نقل قول:
فرهنگ "تعارف-کردن" درواقع چیزی نیست جز دروغ و نیرنگ و ریاکاری برای پنهان کردن شخصیت واقعی فرد. اگر "چیزی برای پنهان کردن وجود نداشته باشد"، نیازی به این حجم ریاکاری و تعارفات پوچ نیست...
این در حالی هست که در بخصوص کشورهای غربی، فرهنگ ساده و رک-گویی حاکم بوده و اغلب افراد، شخصیت واقعی خویش را به زبان آورده و به آن عمل میکنند، و میزان ریاکاری و نیرنگ، بسیار در سطح کمتری نسبت به این جامعه ی "خون-گرم" شما است!
اولا من در مورد تعارف کردن صحبت نکردم که حالا بخوام در موردش قضاوت بکنم.خیلی از این تعارفاتی که مردم ایران به همدیگه می زنند برمیگرده به اون اداب و معاشرتی که رایج شده.مثلا دوست نزدیکت اومده یه چیزی از شمای ایرانی بخره و شما در ازای اون چیز مسلما مبلغی رو میگیرید.اما این طوری جا افتاده که شما اگه از کلمه قابل نداره استفاده کنی اداب معاشرت رو برقرار کردی.دقیقا مثل زمانی که وقتی می خوای وارد جمعی بشی باید سلام کنی چون اداب معاشرت ایجاد شده در ایران این رو میگه.قصه این تعارفاتی که در ایران وجود داره بیشتر به خاطر رعایت اداب معاشرت از دید فرهنگ ایرانیه. و این ربطی به نیرنگ و ریاکاری نداره.شما چون میگی انسان های نیرنگ باز شخصیت دورویی دارند پس هرکسی رو در خیابون و کوچه بازار ایران دیدیم که یک تعارفی زد به خاطر حس ریاکاریه.نه خیر برادر این طوری نیست.معلومه شما زیاد در اجتماع ایرانی رفت و امد نداری که این طوری استدلال می کنی.نفس اینکه پدیده تعارف در ایران جالب نیست رو قبول دارم اما اینکه این تعارفات همگی ناشی از ریاکاریه هرگز قبول ندارم.فرهنگ جامعه ایرانی طوری شده که گفتن بفرمایید داخل و یا قابل نداره جزء اداب معاشرت شده و به خاط همینه که خیلی ها از این عبارت ها استفاده می کنند.
نقل قول:
یک کشور پیشرفته، نه فقط از نظر صنعتی، بلکه همچنین از نظر فرهنگی در سطح پیشرفته تر و بالاتری قرار دارد. به نظر من، میزان "همدردی" و "احترام به حقوق انسانی متقابل" در آن کشورها بسیار بیشتر از جایی مثل ایران است.
نقل قول:
در ایران، میزان رقابت میان افراد جامعه و خوی وحشیگری در مقابل یکدیگر به حدی بالا رفته که اصولاً مردم دیگر اهمیتی به اینکه حتی یک نفر در مقابلشان در حال مرگ باشد نمیدهند و میبینید که صحنه های مرگ افراد، در کشور ایران همچون رفتن به سینما هستند برای بسیاری!
بلانسبت بدبختی ما اینه:یکی میگه شرقی .اون یکی میگه غربی.من قبلا هم گفتم که فرهنگ غرب در برخی زمینه ها از ما ایرانی ها بهتره.اما نکته ای رو بگم که تو غرب هم وحشی بازی هست.(الان باز سر و کله بعضی دوستان پیدا میشه میگه برای این حرفت منبع ارائه کن و فقط ما تایید کنیم!!!!)
شما که هنوز شناختی از جریان این تعارف زدن های مرسوم ایرانی نمیدونی و همه رو متهم به ریاکاری می کنی به نظر نمیاد که از فرهنگ غرب هم شناخت خوبی داشته باشی که غرب رو یک جهان کاملا متمدن می دونی.
نقل قول:
تا روی چه چیزی نام "خون-گرمی" بگذارید...
نقل قول:
در ایران، آن "خون-گرمی" که ازش سخن میگویید، یک دروغ رفتاری/فرهنگی بیش نیست.
از شما که درک درستی از تعارفات مرسوم ایرانی پیدا نکردید باید پرسید که این بار منظور شما از خون گرمی چیست؟
نقل قول:
والله من حدود 1.5 ساله که بین فنلاندیا زندگی میکنم و مردم چندتا کشور اروپایی دیگه هم دیدم و واقعا فکر نمیکردم اینقدر گرم باشن!
آره وقتی باهاشون آشنا نیستی فقط احترامت رو نگه میدارن اما اونقدر نزدیک نمیشن، اما کافیه روی خوب نشون بدی و رک و راست باشی تا بفهمن میتونن بهت اعتماد کنن، به قدری برات مایه میذارن که خودت میمونی توش! کارایی که توی دوستای ایرانیم کمتر دیدم.
اولا انسان های صادق رو همه جای دنیا دوست دارند و این یک چیز خاصی در غرب نیست!!!!!دوما هر گردی گردو نیست که شما هم مثل جناب
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
یک استدلالی رو می کنید و اون رو به همه منسوب می کنید.از قضا اطرافیان بنده چه غریبه و چه دوست همه انسان های محترمی هستند و روابط صادقانه و بدون نیرنگ و ریاکاری رو با همدیگه داریم.حالا ایا این درسته که من بیام با استدلال شما و اون کاربر محترم بگم که همه جای دنیا و همه جای ایران ادم های محترمی هستند؟؟؟!!!!!!!
نقل قول:
محبتی که توی خونواده های ایرانی گفتین رو من بیشتر به همبستگی ربط میدم. آره خونواده های ایرانی به هم نزدیکترن و حتی با اینکه ممکنه اخلاقهاشون با هم فرق کنه، اما برادر و خواهر خیلی به هم نزدیکترن چون مثل خارجیها از سن کم شروع به مستقل شدن و دنیا رو گشتن نکردن و بیشتر با خونه در ارتباط بودن مخصوصا دخترا. ماها توی خونواده به هم شاید یه مقدار نزدیکتر باشیم، اما به همون مقدار هم وقتی یه اتفاق منفی میفته به شدت از هم دور میشیم. یه چی تو مایه افراط و تفریط.. اما این خارجی ها بیشتر حد وسط رو نگه میدارن و رک و راست پیش میرن و نیاز به ثابت کردن چیزی اونقدر ندارن.
هر جامعه ای یه جور پیش رفته و یه جور اداب و رسوم و گذشته ش رو عملی کرده، اما در حال حاضر، خیلی از ملتها با هم ارتباط پیدا کردن و خیلی از جوامع (مثل ایران) دچار دوگانگی شدن و تا وقتی که این دوره نگذره جامعه به تعادلی که نیاز داره نمیرسه.
ببینید من نه میگم ایران چه جای خوبیه و نه میگم غرب چه جای خوبیه.یکی تو یک سری چیزها خوبه و اون یکی هم تو یک سری چیزها.اما به صورت کلی مهر و محبت ایرانی به صورت کلی و نه برای هر ایرانی از غرب بهتره و من این رو نه از جنبه شخصی بلکه بارها با افراد متشخصی که به غرب رفته اند و برگشتند از روی کنجکاوی در این مورد سوال کردم و بسیاری از حرف هایی که در مورد غرب از من می شنوید حرف ان هاست(انها یک نفر نبوده اند و همچنین افراد تحصیل کرده و متشخصی بودند)