعن هستید که بیتابی که داره برای جفت گیری هست من مغرفیتون کنم به دوستان دیگه
فقط یک مشکل این میون هست
اینکه بچه هایی که به دنیا میان رو میخاین چیکار کنین ؟
میتونین نگهشون دارین ؟
اگر نه که پیشنهاد میدم این دوره ی یک هفته ای رو تحمل کنید تا از تب و تاب جفت گیری بیافته
ممنون
ریزش موی گربم خیلی شدید شده اینو چی کار کنم؟
اقا من برای نگهداری از سگ بین سه تا گزینه موندم کدوم رو پیشنهاد میدید؟
1باکسر
2 دوبرمن
3پیتبول
ممنون میشم جواب بدید:11:
گربه ی من یه عادت بدی که پیدا کرده توی جایی که برای کثیف کاریش گذاشتم کارش رو نمیکنه
چی کار کنم؟؟؟؟
دوستان یک پماد چرک خشک کن معرفی کنید سریعا لطفا....همسترم پاش ذخم شده چرک کرده داره باد میکنه
میترسم خدایی نکرده.........
خواهش میکنم :11:
دوستان چند وقته یه سگ به شدت غول و خفن میاد جلوی خونه ما می ایسته... به نظر خیلی اوضاعش خرابه و واقعا دلم واسش میسوزه... 2 تا سوال داشتم ، اگر به این بیچاره غذا بدم یه وقتی موندگار نمیشه همین جلو؟! به این خاطر میگم که واقعا میترسم از این سگ ، خیلی خفنه لامصب :دی البته فک نکنم با خودم کاری داشته باشه ، نگران بقیه هستم :دی یه وقتی یه کاری بکنن مثلا سعی کنن فراریش بدن یا ... قاطی نکنه یه بلایی سرشون بیاره...
+
چی بدم بهش؟!
احتمالا یا لج کرده یا بد رفتاری دیده سر این ماجرا.یا اشنایی با خاکی که گرفتین نداره.یا وقتی خاکش کثیفه نمیره توش که باید خاکش رو تمیز کنید.نقل قول:
یک سری قطره هم هست که میتونید با اون قطره اون خاک رو علامت گذاری کنید تا اونجا کارشو بکنه
---------- Post added at 12:08 PM ---------- Previous post was at 12:04 PM ----------
میتونم بپرسم کجا و برای چه کاری میخاین نگه دارین تا بهتر راهنماییتون کنمنقل قول:
---------- Post added at 12:10 PM ---------- Previous post was at 12:08 PM ----------
گربه ها ریزش موهاشون فصلی هستنقل قول:
الان که فصل سرما داره تموم میشه اون موهایی که در اورده بود برای گرمای بیشتر دارن میریزن
نگرانی نداره چیز خاصی نیست
---------- Post added at 12:12 PM ---------- Previous post was at 12:10 PM ----------
بهتره به دام پزشکی مراجعه کنیدنقل قول:
میتونید با بتادین شستشو بدید
و تتراسکلین چشمی بزنید
اما بهتره به دامپزشکی مراجعه کنید
---------- Post added at 12:15 PM ---------- Previous post was at 12:12 PM ----------
نقل قول:
دوست خوبم اگر میتونی با پناهگاه سوهانک یا وفا تماس بگیرین تا شهرداری این سگ رو نکشته بیان و ببرن
یا اینکه یه شماره تماس به من بدین
تو این مدت خواهش میکنم حواستون بهش باشه
نگران هم نباشید به کسی اسیب نمیرسونه
بهش باقی غذاها یا نون و اگر میتونید از رستوران ها غذاهایی که دور میریزن بگیریدنقل قول:
گروه حمایت از حیوانات خیابانی با شماره 09196053309 در تماس باشید
پناهگاه سوهانک یا همون پارسه.خانوم اکبری ۰۹۳۵۵۷۸۳۶۴۱
برا خونه و هم علاقه خودم به این سه نوع سگ.برا محل بازی و نگهداری کردن ازشون مشکل ندارم :11:نقل قول:
سال نو رو هم بهتون تبریک میگم
مرسی.سال نو شما هم مبارک.
