گفتوگوي با عباس غزالي
بهروز «وضعيت سفيد» را به «سيزده 59» ترجيح دادم
[ برای مشاهده لینک ، با نام کاربری خود وارد شوید یا ثبت نام کنید ]
روزنامه ایران شنبه 23 مهر 1390
محسن غلامي
بازياش نشان از شيطنت و حس بازيگوشي خاصي دارد البته در گرو نقشي که شخصيتش هنوز در بچگياش مانده. بهروز «وضعيت سفيد» گويا قرار است ابتدا تا انتهاي سريال را درگير لحن صدا و رفتار عجيب نقشي کند که مخاطب کمتر نشاني از آن را در آثار تلويزيون ميبيند. عباس غزالي بازيگر 27ساله که با ترسيم اين نقش، توانسته ارتباط خوبي با ببيننده اين روزهاي سيما برقرار کرده، مطمئناً ميتواند آيندهاي بهتر از حال را براي بازيگري خود رقم بزند.
عباس غزالي تا پيش از بازي در «وضعيت سفيد»، بجز سريال «رستگاران» کاري که بتوان روي آن حساب ويژه اي باز کرد در کارنامه نداشت. اما به يکباره در فيلمي پرکاراکتر ظاهر شده که مخاطبپسند است.
البته برايم کاملاً راضيکننده است همان طور هم که باعث شده باوجود پخش تنها چندين قسمت از اين سريال، طي همين روزها فيلمنامههاي بسيار ديگر به من پيشنهاد شود. چند دليل دارد اما بالاخره بازي در فيلمي از حميد نعمتالله آرزوي هر بازيگري همچون من است.
چطور؟
چون ميدانستم با کارگرداني کار ميکنم که حتي اگر بازيگر هم بد بازي کند اما او در مسير درستي هدايتش ميکند.
البته پس از نقشآفريني در «رستگاران» کمي هم دست شما براي انتخاب نقش بايد باز شده باشد.
بله؛ خوشبختانه بعد از سريال «رستگاران» امكان ابراز عقيده و فرصت انتخاب داشتم. با اين وجود پس از پيشنهاد حميد نعمتالله براي بازي در «وضعيت سفيد» بدون معطلي پذيرفتم، حتي اگر در حد و اندازه چند پلان بود، دوباره قبول ميکردم.
جالب است برخلاف اين خواسته حداقلي اما بهروزِ «وضعيت سفيد» گويا در هر سکانس و صحنهاي از فيلم، ردپايي از خود برجا گذاشته است!
حتي جالب اينکه در قسمتهاي بعدي مجموعه، بيشتر از اين، بر نقش بهروز اشاره خواهد شد و وارد داستانهاي زندگي او ميشود که خودم نيز بيصبرانه منتظرم تا حاصل آن تلاشهاي چندين ماهه را ببينم.
همين حضور پررنگي که اشاره کرديد، دليل خاصي دارد؟يعني اينکه از ابتدا هم؛ روايت داستان اينگونه تعيين شده بود؟
زماني که نقش پيشنهاد شد کارگردان هم تأکيد داشت که نقش بهروز و محترم، دو کاراکتري هستند که شايد بيشتر به چشم بيايند.
که واقعاً همينگونه است بخصوص نقش بهروز که جذابيتهاي خاصي هم به سبب تيپ کمدياش براي مخاطب دارد!
چون پر از ويژگي و سرشار از جذابيتهاي گفتاري و رفتاري است که خود کمک کارگردان نيز مزيد بر علت شد که نقش خوب شکل بگيرد.
يكسري رفتارهايي از بهروز سر ميزد که دوستداشتني است اما اين حرکات چقدر در فيلمنامه وجود داشت؟
بيشتر اين حركات در خود فيلمنامه بود که واقعاً تلاش کردم آن را به مرحله اجرا برسانم. سعي داشتم نقشي متفاوت و بهدور از تکرار را بازي کنم و براي خوب درآمدن هر نقش و صحنهاي همه کار کردم. خسته نشدم چون پرانرژي هستم و به هرحال کار هم جذابيت خودش را داشت.
