نمی دونم دقت این نرم افزار چقدر هست ولی می گه 8/8/13 می شه دید ولی دیشب نمی شده؟! سایت استهلال خراسان هم از همین نرم افزار در راهنماش استفاده کرده:
کد:http://icoproject.org/accu_setup.exe
http://estehlal.ir/report/1434/Shavval/Shavval1434.pdf
Printable View
نمی دونم دقت این نرم افزار چقدر هست ولی می گه 8/8/13 می شه دید ولی دیشب نمی شده؟! سایت استهلال خراسان هم از همین نرم افزار در راهنماش استفاده کرده:
کد:http://icoproject.org/accu_setup.exe
http://estehlal.ir/report/1434/Shavval/Shavval1434.pdf
ایراد درک این موضوع، نسبت به ناظر هست.....نقل قول:
در یه طرف روسیه 25 جولای در طرف دیگر 24 جولای هست.....اختلاف، مبنای علمی داره.....
استاندارد گاهشماری کاملا مشخصه. در واقع دو دو تا چهار تاست:n01:نقل قول:
الان نجوم اصلا توی این قضایا گیر نمی زنه. الان توی ایران هم تقویم قمری موجوده ولی دقیق نیست . بهتره از علتش صرف نظر کنیم
بله این نرم افزار هم یکی از نرم افزار های موجود هستش ولی پایگاه دادش کامل نیست. اما برای شروع کار نرم افزار خوبیهنقل قول:
ممنون از توضیحاتنقل قول:
ولی من اصلا کار به کشور یا مذهب خاصی ندارم بهیچ وجه
من سوالم فقط و فقط از لحاظ علم نجوم هست و اتفاقا در انجمن نجوم قرار داره تاپیک
نمیدونم منظورتون از مشکل در تمام گاهشمارها چی هست ولی مثلا تقویم خورشیدی چیزی که من برداشت کردم کاملا دقیق حتی بر روی ثانیه ها دقیقا مشخص هست
مثلا در سال 365 روز با اضافاتی که داره با ذکر ثانیها مشخص شده حالا مثلا گاهشمار میلادی زمستان شروع میشه و هجری در بهار اصلا ربطی به تقویم نداره
حالا من فقط بازم تاکید میکنم سوال من از لحاظ نجومی هست که ایا با فرمول و محاسبات و رصد نمیشه دقیقا فهمید که مثلا فردا ماه چه وضعیتی میتونه داشته باشه و بر مبنای اون گاهشمار قمری(منظور تقومی بر مبنای ماه هست و نه گاهشمار اسلامی) رو تنظیم کرد؟
بله می شه و من آموزشش را براتون خواهم گذاشتنقل قول:
من تخصصی در نجوم نداره ولی این حرف شما جوابش مشخصهنقل قول:
تقویم میلادی یا شمسی چون در مبنای حرکت زمین به دور خورشید نوشته خب با تغییر موقعیت دقیقا بر مبنای محل قرار گیری ناظر همیشه در حال تغییر هست و همین حرکت باعث اختلاف ساعت و اختلاف تقویم میشه
ولی در تقویم قمری گاهشمار بر منبای محل قرار گیری ماه نوشته شده( البته ساعات بر مبنای خورشید هست و فقط روزها بر مبنای ماه نوشته میشه)
در حال حاظر با مباحثات دقیقی که انجام شده هر تقویم خورشیدی رو با دقت ثانیه ها برای حتی هزارسال بعد هم نوشت بدون هیچ خطایی
ولی سوالی که من دارم این هست چرا هنوز تقویمی دقیق رو نمیشه برای گاهشمار قمری نوشت که برای سالهای بعد دقیقا ایام مشخص باشن ؟و ایا واقعا هنوز روشی کشف نشده یا نه علم نجوم روش رو ارائه داده و فقط عوام و خواص هستن که در مقابل علم مقاومت میکنن
که دوستمون هم دلیل رو فرمودند که چرا هنوز این عمل انجام نشده و هم اینکه کاملا امکان پذیر هست که یک تقویم قمری دقیق رو نوشت که قرار اموزشش رو هم قرار بدن
دلیل قدرت تقویم شمسی و میلادی، انطباق پذیری این تقویم ها بر روی انقلابات تابستانی و زمستانی هست...نقل قول:
ولی در تقویم قمری، چون انقلاب درجه اهمیت نداشته، بدلیل ماه محوری نه خورشید محوری، تقویم چرخشی جلو اومده.....
این تقویم مانند تمامی تقویم ها بر مبنای علم نجوم پایه گذاری شده و دوره های تکاملی ( 3 تکامل عمده) خود را مانند سایرین گزرانده است.....
دیگه وقتی شما گاهشماریت بر مبنای حرکت ماه قرار میگیره و مناسک نیز روی این تنظیم میشه، نمیتونی تغییرش بدی،
پس این قضیه ربطی به این قضیه که کی جلوی چی وایساده نداره.....
آنگونه هم که فکر میکنید گاهشماری خورشیدی که ایران ازش استفاده میکنه خوب نیست...
این تقویم تر بهتر از قمری هست ولی خودش هم آنچنان خوب نیست...
دلیل این مشکلات قمری همانگونه که گفتم اینه که از اول روی ماه بنا شده بدلیل شرایط...و در مقوله بعد بدلیل مناسک زیادی که بر مبنای ماه است، ایراداش مانند شمسی و میلادی اختفا نمیکنه.....
پس:
تمامی گاهشماری ها روی علم نجوم بنا شده اند،
ولی بدلیل در هم تنیدگی این تقویم ها با اجتماع و رویدادهایش، الان دیگه نمیشه جداشون کرد و استاندارد جهانی داد.....