ببینید کلا سگهایی که پسوند بول دارن تقریبا جزو سگهای خترناک هستن و فک های قوی دارن و خوب تربیت نشن
ممکنه خطر افرین بشن مخصوصا که شما میخاین تو خونه نگه دارین.یعنی موقغ حمله کاملا بدون بی رحمی حمله
میکنه و احتمالا شخص رو کاملا تکه تکه میکنه به طوری که پت بول به سگ ادمخوارشهرت گرفته.
درکشورامریکا سالانه60درصد از مرگ ومیرناشی از گازگرفتن سگها مربوط به این نژاد می باشد٬دربرخورداین
نژادباافرادغریبه دربسیاری ازمواردمنجربه حمله پت بول می شود در ایالت انتاریای امریکای شمالی
درسال2005میلادی قانونی تصویب شدکه طبق این قانون خرید٬فروش ونگهداری ازسگ پت بول تریرممنوع شده
ودارندگان نژادپت بول که قبل ازتصویب این قانون اقدام به نگهداری این سگ کرده اند باشرایط وقوانین سختی اجازه
نگهداری این نژادبعد ازتصویب این قانون رادارندیکی ازاین شرایط این است که حتی برای بیرون بردن این نژاد از منزل
باید پت پول رابا پوزبند وقلاده وزنجیر محار کرد.
امریکن پت بول تریرسگی پرجنب وجوش٬پرزور٬قدرتمند٬پرخاشگ ر٬مهاجم٬بی رحم٬بی باک٬شجاع٬سلطه
گرومبارزاست عکس العمل حیوان غیر قابل پیش بینی ونسبت به غریبه ها محتاط٬عجول ودرنده است٬علاقه زیادی
به شکار دارد٬در برخورد پت پولها با حیوانات دیگربه خصوص حیوانات کوچک باید محتاط بودولی نسبت به نگهدارنده
وصاحب وخانواده برخلاف بدبینی که به این نژاد وجود دارد بسیار مهربان بازیگوش٬دوست داشتنی٬صمیمی و وفادار
است ومی تواند به عنوان سگ خانگی وسگ خانواده خوبی مطرح باشد٬علاقه واشتیاق زیادی به مبارزه وجنگ دارد
.
.
در مورد باکسر هم که اگر اولین تجربتون هست که سگ بزرگ نگه میدارین بهتره نگیرین این نژاد رو
چون باکسر نژاد بسیار باهوشی هست و همچنین گاهی کله شق و لجباز
همه باکسر ها , صرف نظر از اینکه چگونه به خوبی آموزش پذیر هستند , می توانند صاحب خود را در هر زمانی
تست و امتحان کنند . اگر صاحب باکسر اعتماد به نفس یک رهبر کامل را نداشته باشد و یا سگش آموزش ندیده
باشد , با مشکلات عدیده ای رو به رو خواهند شد .
به فضا و فعالیت روزانه زیادی نیاز داره
و اینکه نیازمند ارتباط صمیمی و دوستانه با انسانها هستند و همیشه در تلاش هستن که عضوی از خانواده اش به
حساب بیایند
.
دوبرمن هم جزو ده نژاد برتر سگهای نگهبان هست
هم از لحاظ خلق و خو و هشیاری و منطق و شجاعت سگ خوبیه.
.
