اول اینکه کاش میشد این بحث رو منتقل کرد یه جا دیگه, آخه اون بنده خدایی که این سوال رو پرسید که کاری به این عقاید ما نداشت!!! بعدشم از اینکه تو پست قبلی یه کم زدم خاکی عذر میخوام.
من زیاد اصرار ندارم از شرکتی که هیچ ربطی به من نداره دفاع بیخودی کنم. اطلاعاتم هم در اون حدی نیست که بخوام با قطعیت حرف بزنم, پس رو حرفای خود شما نظرمو میگم.
شما خودت میگی بیل گیتس با هوش و ذکاوت داس رو از کس دیگه خرید! اولا این دزدی نیست تجارته(خریده, بابتش پرداخت کرده), ثانیا من یا شما با چند درصد اطمینان میتونیم بگیم اگه هوش و ذکاوت و شم اقتصادی بیل گیتس پشت داس نبود, داس اطلا به این شکل تو اون دوران فراگیر و موفق میشد؟ مسئله ای که باید قبول کنیم اینه الان تو کشورهای پیشرفته رقابت سر سود بیشتره و اینی که مثلا فلان کارخونه اینقدر به مشتریاش اهمیت میده اولین دلیلش بالا بردن سود و باقی موندن تو عرصه رقابته.
امید کردستانی تو یه مصاحبه گفته بود من به این دلیل با این لری و سرگی شروع بکار کردم که معتقد بودم این دو نفر اگه لحاف فروش هم بشن, لحاف فروشهای موفقی میشن. موفقیت مایکروسافت با داس شروع شد ولی نمیشه اینو انکار کرد که اون تازه قدم اول کار بود. فرض کنیم IBM اون اشتباه استراتژیک رو نمیکرد, به نظر شما بیل گیتس به این موفقیتها نمیرسید؟ اشتباه IBM بیل گیتس رو گنده نکرد. شما بهتر از من میدونین که شخصی که از لحاظ فنی از بیل گیتس قویتر باشه تو خود مایکروسافت هم کم نیست, اما همونطور که گفتم سیاست بیل گیتس باعث موفقیت خودش و شرکتش شده.
خداییش نقش مایکروسافت رو میشه انکار کرد؟ ایده "یک کامپیوتر در هر اتاق و روی میز کار هر نفر" تو زمانی که کامپیوترها فقط در اختیار ارگانهای رده بالا و کله گنده بودن, اون با اون ابعاد, ایده یا بهتره بگم آرزوی کی بود؟ مگه این مسئله آرزوی بیل گیتس نبوده که حالا ما هر کدوم داریم از نتیجه آرزوش استفاده میکنیم؟ شما یه یوزر حرفه ای هستی و از لینوکس استفاده میکنی, ولی به نظر شما تو یه اداره کارمندایی که هیچی از کامپیوتر نمیدونن میتونن با لینوکس و دستورهای جور وا جورش کار کنن؟ سهولت استفاده از ورژن های مختلف ویندوز چیز کمیه که بخوایم بی خیالش بشیم؟
اندازه تاثیر مایکروسافت هم به حدیه که به عنوان مثال همین الان 60 تا 80 درصد یوزرها تو دنیا از IE استفاده میکنن(من که خودم از IE خوشم نمیاد.) این آمار واسه Counter.com هستش. حالا بگیم به همین نسبت هم یوزرا از سیستم عامل یا محصولات دیگه مایکروسافتی استفاده میکنن, کمه؟
مورد دیگه اینکه به نظر شما درسته که سیب و پرتقال رو باهم مقایسه کنیم؟ ایران خودرو کجا, مایکروسافت کجا؟ منظور شما اینه که محصولات مایکروسافت هم مثل ایران خودرو در پیتیه؟
فرض رو بزاریم رو این که شما یه 405 میخری. این 405 هم اتفاقا خیلی ماشین خوبی در میاد و در حد خود فرانسویش(عمرا از ایران خودرو چنین ماشینی در نمیادا, بیخود امیدوار نشی بری بخری!). پشت تولید این ماشین کلی هم زد و بند و این جور چیزا باشه, شما از اینکه داری ماشین خوب سوار میشی ناراحت میشی؟؟؟ اگه میشی, فقط به خاطر زد و بندی که بین رئوس بالایی هست؟؟؟
واسه یه تولید کننده باید رضایت مصرف کننده مطرح باشه و واسه یه مصرف کننده مرغوبیت محصولی که میخره. بقیش میشه جنگ تولیدکننده ها واسه جلب مشتری بیشتر که اصلا به یوزرها مربوط نمیشه. قصد جسارت ندارما, چون خودمم یه یوزرم دیگه!