چه نوع جذابيتي! البته همان اوايل گفتوگو اشاره کرديد که در کنار کارگرداني خوب بهخاطر دلايلي ديگر نيز، نقش را پذيرفتيد. توضيح ميدهيد؟
قصه روايت جالب و بكري داشت که البته به دليل پرهزينه بودن و مشکلات ترسيم چنين فضاي خاص و پرکاراکتر و البته شايد تنبلي، برخي فيلمسازان سراغي از آن نميگيرند. همچنين کمتر نقشي شبيه بهروز را در آثار سيما و حتي سينما داشتهايم که متفاوت بوده تا به الان.
متفاوت! از چه نظر؟
چون اين نقش به نوعي تيپ و شخصيت را تلفيق ميکرد که در عين حال بايد هم واقعي مينمود و هم از لودگي دوري ميکرد.
جدا از اين، «وضعيت سفيد» تاكنون نشان داده چندان بر کاراکتر خاصي تمرکز ندارد و همه باهم، داستان را جلو ميبرند. اين نوع ساخت براي ديده شدن يا نشدن بازيگري مثل خود شما، نگراني نميآورد؟
چرا خب، ولي تمام نگراني من در پذيرفتن اين نقش چيز ديگري بود. اينکه بتوانم اين نقش واقعاً متفاوت را خوب بازي کنم. به هر حال نقش بهروز کار آساني نبود؛ دو وجهي که ترکيبي از تيپ و شخصيت است و تنها ترسم از اين بابت بود که خوشبختانه پس از پخش اين سريال، مخاطب جذب کار شده است.
به هرحال توليد «وضعيت سفيد» زمان زيادي را با تيم منسجمي حتي از جهت بازيگري صرف کرد که بايد بتواند رضايت مخاطب را هم بهدست آورد.
وقتي زماني بيش از 1 سال و 7 ماه را در کنار هم باشيم و واقعاً کار کنيم بايد همين گونه شود. شخصاً در اين مدت پيشنهادهاي زياد و گاه بسيار خوبي را رد کردم چون به نتيجه اين کار اعتماد داشتم.
مثلاً چه نقشي؟ پيشنهاد رد شده را عرض ميکنم.
همانند بازي به جاي صابر ابر در سينمايي «سيزده 59». اما راضيام با اينکه گريممان در اين مدت زياد خاص بود و شايد نزديک به 14ساعت را در شبانهروز کار ميکرديم.
به همين تيم بازيگري اشاره کرديد که شايد پرتعداد اما با هم جفت و جورند. به نظر شما چرا چنين تركيبي به خوبي ايجاد شده است؟
چون هر شخصيتي سرجاي خودش است و در راستاي تفکر فيلم جلو رفته که هدايت خوب کارگردان هم در اين باره کاملاً محسوس است. مثل غذاي متنوعي ميماند که هر نوع خوراکي در آن يافت ميشود و هر نقشي دم از رنگ و بويي خاص ميزند.
فضاسازي شلوغي هم دارد که خود نکته جالب و البته دوستداشتني است.
شما ببينيد فضاي کمتر ترسيم شدهاي است که هرجور تصويري درآن نمايش داده ميشود. همه با هم حرف ميزنند، بازي ميکنند، تيپ خاص دارند و.... ولي اصلاً مخاطب سردرگم نميشود؛ اين حسن سريال «وضعيت سفيد» است.
نکته منفي هم در کار ديدهايد؟
نه آنطور که قابل اذعان باشد اما به هر حال چون زمان تصويربرداري فيلم چندين ماه طول کشيده ممکن است گاه حفظ گريمها سخت شده و با هم سنخيت نداشته باشد که اين هم طبيعي است.
نهايتاً اينکه پخش سريال «وضعيت سفيد»، براي شما تأثيري بر پذيرش نقشهاي پيش رو داشته؟
اتفاقاً با پخش سريال پيشنهادات بسياري شده که گاه بسيار شبيه نقش بهروز است که مطمئناً از اين تکرار نقش دوري ميکنم.کم کار کردن را بهتر از تکراري شدن ميپسندم. نميخواهم تکراري شوم. بويژه هدف اصلي ام اين است كه وارد سينما بشوم.