اما از نظر من شما یه ژرمن اصیل بگیرین
خیلی باهوش و زود یاد میگیره به طوری که شما رو متعجب میکنه و لذت داشتن یه سگ خوب رو میفهمید
سلامنقل قول:
امیدوارم که صاحبه خوبی باشی برا سگت
و زنده بمونه میدونی که تو خیابون بگیرنش ازت درجا میکشنش پس اگه واقعا نمیتونی اینکار رو نکن چون وقت بذاری براش هم اینون بدون که وابسته اش میشی و اگه روزی شرایطه نگرانیشون نداشته باشی واقعا سخت میشه برات جدا شدن ازش چون وابسته اش میشی
سلام ممنون از جوابنقل قول:
اون تعریف هارو میدونستم قبلا سگ داشتم مال پدرم بود و بعد از فوت پدرم حدود 5 سال نگه داشتم تا سگ هم مرد نژاد روتوایلر بود.من خودم دوبرمن بیشتر به دلم نشسته تولش تک رگه و شجره نامش هم دیدم همه خانوادش تک رگ بودن مال فامیل هست چند وقت دیگه بچه هاشو به دنیا میاره اما پیت بول و باکسر سه ماه هستند.خودم فعلا منتظر به دنیا اومدن اون جوجه دوبر بشم تا به موقع بیارمش پیش خانوادم:11:ممنون از راهنماییتون
سلام
میشه برای غذای ماهی گلی بهش نون خشک یا بسکویت خورد شده داد ؟
مشکلی واسش پیش نماد؟
Sent From Mr Emad iPad Using Tapatalk
این ماهی تقریبا همه چیر خوار هست.میتونید بهشون بدید این ها رو اما بهتره از غذاهای اماده استفاده متید که ارزون هم هستن
فقط توجه کنید که روی غذا نوشته باشه مخصوص goldfish
و اینکه سعی کنید غذا بهش کم بدین جوری که بخوره و تموم بشه و تو اکواریوم نمونه
میتونید مقدار خیلی کم و در 3 وعده مثل خودتون بهشون غذا بدین
و سعی کنید که اونارو تو تنگ های گرد نگه ندارین
اگر واقعا رسیدگی کنید اون ماهی ها تا چندسال زنده میمونن
آقا غذایه ماهی قرمز چیه ۶ ماهی داشتم تا حالا ۲ تاشون فقط زنده موندن ؟ کسی میدونه غذاشون چیه؟
برید ماها فروشی .بهشون بگین بهتون میدن
دقت کنید غذا مخصوص گلدفیش باشه
نون هم به هیچ عنوان به ماهی ندید درسته که اشتها میخوره ولی در نهایت عامل مرگش میشه حالا هر نوع ماهی که میخواد باشه
پس چی بهش بدیم ؟
راجع به سگ تجدیدنظر کن. کانال نشنال جئوگرافی سه ماه پیش برنامه ای را راجع به ایجاد کیستهای خطرناک در اثر نگهداری سگ در کشورهای استرالیا و امریکا پخش کرد.نقل قول:
دوستان همسترم 4 روز پیش 2 تا بچه به دنیا آورد....بعد من حواسم رو خیلی جمع کردم اول یه قفس بزرگتر براش گذاشتم.
بعد نر رو تو یه قفس دیگه در فاصله دور از هم گذاشتم تا این ماده نترسه و بچه هاشو بزرگ کنه ...تغذیش هم حسابی حواسم بود..
بعد خلاصه روز 2 بچه داری دیدم یکی از بچه هاش شیر نمی خوره و رشد نمی کنه ولی اون یکی همش به مادرش میچسبه و
شیر می خوره و 2 برابر اون یکی شده بود....
خلاصه گفتم شاید دختره یا پسره جسش ضعیفتره....ولی دیشب دیدم اصلا نیستش تو قفس گفتم به احتمال زیاد بچه چون
شیر نخورد مرده و مامانش هم کار ینمی تونست بکنه..
امروز قفس رو باز کردم بررسی کردم دیدم یکی از بچه ها همون که شیر م یخورد قشنگ رشد کرده و بزرگ شده ولی اون یکی رو
چند دقیقه گشتم دیدم زیر دستمال کاغذی کنار مادرش بی جان افتاده....دیدم قشنگ رنگش برگشته و مرده و فاسد شده..
خلاصه برداشتمش گذاشتمش جلوی مادرش ببینه بچش مرده بعد یهویی گرفتش دستش 2 تا لیسش زد بعد یهویی گاز زد
خوردش... بوی تئفنش داشت خفم می کرد... مادره همینجوری انگار داره غذا معمولی م یخوره..بچه مرده رو خورد و نصفش رو
گذاشت روی انبار غذاهاش که بعدا بخوره....