من اصلا متوجه فرمایشات شما نمیشم البته حتما اشکال از من هست
من تاکید میکنم اصلا کاری به مذهب و فرهنگ و مناسک ندارم ولی شما بازم از مناسک صحبت میکیند که برای من قابل هضم نیست
چیزی که من میبینم برای تایین روز اول ماه قمری باید به اسمان نگاه کرد و اگر ماه رو در اسمان دید گفت فردا اول ماه هست اگر ندیدیم این ماه هنوز ادامه داره
حالا دیگه نمیدونم منظور شما از منطبق بودن بر علم نجوم چی هست ولی خب همین نگاه کردن به اسمان رو هم میشه علم نجوم تفسیر کرد
من نفس تقویم نجومی مورد نظرم هست یعنی محاسبات و تحقیقات بر روی سیر حرکت زمان بر مبنای محور خاص و تایین کردن زمان
مثلا تقویم خورشیدی سیر حرکت زمین به دور خورشید و محاسبات این زمان انجام شده هست و یک تقویم 365روزه و اندی رسم شده و یک روز و یک ماه و یک سال بر مبناش نوشته شده
حالا دیگه کار ندارم این تقویم رو کسی تبدیل به گاهشمار هجری یا میلادی یا شاهنشاهی یا مایایی یا کوردی و .... کرده باشه
من سوالم این بود ایا همچین کاری بر روی مسیر و زمان حرکت ماه هم انجام شده تا یک تقویم دقیق بر مبنای حرکت ماه نوشته بشه برای سالیان اینده که فرمودن که بله شده و میشه همچین تقویم دقیقی رو رسم کرد
ولی دلیل اینکه هنوز با نگاه به اسمان و تایین روزهای یوم الشک ایام قمری انجام میشه در کشور ما دلیلش چیز دیگه هست و ربطی به علم نجوم نداره
من دقیق متوجه این مطلب نشدمنقل قول:
ولی بدلیل در هم تنیدگی این تقویم ها با اجتماع و رویدادهایش، الان دیگه نمیشه جداشون کرد و استاندارد جهانی داد.....
اگر منظورتون اینه که مثلا یک گاهشمار میلادی به عنوان استاندارد تعریف و تمام کشورها بر اون اساس تقویم بچینن که اصلا من همچین حرفی نزدم و عقیدم هم این هست اصلا مهم نیست این مطلب و هیچ لزومی نداره
ولی اگر منظور این هست گاهشمارها رو نمیشه اصلاح کرد و معایبش رو بر مبنای یافته هاو علم روز اصلاح کرد کاملا با این حرف مخالفم
مثلا کاری که خیام کرد هم نوع بود که بر مبنای علم معایب و نفصان در تقویم قدیم(دقت کنید تقویم با گاهشمار خیلی فرق داره تقویم یعنی تایین دقیق زمان ولی گاهشمار یعنی گنجاند همون مناسک در این تقویم) رو برطرف کرد با علم نجوم و ریاضات تقویم درستی تعریف کرد
حالا چرا نمیشه تقویم قمری رو هم اصلاح کرد و تقویمی درست نوشت که دیگه لازم به دیدن ماه در اسمان نباشه برای تایین روزهای سال و ماه؟
ممنون بابت توضیحات خوبتون. ولی حقیقتش اینه که استانداردها را الگوریتمهای ریاضیاتی می سازند و الگوریتم هایی بسیار قوی نوشته شده اند و امروزه در قالب نرم افزار در حال استفاده هستند.نقل قول:
تلخیص میکنم:
در تقویم قمری حتمآ باید هلال رویت شود، دلیل این امر ماهیت ماه محوری تقویم است.....
تقویم قمری را میتوان برای گاهشماری طولانی مدت، پیشبینی پذیر کرد...ضریب خطا برای این تقویم بیشتر از شمسی در خواهد آمد.....
خیرنقل قول:
ماهیت ماه محوری این تقویم این اجازه را نمیدهد
این تقویم درست است، غلط نداریم کلآ.....
زیرا مبنای تقویم بر رویت طلوع خورشید از پشت رشته کوههای کره ماه و تشکیل هلال است.....
آیا استهلال ماه، عملی غیر علمی است؟
خیر
وقتی شما تقویم قمری را قبول کرده اید، حتمآ باید استهلال ماه انجام بدهید.....چون این موضوع را قبول کرده اید.....
آیا تقویم قمری، تقویمی غیر علمی است؟
خیر
این تقویم بر مبنای علم نجوم شکل گرفته است،محاسبات ریاضی و نجومی این تقویم را شکل داده است، همچنین بدلیل ماهیت نجومی، این تقویم مانند تقویهای دیگر پیشبینی پذیر در آینده است... بدلیل ماهیت ماه محور، متفاوت تر از تقویم های خورشید محور است.....
در کل مقایسه بین تقویم ها انجام دهید
گاه شماری قمری، نسبت به گاه شماری جلالی غیر دقیق انقلابی خورشیدی است...
چرا؟
چون ماهیتآ خورشید محور نیست.....
کدام گاهشماری بهترین نوع است؟
بهترین نوع گاهشماری ما نداریم.....هر کشور بهترین نوع گاهشماری را برای خود انتخاب کرده است.....
بهترین گاه شمار در جهان قمری است...برای اعراب
بهترین گاه شمار در جهان شمسی بر پایه جلالی است...برای ایران
بهترین گاه شمار در جهان میلادی بر پایه گریگوری است...برای اروپاییان و بعضی نقاط
پس اینکه بفرمایید بهترین تقویم، صرفآ با علم نجوم کدام است کلمه غلطی است...هر تقویم بنا بر شرایط اجتماعی خود بهترین نوع است.....
هر تقویمی برای خود مزایای خاص برای منطقه مورد استفاده اش را دارد.....