سلام
نقل قول:
من میخوام طراح بشم، یک طراح حرفهای
اگه بخوای یه خطاط خوب بشی چیکار میکنی؟میری آموزش خط میبینی.درسته.
قدیم پدر و مادرا بچه هارو میفرستادن پیش آدمی که خط خوب داشت اینجوری نبود مثل امروز شاگرد چشم استادو در بیاره:دی شاگرد بدبخت غیر کارهای استاد تا یه مدت فقط میشست و کار خطاطی استاد و نگاه میکرد.فقط نگاه میکرد!
بعد یه مدت اجازه میدادن که یه قلمی دستش بگیره و مابقی ماجرا........
مشق نگاه کردن توصیه من برای شروع.نگاه کردن با دیدن فرق داره.نگاه کردن یعنی اینکه مثلا یه کارت ویزیت رسید دستتون مثل بقیه نگاهش نکنید همین نگاه متفاوت شما باعث پیشرفتتون میشه.مثلا به رنگ.جنس.نوع مقوایی که استفاده شده.ابعادش و غیره دقت کنید.
دومین پیشنهادم مشخص کردن مسیرتونه.
مثلا میخواین تو چه زمینه ای کارو شروع کنید.اگه دقت کرده باشین وقتی برین برای ثبت نام کلاس های بیرون اول از همه ازتون سوال میشه که ICDL رو دارین یا نه.بعد شاختونو میپرسه برای شما گرافیکه.پس اولین نرم افزار پیشنهادی نرم افزارهای دو بعدی مثل فتوشاپه.
همینجوری سطح ها رو باید طی کنید.حالا شما که سطحتون مبتدی نیست ادامه سطحتونو متناسب با استعداداتون و یادگیریاتون ادامه بدین.فکرکنم الان بتونید فتوشاپ پیشرفته رو شروع کنید.
متاسفانه آدمایی امثال من فکر میکنیم تا دو تا فیلتر دادن رو کار و یه برش دادن و سلکت و چند تا کار دیگه رو یاد گرفتیم میشیم فتوشاپ کار حرفه ای!
پس هیچ وقت حتی بعد 10 سال کار کردنم خودتونو حرفه ای ندونید.این تو دنیایی تکنولوژی یه چیزه بی معنی.اینو دیگه خودتونم توش دست دارینو میدونید.هر روز یه ورژن جدید یه ترفند جدید.هیچ وقت دست از آموزش برندارید حتی زمانی که بهترین طرح هارومیزدنین.
نقل قول:
میخوام توی طراحی بنر، کارت ویزیت، لگو، بروشور، جلد کتاب، و حتی ماشین و وبسایت خیلی حرفهای بشم (در طراحی وبسایت، منظورم اون قسمت هاییش هست که مربوط به ظاهرش میشه، بحث کدنویسیش که جای خود دارد).
این ترم من درس طراحی صفحات وب رو پاس کردم.یه چیزی رو همین اول بگم.استادی که من داشتم واقعا استاد کاربلدی بود.اما پیش بچه های گرافیک که ما باشیم این اعتراف و کرد که هرچقدرم به کد نویسی وارد باشه در زمینه طراحی سایت از نظر گرافیکش جلوی ما کم میاره .
و اینو به عینه من خودم دیدم که نمونه کارهای بچه های مثلا رشته های غیر گرافیک با رشته ی گرافیک چقدر متقاوت بود!
طراحی صفحات وب مثل آشپزی کردن اگه شما بهترین غذا رو هم درست کنید اما ظاهر خوبی نداشته باش رغبت افراد برای خوردنش کم میشه.
برای این ترم ما مشق نگاه کردن داشتیم چیزی که تو مورد اول گفتم.
خوب همین تمرین و شروع کنید.تمرین شما اینه.توی گوگل سرچ کنید نمونه سایتهای رستوران.5 نمونه سایت داخلی و 5 نمونه سایت خارجی.ببینید چقدر تفاوت وجود داره.