می خواستم بدونم این که 1 بچه غریزش رو از دست میده و به سمت سینه مادرش نمی ره برای تغذیه طبیعیه؟
سلام یکی از دوستان من ماهی داره که الان یک سال بیشتر زنده موندهنقل قول:
پس چی بهش بدیم ؟
و راز زنده موندنش که پرسیدم هیچی بهش نمیداده
فقط آبش و عوض میکرده
چون خود آب لجن و.. دارد ومثل یه غذا بوده
همین برای ماهی کافیه :46:
اون یکی بچش رو هم امروز بعد از 1 هفته خورد :41:نقل قول:
من نمیدونم چرا ..تو قفسش پر از غذاست بعد ورمیداره بچش رو می خوره...واسش کاهو و سبزی خوردن و برنج و شیرینی و گردو و انواع بادام و فندق و سیب و توت فرنگی و مرغ پخته و هر چیز دیگه ای که خودم می خورم براش میزارم روزی 5-6 بار
بعد الان دیدم بچش زیرش نیست قفسش رو گشتم دیدم تیکه ای از بدن بچش چسبیده به دستمال کاغذی...
استرس هم که نداشت نمیدونم دلیل بچه خواریش چیه ..دیشب هم که مهمون داشتیم گذاشته بودمش یه جایی که هیچکس نبینش و استرس نگیره..فاصلش با همستر نر هم خیلی زیاده که بوی هم رو هم حس نکنن
که این ماده استرس نگیره و بچش رو بخوره..
تا امروز بعد ظهر هم دیدم بچش داشت شیر می خورد( 7 روزش بود)
الان که رفتم براش بادام بریزم دیدم نسیت بچش رو خورده
فکر کنم دلیل اصلیش بچه بودن و بی تجربه بودن همستر مادست ..سنش 3 ماهه زوده براش بچه داری
حیف شد بچش بزرگ شده بود ..جیغ میزد ..کم کم داشت راه میرفت تو قفس
من ندیدم..میشه بشتر توضیح بین..آخه مگه نمیگن نگه اری سگ خیلی هم مفیده ؟نقل قول:
مثلا مااین همه آدم میشناسیم که سگ نگه میدارن ولی هیچ مریضیی پیدا نمیکنن..
خب مشخصه که سگ در خونه درست نگه داری و نظافت نشه باعث بیماری میشه ! حالا چه سگ باشه چه گربه و یا هر حیوان خانگی دیگه .نقل قول:
وگرنه اگه با نگهداری هر سگ در خونه کیستهای خطرناک ایجاد بشه که الان فکر کنم 20-30 درصد امریکا کیست های خطرناک داشتن !
دوست خوبم این حرفی که شما میزنید یعنی چی؟نقل قول:
اون ماهی بیچاره هم اگر زنده مونده با زجر بوده !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
هیچی نخوره
و اینکه اب خودش لجن و .... داره !!!!!!!!!!!!!!!!!!! میشه بفرمایین این غیره چیه؟
اونوقت لجن از کجا اومد تو اب؟ و بر فرض که لجن تو اب باشه! از کی تا حالا گلد فیش لجن خوار شده و ما نمیدونیم؟؟؟؟؟؟؟؟
از چیزی خبر ندارین و یا کاملا مطمئن نیستین خواهشن به شخص دیگه ای اطلاعات ندین .
---------- Post added at 05:15 PM ---------- Previous post was at 05:12 PM ----------
دوست خوبم به همسترتون چی میدادین ؟نقل قول:
دوستان ببخشید یه سوال دارم هرکی بلده جواب بده خواهش میکنم
یه یاکریم چند وقتیه اومده تو بالکن لونه ساخته و الان 3 روزه دو جوجش از تخم بیرون اومدن مادرشون از صبح رفته و تا حالا 12 شب برنگشته میترسم اتفاقی براش افتاده باشه ولی خب جوجه هاش هستن اگه مادرشون برنگرده امیدی هست که بشه زنده نگهشون داشت و بزرگشون کرد؟؟
بازم میگم 3 روزن خیلی کوچولو هستن اصلا نمیدونم چیکار کنم
تورو خدا اگه اطلاعاتی چیزی دارین جواب بدین لطفا سریع تا نمردن
سلامنقل قول:
هیچ نگران نباشید . مادرشون صبح برای غذا دادن به جوجه ها بر میگرده .
