نقل قول:
چند تا اشکال در این سیستم بررسی احتمالات وجود داره:
1. شما با اطمینان زیادی از اتفاقاتی که نیفتاده سخن میگید. همین الان هم اگه دقیقا در شرایط فعلی که محیط رو می تونیم مشاهده کنیم به یکباره تغییر ناگهانی در فاصله یا جرم ماه داشته باشیم اینقدر ساده و راحت نمیشه گفت تاثیراتش بر روی حیات چگونه خواهد بود (جانوران و گیاهان پیچیده به احتمال بالا نابود خواهند شد ولی تاثیرش روی حیات به طور کلی مشخص نیست). حالا درباره 3.5/4 میلیارد سال پیش با دانش کم یکدفعه نسخه کامل بپیچیم که ممکن نیست.
ما در مورد الان که حیات وجود داره حرف نمیزنیم...بله خب اگر الان ماه ناپدید بشه، تاثیرات عمده روی حیات زمین خواهد گزاشت ولی بدین معنی نیست که حیات نابود کامل میشه و این حرفا درسته...ولی الان حیات شکل گرفته، شکل گرفته و وفق شوندگی داره...ولی اون موقع که حیاتی نبود...
نقل قول:
حالا درباره 3.5/4 میلیارد سال پیش با دانش کم یکدفعه نسخه کامل بپیچیم که ممکن نیست.
بله خب این حرف درسته که نباید نسخه کامل پیچید، و این مطالب هم صد در صد احتمال ریاضی نیست که.....
نقل قول:
2. شما فرمودید (و بولد کردید) ماه شرط لازم برای شکل گیری حیات روی زمین است که ادعای بی پشتوانه ای است. اینکه موقع پدید آمدن حیات روی زمین ماه وجود داشت نتیجه نمی ده که ماه شرط لازم برای شکل گیری حیات روی زمین بوده. ماه نقش اساسی در تکامل حیات و بیرون اومدن از آب ها و ... داشته ولی اگه ماه وجود نداشت شما نمی تونید نتیجه بگیرید اصلا حیاتی روی زمین نبود. شاید حیات در دریاها می موند و همونجا هوش بالا هم پدید میومد و به تمدن و ... می رسید. اون موقع اونها مثل شما همین ادعا رو می کردند. شاید هم نمی شد، ما نمی دونیم.
میزان تاثیر گرانش ماه بر حیات و اهمیت بسیار بالای این قضیه در مورد دمای اقیانوس ها و جوانه های حیات در بستر اقیانوسها ( با فرض حقیقت تئوری شکل گیری حیات به این روش ) ناگزیر به حکم شرط لازم ولی ناکافی گرانش و کره ماه در شکل گیری حیات و انتقال منجر میشه...
درسته که احتمال هوشمندی و تشکیل تمدن توسط ماهی قرمز صفر ریاضی نیست، ولی این احتمال بسیار ناممکن فیزیکی و زیستی است، حداقل الان و با دانش زیست شناسی الان.....
و کاملآ مورد قبول هست که این حکم نمیتواند به صفر ریاضی برسد، ولی بحث فیزیک و زیست شناسی است.....
نقل قول:
3. در پیدایش حیات در زمین نقش ضروری و الزامی برای ماه وجود نداره، و در تکامل حیات به وضعیت فعلی ماه نقش های مهمی داشته و اگه ماه نبود یا فاصله اش کم و زیاد می بود این نقش تغییر می کرد و قطعا ما موجودات متفاوتی رو امروزه روی زمین می دیدیم. بیشتر از این چیزی نمی توان ادعا کرد.
اگر بازم تردید هست در مورد نقش ماه در تشکیل حیات من برم دنبال مطالب بیشتر که از خودم نیست و بنوعی شاید مستند حساب بشه.....
نقل قول:
فقط میشه گفت اگه تغییر محسوسی (که حالا باید بررسی کرد چقدر تغییر محسوس است)
بزارید من تغییر محسوس رو معنی کنم از نظر خودم...
تغییر محسوس و مطلوب در فاصله ماه از زمین = هر مقدار تغییر در فاصله که به سقوط ماه روی زمین یا فرار ماه منجر شود.....
نقل قول:
وقتی ما نمی تونیم بگیم این فاصله مطلوب چقدره و تا چه بازه ای قابل قبوله (که احتمال قضیه رو بسنجیم)، آوردن این عبارت های "تنظیم شدگی" و "شرایط کاملا کنترل شده" (که می دونیم به کدوم سمت میره -> ادعا برای دیزاین هوشمندانه دنیا) همچین منطقی نیست.
من نمیتونم ادعا کنم و این بدلیل کم دانشی من هست...
حتمآ و قطعآ خیلی ها میتونن حساب کنند این متر بازه رو...
البته اگر زیاد اصرار دارید بشینم و حساب کنم چند متر تغییر به تغییر محسوس منجر میشه....ولی حتمآ و قطعآ معتقد هستید که میشه حساب کرد چقدر فاصله نیاز است
بله منظور دزاین هوشمندانه دنیا هست...
نقل قول:
این طرز تفکر که حالا چون ما اینجا وجود داریم، و چون این واقعه خیلی غیرمحتمل است، پس حتما می بایست دنیا طوری تنظیم بشه که ما بتونیم وجود داشته باشیم بالاترین حد ممکن در Narcissism هست. ما اینقدر مهم بودیم که یکی دنیا رو طوری تنظیم کرد تا ما بتونیم بوجود بیایم.
من اسمش رو Narcissism انسانهای کره زمین نمیزارم...
اسمش رو میزارم حیات مهم دانی و اهمیت حیات کیهانی...
حتمآ قبول دارید که حیات بسیار مهم است...
اندیشه ما انسانها نیز زاییده از حیات است.....