نقل قول:
یک نکته را اضاف کنم، من میخوام تاحدود زیادی مستقل باشم و از طراحهایی که از این طرف اون طرف چندتا طرح بر میدارن و سرهم میکنن و به عنوان طرح خودشون معرفی میکنن، زیاد خوشم نمیاد. مثلا برای وبسایتم این لوگو را طراحی کردم ولی خیلی ناراحتم چون حرف O را از جایی کپی کردم و میخوام در اولین فرصت، لوگوی وبسایتم را به دست خودم طراحی کنم.
استاد مسعود نجابی یکی از بهترین الگوهای من برای این بود که خودم مبتکر کارهام باشم.
برای تمرین اینو کارو انجام بدین.تا لذت خلق یک اثر هنری بدون تکراری بودنشو احساس کنید.
با توجه به تسلطتتون به نرم افزار های ایلسترتور ، کرل ، فوشاپ ، یکی رو انتخاب کنید.
وارد برنامه بشین و یه فونت انگلیسی رو انتخاب کنید.
حالا حروف انگلیسی رو تایپ کنید.اندازه فونت درشت باشه.40-30 خوبه.
حالا با استفاده از اون فونت و ادیت کردنشون که شامل حذف ، برش، اضافه کردن میشه نام و نام خوانوادگی تونو به زبان فارسی از میون فونت انگلیسی تایپ شده بیرون بکشید.
من این کار و در 8 دقیقه انجام دادم.هر چقدر خلاقیتتون بیشتر باشه سریعتر به نتیجه میرسید.
شاید بتونی حتی اولین ساین رو برای خودتون همون لحظه خلق کنید.
نقل قول:
اصلا ببینم، اینایی که لوگو طراحی میکنن، همش را با نرم افزار طراحی میکنن یا لگوف چیزی هست که اول روی کاغذ طراحی میشه و بعد منتقل میشه به کامپیوتر؟
لوگوها.دنیای خیلی بزرگ و زیبایی دارن.برای نمونه لوگوی شرکت های بزرگ رو توی گوگل سرچ کن.(همین الان اینو بگم توی اکثر سرچ های که عرض میکنم لطفا به زبان En سرچ کنید .
توی سایتای فارسی زبان غیر اتلاف وقت چیزی نصیب نمیشه.)
مثلا گوگل ساین جالبی داره.پپسی.فولوکس واگن.بنز.آدی داس.تا حالا رفتین ببینین چطوری این ساین ها طراحی شدن.
اینا خودشون روش های رو یاد میدن که چطوری یه ساین خلق کنید.
اما جواب سوالتون به طور صریح.هیچ وقت از کار دست ، دست نکشین.هنوزم با توجه به گسترش روز افزون لوگو و ابزارات اماده خلق آثار گرافیکی بعضی ها وقت میزارن و اثری رو با دست خلق میکنن و بعد اونو وارد دنیای کامپیوتر کرده و ادیتش میکنن.
مثلا برای لوگوی مجله این ترم دانشگام.یه قلمو رو برداشتم و بدون قاعده و قوانینی نوشتم مثلا پرتگاه.بعد با کاغذ پوستی (کاغذ نازکی هست که روی کار میندازن و کارو رو دوباره روش ترسیم میکنن و با تکون دادن و جابه جا کردنش به حذف و اضافه و ادیت کار
میپردازن)شروع کردم به ویرایش کار.یعنی لبه هارو منظم تر کردن.شکل ها رو هماهنگ کردن.مثلا اگه فرم حرف -پ- خوب بود همون فرم رو برای حرف -ت- به کار بردم.و در آخر لوگوی پرتگاه خلق شده.این لوگو خاص محسوب میشه یعنی مثلش دیگه وجود نداره و
این لوگو 100% ساخته ذهن من میشه.
نقل قول:
در زمینهی طراحی روی کاغذ را هم تمرین کنم یا همهی چیزها با نرم افزارها طراحی میشه؟
یک دفترچه بدون خط ترجیحا در قطع A5معمولا همراهتون باشه.
نقل قول:
تو این انجمن طراحهای حرفهای زیادی هستن! ممنون میشم اگه همه اونایی که این پست را میخونن نظر خودشون را بگن.
حرفه ای نیستم.خوشحال میشم از اونچیزی که یاد میگیرم به دیگرانم یاد بدم.
صحبت های دوستانم خیلی مفید بود.سوالی بود درخدمتم.