قبلاً یه جفت یاکریم در تراس خونمون لانه کرده بود و دوتا تخم گزاشته بود . پس از بدنیا آومدن جوجه تا چند شب مادرشون پیش جوجه ها بود و پس از اون هیچ وقت شبها بر نمیگشت . اما صبح دوباره برای غذا دادن به جوجه ها بر میگشت . در نهایت جوجه ها بزرگ شدند و رفتند . شما به جوجه ها دست نزنید و نگران نباشید .
امروز صبح ساعت تقریبا 7 تا 7:30 بودمادرشونو دیدم رو نرده های تراس نشسته بود ولی چون تو خواب و بیداری بودم نفهمیدم غذا بهشون داد که اونجوری بیخیال نشسته بود یا اصلا نزدیکشون نرفته بود منم اصلا به جوجه هاش دست نزدم
و اینکه روزی یک بار غذا دادن به جوجه هاش بسه که شما میگی فقط صبح میاد غذاشونو میده و میره یا باید روزی چند بار غذا بخورن؟؟
ممنون
روزی چند بار غذا میده بهشون ولی دیگه شبا نمیاد پیششون بخوابه (برای من که اینطوری بود) . وقتی که مادرشون پیش جوجه هاست اصلا نزدیک نشید تا با خیال راحت بهشون غذا بده . حتی پرده پنجره هم تکون نخوره . اگر هم قصد دارید نزدیک جوجه ها بشید در زمانی اینکار رو بکنید که مادرشون رفته .نقل قول:
نکته اول : میتونید نزدیک لونه برای مادرشون غذا و آب بذارید (کاری که خودم میکردم) .
نکته دوم : اگر جوجه ها زیر آفتاب هستند یه سایبان درست کنید .
من از گربه خیلی خوشم میاد چون خودم یه گربه دارم.گاهی اوقات حرکات جالبی از خودش در میاره!فکر میکنم از ایکه گربه ام در کنار من باشه احساس راحتی میکنه!شادی
یه بچه گربه حدودا یه ماهه تو خیابون پیدا کردم که پاش آسیب دیده بود و رو زمین افتاده،به زور خودشو جابجا میکنه
زنگ زدم انجمن حیوانات که چیکار کنم باهاش که تلفنشون میرفت روی فکس.
خودم باید ببرمش دفترشون که ببینن میتونن کاری براش بکنن یا میان دنبالش؟
فعلا توی ساختمون نیمه کاره روبروییمون پهلوی کارگرای اونجا گذاشتیمش
چون تو حیاط خودمون دوتا گربه و بچه گربه 9ماهه نر داریم و احتمالا اذیتش میکنن اگه بیارمش پیش خودم
البته من خودم یک کاسکو وحشی وحشی 1.5 سال پیش گرفتم طوری بود که وقتی به 2 متری قفسش نزدیک میشدی کل خونه رو میزاشت رو سرش بس که جیغ میزد:18: ولی الان فوق العاده اهلی شده 20-30کلمه ای حرف میزنه(البته بیشتر فحش میده:31:)نقل قول:
برای خریدن کاسکو مهم وحشی بودنش نیست مهم اینه که سنش کم باشه
درود
دوستان میدونن از کجا میشه غذای سگ تهیه کرد ؟! مثلا همین بسکویت هایی که به سگ میدن یا کنسروها رو چطور میشه تهیه کرد ؟!
