خب بریم سراغ آموزش:
حقیقتش خیلی سخته. نمی دونم از کجا شروع کنم. فعلا از ابتدا شروع می کنم:n02:
همانطور که می دانید زمین به دور خورشید می چرخد و ماه هم به دور زمین می چرخد. از چرخش زمین به دور خورشید سال بوجود می آید.
باید توجه داشت ماه هم دور خورشید می چرخد هم دور زمین. پس با توجه به تغییر فصول، ما شاهد تغییراتی در ماه ها هستیم.
اول از خورشید و زمین شروع می کنیم. زمین از ممحور خود به اندازه 23.5 درجه منحرف شده و همین زاویه باعث ایجاد اعتدال بهاری و اعتدال پاییزی و انقلاب تابستانی و انقلاب زمستانی شده است.
اعتدال بهاری: روز 1 فروزدین. زمین 23.5 درجه نسبت به خورشید در یک اعتدال قرار دارد.
اعتدال پاییزی: 1 مهر. زمین 23.5 درجه نسبت به خورشید در یک اعتدال قرار دارد.
انقلاب تابستانی: 1 تیر. زمین 23.5 درجه به سمت خورشید است.
انقلاب زمستانی: ا دی. زمین 23.5 درجه از خورشید منحرف شده است.
تا اینجا سعی کردم خیلی مختصر پیدایش فصول را بگویم. تا مفهوم زاویه در نجوم کمی جا بیفته.
ولی باید در نظر داشت که زمین هم قمری دارد که به دور زمین می چرخد. این یعنی زمین هم دور زمین می چرخد هم دور ماه.
معادله ی ساده ایست:
{ زمین به دور خورشید می چرخد
ماه به دور زمین می چرخد
پس ماه به دور خورشید هم می چرخد }
خب همه می دانیم که زمین سالانه 360 درجه طی می کنه تا دور خورشید بزنه. بطور قراردادی این دایره را 12 قسمت کرده اند. البته می توان 13 قسمتش هم کرد. که در آینده شاید 13 قسمت بشود. این به این بستگی دارد که هر قسمت روبروی یک برج آسمانی است.
تا بحال 12 تای آنها مهمتر از بقیه شناخته شده اند:
حمل - ثور - جوزا - سرطان - اسد - سنبله - میزان - عقرب - قوس - جدی - دلو - حوت
یعنی یه چیزی شبیه شکل زیر می شه:
یعنی زمین توی مسیر حرکت این 12 برج قراردادی حرکت می کند. ولی به توجه به اینکه ماه هم داره به دور زمین می چرخه باید بگم اینطور داریم که:
وقتی در اعتدال بهاری قرار داریم در واقع در نقطه آغاز سال شمسی هستیم و زمین روبروی برج حمل قرار دارد. و تا اواسط برج ثور طول می کشد که ماه یک دور به دور زمین بچرخد. یعنی تا 20 فروردین زمین از مسیر برج حمل خارج شده و تا 21 اردیبهشت هم از برج ثور خارج می شود.
فعلا آموزش را تا اینجا نگاه می دارم. که اگر سوال داشتید بپرسید. ادامه مبحث ماه را در ادامه خواهم گفت.