بابا به سگ هرچی بدی میخوره غذا مخصوص نمیخاد
روز جهانی مبارزه با هاری/ بیماری هاری در کمین نگهدارندههای حیوانات خانگی کرج – خبرگزاری مهر: نگهداری از حیوانات خانگی در ایران چند سالی است که بین برخی از خانواده ها رواج پیدا کرده است که برخی افراد به بعضی از نکات بهداشتی و درمانی آن بی توجهی می کنند در حالی که این امر تهدیدی جدی برای سلامت خانواده به شمار می رود. به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز جهانی مبارزه با بیماری هاری همایش به میزبانی استان البرز برگزار شد که در آن درخصوص معضلات نگهداری حیوانات خانگی و عدم توجه برخی از نگهدارندگان به نکات بهداشتی و درمانی این موضوع مورد بحث قرار گرفت.
اغلب خانواده های روستایی و باغداران و همچنین برخی از شهروندان استان البرز امروزه اقدام به نگهداری حیوانات مختلف از جمله سگ و گربه و ... می کنند، بی توجهی به نکات بهداشتی و درمانی این حیوانات می تواند تهدیدی جدی برای سلامت فرد و خانواده باشد.
برخی از شهروندان هنوز نمی دانند که چه زمانی باید حیوان خود را به دامپزشکی ببرند و برخی دیگر حتی نمی دانند که باید حیوان خود را 6 ماه یکبار معاینه ای دوره ای برای انجام واکسیناسیون و درمان ضد انگلی کنند تا مشکل آفرین نشود.
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
اسهال و استفراغ، عم دفع مدفوع بیش از دو روز، وجود خون در مدفوع، وجود توده های غیرعادی در هر نقطه از بدن، تنفس غیرعادی، ضعف و بی حالی، بی اشتهایی، بی قراری، سخت زایی از جمله مواردی است که با مشاهده هر کدام از این حالات باید در اسرع وقت حیوان خود را به یک مرکز دامپزشکی رساند تا با بررسی علائم بالینی حیوان و معاینات لازم بیماری تشخیص و روند درمانی آغاز شود.
برخی از باغداران اقدام به نگهداری سگ برای نگهبانی از باغ خود می کنند بدون اینکه نکات بهداشتی و درمانی را رعایت کنند و دریغ از حتی یک واکسن به سگ خود اقدام به نگهداری حیوان می کنند.
تشخیص و درمان بیماری های حیوانات خانگی و اگزوتیک، واکسیناسیون و درمان ضد انگلی، صدور شناسنامه و گواهی سلامت، ارتوپدی اندام های حرکتی و ستون فقرات، جراحی و ... از جمله مسائلی است که امروزه برای حیوانات مورد توجه قرار گیرد.
واکسینه کردن حیوانات علیه هاری گامی در جهت ریشه کنی بیماری
هاری یک بیماری ویروسی است که سیستم عصبی مرکزی(مغز و نخاع) پستانداران و از جمله انسان را درگیر می کند و بیماری هاری غیر قابل درمان بوده و حیوانات درگیر در اثر ابتلا خواهند مرد.
هاری برای انسان نیز کشنده است و از سال 2 هزار تاکنون مرگ های مشکوک به هاری گزارش شده است. ویروس این بیماری در بزاق حیوان مبتلا وجود دارد و از طریق گاز گرفتن وارد بدن می شود.
همچنین تماس با ترشحات آلوده بینی، دهان و چشم نیز سبب انتقال بیماری می شود و ناقلین بیماری در طبیعت معمولاً خفاش، روباه، راسو و راکون ها هستند و در شهرها بیشتر سگ ها و گربه ها به این بیماری مبتلا شده و عامل انتقال آن هستند.
اشکال مختلف بیماری هاری
هاری آرم در این شکل بیماری حیوانات اهلی به گوشه ای خزیده و حالت افسرده به خود می گیرند، حیوانات وحشی نیز به صورت غیر طبیعی آرام شده و به مناطق مسکونی نزدیک می شوند و در نهایت احتمال فلجی هم وجود دارد.
چگونه از بیماری هاری پیشگیری کنیم
پیامدهای بیماری هاری بسیار شدید هستند ولی خوشبختانه این بیماری به صورت 100 درصد قابل پیشگیری است و برای مبتلا نشدن به بیماری باید حیوانات خانگی را سالیانه علیه بیماری هاری واکسینه کنند و واکسینه کردن حیوان به سالم ماندن فرد نیز می کند.
حیوانات را نباید در محوطه بیرون رها کرد و باید تحت نظارت مستقیم باشند تا از احتمال تماس با حیوانات وحشی کاهش یابد.
اگر حیوان خانگی گزیده شود و یا اگر حیوانی رفتار غیر طبیعی دارد باید بلافاصله به دامپزشکی مراجعه کرد تا حیوان را قرنطینه کنند.
راههای پیش گیری
در دام بیمار می توان ویروس را در بزاق، غدد بزاقی و بافت عصبی یافت و در کشتارگاه بایستی احتیاطات خاصی را به منظور جلوگیری از مخاطرات شغلی اعمال کرد و کارکنان کشتارگاه می توانند از طریق تماس با سطوح آلوده به بافت های درگیر، بیماری مبتلا شوند.
با مصرف گوشت دام های مبتلا به هاری بیماری ایجاد نمی شود، بعد از اینکه کشتارگاه در معرض بیماری هاری قرار گرفت باید طی یک دوره قرنطینه هشت ماهه کشتار متوقف شود.
فردی که در تماس با دام های مبتلا بوده باید به طور کامل دست های خود را با صابون های قوی یا ضدعفونی کننده ها بشوید، در صورت امکان باید زخم را جهت خونریزی به منظور خروج سریع ویروس و در معرض قرار دادن نواحی عمیق تر باز نه داشت.
توزیع سه هزار واکسن علیه بیماری هاری در استان البرز
رئیس دامپزشکی استان البرز در گفتگو با خبرنگار مهر، از توزیع سه هزار واکسن بیماری هاری در استان البرز خبر داد.
سید اصغر برایی نژاد در خصوص هاری در حیوانات، اظهار داشت: کلیه حیوانات خونگرم پستاندار اهلی و وحشی اعم از گوشتخوار، علفخوار، پرندگان، خفاش ها نسبت به بیماری هاری حساس هستند که این تعداد میزبان های مختلف موجب گسترش وسیع بیماری شده است.
وی ادامه داد: مسئله هاری شهری در ایران بیشتر مربوط به سگ و در موارد کمی به گربه و سایر حیوانات است.
رئیس دامپزشکی استان البرز افزود: حیوان مبتلا به هاری ممکن است حالت مریض، مهاجم شرور داشته باشد به همین دلیل نام دیگر بیماری هاری سگ دیوانه است.
برایی نژاد گفت: با این وجود گاهی حیوان مبتلا به هاری بسیار رام و آرام است و یا حالت گیجی دارد و همچنین مشاهده حیوانات وحشی مثل روباه در محدوده شهری غیر طبیعی بوده و ممکن است حیوان هار باشد.
وی اظهار داشت: علائم سگ هار شامل ریزش بزاق از دهان، بیقراری، اضطراب، تنها ماندن و تب است، حیوانی که خودش آرام است بیقرار شده و حیوان مهاجم افسرده و گوشه گیر می شود و در مراحل انتهایی فلجی و مرگ حادث می شود.
رئیس دامپزشکی استان البرز در خصوص علائم بیماری هاری در انسان، اضافه کرد: بیماری در انسان دارای چهار مرحله دوره کمون بیماری و دوره مقدماتی بیماری است.
برایی نژاد تصریح کرد: دوره کمون بیماری بین دو تا هشت هفته و گاهی کمتر تا 5 روز و به طور نادر تا یک سال و بیشتر است.
وی گفت: دوره مقدماتی بیماری نیز از دو تا 3 روز قبل ظهور علائم اصلی بیماری بوده و دو تا سه روز و گاهاً تا یک هفته تا ده روز به طول می انجامد.
گزارش: مهدی دهقان
دوستان کسی قیمت همستر یا خوکچه داره؟